גם לי זה עחה כזכרון נפלא מפריז ולא יכולתי לדחות....
אז בינתיים הכנתי לשבת. סתם מתוך נסיון וזכרון הטעם. יצא מצויין אבל חשבתי שאשאל אם יש לך טיפים.
הכנתי את הכרובית כנ"ל, אבל הייתי נדיבה במלח. טיגנתי קצרות כי תכננתי לשים הסיר בתנור הרבה זמן. היה רעיון מצויין.
בינתיים הכנתי צלי של בשר עם:
הרבה בצל,
המון שום,
תבלינים יבשים של: כוזברה, קצת כמון, קצת כרוויה, פפריקה
אחרי שהבשר טוגן קצת, והבצל והשום
הוספתי התבלינים
הוספתי רסק עגבניות של מוטי ועוד 2-3 כוסות מים
הבאתי לרתיחה ובישלתי כשעה עד לריכוך ראשוני של הבשר.
בינתיים הכרובית הוכנה, הרבה כרובית שלא יחסר....
טעמתי הצלי, צריך להיות מלוח ומתובל טוב.
מוסיפים הכרוביות וממשיכים לבשל על אש בינונית ואחכ נמוכה לפחות עוד שעה וחצי או שעתיים עד שהבשר רך והויחד עם הכרובית הכל מקבל את כל הטעמים.
אפשר לאפות בתנור.
לא נשאר פירור וכבר נרשמה דרישה לשבוע הבא... והכי מצחיק, כשקניתי הכרובית חשבתי שזו תהיה האחרונה של העונה ואעבור לקפואה.
תיהני מאנריקו. פעעעעם , היינו אוכלים במוצ"ש chez Victor , הוא היה חוזר מאוחר מהופעה ונפגש עם משפחה או חברים ותמיד היה מעניין. היה מאוד אדיב וחביב לכל השולחנות השכנים.
מרחמת עליו כי יודעת שהיה מאוד רוצה לחיות רק כאן בביתו הקבוע, אבל חייב הרבה לצרפת ולצרפתים ומרגיש חובה להיות חצי שם וחצי פה. זה גם לא תמיד נחמד כי שואלים אותו תמיד בראיונות שאלות קצת רגישות ומצד שני זוכה שם להמון כבוד.