צריכה את עזרתכן בהכנה לאירוח

סמדרה11

New member
תודה רבה על רעיונות מושקעים ומרשימים לאירוח


 

michalgad1

New member
צריכה את עזרתכן בהכנה לאירוח

מזמינה לשבת הבאה את חברותי לסעודה שלישית ושיעור לזכר אחותי ז"ל. מחפשת רעיונות חדשים פרווה לאוכל שבעיקרו צריך להיות פינגר פוד. לא הרבה פחמימות . יהיו סלטים מעניינים אבל רוצה דברים נוספים ליד.
תודה
 
לא יודעת אם בא לך להכין סלמון כבוש. אני אוהבת לפרוס פרוסות

רוחב דקות ולגלגל כל אחת לשבלול לא מהודק, שבמרכזו משולש קטן ודקיק של
פרוסת לימון בקליפה.
&nbsp
 
אולי, או משהו מביצה, או משהו אחר שינטרל את טעם הדג שהוא

קצת עז.
נזכרתי עכשיו שפעם חברה אפתה או בישלה בקליפה תפוחי אדמה קטנים,
חצויים, והגישה ליד פרוסות לקס.
 

אמרלדה

Active member
סליחה שנדחפת. אני אוהבת להגיש סלמון כבוש עם פרוסות מנגו או

אפרסמונים או אפרסקים. פרי עסיסי וקצת רך. פרוסה כזו ופרוסה כזו - מעדן מאוד את הדג.
 

tzivi1

New member
סליחה על הבורות. זו אמורה להיות ארוחה ממש? כמה נשים?

יושבים או עומדים?
 

michalgad1

New member
זה שיעור לכ13 נשים . במהלך השיעור הן יושבות

מסביב לשולחן האוכל . מנסיון העבר הן לא אוכלות הרבה אלא יותר מנשנשות. מחפשת רעיונות לא שגרתיים כי אין הגבלות חוץ משרובן עדיין בשריות מארוחת הצהריים. גם הרבה פחמימות לא הולכות חזק. זו לא ארוחה עם נטילת ידיים וכו׳ב
 
אולי מוס טונה או לביבות טונה

סלמון על שיפוד
כמו טאקו אבל בתוך עלה חסה
בית לזית, אבל אמרת בלי הרבה פחמימות
פטריות ממולאות אגוזים ועשבי תיבול
ירקות קטנים ממולאים קינואה ועדשים
גלילות חציל ממולאות פטריות
 

michalgad1

New member
יש לך מתכון לגלילות חצילים עם פטריות?

‏באמת חשבתי על חצילים וראיתי מתכון למלוי אורז. פטריות נשמע טוב
 

rinatpol

New member
מה עם עוגיות מלוחות/גריסיני ומטבל

מיני מאפינס/טארטלים
 
הבורקסים מעלי סיגר ש tzivi המליצה לפני כמה ימים

יש לה שם בשרשור גם גירסה פרווה (עם טונה) שנראית לי ממש מתאימה לסעודה שלישית
 

michalgad1

New member
תודה על התזכורת, אימצתי ( ואפילו קניתי עלי סיגר כי זכרתי שיש

איזה מתכון מתאים בפורום)
 

mיטלמן

Well-known member
באדריג'אני - גלילות חצילים ממולאות באגוזים (גיאורגי),

באדריג'אני
רול חצילים ממולא במחית אגוזים.
באדריג'אני זה חצילים בגרוזינית ...כאן ממולאים במחית אגוזים עשבים ורכז רימונים...*


ל- 12 רולים נא לקרוא עד הסוף כולל *
3 חצילים פרוסים לאורך, כחצי ס"מ. (היה כתוב לקלף, לא קילפתי).
קמח לקימוח (אפיתי, לא טגנתי, כך שלא השתמשתי בקמח),
מלח, שמן לטיגון רדוד (אפיתי, מרחתי בשמן, חששתי שישאר יבש וקשה לגלגול אז השתמשתי ביותר מדי שמן).
למלית:
350 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 בצל חתוך גס
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1/3 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
60 מ"ל 1/4 כוס חומץ יין לבן
40 מ"ל 2 כפות מים
מלח
גרגרים מחצי רימון בעונה
לערבב קמח ומלח, לטבול חצילים, להזהיב כ 2 דקות מכל צד, לשים על נייר סופג לצינון.
במעבד מזון לרסק את כל חומרי המלוי מלבד גרגרי הרימון לממרח משחתי, (מה פתאום לרסק? רציתי שירגישו חתיכות, ריסקתי גס מאד),
להעביר לקערה, להוסיף את הרימון, לערבב קלות. לא חיפשתי רימון.
למרוח לרוחב הפרוסות ולגלגל.
* רכז רימונים מוזכר בכותרת ולא נמצא במתכון, הוספתי סילאן לפי החוש, לפי הערותיה של נ.
אני מכינה הכל כמעט בשמ"ז, כאן השתמשתי בשמן זרעי ענבים שהיה בבית, נייטראלי בטעמו, לא הייתי בטוחה איך יהיו תגובות ה"שבט" לשמ"ז.
מיטבל -
יוגורט כבשים/עזים של גד
עלי ג'רג'יר
מל"פ
לקצוץ ולערבב בעדינות, שישאר סמיך.
 

אמרלדה

Active member
מגש מעורב מיני אגוזים, מיני זיתים או חמוצים, קוביות גבינות

קשות.
&nbsp
מגש פירות חתוכים צבעוניים, ביניהם עגולים כמו ענבים או פירות יער, אבטיח, מילון, ופלחים מפירות קיץ.
&nbsp
קרוסטיני עם ממרח טונה ומעליו ירקות
&nbsp
מגש ירקות קלויים - אנטיפסטי
 

michalgad1

New member
תודה אבל זה יהיה פרווה. אחת החברות מביאה מגש פרות מושקע

 
למעלה