אורני אורני
New member
בדרך כלל מכינה את מתכון הקציצות של BB או את הפישבורגר של יעלה אבל בא לי לגוון ובעיקר להכניס ירקות כדי שייצא רך למרות שזה אפוי.
3/4 ק"ג פילה סלמון - חשוב להשתמש בסלמון נקי, לא מעובד
מסירים את העור וקוצצים בפולסים כך שמתקבל כאילו טחון גס.
את כל זה כדאי לעשות כשהדג עדיין קפוא למחצה.
קוצצים במעבד גם את הירקות -
2 גזרים בינוניים
קולרבי בינוני
בצל בינוני
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
מוסיפים ביצה, קורט מלח לימון וכמות נדיבה של שמן זית.
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
אופים ב- 200 מעלות עד שמצהיב ומנוקד פה ושם בגוון חום.
מהכמות הזו התקבלו 18 קציצות די גדולות אם כי לא מאד
ייצוגיות.
טעים טעים. וכפי שאפשר לראות - כבר נחטפו כמה.