זוכרות את רולדת התרד של דורעם?

mיטלמן

Well-known member
זוכרות את רולדת התרד של דורעם?

היו עליה המון דיבורים אי פעם, אני חושבת שתרד וגבינה מלוחה זה קלאסי והבצק נהדר ופרווה.
יש גירסאות מתוקות, אם מישהו ירצה - אחפש.

רולדת שמרים עם תרד, עגבניות מיובשות וגבינה דורעם גונט
http://www.haaretz.co.il/gallery/1.1406515

בצק שמרים דקיק, פריך וצהבהב, בניחוח תפוזים, עוטף מלית טעימה בהכלאה שבין בורקס לקלצונה
02.05.2007
רולדת שמרים עם תרד, עגבניות מיובשות וגבינה
חומרים (4 מנות):
לבצק: 1 ו-2/3 כוסות קמח קליפה מגוררת מתפוז אחד 1/2 כוס מיץ תפוזים 1/4 כוס שמן זית 1/2 כפית מלח 1/4 כפית שמרים יבשים

למלית: 300 גרם עלי תרד טריים 200 גרם גבינה מלוחה עדינה (למשל, חמד) 1/4 כוס עגבניות שרי מיובשות בשמן זית, קצוצות דק מלח ופלפל שחור
לציפוי: 1 ביצה טרופה קצח
הכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק רך. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
בינתיים שוטפים את התרד, מניחים בסיר ומחממים כמה דקות, רק עד שהעלים יאבדו מנפחם ויקבלו צבע כהה. מצננים את התרד, סוחטים היטב וקוצצים בסכין חדה לפיסות בינוניות. מערבבים בקערה עם יתר חומרי המלית, ומתבלים במעט מלח (זהירות, הגבינה כבר מלוחה) ובפלפל.
מרדדים את הבצק למלבן דקיק (עובי של 3-4 מ"מ) בגודל של כ-40x30 ס"מ. מפזרים את המלית בצורה אחידה על הבצק, ואז מגלגלים לרולדה מאורכת. מושחים את הבצק בביצה טרופה, ומפזרים קצח.
אופים בחום של 200 מעלות (אם יש אבן אפייה, אופים עליה. אם לא, בתבנית מרופדת בנייר אפייה), עד שהבצק פריך ושחום (35-40 דקות).
 
אפרופו תרד וגבינ, ישנו מאפה "גוזלם" נהדר, שעושים

על המחבת, ואני מאוד ממליצה עליו
גוזלם תרד ופטה
8 גוזלם
לבצק
500 גרם (3.5 כוסות) קמח
1 כף שמרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
300 מ"ל חלב פושר
50 גרם חמאה רכה
למלית
2 כפות זמן זית
1 בצל פרוס
2 שיני שום קצוצות
2 חבילות (בערך 500 גרם) של עלי תרד (אפשר גם מנגולד ללא החלק הלבן) שטופים היטב חתוכים גס
חופן פטרוזוליה קצוצה
כף עלי נענע קצוצים
1 כפית פתיתי צ'ילי גרוס (אפשרות)
מלח
פלפל שחור
250 גרם גבינת פטה מפוררת
לטיגון: שמן זית ומעט חמאה

מכינים את הבצק: לשים את כל המצרכים לבצק גמיש, 10 דקות. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף עוד מעט חלב, לחלופין, אם הוא רוטב מדי, כף או שתיים קמח. מכסים את הבצק ונותנים לו לתפוח כ- שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל- 8 פיסות ולשים כל פיסה לכדור.
מכינים את המלית: מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שהם שקופים, מוסיפים את עלי התרד (או המנגולד) ומערבבים 2-3 דקות. מכבים את האש, מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
מטגנים וממלאים: לוקחים כדור אחד ומרדדים אותו על משטח מקומח היטב עד שהוא דק ועגול, בכותר של המחבת. כדאי לרדד את הכדורים בהדרגה, כל פעם כדור אחר, ומפעם לפעם הם יפתחו יותר ויותר.
מחממים את שמן ואת החמאה במחבת על אש בינונית גבוה ומעבירים את הבצק המרודד אליו. מסדרים על מחציתו שמינית מהמלית ומקפלים את המחצית השניה על המלית. כשהצד התחתון מוזהב הופכים את המאפה ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שגם צד זה יהיה זהוב. מגישים חם.
ניתן להקפיא ולחמם על פלאטה או במחבת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נקרא מעניין


 

yela

New member
השבוע נזכרתי ושלפתי את כל הסאגה. הייתי מכורה לו. מדהים !

פרווה וטבעונים. לא מכיל ביצים!!!
 
למעלה