מה בסירים
לכבוד שבת פרשת תצוה, שבת זכור?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת תצוה, שבת זכור?


כיף לנו! נוסעים להורים שלי!

הגדולים בכל מיני מקומות אחרים אך את הקטנים ניקח בע"ה לחיפה.

אביא עוגה ואת מאפה שכבות החצילים והעגבניות.

שבת שלום!
 
באמת כייף לכם...אנחנו בהרכב חסר.החייל סוגר שבת

מתארחים אצלינו חברים עם ילד אחד.המתבגרת שלהם כנראה לא תגיע.האמא צמחונית.
בתכנון
מרק בצל
מרק עוף
מאפה שכבות עלי גפן ואורז עגול(אתמול בשוק היה מוכר שמחר שקית של עלי גפן טריים.לא עמדתי בפיתוי)
עוף כולשהו
תפ"א
האורחת מביאה סלט עדשים וקיש אני חושבת

פאי תפוחים עם גלידת וניל ועוגת שמרים.

שבת-נכין סיר מרק לקובה(קנוי)

בשבת מתחתן הבן המאומץ(השני מבין שני האחים שאמצנו) אי שם בפנמה..לצערי לא נוסעת.מקווה שישדרו לנו בפייסבוק און ליין.התרגשות גם ממרחק
 

עדיקים

Active member
אפשר מתכון למאפה עלי גפן

האם אפשר להכין עם עלי גפן בצנצנת? קניתי ומעולם לא השתמשתי למרות הרצון שלי להכין.
 
עוגת עלי גפן מתוך הבלוג המקסים חוג הקוטב הצפוני

של אדית גרשוני
עוגת עלי גפן
אני לא יודעת מאיפה המתכון הזה בדיוק, אלי הוא הגיע מגילי גיסתי, שאצלה אכלנו את הגירסה הצמחונית וכך הכנתי אותו גם אני.
חומרים לתבנית גבוהת שוליים בקוטר 24 ס"מ:
1/2 כוס חמוציות
100 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים גס
1 צנצנת עלי גפן כבושים
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית בהרט או ראס אל-חנות
11/2 כוסות אורז עגול
1/2 צרור פיטרוזליה או כוסברה קצוצה
לרוטב:
1 כוס תרכיז רימונים
2 כוסות מים רותחים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
אז ככה: אני השתמשתי בקערת קרמיקה מעוגלת שאפשר לאפות בה, את עלי הגפן המצונצנים השרתי במים וסיננתי שלוש פעמים כדי להיפטר מטעם מי השימורים (גילי קטפה עלים טריים וחלטה אותם קלות). אם מכינים עוגה בגודל הזה אפשר לנסות לשחרר מהצנצנת חצי מכמות העלים רק שבדרך כלל הם דחוסים היטב יחד וזה לא פשוט. אם מכפילים כמויות אז צנצנת אחת תספיק גם לעוגה גבוהה יותר או גדולה יותר. מצנצנת אחת נשארים הרבה עלים לא מנוצלים אז את מי הצנצנת כדאי לשמור ואת הנותרים להחזיר לצנצנת ולמקרר, זה מחזיק לפחות שבוע בלי בעיה.
ולענייננו: התיבול פה הוא המלצה ולא היה לי בהרט בבית אז הכנתי תערובת על המקום. עירבבתי יחס שווה של גרגרי כוסברה קלויים, פלפל שחור, קינמון, הל, חצי מהכמות כמון קלוי ושני מסמרי ציפורן, טחנתי הכל במטחנת תבלינים והוספתי כמה גרודים מאגוז מוסקט. יצא אחלה. ולאורז הוספתי יותר מכפית אבל זה כבר תלוי בטעם האישי. מה עוד? אה, השתמשתי גם בפיסטוקים וגם בצנוברים קלויים קלות, וכן גם בפטרוזיליה וגם בכוסברה. בפעם אחת לא היתה פטרוזיליה אז הוספתי טרגון וזה יצא נפלא.
ואיך מכינים?
שמים במחבת גדולה שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה, מוסיפים את השום ואחרי דקה את האורז. מערבבים כך שכל האורז נוצץ יפה עם שמן, מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. כשמתקרר מוסיפים את החמוציות, פיסטוקים, צנוברים וירוקים קצוצים.
מרפדים את הקערה בעלי הגפן כך שהם חופפים ומטפסים על הדפנות, עשיתי כשלוש שכבות. מפזרים כחצי מכמות האורז לקרקעית המרופדת ומכסים בעוד שלוש שכבות עלים רק על האורז, כמחיצה. עליה מפזרים את שארית האורז ואז מקפלים את העלים שבדפנות כך שיסגרו למרכז ויכסו את האורז. לעטיפה יותר אסטתית כיסיתי הכל בכמה עלים גדולים. אל תהדקו מדי כי האורז הרי תופח כשהוא מתבשל/נאפה.
מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על העוגה, מכסים את הקערה בנייר כסף ומהדקים סביב השוליים. אופים ב- 200 מעלות כארבעים דקות. מנמיכים ל- 180 מעלות ואופים עוד חצי שעה. מורידים את מכסה נייר הכסף ואופים עוד עשר דקות. מוציאים מהתנור. אם רואים נוזלים רצים בתבנית כדאי לאפות עוד קצת כי הזמן עלול להשתנות לפי התנור, אם זה רק עסיס מבעבע זה בסדר גמור. לאחר חמש דקות צינון כדאי להפוך לצלחת הגשה. מתקבלת עוגה של אורז חמצמץ ודביק מנוקד באדום וירוק עם ניחוח של מלכי קדם. כדאי להגיש עם יוגורט בצד, אפשר גם טחינה.
 
