מה בסירים
לכבוד שבת פרשת וישב?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת וישב?

בשלב זה עוד לא יודעת מי בבית לשבת
.

יודעת שלנסיכה יש בע"ה שבת אולפנה ושלמספר 3 יש שבת בר מצווה של חבר (חלק מהשבת לא יהיה בבית). הגדול טרם החליט אם חוזר הביתה מהלימודים או נוסע לישיבה.

בכל מקרה, יש לי המון חובות ללימודים אז החלטתי שהשבת נקנה חלק מהאוכל.

כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק קוסקוס
דג - קציצות אפויות של יעלה/אמנון פיקנטי? נראה
פתיתים
ברוקולי צלוי בשמ"ז

שבת:
2 מנות עקריות קנויות מניר אליהו
אורז
בטטות
שומר צלוי
פופקרן כרובית

מאפים:
2 כיכרות לחם שאור ללא אגוזים וגרעינים, שישמשו כחלות
מתלבטת בין עוגת הקפה הלימונית שיעלה הביאה בשבוע שעבר לבין כרוכיות מבצק שמרים קר.

נראה.

שבת שלום!
 

michalgad1

New member
ואצלינו

בערב שבת מתארחים ובשבת צהריים מארחים
מרק המבורגר בשידור חוזר לאור ההצלחה שבוע שעבר ומזג האויר החורפי הצפוי בשבת
עראיס אישיים
צ׳יקן פופרס
אורז עם עוף
אספרגוס ברוטב אריסה
פשטידת בטטה וירקות מהמקפיא
סלט ניש נוש
עוגת שיש חדשה של חנהפ
עוגת תפוחים של סבתות
קינוח של אורחת
פירות
חלות מנגלה חדשה שאפיתי השבוע ( מזג האויר היה קריר והבצק היה מאד לא ידידותי ...(
 

עדיקים

Active member
עוד לא יודעת מה בתכנון לשבת

עוד לא יודעת באיזה פורמט נהיה והאם יגיעו חברים/משפחה
למחר מתכננת-
תבשיל פרגיות פרגיות (ראיתי עכשיו מתכון בוואלה לתבשיל שנראה לי טעים)
קובה חריפה (יש לי מוכנות במקפיא צריך רק רוטב)/כנפיים, מה שהילדה תבחר
אורז לבן
אנטיפסטי
סלט עלים/שורשים נראה מה אספיק לקנות

בשבת בבוקר רוצה להזמין חברים עוד לא יודעת אם יגיעו אם כן מתכננת ג'חנון וקובנה, האירוח הקל והטעים, אם לא אכין רק לנו קובנה.
 
אצלי בסירים החורף נותן אותותיו - גם מזג האוויר וגם שפע

ירקות העונה שמעוררים חשק לבשל. הספקתי "לעשות" שוק ביום שלישי.

מרק משפע ירקות (מתבשל עכשיו והריח נפלא)
כבדים עם בצל בתיבול חוואג'
כרוב ממולא בשר (לא מצאתי כרוב חרוט שכיף לפרק ולמלא, אבל תיכף
אוציא מהמקפיא כרוב שטוח שקניתי שלשום).
סלט פלפלים אדומים אפויים
סלט אבוקדו עם פומלה ובצל סגול
סלט חסה ושאר ירקות בחמישה צבעים.
אולי טחינה.
 

אמרלדה

Active member
אורני, איזה מילוי את עושה לממולאים, בהתחשב בעובדה שאת

ממעטת בפחמימות, כמוני?
&nbsp
בשבוע שעבר הכנתי ממולאים עם תערובת בשר, הודו ועוף טחון, בשילוב קינואה.
&nbsp
יצא כמו בשר בלי אורז. בדרך לגוש בטון. החבר'ה אהבו, אני לא.
&nbsp
יש לך רעיונות?
 
אני שמה קינואה אבל לא הרבה. קצת פחות מכוס קינואה לקילו בשר

וכרגיל תמיד מוסיפה לבשר גם ירקות נותני טעם, קצוצים דק במעבד מזון.
גזר, בצל, עשבי תיבול, סלרי, קולרבי, שום וכיו"ב. יש במלית גם קצת שמן
או שאני מקפידה לקנות בשר שהוא קצת שמן, בדרך כלל צוואר.
לפעמים, בעיקר אם הבשר פחות שמן, אני קוצצת דק את הבצל, מטגנת
ומוסיפה למלית עם שמן הטיגון.
השמן/השומן הם ספקי האנרגייה שלי במקום פחמימה כיוון שכמעט ואין
פחמימות בכלל בתזונה שלי. יש רק מעט בפרי מזדמן שאני אוכלת או
בירקות שורש כגון גזר, בצל וכיו"ב, אבל לא אוכלת בכלל פחמימות במובן
המקובל של המילה.
מכמות המילוי הזו הכנתי סיר פלפלים גדול לפני כמה שבועות ונותרה לי
כמות זהה לכרוב של מחר בע"ה.
לא בטון כלל וכלל.
בעבר ניסיתי להוסיף מעט אורז - בערך 200 גרם לכמות זו של בשר, אבל
הרגשתי איך זה משפיע עלי לרעה מבחינת המדד הגליקמי והתגובות אליו
ולכן ניסיתי קינואה וראיתי כי טוב.
אין ספק שכאשר משתמשים באורז התוצאה יותר נעימה ויותר טעימה אבל
הבריאות חשובה יותר.
 

