כפי שכתבתי בתחילת השבוע, חיפשתי את בצק דורעם כי הוא

  • פותח הנושא yela
  • פורסם בתאריך

yela

New member
כפי שכתבתי בתחילת השבוע, חיפשתי את בצק דורעם כי הוא

הכי מתאים לרולדות וכיסונים כשצריך פרווה, ובעיקר טבעוני !!!

מי שזוכר, בעבר התמכרתי לו וערכתי כל מיני שפצורים, כולל גירסת קמח מלא.
הפעם, נדרשתי לעבור לכוסמין.

הכנתי את הבצק מקמח כוסמין מלא 100 אחוז והוא יצא מאוד יפה ונוח לעבודה.

לא מצאתי זמן לשחק עם כיסונים, אז הכנתי רולדות עדינות אבל ממולאות היטב, הבצק מעולה ויצא ממש טוב ויפה לטבעונים.

טיפ למי שיכין לטבעונים: מכיוון שלא מברישים בביצה, קשה להדביק שומשום. נזכרתי בזה ברולדה האחרונה ואז רידדתי אותה עם שומשום מצידה החיצוני. יצא יפה ומלא שומשום.

חג שמח !

החומרים לבצק:
2.5 שתיים וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
1/2 כוס מיץ תפוזים (אפשר להמיר בסודה)
1/2 כוס סודה או מים (עדיף סודה)
1/2 כוס שמן קל, לא שמ"ז כתית וכו'
1 כפית מלח
1/2 חצי כפית שמרים יבשים

הערה: לקמח שבו השתמשתי, הנוזלים היו מדוייקים. מציעה לשים קצת פחות, לערבב הכל ולהתחיל ללוש ולבדוק אם יוצא בצק רך אבל שהופך לכדור.
 

kisslali

New member
ברשותך שאלה

התפחה וכד' כרגיל?
כשרשמת רולדות עדינות, הכוונה לבצק דק יחסית?

שואלת כי הכנתי רולדות מבצק שמרים לחג, הקפדתי לרדד דק, הוספתי יותר מלית מהרגיל ועדיין יצאו רולדות עם ה מ ו ן בצק. איך יצאו אצלך?

תודה ללי
 

חנהפ

Active member
הפטנט שלי למעט בצק והרבה מילוי -שמרים מקופלת

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D[/URL]

 

kisslali

New member
נראה מדהים!

זה יעבוד עם מלית גושית כמו תפוחי אדמה ואפונה למשל?

ללי
 

חנהפ

Active member
לא חושבת

צריך לרדד כל פעם עם המילוי בפנים, אם המילוי גושי הבצק יקרע
 

yela

New member
זה לא בצק שמתאים לשמרים רגיל. זה משהו שבא במקום פילאס

או עלים דק, או בצק שקם.
לרולדות ולכיסונים.
הוא נהדר. העמסתי עליו הרבה מלית והוא נשאר שלם כמו בהכנה ולא נפץח בכלל.
הוא בצק "זול" בשומנים ובגלל שמתרדד דקיק, כל מנה זולה יותר מבחינת כובד.
תיכף אעביר תמונות למחשב הזה ואוריד לכם.

מבחינת רולדות מתוקות, הן דומות יותר לפרסבורגר מאשר לשמרים, אבל יותר דקיקות מפרסבורגר:
הייתי מכינה בעבר עם מלית תפו"ע ללא סוכר או עם תערובת פיצוחים וצימוקים וקנמון. "שם" בעבר היו לי תמונות כאלה . אולי אמצא אותן אצלי באחד הימים.
 

kisslali

New member
מעולה, זה מה שחיפשתי

וההתפחה, כרגיל? כמו בצק שמרים רגיל?

ללי
 

yela

New member
אלה שני מוצרים שונים לגמרי: אצות דקות לגלגול סושי

עוברות תהליך במפעל, מגיעות בוואקום וגם אפשר לרענן אותן בתנור חם לדקה כדי שתהיינה יותר פריכות.

בנוסף, משהו שונה:
יש כשנים האחרונות בכל העולם (בעיקר בצרפת) מגמה של איסוף אצות טריות מן הים ואז יכולים להיות עליהם כל מיני תוספות לא רצויות.

טוענים שזה שמשפר הבריאות, יש בתי ספר לאיזוף, לימוד ובישול.
אנשים אוכלים הכל על בסיס האצות האלה, בכל הארוחות. קציצות, מרקים, מיצים וסלטים.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הסבר

ברגע שיש כתובת של אתר הכוללת תוים בעברית כמו באתר הנוכחי כל אות עברית מתורגמת לסימן הכולל כמה וכמה תוים כשבסך הכל אנחנו מקבלים כתובת ארוכה מאד שתפוז לא ממש יודע להתמודד איתה.

הפתרון הוא להשתמש בשרותי אתר להקטנת כתובות כמו https://tinyurl.com בו השתמשתי או https://goo.gl (יש ברשת עוד כמה אתרים כאלה) ולהדביק לפוסט את הכתובת המקוצרת שהאתר יצר עבורנו.
 

michalgad1

New member
יעלה, איזו מלית טבעונית הכנת? אפשר פירוט ?

משהו מלוח או מתוק?
 

yela

New member
בלי קשר למתכון אוטולונגי, הכנתי תערובת מנגולד ותערובת גבינות

טבעוניות , שתי המליות יחד אבל לא מעורבות. יצאו ניגודי הצבעים והיה מעניין.
חלק מהגבינות הכנתי לבד (על בסיס קשיו או שקדים) וחלק קניתי מוכנות. יש פה אוסף גדול מאוד של גבינות טבעוניות איכותיות בחנויות טבע וגם במחלקות הירוקות בסופרים .
סבלנות....
מקווה שמחר או מחרתיים כבר אצליח למצוא זמן להעלות את התמונות, המתכון של הבצק ומליות שונות טבעוניות.
 

rinatpol

New member
איזה גבינה טבעונית את ממליצה - אני טעמתי בשביל הבת שלי

ויש לזה טעם של מרגרינה - משהו על בסיס סויה עם מכסה ירוק - לא זוכרת את החברה
 
למעלה