אורני ואחרים - איך מכינים חומוס ביתי טוב - וגם לימון כבוש?

אמרלדה

Active member
אורני ואחרים - איך מכינים חומוס ביתי טוב - וגם לימון כבוש?

בעבר הרחוק הכנתי חומוס, כבר לא זוכרת איך.
כבר שנים לא מכינה. אבל אהבתי את הרעיון לפורים,
אז אולי...אשמח למתכונים שנוסו והצליחו, בלבד (גילוי נאות:
אני אוהבת חומוס ירושלמי מבחינת המרקם, לא משחה,
אלא קצת גרגרי).

ולימונים - נדמה לי שניסיתי לפני שנה מהלימונים הקטנים. כבר לא זוכרת. אשמח למתכונים "מסורתיים".
תודה.
 

yela

New member
הא לך מתכון עם המון טיפים והסברים ומשם תקחי למה שבדיוק מתאים

https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/55/ART2/179/218.html

וכאן יש לך מבחר. פשוט לקרוא ולהבין ואז תראי מה מתאים לך יותר. כי מניחה שיש לך משהו בראש שכזה את רוצה.

https://www.10.tv/food/115650

וחוץ מזה עברתי לידך ומולך היום, הרקפות והכלניות שיגעו אותנו. עוצר נשימה ומדהים !
 

אמרלדה

Active member
אהבתי את המכסה סבתא. לא מכירה את המושג. וגם את המתכון של

אודטה אהבתי. אולי אתחיל בו.
&nbsp
והכי אהבתי את ה"טטביתא". תודה.
&nbsp
 
אז ככה


חומוס - אין קל מזה
שמה במעבד מזון גרגרי חומוס מקופסת שימורים מתוצרת מותג שופרסל, עם רוב הנוזלים שבה. הגעתי לסוג הזה לאחר שניסיתי כמה סוגים, כולל פרי הגליל שמייצרים את מותג שופרסל אבל משום מה הגרגרים שאינם נושאים את שם המותג הזה, יותר נוקשים ולא מתאימים.
מוסיפה טחינה גולמית לפי הטעם - אני אוהבת עם הרבה טחינה, כ- 1/3 קופסה (המכילה 1/2 ק"ג), אבל אפשר פחות, לא פחות מרבע קופסה. לצריכה ביתית משתמשת בטחינה משומשום מלא אבל למשלוח מנות ומטרות ייצוגיות אחרות, טחינה רגילה. לא כולם אוהבים את הגוון הכהה שמתקבל ממלאה.
ותיבול לפי הטעם - לימון סחוט טרי, ואם אין אז עדיף מלח לימון על פני מיץ משומר, מלח, ויש אוהבים שום, כמון, שמן זית וכד' - אני לא אוהבת. רק לימון וקצת מלח רגיל.
אין צורך להוסיף מים אבל אם החומוס סמיך לך מדי, הוסיפי עוד מנוזלי הקופסה ששמרת.
וטוחנים למרקם המועדף עליך. אצלי אוהבים חומוס חלק, אבל מאחר שאת אוהבת יותר מחוספס, טחני פחות.
וזהו.
מחלקים לקופסאות ושומרים במקרר או במקפיא.
&nbsp
לימון כבוש
משום מה מעולם לא הצליח לי בשיטה המסורתית ואני מעדיפה את השיטה של קיצי לכבישה מהירה ויותר מכך - ממרח לימונים שאותו אפשר לשמור במקפיא זמן רב.
את שני המתכונים ועוד כמה מתכוני לימון מנצחיים, תמצאי בכתבה הזו
&nbsp
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3535398,00.html
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
אוי אורני, זכרתי שקראתי פעם כתבה כזאת, ולא זכרתי של מי היא

&nbsp
אז תודה רבה שצירפת אותה שוב. עונג צרוף. מיד בא לי לרוץ למטבח להכין מאכלים מלימונים.
&nbsp
מבחינתי, מוסיפים לזה את מתכון הלמון-קרד והרשימה מושלמת.
עכשיו נותר רק להכין כל שבוע מתכון אחר.
&nbsp
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חומוס אליפות

זה הדבר היחיד שאני מכין עשרות שנים בדיוק לפי המתכון בלי לסטות במילימטר.
 

