מה בסירים
לכבוד שבת פרשת וישב?

סופגניות מלוחות- מבקשת רעיון לשיפור המילוי

שלום לכן.
&nbsp
בשבת הבאה אני מתכננת להכין סופגניות מלוחות במילוי סלט בייצים- זה כבר מסורתי אצלינו לשבת חנוכה.
&nbsp
אבל!
&nbsp
השבת יש אורח,ואני רוצה להכין מנה דומה .חשבתי על מילוי שיכלול רסק עגבניות, (כי זה נראה כמו ריבה,וכל הרעיון של המנה זה סופגניה שהיא מלוחה במקום מתוקה).
השאלה, מה להוסיף למלית רסק העגבניות, כך שלא יהיה 'משעמם' בפה, ועם זאת- עדיין ישמור על ה'אשליה האופטית' שזו סופגניה?
בנוסף:
לגבי ה 'כאילו אבקת סוכר', חשבתי על מלח, אבל אני חוששת שהמנה תהיה מלוחה מידי, ולא בריאה בעליל.(מעבר לכך שזה מזון מטוגן...)
רעיונות?
&nbsp
תודה ושבת שלום. אני חוזרת למטבח,מכינה בנתיים את בצק הסופגניות, ואציץ כאן במשך היום לראות אם למישהו יש הצעה לשיפור המנה :)
 

yela

New member
פשוט להפוך אותה לפריקאסה... עם טונה, ביצה ורוטב אריסה אדום

לא חייב שיהיה חריף. אפשר להכין לבד אריסה לא חריפה ממש.

מוסיפים למילוי: זיתים /צלפים/מלפפון ירוק

אפשר לשים בשכבות את חומרי המלית או להכין הכל קצוץ קטן ולשים מעל את האריסה או חצי פלפלון מתוק אדום
 
תודה למגיבות,

קטשופ מלמעלה זה רעייון,אני צריכה לבדוק אם יש בבית קטשופ(לא נספיק לצאת לקניות...)
&nbsp
יש בבית טונה, אולי באמת אערבב אותה עם רסק העגבניות.
&nbsp
חריף לא ילך- מדובר באנשים אשכנזים לא רק מבחינת המוצא, גם מבחינת החיך... חבל אבל אין מה לעשות...
 

yela

New member
הסברתי שאפשר להכין בדקה בבית אריסה נייטראלית לא חריפה

יש טעם טעים ולא חריף בכלל. אבל הכל שאלה של מנהגים והרגלים.
 
ערבבתי טונה עם רסק עגבניות ופפריקה מתוקה

וזה היה ה 'ריבה'. המנה לא זכתה להרבה תשומת לב או מחמאות... אבל הבת שלי אהבה, וגם זה שווה :)
 

mykal

New member
טוב שביתך אהבה,

מבינה את הרעיון --אבל חושבת שלא קצרת מחמאות,
מפני שלהרגל הטעמים, ול"ידע" בראש על תפקיד הסופגניה,
יש השפעה על הטעם.
אוכל בהרבה מובנים דומה לשירה, כמו שבשיר מוכר את משנה מילים--
כמו מזכר לנקבה או להפך, פתאום קשה לאוזן לקבל, ולא נהנים.
כך באוכל--כשמשנים טעם של מאכל--במיוחד בקיצוניות--להרבה אנשים
קשה עם הענין.
 
יש בזה משהו,

אני זוכרת שהיה פרק של 'מאכלים מחופשים', נדמה לי בתוכנית האפייה, היו שם עוגות שנראו כמו נקנקיה, וכו', וחשבתי לעצמי שאני לא הייתי רוצה לטעום בגלל המראה ה 'מבלבל'.
משום מה, עם הסופגניה המלוחה לי אישית זה לא 'צרם', -אולי בגלל שזה בעצם בצק חלה מטוגן,ולא נראה מאה אחוז כמו סופגניה 'אמיתית' :)
וזה שהילדה אהבה זה אכן כבר משהו- היא לצערי לא פתוחה למגוון... יש מעט דברים שהיא אוהבת לאכול...
 
למעלה