ושוב אתכם. תפריט אירוח להרצאה (בנושא זוגיות, כמובן)

אמרלדה

Active member
ושוב אתכם. תפריט אירוח להרצאה (בנושא זוגיות, כמובן)


חבר'ה, הפעם, אני צריכה יצירתיות. האירוח יהיה אצלי בבית כמה ימים לפני פורים, ולפני שכולכם תהיו עסוקים עד בלי די באפיה, אשמח אם תוכלו לחשוב אתי.

וא-פרופו פורים, ברור שחלק יפה מההרצאה ייוחד לשלושת הזוגות במגילה. אבל לא רק. :)

החבר'ה מהקבוצה - כ-30 איש - היו אצלי בבית, כל פעם כמה, במהלך הקיץ, ואורחו במרפסת על סלמון כבוש, גבינות קשות משובחות, ירקות חתוכים או סלט מורכב, ומאפי-אצבעות קטנים.
עכשיו זה אירוח חורפי, כולם יחד. באים לשמוע אותי מרצה. זו קבוצה לזוגות גילאי 60+ שהקמתי לפני שנה והיא חיה ובועטת.

אנחנו נוהגים להיפגש באולם קטן פעם בחודש להרצאה או תוכנית, וכל אחד מביא משהו. בדרך כלל יש על השולחן פשטידה או שתיים, עוגה או שתיים, מגש ירקות חתוכים ומגש פירות חתוכים. זה הבסיס. ועוד כל מיני דברים קטנים.

אז אני רוצה משהו שונה, מתאים לחורף, אבל עדיין מתאים לקוקטייל שמונח על שולחן ארוך בחדר אוכל. לא חייב "אוכל אצבעות" כי יש צלחות ומזלגות. הייתי רוצה "נושא", אבל אם לא הולך - גם לא נורא. העיקר שיהיה חם (אוקי. מרק בפתיחה בכוסות קטנות יהיה כאן שוס, אני יודעת), מיוחד ושונה ממה שהם כבר דגמו פה.

אני יכולה להגיד להם להביא דברים, ואולי באמת אגיד. אבל בעיקר רוצה כיוון, ותמיד מעדיפה להטיל על האורחים את כל הקינוחים והפירות.

תודה רבה מראש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אין לי רעיון ל"רעיון", אבל עלו לי בראש כמה דברים שטעים לאכול

חמימים ושלא צריך סכו"ם כדי לאכלם: קציצות דג אפויות של יעלה, קציצות בטטה ופטריות אפויות של אמא שלי, קציצות פלפל אפויות. עם רוטב טחינה+יוגורט וסלטים.

מקווה שיהיו פה רעיונות מוצלחים יותר, אבל לפחות ניסיתי
 

mykal

New member
לא יודעת אם לזה את מכונת,

אבל, אצלינו בפורים תמיד הכנתי חומוס, (לא ממרח,) כי המסורת אומרת,
שאסתר נקראה אל אחשוראש בפסח, אז מה אכלה? זירעונים.
אז אפשרלהכין כל מיני פיצוחים---
אפשר פיתות קטנות חצויות--לסלטי אבוקדו, לסלטי ביצים,
אפשר אנטיפסטי,
ציפס מעורב של תפו"א ובטטות.
אולי בליצ'ס במילוי פירה. עם רוטב פטריות.
 

yela

New member
כל אחד שיביא משהו - אולי ארוע ממולאים. הכל ממולא !

ירקות טריים
מבושלים
מאפים
וקינוחים
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה לכל המגיבים בינתיים

מתהוללת, הרוב יותר מידי "אוכל" בשבילי. פלאפל אפוי נשמע אחלה רעיון. תודה.
מיכל ומיכל - אוהבת את הרעיונות שלכן. אבדוק ואבחר. תודה.
יעלה - אין מצב שאני ארים ערב כזה. אצטרך לעבוד עליו שבוע. לא. אבל תודה על הרעיונות, אולי אקח אחד.
thnks. אשמח לקרוא עוד.
 

yela

New member
מה קורה?? את במצב דיסלקטי מתקדם?
שכל זוג יביאו משהו

כתבתי את זה ממש בהודעה הראשונה
 

אמרלדה

Active member
נכון, כתבת. אבל ראשית, אני אכן במצב דיסלקטי מתקדם. שנית,

המוח לא קולט את מה שהלב לא מדבר אתו.

