התיעצות בקשר לתפריט ארוחת שישי

תמי1100

New member
התיעצות בקשר לתפריט ארוחת שישי

נהיה 4-5 מבוגרים ובתי בת 5.5.
לראשונה מרק בטטה עגבניות
לעיקרית:
פילה סלמון בתנור- בא לי בחרדל- מה להוסיף לו מבחינת תיבול?
לביבות תפ"א (חלק מטוגנות חלק בתנור) עם מטבל שמנת עירית
סלט כרוב (עם שמיר, מישהי מכירה את המתכון המדויק של הרוטב לסלט כרוב עם שמיר?)
כרובית- איך הכי מתאים להכין אותה שישתדך לאוכל הנ"ל? בגדול חשבתי כאנטיפסטי, אולי לזלף מעל טחינה או להטביע אותה בטחינה (כמו הסלט במסעדות דרוזיות/ערביות), אבל לא בטוחה שטחינה מתאימה לאוכל הנ"ל
מה עוד? איזו תוספת פחממתית תתאים? פסטה כלשהי? אולי פשטידה?
נראה לי שאנטיפסטי יתאים פה
לא מדובר באכלנים גדולים אז נראה לי שזה יספיק.
ומה לקינוח? גיסי מת על קרם ברולה והבטחתי לו מזמן, אולי אקיים בהזדמנות זו.
בגלל שחנוכה, מתאים סופגניות אבל לא בטוחה שיהיה לי זמן בשישי לטגן סופגניות, וחייב טרי מאותו יום. לא רוצה להגיש סופגניות קנויות.
 

גברת ע

New member
נשמע כמו ארוחה טעימה מאוד!

שהייתי רוצה לקחת בה חלק

המרק נשמע מעניין, אשמח לשמוע/לקבל מתכון
 

תמי1100

New member
תודה. מרק בטטה-עגבניות

בסיר מרק מטגנים בצל
מוסיפים לו קוביות גמבה אדומה (1) ומטגנים עוד קצת
מוסיפים 2 בטטות חתוכות לקוביות או פרוסות ומטגנים עוד קצת ביחד
מוסיפים 3 עגבניות בשלות (אין צורך לקלף) או קופסת עגבניות מרוסקות (רק איטלקי, הישראלי חיוור ותפל)
ממלאים את הסיר מים ומרתיחים
כשרותח מוסיפים כף שטוחה אבקת מרק עוף, כפית מלח, קצת פלפל שחור גרוס
מבשלים עד ריכוך
מרסקים בבלנדר מוט
טעים עם לחם מלא או קצת פסטה
בתאבון
 

גברת ע

New member
נשמע ממש מעניין

לא חשבתי על השילוב הזה בכלל.
&nbsp
עד כמה קריטי הגמבה?
רוצה להכין אבל לא כולם אצלי אוהבים גמבה
 

תמי1100

New member
לא מרגישים אותה אבל ... היא גם לא קריטית

אם כי נותנת שם איזה "קיק" מעניין, לדעתי.
הכל מרוסק- מישהו ידע?
 

yela

New member
למי שמכין את השילוב הזה, יש לי טיפ שמקצר העבודה ויוצא מעולה

לשים תבנית גדולה של ירקות למרק בתנור.

פרוסות דלורית
חצאי עגבניות
חצאי בצלים
גזרים חתוכים
שיני שום גדולות

מטפטפים מעט שמן זית, מלח, פלפל
אופים בחום גבוה מלמעלה כדי שתהיה צריבה טובה אבל לא שרוף.

בזמן האפיה, מבשלים בטטות / תפוח אדמה עם שורש סלרי חתוך.
אפשר לשים גם שורש פטרוזיליה וגם עלים של עשבים.

כשהירקות בתנור מוכנים, מוציאים את העלים אם שמנו. את השורש אני משאירה או אוכלת בעצמי...
הכי אוהבת!
שמים ירקות התנור בסיר ומוסיפים מעט מים, לא יותר מדי. תמיד אפשר לדלל בסוף. מבשלים עד שהכל רך.
מבלנדרים עם המוט ואז מתבלים: מלח? פלפל? ג'ינג'ר ? תימין ?

מתקבל מרק מדהים. תודה שהזכרתי לעצמי... אמנם חם בימים אלה, אבל בערב קריר ומתאים מרק.
 

חנהפ

Active member
בטטה ועגבניות? מעניין ...

תיבול לדג סלמון על בסיס חרדל:
חרדל גרגרים,
רוזמרין קצוץ,
שום כתוש
מעט שמן זית
ומלח
או ככה:

6 כפות שמן זית
4 כפיות שום כתוש
2 כפות סילאן
כף חרדל דיז'ון
מלח
כרובית הכי כיפית שהיא מטוגנת...
אפשר לביבות כרובית מעולות ע"פ אוטולנגי
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_10.html[/URL]

לפחמימה יש לך לביבות תפו"א, אגב אם הם משתדכים למנה העיקרית אולי אפשר לוותר על הרוטב.
אולי רביולי ברוטב נחמד?
 

