קסטה לוטוס וגלידה ביתית לשבועות
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7435981
לגלידה:
פחית חלב מרוכז 400 מ"ל
2 שמנת מתוקה קרה מאוד
100 גרם שוקולד לבן
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
תמצית בננה 2 כפות (לא חובה)
חבילה ביסקויטים לוטוס (חבילה גדולה שיש בה 8 אריזות קטנות)
לציפוי
300 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
מקציפים 2 שמנת לקצפת יציבה, מקפלים לתוכה חלב מרוכז, גבינה לבנה , שוקולד לבן מומס,
מוסיפים תמצית בננה - מערבבים היטב ושופכים לתבנית חד פעמית כסף ענקית. - יוצאת כמות ממש גדולה מהגלידה
מקפיאים ללילה , או 4 שעות עד שקפוא היטב. מסדרים מעל הגלידה ביסקוויטים ואז חותכים לפי הביסקוויט מצמידים לו ביסקוויט נוסף ומחזירים להקפאה,
צריך לעבוד מהר בגלל שזה נמס.
לאחר שקפא שוב מכינים את הציפוי שוקולד - ממיסים את השוקולד במיקרו, לשים לב שלא ישרף, מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתאחד. מעבירים לכוס עמוקה . טובלים כל קסטה עד האמצע, ומחזירים למקפיא
הביסקוויט מתרכך עם הגלידה ואין צורך לטבול אותו לפני בנוזל.
אפשר לשנות את הגלידה לכל טעם שאוהבים
הלוטוס מאוד מתוק , אפשר להחליף לפתי בר או עוגיה אחרת
חג שמח!
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7435981
לגלידה:
פחית חלב מרוכז 400 מ"ל
2 שמנת מתוקה קרה מאוד
100 גרם שוקולד לבן
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 גרם)
תמצית בננה 2 כפות (לא חובה)
חבילה ביסקויטים לוטוס (חבילה גדולה שיש בה 8 אריזות קטנות)
לציפוי
300 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
מקציפים 2 שמנת לקצפת יציבה, מקפלים לתוכה חלב מרוכז, גבינה לבנה , שוקולד לבן מומס,
מוסיפים תמצית בננה - מערבבים היטב ושופכים לתבנית חד פעמית כסף ענקית. - יוצאת כמות ממש גדולה מהגלידה
מקפיאים ללילה , או 4 שעות עד שקפוא היטב. מסדרים מעל הגלידה ביסקוויטים ואז חותכים לפי הביסקוויט מצמידים לו ביסקוויט נוסף ומחזירים להקפאה,
צריך לעבוד מהר בגלל שזה נמס.
לאחר שקפא שוב מכינים את הציפוי שוקולד - ממיסים את השוקולד במיקרו, לשים לב שלא ישרף, מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתאחד. מעבירים לכוס עמוקה . טובלים כל קסטה עד האמצע, ומחזירים למקפיא
הביסקוויט מתרכך עם הגלידה ואין צורך לטבול אותו לפני בנוזל.
אפשר לשנות את הגלידה לכל טעם שאוהבים
הלוטוס מאוד מתוק , אפשר להחליף לפתי בר או עוגיה אחרת
חג שמח!