כי לא נעים לי. זה המון עבודה, ודווקא כשהם מגיעים אלי רציתי להעלות את רמת הכיבוד, אבל לא על חשבון העבודה שלהם. לא רוצה להגיד להם להכין אפילו צלחת ממולאים. אולי
אשמור את הרעיון לפורים הבא כשזה לא יהיה בביתי... :)
 

yela

New member
לא מסכימה איתך, בטוחה שלכל אחת יש איז סוג ממולא מלוח או

קינוח שהיא מרגישה איתו מלכת הבישול... ובמקום לשבור הראש כדי להביא סתם משלוח מנות או משהו קטן, אפשר להכין צלחת כזו או תבנית ולהרגיש שזה מיוחד.

יש כיום המון עזרים שמאפשרים להכין משהו ממולא בלי הרבה טירחה: טורטיות, דפי אורז, סיגרים, בצקים מוכנים שונים ועוד.

ועוד משהו קטן, אצלנו היה שנים איזה מנהג בני-דודים שיוצאים לחגוג ימי הולדת ומביאים מתנות לחתן/כלת היום.
הגענו לגיל שכל אחד כבר יכול היה לקנות לעצמו מה שאוהב ורוצה. רבים מאיתנו הגיעו למסקנה שהמפגש חשוב ולא המתנות, אבל חששו להפסיק המנהג.
כשהגיע תורי לקבל, ביום הולדת שלי, הודעתי מראש שמפסיקים עם מתנות לתמיד.
מאז, כולם מרוצים ועומדים בזה יפה.
 

rinatpol

New member
מה לגבי הטורטיות? זה ממש קל. ואת יכולה או למלא לבד ולחתוך

ולתקוע קיסם שלא יברח, או שאנשים ימלאו לעצמם לבד. - נושא מקסיקני, עם איזה מרק תירס או מרק שעועית כלשהו. נאצוס. ממרחים גואקמולי, צ'ילי צמחוני. את עושה חלבי או בשרי?

אני גם אוהבת דפי אורז אם את מכירה אבל זה יותר התעסקות. - המילוי יכול להיות מוקפץ ירקות , כמו של אגרול כזה.. ורוטב סויה ליד.

ניוקי /פסטה /רביולי, עם שני רטבים לבחירה ליד, תוספות קוביות בטטה, בייבי מוצרלה, עגבניות מיובשות..

וכמובן סלטים מיוחדים
 

אמרלדה

Active member
וואלה. האמת שאני הרבה יותר רגילה לדפי האורז מאשר לטורטיות,

&nbsp
אבל כדי לקצר תהליכים אולי באמת.
&nbsp
ונתת לי פה רעיון מצוין. רביולי מוכנים ברוטב כלשהו. תמיד מתקבל בברכה ובלי עבודה.
ואנחנו בענייני חלבי. תודה!
 

תמי1100

New member
כרובית מצופה מטוגנת או אפויה, כנ"ל ברוקולי

אורז עם ירקות (אמרת שיש צלחות עם כפות או מזלגות?)
תפ"א בורסיה כלשהי- צ'יפס או אפויים
שניצלונים
 

אמרלדה

Active member
כן. לפני זמן מה לקחתי שם לקבוצה צלחת ברוקולי אפויים

והיא נמחקה. אני אופה עם פירורי לחם גם את הכרובית וגם
את הברוקולי, ונתקלתי במתכון שכולל קצת רוטב צ'ילי מתוק על הברוקולי
לפני הפירורים. מוצלח מאוד. תודה רבה על התזכורת. שוב, כלום מאמץ
והמון טעם, וגם מתאים לי לאג'נדה שלא להפציץ בבצקים.
 

אמרלדה

Active member
איך, איך שכחתי. יהיה כמובן "לחם גבינות" - וריאציה על הבייגלה

הירושלמי של חנה"פ. הבצק המקסים, ואמלא אותו בגבינות ואולי גם תרד.
יאמי.
 
למעלה