פונדנט, או עוגת מוס שוקולד אפויה...?

אמרלדה

Active member
פונדנט, או עוגת מוס שוקולד אפויה...?

אז הכלה שלי בהריון ואני שמחה.
לא אוכלת כלום חוץ מבמבה ושוקולד. עדיין בשלב הבחילות
גם בהריון הקודם היתה כך. 5 חודשים קשים...

התקשרתי לשאול מה להכין לה למשלוח מנות. אחרי חצי שעה
שבה עברנו על כל האופציות בעולם, ועל כולן היא אמרה שהיא
לא אוכלת, בסוף: "תקני לי שוקולד טוב".

אוקיי.. רגע. את רוצה שאאפה לך עוגת שוקולד?

כן! עוגות אני אוכלת בשמחה.

טוב, אצלנו לא אופים ולא אוכלים ואין מיומנות (היתה לי פעם). פתחתי את המתכונים שלי, ומצאתי את העוגה שהכי אהבתי בתחום, הזאתהי עם המוס מ-8 ביצים, שאופים חצי ממנה וחצי מורחים למעלה כמוס.

אבל היא בהריון, אסור ביצים חיות.

אז חיפשתי איזה מתכון לפונדנט או משהו. ולא מצאתי.
ואולי אני מתבלבלת בין פונדנט לבין עוגת-מוס אפויה.
מחפשת משהו מאוד שוקולדי ולא יבש כמו בראוניז, למשל,
וללא בצק.

אז אם למישהי יש רעיון לגבי משהו דומה לעוגת המוס ההיא, רק אפוי (ואני מקווה שאוכל לאפות אותו כמאפינס, כדי שיהיה לה יותר נוח להקפיא), אשמח לשמוע. תודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בשעה טובה! יש לי מוס שוקולד מצויין בו מחממים את הביצים עד

טמפרטורה המחסלת סלמונלה ואז ממשיכים לעבוד.

זה מוס לא אפוי (משתמשת בו לשכבות טריקולד, למשל).

מעניין?
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה
אין לי מדחום לאפיה בבית, אז נראה לי שאלך על

&nbsp
המתכון של חנהפ, שנשמע טוב.
&nbsp
תודה.
 

חנהפ

Active member
איזה יופי, בשעטו"מ קבלי מתכון לוולקנו (פונדנט)

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A0%D7%95[/URL]

רכיבים:
15 כלי חרס קוטר 9 אישיים לאפייה
300 גרם שוקולד מריר משובח (50 אחוז מוצקי קקאו מינימום - בקבלייר משתמשים בשוקולד לינט)
300 גרם חמאה (אפשר להמיר בשמן -1/4 1 כוסות)
6 חלמונים
6 ביצים שלמות
400 גרם סוכר
160 גרם קמח מנופה
מעט אבקת סוכר לקישוט
מעט קמח לקימוח
15 קוביות שוקולד מריר משובח
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום גבוה - 200 מעלות.
בבאן מארי (אפשר גם במיקרוגל בעוצמה נמוכה) ממיסים את החמאה והשוקולד.
אם משתמשים בשמן
מחממים את השמן עם השוקולד
טורפים לתערובת חלקה, ללא גושים.
מקציפים במיקסר חלמונים וביצים יחד עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה ,
מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השוקולד המומס
ואת הקמח. מערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה.
משמנים ומקמחים היטב את הקוקוטים,
ועורכים אותם זה לצד זה על תבנית אפייה ברווחים של כ-2.5 ס"מ.
ממלאים כל קוקוט בתערובת כדי שלושה רבעים מגובהו.
במרכז כל קוקוט מטביעים קוביית שוקולד.
אופים בתנור החם 20-15 דקות,
עד שנוצר קרום סדוק אך המרכז עדיין רוטט. מצננים מעט,
הופכים את הקוקוטים ומשחררים את העוגות בעדינות רבה.
 

אמרלדה

Active member
חנה, האם אפשר להשאיר אותה בקוקוטים? והאם צריך להגישה חמה?

&nbsp
מצדי שתאכל אותם בכפית מתוך הקוקוט...
 

חנהפ

Active member
אופציית העריכה נעלמה!! מגישים חם כי

זה כל הקטע -העוגה מבפנים נוזלת כשהעוגה בטמפרטורת החדר היא אחרת
 

תמי1100

New member
יש את הבחושה חושנית מפתה של קרין גורן שהיא מעולה

מאוד שוקולדית (אני גם מוסיפה שוקולד למתכון), מאוד עשירה, לחה ונימוחה, ממש לא יבשה. מומלצת.
 

תמי1100

New member
אני משתמשת רק בשמנת 1 לכל העוגה

היא מדהימה.
ומה אכפת לך משמנת? בלאוהכי לא את תאכלי אותה
 

yela

New member
בשעטו"מ ! בראוניס יבשים ????? ממש לא !

העוגת שוקולד הכי שווה בעולם היא נמסיס !

קלה להכנה כמו טורט.
 

yela

New member
מעלה לך את מתכון הבראוניס החלביים שלי, ויעידו עליהם המכורים

אם מכינים בדיוק ככתוב, קל מאוד כי זה רק סיר, בלי מיקסר ובלי כלים!

והם יוצאים רטובים מאוד, שום קשר ליובש. ראי ההערות למטה על האפיה ותביני.

מתמכרים אליהם מהר מאוד ולאורך שנים.

יתרון נוסף: נשלחים מצויין לצבא ולחו"ל. שורדים בתנאים קשים גם שבועיים+

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2390/177785727/אוכל_ומשקאות/מבשלים_כשר
 

אמרלדה

Active member
השתגעת?
מסכימה אתך שזאת עוגת השוקולד הכי שווה בעולם,

אבל הרסת אותי עם הקלה להכנה כמו טורט.

עוד לא תפסת עם מי את מדברת?

הקצפה
המסה על אדים
סירופ סוכר בסיר נפרד
צינון
הקצפה שניה
ערבוב
הקצפה שלישית
צינון
סכין
צינון במקרר
חימום מעל להבה
מקרר


עבדים היינו בפסח, לא בפורים...
לא אומרת שהיא לא שווה את זה, העוגה, אבל אני בטח שווה יותר...

(ואל תתחילי לכתוב לי כמה אני טועה. אני לא מיומנת בעוגות, אבל מיומנת בקריאה... אולי פעם אלמד להכין אותה עם ממתיק (שגם אני אוכל לאכול) וכשלא יהיה חג, ואני לא אהיה חולה, ולא אצטרך לנהל הערב פורים-שפיל ל-50 איש ובכלל לא יהיה לי מה לעשות - אז כן...)
 

michalgad1

New member
בשבת התארח טצלינו ילד שראה עוגת שוקולד ושאל למי יש יומולדת

בהתחלה לא קישרתי כי כל הזמן יש אצלינו עוגת שוקולד לשבת . הסברתי לו את זה והוא היה מופתע מעצם הרעיון של עוגת שוקולד ללא סיבה חגיגית יומהולדתית...:)
 
למעלה