ליטל וגם אצלנו הילדים נוסעים לאימא כך שהפעם אצלי פחות

בקטנה מהרגיל

סעודה ראשונה ושלישית -
(כל אחד כאן מעדיף משהו אחר ולכן מגישה הכול לסעודה ראשונה
ובשלישית כל אחד יבחר מה לחמם בשבילו)
צלי לשון (מתכון של חברתנו BB)
טבחה בזילי (תבשיל אפונה, שוקיים, קציצות, בטטה קסבייה)
שניצלונים
אורז לבן
סלט ירקות

סעודה שנייה -
מבחר גבינות קנויות שוות ביותר
גבינת פקא ןושום
טחינה
סלט ירקות

מתוקים -
עוגת ביסקוויט-שוקולד של הנסיך וויליאם
גלידת שמנת וניל עם שבבי שוקולד מריר (כמובת מתוצרת בית)

ועכשיו מתבשל סיר בצלים ממולאים (מתכון של חברתנו ST מהמטבח
הלבנוני) למסיבת הפתעה לכבוד יום הולדתה של חברה.
 

עדיקים

Active member
בצל ממולא צמחוני או בשרי?

אשמח למתכון. אוהבת מאוד הכנתי פעם מתכון צמחוני טעים מאוד ולא מצליחה למצוא אותו שוב...
 
צמחוני אבל אפשר להפוך אותו לבשרי

הנה המתכון כפי שנכתב על ידי יפה55
בסוגריים הערות שלי וכבר אעיר שהכמויות כאן לא מדויקות ואני מכינה לפי ההרגשה. למרות שאני קרניבורית מאד, מעדיפה להכין צמחוני וכך אפשר ליהנות מזה מבלי להיות בשריים או להגיש עם יוגורט סמיך וכמובן גם כתוספת לארוחה בשרית.
סעודת יום ההולדת היום היא חלבית. למעשה פרווה אבל קינוחים חלביים.


1 ק"ג בצלים בינוניים
למלית:
1 כוס אורז (עדיף עגול)
מים לבישול
250 גרם בשר בקר טחון (* לצמחוניים ניתן להוריד הבשר ולהשתמש בעודאורז)
1 כף שמן
1 כף מלח (שמתי פחות)
פלפל שחור
1 כפית קינמון

לבישול:
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כף מלח
1/4 כוס דבש רימונים (* או סילאן)
מיץ מ- 2 לימונים
10 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
מים לבישול

אני עושה כאן שינוי של ממש
שמה כמות נוזל של 1.5 כוס לכל כוס אורז, ומשתמשת בנוזלי הבישול של הבצל. אם אין מספיק, מוסיפה עוד מים.
שמה סילאן, רכז רימונים, שמן איזה שאוהבים, מלח, פלפל, מעט קינמון,
מפזרת בין הממולאים גם צימוקים, לא מכינה קרמל אלא מסדרת את הכול בסיר נון סטיק, מעל זה את התיבול ויוצקת את הנוזלים כך שהכול יחלחל אל בין הממולאים.
מרתיחה ומבשלת על אש קטנה כשלוש שעות, או אפילו מכניסה לתנור.

