לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
67256,725 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'עזרתכן - מתכון לעוגת גבינה שיספיק ל40 אנשים שאוכלים. '
עזרתכן - מתכון לעוגת גבינה שיספיק ל40 אנשים שאוכלים.
08/05/2018 | 09:31
40
151
וגם יהיה קל לשנע צריכה לבר מצווה - יש לי איזה שעה וחצי נסיעה
וגם שיהיה ממש טעים - לא סתם ביסקוויטים . עדיף אפויה.

מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה אבל מדי דומה לעוגת גבינה של גיסיתי, בא לי משהו יותר '
תודה אבל מדי דומה לעוגת גבינה של גיסיתי, בא לי משהו יותר
08/05/2018 | 10:07
1
82
מיוחד. - אין בעיה עם חתוכיות
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אולי בראוניז גבינה? או גבינה בצק עוגיות?'
אולי בראוניז גבינה? או גבינה בצק עוגיות?
08/05/2018 | 11:05
39
לצפיה ב-'כמה דברים לשאלתך,'
כמה דברים לשאלתך,
08/05/2018 | 11:34
16
118
1)כדי לשנע במשך שעה וחצי, אפשר להשתמש בצידניות,
   או מקררי רכב שמחובר למנוע. כי בחום וברכב חם יותר נראה לי בעייתי.
2)ל--40אוכלים הייתי אופה 2 עוגות זהות.
3)לארוע צריך עוגה יצוגית--הייתי אופה את עוגת הספירלה שוקולד וגבינה של
    קרין גורן. 
2 עוגות כאלה בצידנית עוברות מעולה.
מזל טוב לארוע ובהצלחה בהכנה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הספירלה של קרין גורן מעולה!!! תודה על התזכורת. אכין אותה '
הספירלה של קרין גורן מעולה!!! תודה על התזכורת. אכין אותה
<< ההודעה הנוכחית
08/05/2018 | 11:57
15
98
לשבועות.
 
כדאי להכין לפחות יומיים מראש. היא מאוד משתבחת אחרי יומיים-שלושה במקרר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-' אצלינו כבר מסורת'
אצלינו כבר מסורת
08/05/2018 | 18:45
12
100
היא אכן טעימה ונחתכת יותר יפה אחרי יומים.
ומכיה גם עוגה שאימי ז"ל הכינה.
לא מותרת!
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'mykal, איזו עוגת גבינה של אימך את מכינה?אוהבת עוגות נוסטלגיה'
mykal, איזו עוגת גבינה של אימך את מכינה?אוהבת עוגות נוסטלגיה
08/05/2018 | 18:53
11
51
לצפיה ב-'זו עוגה '
זו עוגה
09/05/2018 | 08:28
10
125
שהיא לא מתוחכמת ולא 'מפונפת' , אבל זכרון חם מהבית.
 
הנה מתכון--
לבצק הפריך--
חבילת חמאה,
ביצה שלמה,+2 חלמונים,
3  כוסות קמח+כפית אבקת אפיה,
3/4 כוס סוכר ושקית סוכר וניל.
לשים את כל החומרים האלה לכדי בצק, אם הוא יבש מדי מוסיפים 
קצת מים או סודה,
משטחים על תבנית של 33X26 --אם מעדיפים עוגה גבוה יותר לוקחים תבנית 
קטנה יותר.
קורצת חופן מהבצק לאחר כך ולא לתבנית עכשיו.
 
