שאלה על מתכון עוגת פלודן ש-BB הביאה לאחד המפגשים

סמדרה11

New member
שאלה על מתכון עוגת פלודן ש-BB הביאה לאחד המפגשים

בפעם הראשונה מתכננת להכין לסעודת פורים.
איזה גודל תבנית מתאים למתכון שהביאה BB?
תבנית תנור שיש לי היא במידות 30X40 ס"מ.

מצורף המתכון:
מתאים לתבנית תנור גדולה ושטוחה.

את המליות כדאי להכין יום או כמה שעות מראש ולצנן. המליות צריכות להיות במרקם של פלסטלינה רכה. די מוצקות אבל ניתנות למריחה או לפיזור.

בצק :
5.5 כוסות קמח (שמתי קמח מלא)
300 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר (שמתי ממתיק סוכרלייט)
1/3 כף שמרים יבשים או 1/4 שקית שמרית
3 חלמונים
1 כוס מים מהברז
תמצית וניל איכותית

לשים את הקמח עם החמאה (או המרגרינה) עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים סוכר ושמרים, מערבבים בקלילות, מוסיפים חלמונים, תמצית ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מחלקים ל 4 חלקים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.

למריחה - צנצנת ריבת משמש מחוממת במחבת עד לריכוך. כדאי לחמם בכל פעם רק את הכמות המספיקה למריחה על עלה אחד.

מלית פרג :
1 כוס מים
1.25 כוס סוכר (השתמשתי בממתיק סוכרלייט)
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' פרג טחון
25 גר' חמאה (או מרגרינה)
בסיר קטן מרתיחים מים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לאחר כמה דקות מוסיפים פירורים. לאחר כ- 7 דקות מוסיפים את הפרג והחמאה ומכבים את האש.

מלית אגוזים :
1/2 כוס מים
1.25 כוס סוכר (השתמשתי בממתיק סוכרלייט)
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' אגוזים טחונים
מכינים כמו מלית הפרג.

מלית תפוחים :
1.25 ק"ג תפוחי גרנד , קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
מבשלים הכל כ 10 דקות, עד שרך מאד. שמים במסננת לניקוז הנוזלים.

להכנת העוגה
מרדדים עלה אחד, מעבירים לתבנית. מורחים ריבת משמש ומעל את מלית הפרג.
מרדדים עלה שני, מניחים על הפרג. מורחים ריבת משמש, ומעל את מלית האגוזים.
מרדדים עלה שלישי, מניחים על האגוזים, מורחים ריבת משמש, מפזרים פירורי לחם, ומעל את מלית התפוחים.
מרדדים עלה רביעי ומכסים את העוגה.
אופים במרכז התנור, ללא טורבו, בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד שמזהיב. מצננים וחותכים לריבועים קטנים (לא מקמצנות אלא כי העוגה די כבדה)
 

mykal

New member
אפשר להוסיף עיצה קטנה?!

לימדו אותי פעם, לרדד את העלים על גבי תבנית הפוכה,
ולאפות, ככה גם העלים הם בדיוק אותו גודל ונכנסים לתבנית מדויק ובפשטות,
וגם קל להוציא אותם ולהעביר בלי שישברו או יקרעו.
 

mykal

New member
ואז את מניחה את הדף

עם הבצק המרודד בתבנית? כלומר ,
הבצק "יושב" על גודל הדף שהוא גודל התבנית?
 
וכמה הערות

העוגה נשמרת נהדר בהקפאה
אצלי פחות אהבו את החלק עם הפרג ובפעם הבאה הכנתי בלי הפרג, הורדתי 1/4 מכמות הבצק שהכנתי והעוגה התקבלה מעולה. כמובן שאם אוהבים פרג, אז לא לוותר.
 

סמדרה11

New member
חתן יום ההולדת אוהב פרג והזמין את העוגה.

סבתי ז"ל היתה מכינה כל שנה לפורים.
אז אנו מכירים היטב את האיכות של העוגה.
מה שהצלחנו לשמור היינו מקפיאים מפורים לשבת הגדול.
לכבוד יום הולדתו של בן הזוג (תענית אסתר) הוא ביקש שאכין את העוגה כקינוח לסעודת פורים.
תהיה גם עוגת שוקולד לבן שנולד בפורים.

זכרתי ש-BB הביאה לאחד המפגשים ואיתרתי את המתכון.
מקווה שיצליח לי "על" הפעם הראשונה...
 

22BB

New member
התבנית שלי היא 40X35, אבל זה לא קריטי ששלך קצת יותר קטנה

קחי בחשבון שהעוגה יוצאת כמעט 4 קילו, כמות גדולה בהחלט.
הכנתי בשבוע שעבר ולא נתתי למילויים להיות צמיגיים אלא קצת רכים כדי שיהיה יותר קל למרוח. לאחר שמורידים את הפרג ואת האגוזים מהאש הם עוד מתקשים קצת.
&nbsp
אין צורך לרדד בין ניירות או על תבנית תנור הפוכה. לאפות על תבנית תנור הפוכה זה מעולה כשרוצים לאפות רק עלים של בצק, כי אז קל בעזרת פלטה להוריד אותם, אבל כאן כל דפי הבצק נכנסים לעוגה בשכבות. הבצק כ"כ נח וגמיש שאין כל בעיה לרדד אותו על השיש ולהעביר בעזרת המערוך.
&nbsp
מאז שהבאתי את העוגה לבית הכנסת לקידוש, האשה שמכינה תמיד את הקידושים עושה את העוגה בכל חודש, אבל רק עם 2 שכבות תפוחים. כנראה יותר קל לה כך.
 
למעלה