שאלה על מתכון עוגת פלודן ש-BB הביאה לאחד המפגשים
בפעם הראשונה מתכננת להכין לסעודת פורים.
איזה גודל תבנית מתאים למתכון שהביאה BB?
תבנית תנור שיש לי היא במידות 30X40 ס"מ.
מצורף המתכון:
מתאים לתבנית תנור גדולה ושטוחה.
את המליות כדאי להכין יום או כמה שעות מראש ולצנן. המליות צריכות להיות במרקם של פלסטלינה רכה. די מוצקות אבל ניתנות למריחה או לפיזור.
בצק :
5.5 כוסות קמח (שמתי קמח מלא)
300 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר (שמתי ממתיק סוכרלייט)
1/3 כף שמרים יבשים או 1/4 שקית שמרית
3 חלמונים
1 כוס מים מהברז
תמצית וניל איכותית
לשים את הקמח עם החמאה (או המרגרינה) עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים סוכר ושמרים, מערבבים בקלילות, מוסיפים חלמונים, תמצית ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מחלקים ל 4 חלקים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
למריחה - צנצנת ריבת משמש מחוממת במחבת עד לריכוך. כדאי לחמם בכל פעם רק את הכמות המספיקה למריחה על עלה אחד.
מלית פרג :
1 כוס מים
1.25 כוס סוכר (השתמשתי בממתיק סוכרלייט)
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' פרג טחון
25 גר' חמאה (או מרגרינה)
בסיר קטן מרתיחים מים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לאחר כמה דקות מוסיפים פירורים. לאחר כ- 7 דקות מוסיפים את הפרג והחמאה ומכבים את האש.
מלית אגוזים :
1/2 כוס מים
1.25 כוס סוכר (השתמשתי בממתיק סוכרלייט)
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' אגוזים טחונים
מכינים כמו מלית הפרג.
מלית תפוחים :
1.25 ק"ג תפוחי גרנד , קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
מבשלים הכל כ 10 דקות, עד שרך מאד. שמים במסננת לניקוז הנוזלים.
להכנת העוגה
מרדדים עלה אחד, מעבירים לתבנית. מורחים ריבת משמש ומעל את מלית הפרג.
מרדדים עלה שני, מניחים על הפרג. מורחים ריבת משמש, ומעל את מלית האגוזים.
מרדדים עלה שלישי, מניחים על האגוזים, מורחים ריבת משמש, מפזרים פירורי לחם, ומעל את מלית התפוחים.
מרדדים עלה רביעי ומכסים את העוגה.
אופים במרכז התנור, ללא טורבו, בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד שמזהיב. מצננים וחותכים לריבועים קטנים (לא מקמצנות אלא כי העוגה די כבדה)
בפעם הראשונה מתכננת להכין לסעודת פורים.
איזה גודל תבנית מתאים למתכון שהביאה BB?
תבנית תנור שיש לי היא במידות 30X40 ס"מ.
מצורף המתכון:
מתאים לתבנית תנור גדולה ושטוחה.
את המליות כדאי להכין יום או כמה שעות מראש ולצנן. המליות צריכות להיות במרקם של פלסטלינה רכה. די מוצקות אבל ניתנות למריחה או לפיזור.
בצק :
5.5 כוסות קמח (שמתי קמח מלא)
300 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר (שמתי ממתיק סוכרלייט)
1/3 כף שמרים יבשים או 1/4 שקית שמרית
3 חלמונים
1 כוס מים מהברז
תמצית וניל איכותית
לשים את הקמח עם החמאה (או המרגרינה) עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים סוכר ושמרים, מערבבים בקלילות, מוסיפים חלמונים, תמצית ומים ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מחלקים ל 4 חלקים ונותנים לבצק לנוח 10 דקות.
למריחה - צנצנת ריבת משמש מחוממת במחבת עד לריכוך. כדאי לחמם בכל פעם רק את הכמות המספיקה למריחה על עלה אחד.
מלית פרג :
1 כוס מים
1.25 כוס סוכר (השתמשתי בממתיק סוכרלייט)
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' פרג טחון
25 גר' חמאה (או מרגרינה)
בסיר קטן מרתיחים מים, סוכר, מיץ וגרידת לימון. לאחר כמה דקות מוסיפים פירורים. לאחר כ- 7 דקות מוסיפים את הפרג והחמאה ומכבים את האש.
מלית אגוזים :
1/2 כוס מים
1.25 כוס סוכר (השתמשתי בממתיק סוכרלייט)
3 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
3 כפות פירורי לחם
250 גר' אגוזים טחונים
מכינים כמו מלית הפרג.
מלית תפוחים :
1.25 ק"ג תפוחי גרנד , קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
מבשלים הכל כ 10 דקות, עד שרך מאד. שמים במסננת לניקוז הנוזלים.
להכנת העוגה
מרדדים עלה אחד, מעבירים לתבנית. מורחים ריבת משמש ומעל את מלית הפרג.
מרדדים עלה שני, מניחים על הפרג. מורחים ריבת משמש, ומעל את מלית האגוזים.
מרדדים עלה שלישי, מניחים על האגוזים, מורחים ריבת משמש, מפזרים פירורי לחם, ומעל את מלית התפוחים.
מרדדים עלה רביעי ומכסים את העוגה.
אופים במרכז התנור, ללא טורבו, בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, עד שמזהיב. מצננים וחותכים לריבועים קטנים (לא מקמצנות אלא כי העוגה די כבדה)