לשכבת הגבינה--
ק"ג אחד של גבינה (אני משתמשת בגבינה 5% 
חצי מהכמות גבינה רכה וחצי גבינת כנען. אפשר הכל גבינה רכה.
בוחשים היטב למרקם אחיד, 
לגבינה מוסיפים --
כף גדושה של קורנפלור,
2 חלמונים--
1/2 כוס סוכר,
כף שמן או כף חמאה מומסת, 
מקציפים 5 חלבונים (2 שנותרו מהבצק, 2 שנותרו מהעיסה ואחד נוסף שהחלמון יהיה בתפקיד בסוף)
מוסיפים להקצפה 2 כפות סוכר.מוסיפים לגבינה.
שופכים על הבצק,
ואז לוקחים את הבצק שהורדנו ויוצרים ממנו פסים מגולגלים
של שתי וערב על העוגה, ומעל מברישים את החלמון.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות. בערך לשעה.
 
נשמע מסורבל, ממש לא קשה--אבל עוגה כזו פרוסה ממנה היא ממש ארוחה,
אגב הבצק הפריך הזה משמש אותי להרבה תחתיות של הרכבים שונים מעל--
פרות/קציפות/קישים/אזני המן-- הוא נפלא.
ומבחינתי זה הטעם של הבית.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נקרא טעים ונראה לי שילדים יאהבו'
נקרא טעים ונראה לי שילדים יאהבו
09/05/2018 | 14:01
2
44
לגבי החמאה כמה זה חב' חמאה?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'זו עוגה '
זו עוגה
09/05/2018 | 14:33
1
74
שלדעתי, (חבל שאין מלי את מי לשאול)
שהיא מחומרים זמינים שהיו בנמצא--
פעם קצפות, ושמנת מתוקה, וכד' היו פחות אם בכלל, ואם כן,
זה היה יקר בטירוף.לכן חיפשו מוצרים זמינים.
ילדים אוהבים, גם מבוגרים--זו פשוט עוגה טעימה ומשמעותית.
 
חבילת חמאה מתיחס ל-- 100 גרם  
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
09/05/2018 | 14:54
30
והיא גם שפויה בהרכב שלה
וגם במחיר
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מזכירה לי מאד את עוגת הגבינה של אימי ז״ל'
מזכירה לי מאד את עוגת הגבינה של אימי ז״ל
09/05/2018 | 20:16
2
53
רק ששלה היתה עם בצק שמרים . זוכרת את פסי שתי וערב על העוגה היפיפייה . היתה הפייבוריטית שלי. אולי אנסה את הגירסה של אימך. לצערי לי לא נשאר ממנה מתכון להכין אלא רק זכרונות של טעם ומראה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אבל את יכולה לשחזר, מיכל. הכיני את זו שכאן, ואחרי שתהיי '
אבל את יכולה לשחזר, מיכל. הכיני את זו שכאן, ואחרי שתהיי
11/05/2018 | 08:48
15
 
בטוחה במילוי וכולי, נסי את אחד מבצקי השמרים שיש פה.
 
גם אמא שלי היתה אופה שמרים גבינות, אבל מלוח. סבא היה אוהב אותן
והיא היתה מכינה לו עד מותו.
 
לאחרונה משחקת קצת עם בצקי שמרים מפה, והולך לי לא רע. נסי.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תנסי, אני אישית'
תנסי, אני אישית
11/05/2018 | 09:22
17
פחות אוהבת שמרים, במיוחד את הבצקי-שמרים המותפחים,
הם טעימים מיד אחרי האפיה. משעומדים מעט מתיבשים ופחות טעימים(לי)
בכלל מעדיפה תמיד מאפים ומאכלים עמידים לטוח זמן ארוך יותר,
כי אינני יודעת להכין כלום ממש מדויק, ולזרוק בעיני זה נורא.
אבל אם את מעדיפה שמרים תכיני בצק שמרים קר, הוא יכול להתאים,
 
