נא לא לצחוק על השאלה: איפה קונים עגבניות מיובשות? צריכה עבור

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נא לא לצחוק על השאלה: איפה קונים עגבניות מיובשות? צריכה עבור

כמות גדולה של ממרח עגניות מיובשות.
חיפשתי ב"שופרסל" אך לא מצאתי.
וגם, האם אני קונה מיובשות בשמן או מיובשות סתם ומשרה אותן בשמן???
תודה מראש!
 

חנהפ

Active member
אני מניחה שבסופר תמצאי עגבניות מיובשות בשמן

ואז משתמשים בשמן שיש בצנצנת ועליו מוסיפים שמן לקבלת המרקם הרצוי.
אפשר לקנות בשווקים עגבניות מיובשות ואז שמים במים רותחים ואח"כ מסננים ומעבדים לממרח בתוספת שמן.
את יכולה גם לקנות עגבניות שרי לחצות להמליח וליבש בתנור.
 
דווקא בשופרסל יש

ברוב הסניפים הגדולים יש מחלקה של פיצוחים ותבלינים טריים. אולי ששון הקולה זה נקרא? שם יש. קניתי שם חבילת ואקום כזו של עגבניות מיובשות בשמן. היו לא רעות בכלל. של היבואן תומר.
גם במדפים הרגילים יש של אוליביה ליד הפסטו ושאר הממרחים.
 

yela

New member
חולקת עליך. אלה של "תומר" מגיעות מטורקיה ויש להן טעם


הכנתי מהן פעם משהו לחג, והכל הלך לפח. היה להן טעם/ריח של "עור" של תיקים והיה ממש זוועה.
 
הכי אני אוהבת עגבניות מיובשות לחות. טובות לכל מטרה (שמתאימה

לטעמי). אני קונה אותן בחנות תבלינים או במעדנייה, בשוק.
אם לא תמצאי בסביבתך הקרובה (כדאי לשאול גם בפורום אוכל טמקא
בספר הפנים), אנסה לשאול את דנון מהתבלינים כאן בשוק, מי המקור
שלו ותוכלי לשאול היכן בסביבתך אפשר למצוא את התוצרת שלהם.
 

yela

New member
הכי טוב לקנות את אלה שמכונות "לחות" של "חוות תקוע"

זה נמצא במחלקת הירקות בכל סופר, בעיקר שופרסל....

במחלקת ירקות, ליד הפטריות או ליד פירות יבשים או מוצרים מיוחדים.

מאוד נוחות להפעלה, משרים קצת ברותחים לריכוך מעבר למה שהן. לא כמות גדלה מאוד של מים.
מסננים.
מעבירים למעבד.
מוסיפים שמן זית טוב
עשבי תיבול מיובשים או טריים (לפי הזמן שזה אמור להיות בשימוש)
לא להוסיף מלח !
לתבל סופית רק כשזה כבר כמעט מוכן.
לטעום. עם טיפה לחם כדי לקבל מושג איך זה ירגיש בהגשה.
אם אפשר, רצוי לטעום למחרת כדי לבדוק בדיוק את הטעם ולתקן.

יש כל מיני תוספות אחרות. תלוי בטעם אישי.

בחנויות של פיצוחים יש מיובשות מאוד. זה פחות נוח להכנת ממרח כי חייבים לרכך היטב לפי המעבד. הן גם פחות איכותיות מלכתחילה שלא כמו הלחות.

https://www.pricez.co.il/Product/86515/עגבניות-לחות-חוות-תקוע-200-גרם
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
הכי טוב (והכי מהר) זה להכין לבד

פורסים את העגבניות לרבעים, מניחים בצפיפות על תבנית מרופדת עם הקליפה כלפי מטה.
&nbsp
מתבלים במעט מלח, פפ"ש ומעט שמן זית. אפשר גם להניח מעל כמה ענפי רוזמרין ו/או טימין.
&nbsp
מפעילים את התנור לכמה שעות במצב טורבו בטמפרטורה של כ70 - 80 צלזיוסים.
&nbsp
כמה שעות ? על פי רמת הייבוש שאת רוצה. בודקים אחרי 4 שעות ואח"כ כל שעה.
&nbsp
ב ה צ ל ח ה
 

yela

New member
ממש לא מומלץ עם עגבניות חורף שאינן טעימות ומלאות מים

ביולי-ספטמבר זה הכי מומלץ !!!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נכון, לא חשבתי על זה. אחכה לקיץ. אולי עדיף שאכין פסטו שוב?

למרות שכבר נתתי למשלוח מנות בשנה שעברה? או טפנד זיתים?
אחשוב על זה..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה רבה לכולם! מבטיחה שחיפשתי בשופרסל, אבל לא ליד הירקות..

עד יום הקניות הבא אחליט, בע"ה, אם להכין לבד (כמו השייח) או לחפש שוב בשופרסל.

תודה!
 

shira1960

Active member
יש אצלכם חנויות תבלינים, סטייל פרג?

כי בדרך כלל יש אצלם.
 

yela

New member
לא תמצאי שם את הלחות, רק את המיובשות הקשות.

לחות יש רק בסופרים ובחנויות ירקות מובחרות.

בפיצוחיות/תבליניות הן מגיעות בתפזורת ולא באריזה סגורה.
נדרש ניקוי יסודי וממש הרתחה כדי להגיע לריכוך וכך חלק מהטעם הולך לאיבוד. המים הראשונים יוצאים ממש עם משקעים לא נקיים.

יש לך את זה שמול קניון רננים. אצלו יש הכל באמת. יהיה אצלו יבשות.
 

חנהפ

Active member
אפשר להמליץ לך על ממרח חדש? כתומה ולוהטת הוא נראה

רכיבים:
1 ק"ג דלעת
2 בטטות גדולות
6-8 שיני שום
כוס דחוסה של עגבניות מיובשות- אני משתמשת באלה שמשומרים בשמן
חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית גדושה בזיליקום יבש
חצי כפית טימין יבש
שמן זית עד חצי כוס


את הבטטה והדלעת מבשלים לרמת "פירה" , מסננים היטב מנוזלים
טוחנים במעבד מזון את הדלעת והבטטה , להוסיף בהדרגה את העגבניות עד שהכול נטחן למרקם חלק ,
להוסיף את שיני השום , שמן הזית ולתבל …
לסגור בכלי סגור ( רצוי זכוכית ) לפחות 3 שבועות במקרר , ניתן להקפיא
( במקפיא זה מחזיק גם עד חצי שנה )
 
למעלה