עזרתכן - מתכון לעוגת גבינה שיספיק ל40 אנשים שאוכלים.

rinatpol

New member
עזרתכן - מתכון לעוגת גבינה שיספיק ל40 אנשים שאוכלים.

וגם יהיה קל לשנע צריכה לבר מצווה - יש לי איזה שעה וחצי נסיעה
וגם שיהיה ממש טעים - לא סתם ביסקוויטים . עדיף אפויה.
 

rinatpol

New member
תודה אבל מדי דומה לעוגת גבינה של גיסיתי, בא לי משהו יותר

מיוחד. - אין בעיה עם חתוכיות
 

mykal

New member
כמה דברים לשאלתך,

1)כדי לשנע במשך שעה וחצי, אפשר להשתמש בצידניות,
או מקררי רכב שמחובר למנוע. כי בחום וברכב חם יותר נראה לי בעייתי.
2)ל--40אוכלים הייתי אופה 2 עוגות זהות.
3)לארוע צריך עוגה יצוגית--הייתי אופה את עוגת הספירלה שוקולד וגבינה של
קרין גורן.
2 עוגות כאלה בצידנית עוברות מעולה.
מזל טוב לארוע ובהצלחה בהכנה.
 

tzivi1

New member
הספירלה של קרין גורן מעולה!!! תודה על התזכורת. אכין אותה

לשבועות.
&nbsp
כדאי להכין לפחות יומיים מראש. היא מאוד משתבחת אחרי יומיים-שלושה במקרר.
 

mykal

New member
אצלינו כבר מסורת

היא אכן טעימה ונחתכת יותר יפה אחרי יומים.
ומכיה גם עוגה שאימי ז"ל הכינה.
לא מותרת!
 

mykal

New member
זו עוגה

שהיא לא מתוחכמת ולא 'מפונפת' , אבל זכרון חם מהבית.

הנה מתכון--
לבצק הפריך--
חבילת חמאה,
ביצה שלמה,+2 חלמונים,
3 כוסות קמח+כפית אבקת אפיה,
3/4 כוס סוכר ושקית סוכר וניל.
לשים את כל החומרים האלה לכדי בצק, אם הוא יבש מדי מוסיפים
קצת מים או סודה,
משטחים על תבנית של 33X26 --אם מעדיפים עוגה גבוה יותר לוקחים תבנית
קטנה יותר.
קורצת חופן מהבצק לאחר כך ולא לתבנית עכשיו.

לשכבת הגבינה--
ק"ג אחד של גבינה (אני משתמשת בגבינה 5%
חצי מהכמות גבינה רכה וחצי גבינת כנען. אפשר הכל גבינה רכה.
בוחשים היטב למרקם אחיד,
לגבינה מוסיפים --
כף גדושה של קורנפלור,
2 חלמונים--
1/2 כוס סוכר,
כף שמן או כף חמאה מומסת,
מקציפים 5 חלבונים (2 שנותרו מהבצק, 2 שנותרו מהעיסה ואחד נוסף שהחלמון יהיה בתפקיד בסוף)
מוסיפים להקצפה 2 כפות סוכר.מוסיפים לגבינה.
שופכים על הבצק,
ואז לוקחים את הבצק שהורדנו ויוצרים ממנו פסים מגולגלים
של שתי וערב על העוגה, ומעל מברישים את החלמון.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות. בערך לשעה.

נשמע מסורבל, ממש לא קשה--אבל עוגה כזו פרוסה ממנה היא ממש ארוחה,
אגב הבצק הפריך הזה משמש אותי להרבה תחתיות של הרכבים שונים מעל--
פרות/קציפות/קישים/אזני המן-- הוא נפלא.
ומבחינתי זה הטעם של הבית.
 

נוגה 44

New member
נקרא טעים ונראה לי שילדים יאהבו

לגבי החמאה כמה זה חב' חמאה?
 

mykal

New member
זו עוגה

שלדעתי, (חבל שאין מלי את מי לשאול)
שהיא מחומרים זמינים שהיו בנמצא--
פעם קצפות, ושמנת מתוקה, וכד' היו פחות אם בכלל, ואם כן,
זה היה יקר בטירוף.לכן חיפשו מוצרים זמינים.
ילדים אוהבים, גם מבוגרים--זו פשוט עוגה טעימה ומשמעותית.

חבילת חמאה מתיחס ל-- 100 גרם
 

michalgad1

New member
מזכירה לי מאד את עוגת הגבינה של אימי ז״ל

רק ששלה היתה עם בצק שמרים . זוכרת את פסי שתי וערב על העוגה היפיפייה . היתה הפייבוריטית שלי. אולי אנסה את הגירסה של אימך. לצערי לי לא נשאר ממנה מתכון להכין אלא רק זכרונות של טעם ומראה.
 

אמרלדה

Active member
אבל את יכולה לשחזר, מיכל. הכיני את זו שכאן, ואחרי שתהיי

&nbsp
בטוחה במילוי וכולי, נסי את אחד מבצקי השמרים שיש פה.
&nbsp
גם אמא שלי היתה אופה שמרים גבינות, אבל מלוח. סבא היה אוהב אותן
והיא היתה מכינה לו עד מותו.
&nbsp
לאחרונה משחקת קצת עם בצקי שמרים מפה, והולך לי לא רע. נסי.
&nbsp
&nbsp
 

mykal

New member
תנסי, אני אישית

פחות אוהבת שמרים, במיוחד את הבצקי-שמרים המותפחים,
הם טעימים מיד אחרי האפיה. משעומדים מעט מתיבשים ופחות טעימים(לי)
בכלל מעדיפה תמיד מאפים ומאכלים עמידים לטוח זמן ארוך יותר,
כי אינני יודעת להכין כלום ממש מדויק, ולזרוק בעיני זה נורא
.
אבל אם את מעדיפה שמרים תכיני בצק שמרים קר, הוא יכול להתאים,

לגבי מתכונים, לא הספקתי לקבל מאמא שלי מתכונים שכתבתי,
מלבד עוגת הגבינה הזו, ושאר המאפים והבישולים הם מזכרון והתנסות,
יש גם דברים שאיני יודעת כלל להכין כמוה--הפסדתי.
 

mykal

New member
נכון,

אגב היא מעולה בהקפאה.
לפעמים אני מחלקת לשתי תבניות קטנות--
אחת נאכלת מידית ואחת בהקפאה.
 

אמרלדה

Active member
היא עוברת לי במסך כעוגה מסורתית ביתית שהייתי שמחה לנסות

אז באמת אכין אותה לשבועות.
בלי עוגת גבינה אחת, אי אפשר..:)
 
למעלה