לגבי מתכונים, לא הספקתי לקבל מאמא שלי מתכונים שכתבתי,
מלבד עוגת הגבינה הזו, ושאר המאפים והבישולים הם מזכרון והתנסות,
יש גם דברים שאיני יודעת כלל להכין כמוה--הפסדתי.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'"נקרא" לי כמו "פס גבינה" של פעם, ואם כן, אז אוהבת. תודה!'
"נקרא" לי כמו "פס גבינה" של פעם, ואם כן, אז אוהבת. תודה!
10/05/2018 | 01:05
2
28
לצפיה ב-'נכון,'
נכון,
10/05/2018 | 08:23
1
55
אגב היא מעולה בהקפאה.
לפעמים אני מחלקת לשתי תבניות קטנות--
אחת נאכלת מידית ואחת בהקפאה.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'רעיון (ואז יהיה לי פינוק לילי לזמן ארוך)'
רעיון (ואז יהיה לי פינוק לילי לזמן ארוך)
10/05/2018 | 17:03
19
לצפיה ב-'היא עוברת לי במסך כעוגה מסורתית ביתית שהייתי שמחה לנסות'
היא עוברת לי במסך כעוגה מסורתית ביתית שהייתי שמחה לנסות
11/05/2018 | 08:43
17
אז באמת אכין אותה לשבועות.
בלי עוגת גבינה אחת, אי אפשר..:)
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אולי באמת, היא לא כבדה מדי? '
אולי באמת, היא לא כבדה מדי?
10/05/2018 | 12:00
1
22
לצפיה ב-'היא לא כבדה בכלל,'
היא לא כבדה בכלל,
10/05/2018 | 12:20
41
בעיני יש לה כל היתרוות של מאפה מוצלח.
לא כבד, מרהיב ביופיו, קל לפרוס ושומר צורה.
מצד שני הוא מספיק משביע שלא יקחו ממנו 3 פרוסות,
מה שקורה לפעמים בעוגות בחושות קלות.
 
אני לא אופה אותה "סתם" לשבתות וחגים,(כדי שלא ימאס)
אלא "שומרת" לארועים ממש מיוחדים. 
ומאחר ולא כולם יודעים להכין, אז אני מביאה את המיוחדת.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'זה הקינוח היחיד? '
זה הקינוח היחיד?
08/05/2018 | 12:03
3
110
נראה לי שהכמות תלויה בסגנון האירוח.
למשפחה שלי, לכמות כזו של אנשים, אני הייתי אופה שתי עוגות שונות - אחת גבינה, והשניה בחושה פשוטה, כי לא מתים על עוגות אצלנו, ולא מחלקים מסודר בצלחות, אלא שמים עם השולחן, ומי שרוצה לוקח.
 
אם זה קטע של אירוח מסודר, שמגישים לצלחות וכולם יושבים ואוכלים ליד שולחן האוכל - אז אכן עוגות זהות, ולדעתי צריך 4 (לפי חישוב של 10-12 פרוסות בעוגה).
 
אגב, לדעתי כל עוגת גבינה תעבור טוב שינוע, כל עוד היא תוכן יומיים מראש, תישאר בתבנית, וכך תוכל להתייצב טוב. אם חם - ממילא נוסעים ברכב ממוזג, ואם קר - מעולה. כשמגיעים מכניסים מיד למקרר, ועד סוף הארוחה תתקרר שוב. לפני ההגשה אפשר להעביר לצלחת הגשה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עוגה לסעודה 3 - פעם קודמת הכנתי בקאפקייקס . אבל פחות מרשים '
עוגה לסעודה 3 - פעם קודמת הכנתי בקאפקייקס . אבל פחות מרשים
10/05/2018 | 11:55
2
58
גבינה ואוראו קרה - ועפו עליה. אבל בא לי לגוון
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'"עפו עליה"? למה להחליף סוס מנצח? להכין בקאפקייק זה רעיון מצו'
"עפו עליה"? למה להחליף סוס מנצח? להכין בקאפקייק זה רעיון מצו
10/05/2018 | 14:23
1
38
קל לשכנע, וכבר מוכן להגשה. את יכולה להכין עוגה אפייה, נגיד ניו יורקית,, ולגוון בציפוי אם בא לך, נגיד חלק פירות, חלק זילוף שוקולד, חלק קרמל/מלוח (מאוד מקובל כאן), וכו'. תכיני את הציפוי מראש בצד ותקשטי כשאת מגיעה.

מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'יש מצב.. תודה'
יש מצב.. תודה
10/05/2018 | 14:47
15
לצפיה ב-'עוגת גבינה-מישמשים ענקית, נוחה לשינוע, מתאימה לשבועות'
עוגת גבינה-מישמשים ענקית, נוחה לשינוע, מתאימה לשבועות
08/05/2018 | 12:26
114
וכזו שמכינה אחת לשנה כי המישמשים נגמרים מהר....  והם כבר התחילו !
 
נדמה לי שהמתהוללת מכינה אותה. אם יש עניין - אשלוף לך המתכון.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מצאתי בקלות. אפשר להכין יום-יומיים מראש ואפשר גם להקפיא'
מצאתי בקלות. אפשר להכין יום-יומיים מראש ואפשר גם להקפיא
08/05/2018 | 12:31
6
117
לצפיה ב-'יעלה, זאת לא עוגת המשמשים היפיפיה שלך שאני מכירה, נכון?'
יעלה, זאת לא עוגת המשמשים היפיפיה שלך שאני מכירה, נכון?
08/05/2018 | 19:02
4
36
לצפיה ב-'יש גם את השניה עם משחת הפיסטוקים. אחפש'
יש גם את השניה עם משחת הפיסטוקים. אחפש
08/05/2018 | 19:08
27
לצפיה ב-'אכן! השניה מתאימה לשבועות בגלל הפירות, אבל פחות גבינתית'
אכן! השניה מתאימה לשבועות בגלל הפירות, אבל פחות גבינתית
08/05/2018 | 19:13
1
78
לדעתי, היא מאוד מתאימה בגלל שאפשר לשחק עם פירות הקיץ ולשים קצת דובדבנים לצבע (השנה מחירם יהיה כמחיר פטריות כמהין איטלקיות... ).
 
מצרפת כאן למי שרוצה "טנא פירות" ללא שפע של גבינות.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איפה העוגה הזאת התחבאה עד היום???'
איפה העוגה הזאת התחבאה עד היום???
14/05/2018 | 17:14
5
הצלחתי לפספס.
אפיתי אותה היום,
עם נקטרינות ומשמשים ושברי פיסטוק.
 
לא פחות ממדהימה!
 
תודה 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'משוגעת על השניה. אם יהיו עוד אוכלי גבינה בבית בשבועות (חוץ '
משוגעת על השניה. אם יהיו עוד אוכלי גבינה בבית בשבועות (חוץ
08/05/2018 | 19:45
68
ממני), אולי אנסה את הגבינתית שלך.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה - אצלנו פחות אוהבים מישמשים. יותר פירות אדומים'
תודה - אצלנו פחות אוהבים מישמשים. יותר פירות אדומים
10/05/2018 | 11:56
14
האמת שמתוכנן לשישי בבוקר קטיף דובדנים אז אולי אני אשתמש בהם לקישוט . 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'במקום עוגה אחת ענקית, הייתי הולכת על שניים רגילים'
במקום עוגה אחת ענקית, הייתי הולכת על שניים רגילים
09/05/2018 | 02:30
5
61
נגיד אחת ניו יורקית עם ציפוי פירות, ואחת עם שוקולד או קרמלי. ראיתי עוגה מהממת באתר של סמיטן קיטשן ( עוגת גבינה עם מילוי של קוביות בראוניז). ( בכלל יש לה אוסף מדהים של עוגות גבינה). אני חושבת שיהיה לך יותר קל לאחסן, ולשנע, וזה גם ייראה יותר ייצוגי.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'בוקר טוב ! יש לי נסיון עם עוגת גבינה בראוניס מקורית...'
בוקר טוב ! יש לי נסיון עם עוגת גבינה בראוניס מקורית...
09/05/2018 | 08:02
2
74
היא ערבבה מתכונים שהכינה חיתוכיות בראוניס עם גבינה כמו שהיה במתכון הישן של "על השולחן". 
 
