רעיונות אירוח קלים לחנוכה? אבל יש קאץ'

אמרלדה

Active member
תודה רבה על כל הרעיונות אפיהיל, ועל המאמץ לכתוב אותם.

אעבור עליהם בערב ואבחר כמה. תודה.
 

tzivi1

New member
נשמע להיט! את הטחינה את שופכת מעל הסלט, או מגישה בנפרד?

 

tzivi1

New member
אגב, לגבי גרגירי חומוס

משתמשת בקביעות בקפואים. הם מצוינים, רק לא רק צריך לבשל אותם. רק לחלוט, ואז הם שומרים על הקראנץ'.
אני שמה בקערה גרגירים,
שופכת מעל מים רתוחים מהתמי 4,
משאירה דקה-שתיים, ואז שופכת המיים,
שוב רתוחים מהתמי 4, ומשאירה 10-15 דקות.
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
רעיונות אירוח קלים לחנוכה? אבל יש קאץ'


טוב, בטח ניחשתם.

אחד, שום דבר מטוגן.
שתיים, חוץ מלביבות או מאפינס ירקות בתנור, שום מאפה (אכין עם קמח שקדים).

ירקות בציפוי אפשר, כי לא אכין אותם עם פירורים אלא ציפויים אחרים (רעיונות יתקבלו בברכה). תהיה כרובית בתנור.

ומה עוד יכול להתאים לאירוח קל לצד הדלקת הנרות, ולא ארוחת ערב כבדה?

מה הסיפור? אני לא מוכנה לעבוד קשה ושלא יהיה לי מה לאכול. ולהסתכל על כל הטעימים מרחוק ולא להרגיש חג. אז הפעם התפריט הקליל יותאם אלי :)

מדובר בילדים ובנכדים. כזכור, כולם מעדיפים בריא, חוץ מהנכדים...בשבילם נכין "צ'יפס" בתנור.
לא פשוט...
תודה.
 

mykal

New member
אירוח קל?

אפשר פשטידות? זו לא הרבה טרחה, ולהניח באופן יפה במנז'טים.
סלטים נעימים למראה ולהרגיש כיף של אוכל, למשל, סלט טונה עם ירקות.
פלטת ירקות חגיגית, תמיד שובה את העין.
אפשר לשים בצד, חצאי פיתות של קמח מלא, או קמח כוסמין.
 

shira1960

Active member
אפשר בשרי? אם את הולכת על דל פחמימות (אם הבנתי נכון)

לדעתי עדיף ללכת על בשרי.
אם נראה לך - הייתי מכינה קציצות קטנות אפויות, כנפיים, משהו מחזה עוף, הכל קטן
ליד זה משהו פחמימתי לילדים ולמבוגרים שלא יכולים בלי (צ'יפס, קוסקוס, ושות').
סלט גדול או שניים, אולי ירקות בתנור.
לביבות אפויות כי חנוכה וזה החוק.

זה בכל אופן מה שאני הייתי עושה.
 

אמרלדה

Active member
זה רעיון נחמד. אבל כל הזמן הם מתארחים אצלי על בשרי בערבי שבת

&nbsp
אז יש לי צורך בשינוי.
&nbsp
אשמור את הרעיון של הכנפיים להזדמנות ראשונה. המון זמן לא הכנתי. תודה.
 

rinatpol

New member
ניסית פעם אג מאפין? זה ממש נחמד

אני עושה את זה בתבנית של קאפקייק, כל מיני תוספות , כל מיני גבינות מתובלות וביצים.
 

rinatpol

New member
זה מיני מאפינים בלי קמחים . רק ביצים , ירקות, אגוזים, גבינות

או בשרים.
משמנים תבנית מאפינס, ובכל תא שמים את מה שרוצים.
מכינים בלילת ביצים מתובלת ובכל מאפין שופכים מעט עד לשפה.
אופים עד שיציב. .. חמוד טעים.
 

תמי1100

New member
וזה נתפס? לא חייבים קמח כדי שיתקבל מאפה?

או שיוצא בטעם ביצתי נורא?
 

rinatpol

New member
תלוי בתספות . לדעתי סבבה האחרון שעשיתי היה פלפלים קלויים

גבינת עיזים ואגוזי מלך. מל"פ ועירית.
 

yela

New member
יוצא מעולה. רשמתי לפני כמה חודשים פריטטות ללא פחמימה

ככה מכינה מאז ומתמיד.
גם בקציצות לא שמה פחמימות
הורדתי לפני שנים הרבה מהסוכר ופירורי לחם או קמחים. אין הצדקה.

כתבתי גם כאן כמה פעמים כי הייתי המומה מכמויות הטריאקי והצ'ילי המתוק שאנשים שמים במנות למבוגרים וילדים. אבל כיום כבר מסבירים בבתי ספר ובטלביזיה ואנשים שמים לב.
 

mykal

New member
מרשה לי להוסיף

מידע כלשהו?
קמח לא מדבק ולא עושה את האפיה, בעוגות
הוא "הבשר" התוכן של הענין.
בתבשיל הביצה היא הדבק והקמח הוא המאפשר אוריריות.
במאפין, שהוא קטן בעיקרון לא צריך את האוריריות ולכן מספיקה
הביצה כדי לאחד את החומרים.
 
למעלה