1. משרים את האורז כשעה במים קרים.
2. בינתיים, קולפים את הבצלים, שוטפים וחותכים כל בצל לאורכו עד למרכז.
3. מניחים את הבצלים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מבשלים כ- 10 דקות ומסננים. מפרידים בעדינות את הבצל לשכבות.
4. מסננים את האורז ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר, שמן ותבלינים ומערבבים.
5. ממלאים כל שכבת בצל בכף מהמלית, מגלגלים את הבצל מסביב למלית ומניחים על משטח נקי.
אין משתמשים בשכבות הפנימיות הקטנות (* הצמחונים יכולים להוסיפם לאורז)
6. מחממים את הסוכר בסיר טפלון רחב ושטוח, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 3-5 דקות, עד שמתקבל קרמל זהוב. מקררים 2 דקות ומוסיפים את השמן.
7. מסדרים את הבצלים הממולאים בתוך הסיר, על שכבת הקרמל שהתקשה, מכסים במים ומוסיפים מלח, דבש רימונים, מיץ לימון ושזיפים. מניחים על הכול צלחת חסינת חום שמתאימה לגודל פנים הסיר, כדי שתכסה את הבצלים ותהדק אותם.
8. מבשלים על אש קטנה מאוד בסיר מכוסה כשלוש שעות (* לבדוק אחרי כשעתיים - אם התרכך לכות האש).
9. מגישים חם (* בשרי) או קר (* צמחוני).
 
כמויות מדויקות ותיבול מסוג שונה אם תאהבי

עכשיו הסיר מוכן ומחכה לבישול. מדדתי את הכמויות ומ-7 בצלים מאד גדולים
קיבלתי 46 יחידות. שמתי 3 כוסות אורז עגול (נמדד לפני ההשריה שהייתה כל הלילה). הספל מכיל 240 מ"ל כשהוא מלא עד גדותיו אבל אולי שמתי רק 220.

למי שלא אוהב מתקתק-חמצמץ, אפשר לתבל את המלית באופן שונה, יותר
ים-תיכוני.
עגבניות, שפע שום, סלרי וקצת נענע - הכול קצוץ דק.
מלח, פלפל, מעט כורכום וכמובן שמן זית.
הנוזלים - גם כאן מי הבישול של הבצל ישפיעו לטובה, לימון ושמן זית.
בגלל זווית הצילום הספל נראה מתרחב אבל הוא בעל דפנות ישרות.

 

עדיקים

Active member
תודה רבה


בסוף לא הגעתי לממולאים הסופש הזה אולי אכין לסופש הבא שאנחנו בבית ולא מתארחים.
היתה לי שבת עמוסה רגשית ולמרות שבדרך כלל בישולים עוזרים לי להשתחרר הפעם הייתי צריכה להתחפר קצת במיטה.
למזלי לא הייתי צריכה להכין יותר מידי והכנתי דברים פשוטים רק להעביר את השבת.
 
מקווה שהצלחת לנוח כראוי. אני ממליצה להכין את הסיר הזה

בשלבים. את הבצלים אפשר להכין למילוי אפילו ברביעי בערב, ולשמור אותם ואת נוזליהם בנפרד במקרר. חשוב שהכול יהיה מכוסה היטב. בחמישי בערב, כשאת כבר עייפה מכל היום\ את מוצאת לעצמך זמן לשבת, אולי מול הטלוויזיה, ככה להתפנק ולנוח, ולמלא את הבצלים בנחת ולסדר יפה בסיר, בלי הנוזלים, ושוב להכניס למקרר מכוסה. בבוקר מוסיפים את התיבול ואת הנוזלים, מרתיחים, מכניסים לתנור וזה מתבשל מעצמו.
לא הספקתי לצלם את הבצלים לאחר הוצאתם מהתנור כי באו לקחת אותי ואת הסיר וכשפתחתי אותו במסיבה, מיד התנפלו עליו ועד שנזכרתי לצלם, כבר לא נשאר בו הרבה. אבל, הוא זכה למחמאות רבות.
שכנתי שמכירה את הבצלים הממולאים שלי וזכתה גם היא לסיר קטנטן, אומרת שהיא יותר רגילה למתכון השני שנתתי, זה עם התיבול היותר מוכר של עשבי תיבול וקצת עגבניות, אבל שהסיר הזה המתקתק חמצמץ, הרבה יותר חגיגי ומיוחד.
&nbsp
 

