ומה בסירים
לכבוד שבת פרשת קורח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ומה בסירים
לכבוד שבת פרשת קורח?

התשובה הקצרה שלי היא, כלום.

אין לי כוח לבשל אך גם אין לי חשק לקנות.

אז אצטרך לחשוב על דברים קלילים. אם מנסה לחשוב תוך כדי כתיבה, ה מה שמסתמן:

ליל שישי:
מרק קוסקוס
סלמון בטריאקי
עגבניות שרי צלויות
פתיתים

שבת:
עוף על תפ"א ובטטות בסילאן וצ'ילי
פרגיות???
תפ"א אפוים פיקנטיים
אורז
חצילים או קישואים ברוטב עגביות

מאפים???
אולי עוגת משמש פירורים
אולי עוגת בייליש-שוקולד, כי הבת (שלא אוהבת עוגות שוקולד) תהיה באולפנה (שוב!)

אמשיך לחשוב מחר, בע"ה.

שבת שלום וחודש טוב!
 
אין לי מושג. אבל נראה שכרגיל.

עדיין תשושה מהטיול שהכלל הרבה הליכה בהרים ובעמקים בנוף נהדר.
נראה שאצמד למה שרגיל אצלי - כנפיים בגריל, קציצות בשר אפויות, סלט
גדול של חסה, אבוקדו ושאר ירקות, טחינה וזהו,
&nbsp
 

rinatpol

New member
כוח זה מצרך נדיר בימים אלו..

אני נראה לי אחדש את המלאי של השניצלים
שעועית ירוקה,
תפ"א בתנור
בטטות
קוסקוס
אולי גם קציצות אפויות
עוגת גבינה כלשהי
מתהוללת מה זה עוגת ביילש שוקולד?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נדמה לי שזה מה שהכנתי בפעם הקודמת, רק שיניתי את הזיגוג

Baileys Irish Cream Cake/Genious Kitchen

NGREDIENTS
CAKE
2cups flour
1 3⁄4cups sugar
3⁄4cup cocoa
1⁄2teaspoon salt
1tablespoon baking soda
1egg
2⁄3cup oil
3⁄4cup buttermilk
1⁄4cup bailey irish cream
1cup strong black coffee
FROSTING
2cups heavy whipping cream
1⁄4-1⁄2cup powdered sugar
1⁄4cup bailey irish cream(or more to taste - I tend to use 1/8 cup!!)
DIRECTIONS
Cake: Sift dry ingredients together.
Beat egg, oil, buttermilk, liqueur, coffee together.
Add to the dry ingredients; beat together for about 3 minutes.
Pour into greased/floured 10" springform pan or 9x13 pan.
Bake at 350 for 35 to 40 minutues for the springform or 25 to 30 minutes for the 9x13- or until done.
Cool.
Frosting: beat ingredients together until stiff.
Turn cake out onto a plate and frost with whipped cream mixture.
Sprinkle with chocolate curls.
Submit a Correction
 
אין לי מושג, אני חולה...

הכנו השבוע סיר ענקי של סופריטו עוף ואתמול שתי פיצות בגודל תבנית תנור.
נראה לי שאנחנו מסודרים בגדול...
בגלל שאני חולה מפגש החברות נדחה אז הפשרתי את עוגיות הקוקילידה ואנחנו נתפנק בקוקילידה. לחברות אכין עוד או משהו אחר. נראה.
אולי אשלח את האיש לקנות לי מוצרלה ובזיליקום כי ממש בא לי קפרזה.
או שנצא קצת מהבית כי אני זזה בעיקר מהמיטה לספה ובחזרה כבר 3 ימים.
 

shira1960

Active member
אחרי שבוע מטורף, שמחה להיות מוזמנת לערב שבת

ראשון-שני, הייתי קצת חולה, שלישי וחמישי עבדתי מאוחר, הגעתי הביתה ב11 (11.10, ליתר דיוק)
, רביעי עבדתי עד מאוחר "רגיל" (הגעתי הביתה בסביבות 8) , אז היום אני ועוד שתי קולגות (פלוס בן זוג של אחת מהן), מוזמנים לארוחת שבת אצל הבוסית לשעבר. הולך להיות כיף - היא בשלנית מעולה וחברה טובה וכיפית. (מקווה שיהיה בריסקט!!).
 

yela

New member
השבוע נעדרתי מהמטבח וכמעט שלא היינו בבית. היו אורחים...

