המלצה משבת- צ'יפס אפויים בפפריקה של אוטולנגי, מהספר NOPI
קיבלתי את הספר לפני כשנה, וחוץ מלדפדף שוב ושוב לא הספקתי לנסות ממנו מאום.
במהלך הדפדוף האחרון צדה עיני מתכון לציפס אפויים עם ציפוי מעניין והחלטתי לנסות. יצא סוף!
הכנתי כלשונו, רק הכפלתי כמויות ומכיון שלא הייתה לי פפריקה מעושנת הסתפקתי ברגילה.
Paprika Oven Fries - צ'יפס אפויים בפפריקה, Nopi, Ottolenghi and Scully
מצרכים:
6 תפוחי אדמה גדולים, עם הקליפה, מקורצפים, חתוכים לאצבעות
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה 1/4 כוס שמן חמניות (מניחה שאפשר גם קנולה, אגוזים)
2 כפות סולת
פלפל שחור טחון גס, מלח גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות.
בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את אצבעות תפוחי האדמה במשך 5 דקות. מסננים.
בקערה מערבבים שמן, תבלינים וסולת, מוסיפים את אצבעות תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות לכיסוי תפ"הא בתערובת השמן.
מפזרים בשכבה אחת עם רווחים על שתי תבניות מכוסות בנייר אפיה (כדי לאפשר אפיה אחידה).
אופים כ- 35 דקות תוך שהופכים את הצי'פס פעם אחת באמצע האפייה, עד שתפוחי האדמה מבושלים, קריספיים ושחומים.
קיבלתי את הספר לפני כשנה, וחוץ מלדפדף שוב ושוב לא הספקתי לנסות ממנו מאום.
במהלך הדפדוף האחרון צדה עיני מתכון לציפס אפויים עם ציפוי מעניין והחלטתי לנסות. יצא סוף!
הכנתי כלשונו, רק הכפלתי כמויות ומכיון שלא הייתה לי פפריקה מעושנת הסתפקתי ברגילה.
Paprika Oven Fries - צ'יפס אפויים בפפריקה, Nopi, Ottolenghi and Scully
מצרכים:
6 תפוחי אדמה גדולים, עם הקליפה, מקורצפים, חתוכים לאצבעות
3 שיני שום כתושות
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה 1/4 כוס שמן חמניות (מניחה שאפשר גם קנולה, אגוזים)
2 כפות סולת
פלפל שחור טחון גס, מלח גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 210 מעלות.
בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את אצבעות תפוחי האדמה במשך 5 דקות. מסננים.
בקערה מערבבים שמן, תבלינים וסולת, מוסיפים את אצבעות תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות לכיסוי תפ"הא בתערובת השמן.
מפזרים בשכבה אחת עם רווחים על שתי תבניות מכוסות בנייר אפיה (כדי לאפשר אפיה אחידה).
אופים כ- 35 דקות תוך שהופכים את הצי'פס פעם אחת באמצע האפייה, עד שתפוחי האדמה מבושלים, קריספיים ושחומים.