עדיקים

Active member
אצלנו שבת קלילה מבחינת בישולים

בשישי בערב מתארחים אצל המשפחה. אני מביאה קינוח וסלט.
בשבת מטיילים עם חברים, מכינה בורקסים לבוקר וצהריים אבשל מחר אולי ממולאים קבלתי חשק ממה שקראתי כאן ומלא זמן לא הכנתי. צריכה לקנות מצרכים נראה אם אספיק להגיע היום לסופר.
מחר מתכננת גם להכין משלוחי מנות בתקווה שיספיק לי הזמן כי שבוע הבא עמוס לי מאוד ולא נראה שאספיק.
 

rinatpol

New member
אצלנו שבת בבית

בערב
מרק עוף
קציצות במקפיא - רק להכין רןטב ןלבשל אותן בפנים.
שניצלים
קוסקוס/אטריות.
תפ"א בתנור
סלט חסה ואגוזי מלך
עוגת שוקולד עם סוכריות שהילדים ממש רוצים - ובתכלס זה גם הכי טעים לי

שבת בבוקר אולי המשפחה שלי באה בנתיים רק אחותי ובעלה אשרו הגעה..
כדורי עוגת גבינה על מקל.
סלטים : חסה, גזר, טחינה חומוס.
עוף מתוק בפריזר
שניצלים בפריזר
קציצות עוף מטוגנות או נאגטס טרם החלטתי.
תפ"א ובטטה בתנור
שעועית ירוקה עם שומשום סויה ולימון
קינואה עם קוביות בטטה עגבניות מיובשות ושקדים קלויים.

קינוח שאריות העוגה +מוס לימון ותותים.
 

אמרלדה

Active member
זה שרשור שאני לא תמיד מגיבה עליו, יען כי

&nbsp
הרבה פעמים אנחנו לבד בבית, שנינו, ואוכלים ארוחה רגילה לחלוטין.
&nbsp
אבל הפעם הזדמנות, כי חלק מהילדים (שלו) מגיעים היום, וחלק (שלי) מחר. כי הנסיך הצעיר מבל-אייר מבלה את השישי האחרון לפני הטיסה במקום אחר, ולא היתה לי כל כוונה לוותר על ארוחת פרידה משפחתית.
&nbsp
אז להערב:
מרק אפונה של השלם
סלמון אפוי
תבנית אורז (הפעם אורז בשלושה צבעים) ועוף
כרובית אפויה בטחינה
כרוב ניצנים חלוט ומוקפץ
סלט ירקות
סלט ירוק
לחם-בשר (רולדה מהבצק של הבייגלה הירושלמי של חנהפ)
לחם-ירקות כנ"ל
לקינוח: תותים ואיזשהו שוקולד טוב
&nbsp
למחר: הנסיך הפך לצמחוני. תמיד אהב דגים, עכשיו יותר. אחיו לא אוכל דגים
מרק אפונה למי שירצה (החבר'ה שלי פחות מכורים למרקים)
סביצ'ה (כי הנער ביקש
)
סלמון אפוי
פרגיות ברוטב יין רימונים
ממולאים-חנטריש בתבנית קטנה - אורז שלושה צבעים, בצל וגזר
עלי גפן ממולאים רצועות דניס ורצועות חצילים קלויים
כרובית שלמה אפויה בטחינה
ברוקולי אפוי ברוטב צ'ילי מתוק ופירורי לחם
מאפה תרד
סלט ירקות
סלט ירוק
&nbsp
קינוח: סלט פירות ושוקולד.
&nbsp
שבת שלום.
 

חנהפ

Active member
אכן כיף!

אנחנו חזרנו מהצפון, הבנות קנו לנו אוכל לשבת ונוסעות להן לדרכן...
 
למעלה