אפשר להתיעץ לגבי תפריט ליום בישול בבית הספר?

mיטלמן

Well-known member
סלט סביח.

יש המון ברשת, נדמה לי שהיה כאן, יתאים לכולם וצריך חצילים שתוסיפי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אפשר להתיעץ לגבי תפריט ליום בישול בבית הספר?

מאחר ומדובר בשבוע האחרון ללימודים החלטנו לקיים יום פעילות בת ספרי ביום ראשון, כשאחת מה"תחנות" תהיה סדנת בישול.
נדבו אותי להיות אחראית על הענין ומנסה לגבש תפריט.
מגבלות: יש כירה חשמלית כפולה, משהו יביא לי טוסטר אובן ואנסה לארגן מערבל ידני.
דרישה מס' 1: קל הכנה.
דרישה מס' 2: הבאנו המון מצרכים בחזרה מהטיול ורוצים לנצל אותם, בין היתר: שימורי זיתים, מלפפונים, עגבניות מרוסקות, תפ"א, לחמניות (הקפאנו), קטשופ, עגבניות מרוסקות, עוגיות, גבינה לבנה. כל הנ"ל ועוד, בכמויות מרשימות.

חשבתי על תחנות בהם יכינו:
טוסטים, עוגת גבינה פירורים של יעלה, עוגיות חמאה.
צריכה עוד "תחנה" אחת.

מה אפשר?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל


 

אמרלדה

Active member
גם אפשר וגם "צריך" בר סלטים.

לבר הזה ייכנסו פרוסות תפוחי אדמה מבושלים, מומלחים מעט ומפולפלים,
שימורי זיתים
מלפפונים
ועוד ירקות שלא ציינת שיש לכם - חצאי שרי, גזר מרוסק, קוביות פלפלים, כרוב מגורר ועוד...
עגבניות מרוסקות עם מלח ושמן זית ואולי איזה עשב-תבלין, כרוטב
גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה או משהו אחר לקבלת צבע, וקצת שמן. גם כרוטב.
טחינה, אולי ירוקה, גם כרוטב
&nbsp
חצאי לחמניות מופשרים וקלויים בטוסטר אובן בשמן זית וזעתר
קרוטונים מלחם בשמן זית, שום, מלח ופפריקה, חתוכים לקוביות ואפויים בטוסטר.
זה יהיה דוכן להיט. לילה טוב.
 

michalgad1

New member
הייתי הולכת גם על תחנת פסטה

לפסטה אפשר גם להוסיף זיתים או ירקות ו/או גבינה. ילדים תמיד שמחים לפסטה בלי או עם רוטב
הייתי מוותרת על עוגת הגבינה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נכון לגבי תחנת הפסטה, מתלבטת לגבי העוגה, כי נשארו גבינות

ובסקוויטים, יהיה מערבל ידני ולא צריך אפיה.
 

tzivi1

New member
אפשר כמה שאלות לפני? מניסיון...

כמה תלמידים משתתפים בכל סדנה?
כמה זמן צפויה להימשך כל סדנה?
האם תהיה לך עזרה? ממי? ומה מספר האנשים שיסייעו?
האם יש כיור ומים זורמים באזור שבו תיערך הסדנה?
מה מבחינת כלים (קערות הכנה וכו')? מי אמור להביא מה? (האם את לבד??)

חייבת להודות שאינטואיטיבית, לפי השערה שלי לגבי התנאים (ואין לי מושג מהם) - כדאי להצטמצם למתכון אחד, שלא כרוך בבישול או אפיה... אלא אם כן התנאים (בין היתר השאלות למעלה) ממש טובים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
והרי התשובות לשאלות

כמה תלמידים משתתפים בכל סדנה- 6-8 תלמידים
כמה זמן צפויה להימשך כל סדנה?- שעה וחצי (שני שיעורים)
האם תהיה לך עזרה? כן ממי? 2 מורות נוספות
האם יש כיור ומים זורמים באזור שבו תיערך הסדנה? קרוב מאד אבל לא בתוך הכיתה
מה מבחינת כלים (קערות הכנה וכו')? יש בבית הספר (עושים ימי פיתות בטאבון וכאלה וכל מיני אנשי צוות יביאו השלמות: toaster oven, טוסטר לחיצה, כיריים חשמליות, מערבל ידני
מי אמור להביא מה? (האם את לבד??) - כל מיני אנשי צות
 

tzivi1

New member
מרגיע שיש עזרה. אין ספק שזו אופרציה

אפשר כמה טיפים?

ארבעה מתכונים זה הרבה לשעה וחצי.

אם חשוב לך ארבעה - הייתי מעדיפה שמורה נוספת תכין מתכונים (מחלקות את המתכונים בין שתינו, ואז כל אחת מכינה שני מתכונים).
מורה שלישית אחראית על ניקיון וכלים (מטורף כמה כלים מתלכלכים תוך כדי הסדנה, ואי אפשר להשתמש באותו כלי פעמיים, כי זה גוזל הרבה זמן, וגם אין מים לנקות באופן מיידי. זאת אומרת שצריך לכל מתכון קערה, מטרפה, בקבוקי מים וכו').

עקרונית - אם את מכינה לבד את המתכונים - לדעתי תסתפקי בשניים.
אם הם מכינים + הסברים שלך - גם שניים, אולי שלושה.

אני הייתי לוקחת את המתכונים הכי פשוטים, בשאיפה למינימום אפיה ומינימום שימוש בכלים (חשמליים ולא חשמליים).
יהיו הסברים, ובטוח יהיו שאלות. זה זמן שבמידה רבה יורד מזמן ההכנה, מה שלא משאיר הרבה זמן לבישולים.

עוגת ביסקויטים - מעולה (בלי בצק, ואפשר להשתמש בגבינות עבורה).

פסטה - גם מגניב. הם יכולים לעזור בחיתוך העגבניות וכו' (פסטה קנויה כמובן, לא מבצק פסטה).

סלט - רעיון נהדר. צריך להראות להם את החיתוך הנכון של כל ירק, ואז חותכים לבד.

לדעתי בהחלט אפשר להסתפק בזה, ואם לא... אז גם את הטוסטים.

קודם מכינים את המתכונים שדורשים בישול/ אפיה, ואח"כ ללא אפיה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
tzivi, תודה על הטיפים. אדבר מחר עם השותפות שלי לתחנות ונסגור

תפריטים.

הארוע מתוכנן ליום ראשון בבוקר.
 
אם הקפאתם את הגבינה הלבנה, לא הייתי בונה על עוגת פירורים כי

לפעמים הגבינה הלבנה לא מגיבה טוב להקפאה ואז היא מתאימה רק למאפה
מלוח שבו הגבינה היא חלק מהבצק. למשל בואיקוס, פשטידת גבינה וזיתים או
מאפינס מאותו בצק, וכדומה.
וגם - העוגה הזו דורשת קירור של לפחות 12 שעות כדי שהמלית תתייצב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא הקפאנו את הגבינה. אולי נחליף לעוגת גבינה-ביסקוויטים, זמן

ההמתנה יהיה פחות קריטי.

תודה!
 
למעלה