בצהריים נכנסתי לבישולים ודווקא היה לי ממש כיף והספקתי גם לישון שעה. בקרוב השעון מתחיל לרדת.....

לערב:
קוביות גדולות של סלמון מבושל/מטוגן בהמון תבלינים וקצת מיץ לימון
אורז שחור עם פטריות מוקפצות
פירה כרובית בחמאה לגלוטנים
שעועית ירוקה בנוסח אמא עם שום ופירורי שקדים
מטבעות קישואים מטוגנות בתוספת שום ומסאלה + על מצע יוגורט ועשבים הודי
סיר גדול מטבוחה
שקשוקה מתוך המטבוחה עבור המקרר (אוכלים אפילו קר...)
סלט כרוב אדום לבן רגיל
סלט יווני בחסדי "סלטי צבר" (חציל טבעי, פלפל קלוי, מלפפון כבוש שלי)
סלט ירקות ישראלי עם פטרוזיליה ובצל
מיכל טחינה ביתי
מוס שוקולד בסגנון גנאש מוקצף חלבי
פירות העונה

זה לערב ולכל הזמן.

למחר בצהריים הלהיט החדש שלנו:
תבשיל בטעם ממולאים רק מבשר טחון וירקות, אפס עבודה למנה נהדרת.(קוביות גדולות של חצילים וקישואים, עשבי תיבול, עגבניות מרוסקות, בשר טחון, בצל שום ותבלינים).
עם אורז פרא שחור ארוך שאותו אוכלים כולם או עם פרחי ברוקולי אפויים.

רצה לנרות. שבת שלום !
 

אמרלדה

Active member
בוקר טוב ושבוע טוב.

לא בדיוק הבנתי מה ההבדל בין הלהיט החדש לבין הממולאים/חנטריש המפורסם.
עניין של שיטת ההכנה? אפיה/בישול?
 

yela

New member
אין אורז. רק בשר וירקות בבישול ואפשר אח"כ אפיה

בבישול הזה כולם אוכלים, גם הגלוטנים.
זה כמו סוג של סלופי ג'ו אבל בטעם אחר ועם הרבה ירקות.

הוגש על פירה כרובית קצוצה ואחרים אכלו עם אורז פרא/בר ארוך (שזה לא אורז).
 

אמרלדה

Active member
אה. זה טוב.

&nbsp
יכולה לתת לי כמויות? בעיקר כדי שלא אטביע את זה במים?
בכלל שמים מים?
כלומר ירקות ובשר בסיר, ואחרי כמה זמן מעבירים לתנור?
או שמשאירים סטייל בולונז?
לא יודעת מה זה סלופי ג'ו...(פרצוף של מתביישת).
&nbsp
ומה זה האורז בר/פרא אם לא אורז?
תודה רבה.
 

yela

New member
המון שאלות:

כמויות אין לי.
מים - כמה שפחות. אם רוצים לבשל הרבה זמן, טיפה יור. אם הבישול יהיה קצר ומשתמשים בירקות שכבר עברו אפיה או טיגון, אז אפשר בלי מים או טיפה אם סמיך מדי.
אם משתמשים בעגבניות טריות מרוסקות - יהיו בסיר יותר מים. אז ייקח יותר זמן או אש גבוהה.

סלופי ג'ו - סוג של מנת המבורגר בלי קציצה. שמים את כל החומרים גם רטבים ומקפיצים מבשלים עד שיש תבשיל בשר טחון מתובל ומגיעים על תפו"א אפוי או אורז או בלחמניה. יש מסעדות שמגישות. רשמתי פה מתכון בפברואר.
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2390/182964071/אוכל_ומשקאות/מבשלים_כשר

בארץ קוראים אורז פרא לכל אורז בצבע חריג . זה עדיין אורז.
אבל בקנדה מגדלים אור ארוך. מקלות כאלה שדורשים בישול ארוך במים. זה סוג של צמח ולא אורז עמילני כמו שרגילים. אבל, למרות השוני, הוא נותן פתרון למי שנמנע מכל מיני טעמים מאכילת אורז רגיל.
אנחנו ביקרנו לפני 30 שנה בחוות גידול בקנדה, קיבלתי אז ספרון מתכון קטן אבל רק אחרי שנים זה הגיע לארץ.
מאוד אוהבים!

https://superhumancoach.com/benefits-of-wild-rice/
 

fields555

New member
אהבתי. מעניין ונקרא טעים. אשמח למתכון המוס שוקולד כי אף אחד

לא רוצה להכין לי. אז אני אכין להם.
תודה
 
למעלה