זוכרות את רולדת התרד של דורעם?
היו עליה המון דיבורים אי פעם, אני חושבת שתרד וגבינה מלוחה זה קלאסי והבצק נהדר ופרווה.
יש גירסאות מתוקות, אם מישהו ירצה - אחפש.
רולדת שמרים עם תרד, עגבניות מיובשות וגבינה דורעם גונט
http://www.haaretz.co.il/gallery/1.1406515
בצק שמרים דקיק, פריך וצהבהב, בניחוח תפוזים, עוטף מלית טעימה בהכלאה שבין בורקס לקלצונה
02.05.2007
רולדת שמרים עם תרד, עגבניות מיובשות וגבינה
חומרים (4 מנות):
לבצק: 1 ו-2/3 כוסות קמח קליפה מגוררת מתפוז אחד 1/2 כוס מיץ תפוזים 1/4 כוס שמן זית 1/2 כפית מלח 1/4 כפית שמרים יבשים
למלית: 300 גרם עלי תרד טריים 200 גרם גבינה מלוחה עדינה (למשל, חמד) 1/4 כוס עגבניות שרי מיובשות בשמן זית, קצוצות דק מלח ופלפל שחור
לציפוי: 1 ביצה טרופה קצח
הכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק רך. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
בינתיים שוטפים את התרד, מניחים בסיר ומחממים כמה דקות, רק עד שהעלים יאבדו מנפחם ויקבלו צבע כהה. מצננים את התרד, סוחטים היטב וקוצצים בסכין חדה לפיסות בינוניות. מערבבים בקערה עם יתר חומרי המלית, ומתבלים במעט מלח (זהירות, הגבינה כבר מלוחה) ובפלפל.
מרדדים את הבצק למלבן דקיק (עובי של 3-4 מ"מ) בגודל של כ-40x30 ס"מ. מפזרים את המלית בצורה אחידה על הבצק, ואז מגלגלים לרולדה מאורכת. מושחים את הבצק בביצה טרופה, ומפזרים קצח.
אופים בחום של 200 מעלות (אם יש אבן אפייה, אופים עליה. אם לא, בתבנית מרופדת בנייר אפייה), עד שהבצק פריך ושחום (35-40 דקות).
היו עליה המון דיבורים אי פעם, אני חושבת שתרד וגבינה מלוחה זה קלאסי והבצק נהדר ופרווה.
יש גירסאות מתוקות, אם מישהו ירצה - אחפש.
רולדת שמרים עם תרד, עגבניות מיובשות וגבינה דורעם גונט
http://www.haaretz.co.il/gallery/1.1406515
בצק שמרים דקיק, פריך וצהבהב, בניחוח תפוזים, עוטף מלית טעימה בהכלאה שבין בורקס לקלצונה
02.05.2007
רולדת שמרים עם תרד, עגבניות מיובשות וגבינה
חומרים (4 מנות):
לבצק: 1 ו-2/3 כוסות קמח קליפה מגוררת מתפוז אחד 1/2 כוס מיץ תפוזים 1/4 כוס שמן זית 1/2 כפית מלח 1/4 כפית שמרים יבשים
למלית: 300 גרם עלי תרד טריים 200 גרם גבינה מלוחה עדינה (למשל, חמד) 1/4 כוס עגבניות שרי מיובשות בשמן זית, קצוצות דק מלח ופלפל שחור
לציפוי: 1 ביצה טרופה קצח
הכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק רך. מניחים בקערה, מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כשעה עד שעה וחצי.
בינתיים שוטפים את התרד, מניחים בסיר ומחממים כמה דקות, רק עד שהעלים יאבדו מנפחם ויקבלו צבע כהה. מצננים את התרד, סוחטים היטב וקוצצים בסכין חדה לפיסות בינוניות. מערבבים בקערה עם יתר חומרי המלית, ומתבלים במעט מלח (זהירות, הגבינה כבר מלוחה) ובפלפל.
מרדדים את הבצק למלבן דקיק (עובי של 3-4 מ"מ) בגודל של כ-40x30 ס"מ. מפזרים את המלית בצורה אחידה על הבצק, ואז מגלגלים לרולדה מאורכת. מושחים את הבצק בביצה טרופה, ומפזרים קצח.
אופים בחום של 200 מעלות (אם יש אבן אפייה, אופים עליה. אם לא, בתבנית מרופדת בנייר אפייה), עד שהבצק פריך ושחום (35-40 דקות).