אני הכנתי לפני עשור והעליתי אז גם תמונה ממצלמה ישנה. אנסה למצוא.
זו היתה העוגה המקורית שבה קוביות הבראוניס נמצאות בתוך הגבינה, כמו שחמט כזה. יפהפה!
 
אחת העוגות היחידות בחיי שהכנתי בדיוק לפי מתכון, כולל פילדלפיה שמנה מאוד. כי הוזהרתי מראש.
 
העוגה היתה טעימה ויפה. אבל... לא הכנתי אותה יותר לקראת שבועות.
הכנתי עוד פעמיים-שלוש בשבת רגילה. למה ?
כי זה הרבה פאצ'קראי... 
 
ו... למי שחושב שניתן לעשות קיצורי דרך ולבחור מתכונים שמכירים כדי להכין. אז זה ממש לא גדול! 
אם יש מתכון כזה שאתם רוצים להכין, תכינו בדיוק כפי שמופיע במתכון המשולב  ואל תנסו עם מתכונים שלכם שלא נבדקו כמתאימים לזה.  יש פשוט עניין של כובד העוגות וצריך שהבראוניס לא ישקעו בתחתית ועיסת הגבינה תצליח להחזיק אותם באמצע.
כי מדובר כאן ביופי של העוגה בחיתוך. בשביל עושים את כל המאמץ וחבל לפספס.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הנה המתכון הישן והטוב. אולי אאתגר את עצמי שוב...'
הנה המתכון הישן והטוב. אולי אאתגר את עצמי שוב...
09/05/2018 | 08:31
1
69
שווה לשמור להזדמנות שיש עודף זמן.... אבל אפשר גם להכין ולהקפיא.
 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא הבנתי, זה שוקולד גבינה? עוגה? חבל שלא רואים את התוך.'
לא הבנתי, זה שוקולד גבינה? עוגה? חבל שלא רואים את התוך.
09/05/2018 | 10:23
29
אין ספק שמאתגר מאוד. אבל נראה לי שאשמור לאירוע פיצוץ או לכשאצא לפנסיה...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה בראוניז Brownie Mosaic cheesecake/smitten kitchen'
עוגת גבינה בראוניז Brownie Mosaic cheesecake/smitten kitchen
09/05/2018 | 14:05
41
לצפיה ב-'2 טעמים פחות מוצלח מבחינתי, כי כולם ירצו לטעום גם וגם... '
2 טעמים פחות מוצלח מבחינתי, כי כולם ירצו לטעום גם וגם...
10/05/2018 | 11:59
31
אז לא פותר לי .. אצלנו לא יסתפקו בטעם אחד.. 
חשבתי גם על בראוניז גבינה שוקולד -- אבל מתחשק לי משהו יותר מרשים. 
מה גם שהקינוח הפרווה שאני מביאה הוא כנראה יהיה בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים. אז עוד בראוניז? מתלבטת
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אולי עוגת קומותיים? אחת גדולה בכותר'
אולי עוגת קומותיים? אחת גדולה בכותר
09/05/2018 | 10:05
1
66
26, והנשיה כותר 22. עוגת גבינה מסורתית טובה. תקחי את שתיהן בנפרד, ושימי אחת על השניה על המזנון. קישוטים תרכיבי על המקום: רוטב פירות יער שישפך, פירות העונה, פרחים מבצק סוכר וכו וכו, אפשר גם גנאש שוקולד חלב...
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נשמע מדהים - אבל מסוכן מדי - בהכרת הנפשות הפועלות '
נשמע מדהים - אבל מסוכן מדי - בהכרת הנפשות הפועלות
10/05/2018 | 12:00
24

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