אמרלדה

Active member
בטוח. עשיתי בדיוק כמוך אבל לא אהבתי את זה. גם אני בדל-פחמימה

ואוכלת בדיוק כמוך, כבר חודש. בגלל הסוכרת (התזונה של גולדי...קריעת ים סוף).

רק לא יכולה להיפרד מהפירות. אוכלת אחד או שניים ליום. וגם ירקות אדומים מעת לעת.
אבל הסוכר שלי ירד, וגם המשקל, על אף שמשחררת את נושא השומן באוכל.

קינואה פעם בשבוע, בסוף השבוע.
מעדיפה אותה אלף מונים כבסיס לסלט טאבולה. כך אני הכי אוהבת אותה.
ברור שהעיקר הבריאות. תודה.
 
אני אוכלת קינואה לעתים נדירות ביותר, רק במקרים המעטים

בהם מכינה ממולאים, שבלי משהו שסופג נוזלים הם פחות טעימים.
לא יודעת מהי התזונה של גולדי אבל בתזונה שאני נוקטת זה שנה וחצי,
ההסתגלות הייתה לי קלה ביותר, ממש כהרף עין, למרות החששות.
גמילה מהירה וקלה מכל הפחמימות. אוכלת פרי לעתים לא קרובות.
לא יותר מאחד ביום ולא כל יום. לא אוכלת שום פחמימה אחרת,
פרט לכמויות המעטות שיש בגזר ובבצל. סלק לעתים נדירות. לא שום
דגן ולא ירקות עמילניים ומוצרי חלב - במשורה ורק כאלה שהם דלי לקטוז.
השומן עושה את העבודה וצריך לנסות עד שמגיעים למינון הנכון בשבילך.
זהו שינוי מחשבתי אדיר כי כל השנים דיברו אתנו נגד השומן והנה הוא עושה
את מה שצריך, מבלי תופעות הלוואי שיש לפחמימות.
שווה לבדוק גם את שאר המרכיבים שאת שמה - האם יש מספיק ירקות?
 
ממהרת לצאת (סיור עם יד בן צבי) אבל הצצתי לרעיון הזה של

גולדי, מה שראיתי - ממש על קצה המזלג - שונה מהדרך שבה אני הולכת
ואולי בגלל זה הוא קשה. ניכר שיש כאן קושי לוותר לחלוטין על פחמימה
לטובת שומן, ולכן יש כל מיני תחליפים, פעם בשבוע "מותר" לחרוג (במקרה
שלך קינואה) ומניסיוני האישי - זה רק מבלבל את הגוף.
לי ההסתגלות הייתה קלה מפני שהגוף שלי פשוט הבין שאין יותר פחמימות,
בעיקר אין דגנים, ועכשיו הוא מתפרנס משומן כמקור אנרגיה. אוכלת כמויות
שומן מאד שפויות, רק במידה מספקת כדי שלא אחווה נפילת סוכר.
אם תרצי, אשמח לדבר אתך על כך אבל לא היום כי כאמור - בדרך החוצה.
מזג האוויר ידע שהיום יש טיול והוא מתנהג בהתאם.
&nbsp
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
אני אגיד לך - אני לא משתמשת בכל התחליפים שלה. לא אופה.

אבל נורא קשה לי, ואני נשברת. טוב, זו רק ההתחלה. מקווה שזה ישתפר.
גם הקינואה בשבילי היא נפילה. לא חושבת שמותר לי. רק שאני מאוד צריכה
משהו פסיכולוגית, לפחות בסופשבוע.
באמצע השבוע, קשה לי בערבים. כל כך זקוקה לפחמימה.
תגברתי את השומן, בעיקר בגבינות קשות טובות. זה קצת עוזר.
יחסית לאדם מן היישוב אני ממעיטה מאוד בפחמימות כבר שנים. אבל המעט
שאני אוכלת - הגוף מסרב להתרגל בקלות לוויתור עליו.
התחלתי לחשוב שאולי לא תהיה לי ברירה אלא לאפות קצת תחליפים שלה,
אחרי שהתרגלתי שנים לחיות כמעט בלי שום מאפים. אבל זה מעצבן אותי,
בעיקר כי אני לא רוצה לעבור לגור במטבח.
תודה לך. אולי אתקשר בשבוע הבא. השבוע הזה עמוס אפילו בסופו.
 

yela

New member
אההההה... כעת מבינה על מה הפרומו בערוץ 13...

הם מדברים שם על שומן במקום פחמימות. בשבוע הבאה יהיה תחקיר של "המערכת". לפי דבריכן, זה כנראה יהיה בנושא הזה.
 
