עזרתכן - מתכון לעוגת גבינה שיספיק ל40 אנשים שאוכלים.

mykal

New member
היא לא כבדה בכלל,

בעיני יש לה כל היתרוות של מאפה מוצלח.
לא כבד, מרהיב ביופיו, קל לפרוס ושומר צורה.
מצד שני הוא מספיק משביע שלא יקחו ממנו 3 פרוסות,
מה שקורה לפעמים בעוגות בחושות קלות.

אני לא אופה אותה "סתם" לשבתות וחגים,(כדי שלא ימאס)
אלא "שומרת" לארועים ממש מיוחדים.
ומאחר ולא כולם יודעים להכין, אז אני מביאה את המיוחדת.
 

tzivi1

New member
זה הקינוח היחיד?

נראה לי שהכמות תלויה בסגנון האירוח.
למשפחה שלי, לכמות כזו של אנשים, אני הייתי אופה שתי עוגות שונות - אחת גבינה, והשניה בחושה פשוטה, כי לא מתים על עוגות אצלנו, ולא מחלקים מסודר בצלחות, אלא שמים עם השולחן, ומי שרוצה לוקח.
&nbsp
אם זה קטע של אירוח מסודר, שמגישים לצלחות וכולם יושבים ואוכלים ליד שולחן האוכל - אז אכן עוגות זהות, ולדעתי צריך 4 (לפי חישוב של 10-12 פרוסות בעוגה).
&nbsp
אגב, לדעתי כל עוגת גבינה תעבור טוב שינוע, כל עוד היא תוכן יומיים מראש, תישאר בתבנית, וכך תוכל להתייצב טוב. אם חם - ממילא נוסעים ברכב ממוזג, ואם קר - מעולה. כשמגיעים מכניסים מיד למקרר, ועד סוף הארוחה תתקרר שוב. לפני ההגשה אפשר להעביר לצלחת הגשה.
 

rinatpol

New member
עוגה לסעודה 3 - פעם קודמת הכנתי בקאפקייקס . אבל פחות מרשים

גבינה ואוראו קרה - ועפו עליה. אבל בא לי לגוון
 

shira1960

Active member
"עפו עליה"? למה להחליף סוס מנצח? להכין בקאפקייק זה רעיון מצו

קל לשכנע, וכבר מוכן להגשה. את יכולה להכין עוגה אפייה, נגיד ניו יורקית,, ולגוון בציפוי אם בא לך, נגיד חלק פירות, חלק זילוף שוקולד, חלק קרמל/מלוח (מאוד מקובל כאן), וכו'. תכיני את הציפוי מראש בצד ותקשטי כשאת מגיעה.
 

yela

New member
עוגת גבינה-מישמשים ענקית, נוחה לשינוע, מתאימה לשבועות

וכזו שמכינה אחת לשנה כי המישמשים נגמרים מהר.... והם כבר התחילו !

נדמה לי שהמתהוללת מכינה אותה. אם יש עניין - אשלוף לך המתכון.
 

yela

New member
אכן! השניה מתאימה לשבועות בגלל הפירות, אבל פחות גבינתית

לדעתי, היא מאוד מתאימה בגלל שאפשר לשחק עם פירות הקיץ ולשים קצת דובדבנים לצבע (השנה מחירם יהיה כמחיר פטריות כמהין איטלקיות...
).

מצרפת כאן למי שרוצה "טנא פירות" ללא שפע של גבינות.

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2390/175774382/אוכל_ומשקאות/מבשלים_כשר
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
משוגעת על השניה. אם יהיו עוד אוכלי גבינה בבית בשבועות (חוץ

ממני), אולי אנסה את הגבינתית שלך.
 

rinatpol

New member
תודה - אצלנו פחות אוהבים מישמשים. יותר פירות אדומים

האמת שמתוכנן לשישי בבוקר קטיף דובדנים אז אולי אני אשתמש בהם לקישוט .
 

shira1960

Active member
במקום עוגה אחת ענקית, הייתי הולכת על שניים רגילים

נגיד אחת ניו יורקית עם ציפוי פירות, ואחת עם שוקולד או קרמלי. ראיתי עוגה מהממת באתר של סמיטן קיטשן ( עוגת גבינה עם מילוי של קוביות בראוניז). ( בכלל יש לה אוסף מדהים של עוגות גבינה). אני חושבת שיהיה לך יותר קל לאחסן, ולשנע, וזה גם ייראה יותר ייצוגי.
 

yela

New member
בוקר טוב ! יש לי נסיון עם עוגת גבינה בראוניס מקורית...

היא ערבבה מתכונים שהכינה חיתוכיות בראוניס עם גבינה כמו שהיה במתכון הישן של "על השולחן".

אני הכנתי לפני עשור והעליתי אז גם תמונה ממצלמה ישנה. אנסה למצוא.
זו היתה העוגה המקורית שבה קוביות הבראוניס נמצאות בתוך הגבינה, כמו שחמט כזה. יפהפה!

אחת העוגות היחידות בחיי שהכנתי בדיוק לפי מתכון, כולל פילדלפיה שמנה מאוד. כי הוזהרתי מראש.

העוגה היתה טעימה ויפה. אבל... לא הכנתי אותה יותר לקראת שבועות.
הכנתי עוד פעמיים-שלוש בשבת רגילה. למה ?
כי זה הרבה פאצ'קראי...

ו... למי שחושב שניתן לעשות קיצורי דרך ולבחור מתכונים שמכירים כדי להכין. אז זה ממש לא גדול!
אם יש מתכון כזה שאתם רוצים להכין, תכינו בדיוק כפי שמופיע במתכון המשולב ואל תנסו עם מתכונים שלכם שלא נבדקו כמתאימים לזה. יש פשוט עניין של כובד העוגות וצריך שהבראוניס לא ישקעו בתחתית ועיסת הגבינה תצליח להחזיק אותם באמצע.
כי מדובר כאן ביופי של העוגה בחיתוך. בשביל עושים את כל המאמץ וחבל לפספס.
 

fields555

New member
לא הבנתי, זה שוקולד גבינה? עוגה? חבל שלא רואים את התוך.

אין ספק שמאתגר מאוד. אבל נראה לי שאשמור לאירוע פיצוץ או לכשאצא לפנסיה...
 

rinatpol

New member
2 טעמים פחות מוצלח מבחינתי, כי כולם ירצו לטעום גם וגם...

אז לא פותר לי .. אצלנו לא יסתפקו בטעם אחד..
חשבתי גם על בראוניז גבינה שוקולד -- אבל מתחשק לי משהו יותר מרשים.
מה גם שהקינוח הפרווה שאני מביאה הוא כנראה יהיה בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים. אז עוד בראוניז? מתלבטת
 
אולי עוגת קומותיים? אחת גדולה בכותר

26, והנשיה כותר 22. עוגת גבינה מסורתית טובה. תקחי את שתיהן בנפרד, ושימי אחת על השניה על המזנון. קישוטים תרכיבי על המקום: רוטב פירות יער שישפך, פירות העונה, פרחים מבצק סוכר וכו וכו, אפשר גם גנאש שוקולד חלב...
 
למעלה