חנהפ

Active member
רק אצלי תקבלי חומוס מעולה בהכי קיצור דרך שיש

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?[/URL]
q=%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%A1


מה צריך?
1 קופסת שימורי חומוס
1 כוס טחינה טובה (אני קונה את זו של הר ברכה)
3/4 כוס מנוזלי החומוס
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון, או יותר
מעט כמון
1/2-1 כפית מלח (כבר לא מוסיפי, החומוס המשומר מלוח דיו)
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מכניסים את הרכיבים לקערת מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
מתבלים בזהירות, עדיף בכמה פעמים
לטעום
 

אמרלדה

Active member
גם נחשבת הכי טובה, וגם עולה לא מעט. ומה שלומך? יש לך

איזה תמונת קסם בשבילנו?
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
גם לך, חנה, וגם לאורני

ניסיתי בעבר להכין מקופסאות שימורים.
הרגישות הבטנית שלי לא עוברת את זה, זה הרבה יותר מעצבן לי את הבטן מחומוס רגיל, ודאי מונבט.
&nbsp
עכשיו השלם מנביט הכל, אז על הדרך מנביט גם חומוס בשבילי. אמנם יותר קשה להנביט ולוקח יותר זמן, אבל בכל זאת. ואני שמחה.
&nbsp
תודה רבה.
 

shira1960

Active member
לימון כבוש של פסקל פרץ רובין


אני הכנתי הרבה פעמים את המתכון הזה מהאתר של פסקל פרץ רובין - מאוד מוצלח. הכנתי גם עם הלימונים הננסים וגם עם לימונים רגילים.
 

אמרלדה

Active member
יופי. תודה רבה, שירה. בהנחה שאני לא מכינה מלימונים ננסיים,

&nbsp
מה זה לימון "בלאדי"? לא מכירה את המושג הזה בלימונים.
&nbsp
רוצה להכין מסתם לימונים (בלי לפגוע בהם, כמובן...)
אפשר?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
פעם אחת לתמיד מה זה בלדי

בלדי (بلدي) בערבית זה מקומי או כפרי כלומר משהו תוצרת המקום.

המילה בלדי הפכה בתקופה האחרונה לסופרלטיב שבו מנסים לתאר ירק או פרי ולמתג אותו כמשהו יותר טוב מהאחרים. זה בערך כמו הכינוי "מקצועי" בפירסומת למיקסרים תיאור שאין מאחוריו כמובן שום דבר.

בחצילים למשל הכינוי "חציל בלדי" בא בד"כ לתאר את החצילים כמו של פעם מהזן העבה והמחורץ להבדיל מהחצילים הדקים והארוכים, אגב גם אלו וגם אלו הם זנים שמגודלים בגידול מסחרי רגיל ולא שאני רואה בזה משהו רע.

בשורה התחתונה בכל פעם שתראו בתפריט את המילה בלדי החליפו אותה במילה רגיל
 

shira1960

Active member
בוודאי שאפשר גם מלימונים רגילים -

פשוט לפרוס ולהכין כמו שכתוב. (את הלימונים הקטנטנים חותכים לרבעים לא עד הסוף - משאירים מחוברים. את הלימונים הרגילים פשוט פורסים לפרוסות עם הקליפה.

בספר של פסקל (מאכלי עדות) היא מסבירה שאפשר להכין גם מחצאי לימונים אחרי שסוחטים מהם מיץ. לא זוכרת בדיוק את השיטה, והספר נשאר בירושלים אז לא יכולה לצטט בדיוק, אבל אם יש לך או למישהו את הספר, אולי את יכולה לבדוק.
 

michalgad1

New member
אל תסקלו אותי ‏אבל בחיים לא אכלתי לימון כבוש!

עם מה ואיך אוכלים את זה?
 
למעלה