קציצות סלמון אפויות (אפשר גם מטוגנות)

קציצות סלמון אפויות (אפשר גם מטוגנות)

בדרך כלל מכינה את מתכון הקציצות של BB או את הפישבורגר של יעלה אבל בא לי לגוון ובעיקר להכניס ירקות כדי שייצא רך למרות שזה אפוי.

3/4 ק"ג פילה סלמון - חשוב להשתמש בסלמון נקי, לא מעובד
מסירים את העור וקוצצים בפולסים כך שמתקבל כאילו טחון גס.
את כל זה כדאי לעשות כשהדג עדיין קפוא למחצה.
קוצצים במעבד גם את הירקות -
2 גזרים בינוניים
קולרבי בינוני
בצל בינוני
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
מוסיפים ביצה, קורט מלח לימון וכמות נדיבה של שמן זית.
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
אופים ב- 200 מעלות עד שמצהיב ומנוקד פה ושם בגוון חום.
מהכמות הזו התקבלו 18 קציצות די גדולות אם כי לא מאד
ייצוגיות.
טעים טעים. וכפי שאפשר לראות - כבר נחטפו כמה.

 
במחשבה שנייה - אם רוצים לטגן, נראה לי שצריך להוסיף

פירורי לחם או לחם שרוי וסחוט, עוד ביצה, ולוותר על השמן
 
למעלה