המלצה משבת- צ'יפס אפויים בפפריקה של אוטולנגי, מהספר NOPI

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
המלצה משבת- צ'יפס אפויים בפפריקה של אוטולנגי, מהספר NOPI

קיבלתי את הספר לפני כשנה, וחוץ מלדפדף שוב ושוב לא הספקתי לנסות ממנו מאום.

במהלך הדפדוף האחרון צדה עיני מתכון לציפס אפויים עם ציפוי מעניין והחלטתי לנסות. יצא סוף!

הכנתי כלשונו, רק הכפלתי כמויות ומכיון שלא הייתה לי פפריקה מעושנת הסתפקתי ברגילה.

Paprika Oven Fries - צ'יפס אפויים בפפריקה, Nopi, Ottolenghi and Scully
מצרכים:
6 תפוחי אדמה גדולים, עם הקליפה, מקורצפים, חתוכים לאצבעות
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה 1/4 כוס שמן חמניות (מניחה שאפשר גם קנולה, אגוזים)
2 כפות סולת
פלפל שחור טחון גס, מלח גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות.
בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את אצבעות תפוחי האדמה במשך 5 דקות. מסננים.
בקערה מערבבים שמן, תבלינים וסולת, מוסיפים את אצבעות תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות לכיסוי תפ"הא בתערובת השמן.
מפזרים בשכבה אחת עם רווחים על שתי תבניות מכוסות בנייר אפיה (כדי לאפשר אפיה אחידה).
אופים כ- 35 דקות תוך שהופכים את הצי'פס פעם אחת באמצע האפייה, עד שתפוחי האדמה מבושלים, קריספיים ושחומים.

 

michalgad1

New member
נקרא ונראה סוף!!

האם הסולת הכרחית? מה יכול להחליף אותה? נפטרתי מהסולת שלי לפני פסח ולא מתחדשת עד החורף
 

איליס

New member
מיכל ,ניתן להחליף לפירורי לחם

זהירות זה ממכר..
במיוחד עם מיונז במקום השמן (:)
 

עדיקים

Active member
נראה מעולה תודה


אצלנו בבית צ'יפס הוא רק אפוי ולא מטוגן. זה נראה לי גיוון מעולה.
רק אם אוכלים בחוץ ומזמינים מנות שמגיעות עם צ'יפס הילדים יאכלו אותו.
 
למעלה