זו עוגה
שהיא לא מתוחכמת ולא 'מפונפת' , אבל זכרון חם מהבית.
הנה מתכון--
לבצק הפריך--
חבילת חמאה,
ביצה שלמה,+2 חלמונים,
3 כוסות קמח+כפית אבקת אפיה,
3/4 כוס סוכר ושקית סוכר וניל.
לשים את כל החומרים האלה לכדי בצק, אם הוא יבש מדי מוסיפים
קצת מים או סודה,
משטחים על תבנית של 33X26 --אם מעדיפים עוגה גבוה יותר לוקחים תבנית
קטנה יותר.
קורצת חופן מהבצק לאחר כך ולא לתבנית עכשיו.
לשכבת הגבינה--
ק"ג אחד של גבינה (אני משתמשת בגבינה 5%
חצי מהכמות גבינה רכה וחצי גבינת כנען. אפשר הכל גבינה רכה.
בוחשים היטב למרקם אחיד,
לגבינה מוסיפים --
כף גדושה של קורנפלור,
2 חלמונים--
1/2 כוס סוכר,
כף שמן או כף חמאה מומסת,
מקציפים 5 חלבונים (2 שנותרו מהבצק, 2 שנותרו מהעיסה ואחד נוסף שהחלמון יהיה בתפקיד בסוף)
מוסיפים להקצפה 2 כפות סוכר.מוסיפים לגבינה.
שופכים על הבצק,
ואז לוקחים את הבצק שהורדנו ויוצרים ממנו פסים מגולגלים
של שתי וערב על העוגה, ומעל מברישים את החלמון.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות. בערך לשעה.
נשמע מסורבל, ממש לא קשה--אבל עוגה כזו פרוסה ממנה היא ממש ארוחה,
אגב הבצק הפריך הזה משמש אותי להרבה תחתיות של הרכבים שונים מעל--
פרות/קציפות/קישים/אזני המן-- הוא נפלא.
ומבחינתי זה הטעם של הבית.