מ"ניקוי" מקפיא בשישי האחרון ועד... סלופי ג'ו טעיםםםםם

  • פותח הנושא yela
  • פורסם בתאריך

yela

New member
מ"ניקוי" מקפיא בשישי האחרון ועד... סלופי ג'ו טעיםםםםם

אחרי שלא הוחלט על מתכון מתאים לנתח הקצבים, השארנו אותו לצליה קצרה בפורים. אבל מכל הארוע הזה נשארנו בלי בשר לשבת; אז ערכתי "מסדר נוכחות" לכל מה שיש במקפיא.
מצאתי גוש בשר פרוס, ברוטב צלי.
הפשרתי, השתמשתי בחלק מהגוש לארוחת שבת ואת היתר כבר השארתי במקרר אבל ידעתי שבאמצע השבוע לא יהיה כל כך ביקוש לזה כי אף אחד לא רוצה "להתבשר"
.

ניסיתי לחשוב על משהו שיפתה את כולם. בשני, הכנתי סלופי-ג'ו שזו מנה שכלם אוהבים וכל אחד יכול לתבל ולהכין לאכילה איך שבא לו.
נכון שבמסעדות מכינים אותה מבשר טחון טרי, אבל הכנתי כמה פעמים בעבר מעודפים של בשר שכבר בושל. יוצא נפלא, מהיר מאוד, חסכוני וטעים !!

קצצתי את פרוסות הבשר הנותרות עם סכין חדה (כי התעצלתי לטחון במיקסר). אם יש רוטב, אפשר להשתמש בו לתבשיל המהיר הזה.
ואז:
בצל טרי קצוץ מוזהב במעט שמן (השתמשתי בבצל מיובש)
שיני שום כתושות לפי כמות הבשר (לא חובה)
מוסיפים הבשר עם הרוטב או מעט מים במקום רוטב.
מבשלים על אש גבוהה כדי לצמצם הרוטב/הנוזל.
מתבלים:
1-2 כפות/כפיות חרדל דיז'ון חלק
1-2 כפות/יות קטשופ או רסק עגבניות משפופרת.
פלפל שחור
כף סריראצ'ה (או רוטב חריף אחר או רוטב ברבקיו פיקנטי).
מערבבים עד שהתיבול והסמיכות מתאימחפ לכם.

מכינים לחמניות קלויות קצת בתנור או בגאטים קטנים.
מכינים סלט כרוב קולסלאו
או
צלחת עם פרוסות של גמבה אדומה, עגבניות, חסה ומלפפון חמוץ.

ממלאים הלחמניות בתערובת הבשר ומוסיפים פרוסות ירקות או קערית של קולסלאו בצד.

ארוחה מהירה וטעימה מאוד.
 
למעלה