אצלי כבר פורים בצנצנת העוגיות

חנהפ

Active member
אצלי כבר פורים בצנצנת העוגיות



 

yela

New member
את ממש באיחור דרמטי...


בקונדיטוריה שעל ידינו, מדלגים מהסופגניה בחנוכה, ישר לאוזני המן. העולם השתגע...
איזו מלית? שוקולד?
 

michalgad1

New member
נראות מצויין. אשמח למתכון לבצק ולמלית השוקולד , תודה.

 

חנהפ

Active member


[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%90%D7%95%D7%96%D7%A0%D7%99+%D7%94%D7%9E%[/URL]
D7%9F
המתכון האחרון...
המילוי ממרח שוקולד השחר
רכיבים: (בערך 30 יחידות מעיגול בקוטר 7 ס"מ)

50 גר' סוכר
50 גר' אבקת סוכר
200 גר' מחמאה
3 כפות שמנת צמחית
1 חלמון
1/4 כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
300 גר' קמח

אופן ההכנה:

לעבד לבצק אחיד
להניח במקרר לשעתיים.

הבצק נח לעבודה ולא דביק אבל עדיין אני אוהבת לרדד בין
2 דפי נייר אפיה (גם נקי יותר)
בקיצור מחלקים את הבצק ל- 2
מרדדים לעובי 2-3 מ"מ
קורצים עיגולים
ממלאים בממרח האהוב - אצלי זה
שוקולד
 

michalgad1

New member
תודה! את חושבת שאני יכולה לשים אלפרו במקום השמנת פרווה?

 
איזה יפים יצאו לך! אני הכנתי לפני שבועיים ממתכון ממש דומה

השתמשתי בשמנת קוקוס ויצא נפלא.
את הרעיון לאוזניים הצבעוניות לקחתי מפיית העוגיות.
ואת המתכון לקחתי מפה בעבר, לא \וכרת למי הקרדיט.
אוזני המן - מתכון בסיסי
2 כוסות ועוד 2 כפות ( 300 גר' ) קמח
200 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
2/3 כוס ( 100 גר' ) אבקת סוכר
קורט מלח
1 שקית סוכר וניל
1/2 כף ( 5 גר' ) אבקת אפייה
2 חלמונים
2 כפות חלב או חלב סויה או מיץ תפוזים
במעבד מזון עם להב המתכת או במיקסר עם וו גיטרה או אפילו ביד מעבדים קמח, אבקת סוכר, מרגרינה, אבקת אפייה, וbיל ומלח למרקם פירורי (כמו קוסקוס).
מוסיפים את החלמונים ו2 כפות מיץ תפוזים ומפעילים בפולסים עד שמתחיל להתגבש בצק. מפסיקים מיד כשנהיים גושים גדולים של בצק.
אם לא מתחיל להתגבש בצק מוסיפים עוד מעט מיץ תפוזים.
מעבירים את הבצק על ניילון נצמד ומהדקים למלבן שטוח. ועוטפים בניילון.
מקררים לפחות שעתיים.
מחלקים את הבצק לשתיים, חצי משאירים במקרר.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של בערך 4 מ"מ.
אם הבצק נבקע, לשים אותו ממש מעט כדי שקצת יתגמש ואח"כ מתחילים לרדד.
קורצים עיגולים עם חותכן עגול או כוס (אני השתמשתי בכוס בקוטר 6.5 ס"מ או לקטנים ב4.5 ס"מ)
מניחים במרכז כל עיגול כחצי כפית מלית שאוהבים, הכי נוח ונקי להשתמש בשקית זילוף חד פעמית חזקה. לא להתפתות לשים יותר מידי מלית זה גורים לאוזניים להפתח באפייה.
סוגרים את העיגולים לאוזן המן ומהדקים היטב.
מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומקפיאים לשעתיים או יותר, זה מונע מהאזניים להפתח במהלך האפייה.
מחממים תנור ל180 מעלות.
אחרי חצי שעה בהקפאה אופים כ14 דקות. התחתית צריכה להזהיב מעט וכן הקצוות, השאר צריך להשאר ממש בהיר
לאוזני המן עם קקאו
ממירים 4 כפות (40 גר') מהקמח בקקאו ומוסיפים 1/4 כוס (30 גר') אבקת סוכר
לאוזני המן בטעם קפה
מוסיפים 2 כפיות קפה נמס לקמח
לאוזני המן עם עדשים
עדיף להשתמש בעדשים מיני, אחרי הרידוד והקריצה שמים עדשים על כל עיגול ולוחצים פנימה עם היד, אם העיגול קצת התרחב אפשר לקרוץ אותו שוב.
אם הבצק קצת יבש בגלל הקמח שעוזר לרידוד אפשר למרוח ממש בעדינות מאוד מעט מים.
למילוי הכי נח להשתמש בממרחים מוכנים, ממרח שוקולד, שוקולד עם אגוזים, חלווה, לוטוס, תמרים וכדו'.
הממרח צריך להיות יציב מאוד כי אם לא הוא יבעבע בזמן האפייה ויגרום לאוזניים להפתח ולהשתטח, אם הוא מידי נוזלי אפשר להסמיך עם שקדים טחונים.
אני השתמשתי בשביל האוזניים הכהות בממרח לוטוס כי רציתי מילוי בהיר, הוא אמנם קצת פחות יציב בזמן האפייה מממרח שוקולד אבל בגלל שהיה קפוא האוזניים לא נפתחו.
ריבת חלב לא מומלץ בכלל אבל יכולתי גם למלא בחמאת בוטנים או בממרח חלווה.
לאוזניים בטעם קפה ועם העדשים השתמשתי בממרח שוקולד אגוזים ולאוזניים הלבנות השתמשתי בשוקולד קרמל.





 
למעלה