תמי1100

New member
אלך על התיבול השני שהצעת לסלמון, תודה

ולא בא לי לטגן כרובית.
משפחתנו שומרת על אוכל בריא, אני יודעת שיעדיפו אפוי ולא מטוגן, ומספיק יש לנו לביבות מטוגנות.
נראה לי שאלך על אנטיפסטי
&nbsp
 

עדיקים

Active member
גם אני הפסקתי לטגן כרובית

נכון, זה מאוד טעים אבל מצאתי תחליפים מעולים בתנור.
מצרפת כאן קישורים לבלוג של לייזה פנלים, לי יש את הספר שלה. עם שני מתכונים מעולים לכרובית בתנור שעשיתי ואהבו אצלי מאוד.
כרובית אפויה בתנור (אני עושה פרחים ולא שלמה)-http://lizapanelim.com/כרובית-שלמה-בתנור/
כרובית אפויה ברוטב צ'ילי מתוק-
http://lizapanelim.com/כרובית-אפויה-ברוטב-צילי-מתוק/
כמובן שאפשר לעשות כרובית בסגנון אייל שני, גם כאן אני עושה פרחים ולא כרובית שלמה יותר נוח לי בהגשה. חולטים את הכרובית מפזרים מלח גס ושמן זית ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות עד שמשחימה ונמסה לחלוטין. שבוע שעבר הכנתי שתי כרוביות כאלה לארוחת ערב והן חוסלו לחלוטין
 

yela

New member
יש לי מקום מיוחד בלב לסלמון-חרדל...

זה המתכון הראשון שמצאתי ברשת שהיתה אז בחיתוליה בראשית שנות ה-90.

חרשנו על המתכון הזה עד כלות אבל מדי זמן חוזרים אליו.
אגב, הוא לא מתאים לדגים לבנים, רק לסלמון.

סלמון, נתח שלם או או פרוס.
החישוב של התיבול הוא לפי מנה לאדם - כ-150-200 גרם
כאשר לכל מנה:

1 כפית חרדל דיז'ון ללא גרגירים
1 כפית שמיר טרי קצוץ
חצי כפית מיץ לימון טרי (אפשר מעט פחות או יותר, לפי החוזק בעונה)
חצי כפית שמן זית
מעט פלפל שחור
טיפה מלח

מחממים תנור לחום גבוה, כ-200 מעלות
מניירים תבנית ומניחים עליה את הנתחים, מורחים את תערובת התיבול.
אופים מעט עד שהדג אפוי בתוכו, זמן האפיה לפי עובי הדג (לפי טרי/קפוא).
 

yela

New member
יש המון אופציות

משהו בירוק. זה מאוד יפה כשמגישים סלמון:

שעועית ירוקה טריה או קפואה, מוקפצת עם טיפה שום/מלח/פלפל

פרחי ברוקולי- מאודים, או שאפשר להכין מאפינס פרווה או לביבות שיתאימו לחנוכה.

לביבות תרד ופטריות

אצבעות או מטבעות של קישואים/זוקיני מוקפצים עם: מלח, פלפל, שום וחופן עגבניות שרי חצויות.
לבשל עד שמתרכך אבל לא עד שהופך לסמרטוטים...
אני מכינה ככה, אבל אכלתי באיזה מקום משהו דומה שהוסיפו לו מעט ניוקי שבושלו/נצרבו קודם וצורפו לירקות. זו לא ממש מנת פסטה אלא תוספת קטנה. העיקר הם הקישואים, מוסיפים 3-4 חצאי שרי, ועוד 5-7 ניוקי לאדם (תלוי בגודל שלהם). הכל יחד נותן תוספת נהדרת.

או אפשר משהו מפטריות
 

תמי1100

New member
תודה, יופי של רעיונות!

מהנסיון שלי קישוא צריך לטגן בלא מעט שמן וגם לא מעט זמן (ז"א לא המון) עד שיתרכך אז איך הולכת הקפצה של קישוא? כמה זמן?
 

yela

New member
יש כמה דרכים. הוא מתרכך בדיוק כמה שתרצי

אני קונה אותם כמה שיותר קצרים ודקים כי אז הם צעירים וטובים ויפים יותר. אם הם ארוכים, חוצה ל-2 באמצע, לרוחב, ואז כל חצי, לאורך ל-4 אצבעות.

1 - אפשר להקפיץ ב-1-2 כף שמן, לפי הכמות, לא יותר כי אין צורך. זה לא אמור להיות מטוגן אלא מוקפץ בעדינות. בשלב הזה לתבל קצת עם שן שום או כף של בצל קצוץ דק, טיפה מלח ופלפל.
כל דקה מערבבים. הם מפרישים את הנוזלים של עצמם. אז חותכים את עגבניות השרי ומוסיפים. הן מוסיפות עוד נוזלים.
מכסים את הסיר, מורידים לאש נמוכה-בינונית. שמים טיימר - 8-10 כדי שלא יתקבלו סמרטוטים. בודקים.
לזכור שיחוממו שוב כד שעדין להשאיר מירווח שיהיה=ו עדיין יפים בהגשה.

2 - דרך אחרת - חייבים להשאר נוכחים עי הכיריים ולא לדבר בטלפון !
לשים קישואים החתוכים בסיר,להוסיף מים, כמעט עד כיסוי. לשים שמן ותבלינים.
להדליק אש גבוהה, לא לערבב, לא לגעת! האש הגבוהה תאדה את כל המים ואז תשמעי רעש של צריבה /טיגון כי נשאר רק השמן.
מכאן, את יכולה להקפיץ בעדינות כי תזכרי שהם כבר רכים יותר. תוסיפי העגבניות ושימי על אש בינונית נמוכה.
 
למעלה