טיפ על תה תוצרת בית - בלי עשבים מהגינה

אמרלדה

Active member
טיפ על תה תוצרת בית - בלי עשבים מהגינה

אז ברור שעם עשבים מהגינה זה הרבה יותר כיפי. אבל עכשיו חורף. הנענע שלנו נראית כמו הצרות של ביבי. אפילו תה אי אפשר להוציא ממנה. אנחנו מצליחים לקטוף גבעול אחד מכל אחד מהסוגים האחרים, אבל לפעמים גשם וקר ולא בא לנו לצאת, וכבר התמחינו בעניין, אז הנה מתכון מומלץ ביותר לתה תוצרת בית בלי עשבים מהגינה, ותוספת של עשבים למי שיש מקום לאדניות...

המצרכים חלקם מהסופר, חלקם מחנות הטבע. אני מכינה קומקום, הוא די יורד במפלס תוך שעה, ואני מוסיפה לו מים רותחים במשך יומיים, כי אני עצלנית. אם יש צורך, מחממת רק את הספל שלי עוד דקה במיקרו.

לקומקום תה: חופן נענע יפה מהסופר
שני מקלות קינמון (ארומה, צבע ולא תאמינו - גם מתיקות)
שתי קוביות זנגויל מיובש ללא סוכר (חריפות). אפשר אחת טריה.
2-3 פלחי לימון יפים חצויים, עם הקליפה (לרחוץ)

למלא מים רותחים, לערבב, לחכות קצת ולשתות.

תוספות אפשריות: תפוזונים ננסיים בלי לחתוך
לימונים ננסיים אפשר לחתוך
גרעיני גוג'י-ברי אדומים
אגוזי לוז קלויים, אפשר עם הקליפה

כשיש, מוסיפים מהגינה שניים-שלושה מהבאים: גבעול מרווה (מריר)
גבעול מליסה
גבעול לימונית
גבעול לואיזה
וגבעוליים זוטא לבנה

אבל באמת, שחקו עם הנענע, הקינמון והלימון ויש לכם תה מושלם בלי שקיות ובלי קפאין.
הקיצר, רק נגמרים לי פה הסטוקים מפסיקה לקנות תה (ושתבינו שאנילא שותה קפה. פעם יותר לימון, פעם פחות, פעם אוכלת בסוף את האגוזים, פעם את קליפת הלימון הטעימה, וכן הלאה. אפשר לגוון).
 

אמרלדה

Active member
אתמול שכחתי לשים לימון ושני גבעולי הקינמון היו גדולים. אחרי

&nbsp
שעתיים התה היה מתוק בצורה בלתי נסבלת לי. סחטתי פנימה לימון, הוספתי רבע לימון חתוך על קליפתו (ארומה. ובסוף גם טעים טעים) ומים רותחים. שיניתי לו לגמרי את הטעם. עכשיו שותה ממנו לאחר חימום במיקרו (סליחה). טעים מאוד.
 

rinatpol

New member
נשמע להיט . - אני בקטע הזה ממש עצלנית וקונה את

התערובות של הקולה, מגיע בקוביות ממותקות אז אני לא מוסיפה סוכר ויש לו מלא שילובים טעימים.
אני בעיקר אוהבת את הפירות יער, והווניל.
 

אמרלדה

Active member
האמת היא שזה לא הרבה התעסקות. קצת, בעיקר בקיץ, כשיוצאים

לקטוף. אבל אז זה גם כיף.

בדיוק בגלל זה הסיפור של היומיים. עומד קומקום על השיש, וכשמרתיחים מים, במקום לשפוך אותם לכוס שופכים אותם לקומקום עם התערובת. דקה.

זה באמת הפך אצלנו ללהיט. אגב, כבר שתיתי את זה מקורר גם בקיץ. בקיץ הבא אשתדרג, אכין קנקנים ואמלא קוביות קרח.
 
למעלה