אשמח לשתף אותך בהתנסות ובמסקנות שלי, כדי לחסוך לך חלק

מהנפילות שחוויתי בתחילת התהליך.
הדבר החשוב ביותר הוא להבין שאין פחמימות ושהן ממש לא נחוצות.
יש לזכור שחלק מהנוהל המקובל אצל סוכרתיים, הוא פחמימה מורכבת
בכל ארוחה, והשיטה הזו פשוט חוסכת ממך את הצורך בפחמימה,
את הכמיהה לפחמימה ואת התלות בה.
כולם כאן יודעים שהבסיס לתזונה שלי היה קטניות ודגנים מלאים,
שאפיתי את הלחם שלי בעצמי וכו', והרעיון של סילוק כל זה מהתפריט
שלי נראה לי מופרך עד מזעזע ולגמרי לא נכון.
החלטתי לתת לזה הזדמנות וכאמור - באופן מאד מפתיע ומאד מיידי,
נעלם הצורך בפחמימה.
זה המקום לספר שכבר לפני שנתיים הדיאטנית שלי בקופת החולים,
אמרה לי בסוד ששמעה הרצאות בנושא והשתכנעה שזו הדרך הנכונה
ושהיא ממליצה על כך אבל עדיין לא בגלוי כי הממסד התזונתי פוסל את
זה. רק בחודשים האחרונים פתאום שומעים יותר ויותר דיאטנים שיוצאים
מהארון מבחינה זו ופתאום מותר לדבר על כך בגלוי.
הדבר החשוב הוא לזכור את מעגל הקסמים של הפחמימה והאינסולין, וזה
חשוב במיוחד אצל סוכרתיים או אצל אלה שנוטים לכך. ברגע שאת אוכלת
פחמימה, אפילו מעט, אפילו הכי מורכבת והכי בריאה, הגוף מפריש אינסולין
כדי לטפל בה - לפרק לסוכרים ולהעבירם מהדם לתאים. וברגע שסיים, הוא מיד
מחפש עוד פחמימה ועוד ועוד ואז את רעבה שוב ושוב ורוצה עוד פחמימה וכו'.
כל זה נעלם לגמרי ברגע שמפסיקים לאכול פחמימה.
 

אמרלדה

Active member
תודה, יקירתי. אני לא שם כבר חודשיים. לא אוכלת בכלל פחמימות

וגם קודם לא הרביתי בפחמימות מורכבות או פחמימות בכלל.
אבל אני כן אוכלת פירות. נלחמת לא לאכול יותר מאחד ביום, בד"כ לא מצליחה.
כן אוכלת ירקות אדומים. בסלטים, במרקים ובאנטיפסטי.
אוכלת לא מעט אגוזים. הם מצילים אותי, לפעמים במקום ארוחה, ואני יורדת
במשקל באופן כללי אז אין לי בעיה עם זה.
בד"כ מחזיקה מעמד יפה ביום, אבל נשברת בערב. בערב נמאס לי מכל הגבינות
והבשר והאגוזים, ורוצה משהו אחר. פרי, קינוח, מתוק, דייסה, פחמימה, פחמימה
פחמימה... הקיצר, משהו מחבק. :)
הרגע סיימתי ארוחת בוקר: גזר גדול וחופן אגוזי מקדמיה. במושגי הדל-פחמימה, עדיף גזר קטנטן...:)
תודה
 
רק אגיד שגם באגוזים יש שפע פחמימות. מה שעשוי לעזור

(על סמך התנסותי במשך כשנה וחצי), זה להפחית גבינות מאד מאד,
להתמקד רק בכאלה שיש בהן אחוז שומן לא נמוך. ככל שיש פחות שומן,
יש יותר לקטוז שהוא סוג של סוכר.
ירקות אדומים זה לא כזה נורא, ויש בהם פחות סוכר מאשר במוצרי
חלב ובשקדים ואגוזים.
תזונה באמת דלת פחמימות מבוססת על ירקות (לא עמילניים ולא תירס,
עם קטניות ירוקות אין בעיה), שומנים בריאים ככל האפשר, בשר,
עוף, דגים וביצים,.
פירות, שקדים ואגוזים ומוצרי חלב - במשורה.
ברגע שמתמקדים בזה, הרעב שאת חשה, בעיקר בערב, והתשוקה
למתוקים, ייעלמו.
 
ואצלנו

כולם נמצאים בשישי.מכיוון שהיום נוסעת ואחזור רק מחר, חלק כבר הכנתי:

מרק עוף עם קנידעלך לבקשת הבת-מוכן
עוף בצ'ילי סילאן וסויה
שניצלים
פירה
קצת אורז לבן
סלט ירוק

בראוניז-מוכן
עוגת תפוחים על בצק פריך-מוכן
מקווה להספיק לקנות במחנה יהודה קובה או משהו כזה
 

חנהפ

Active member
שוב שבת...כל כך מהר עוד לא התאוששתי מהסופ"ש שעבר...

אז מה?
יש לי מרק תימני במקפיא, רק ירקות בלי עוף
תבנית של עוף ותוספות -סוג של ארוחה בתבית אחת
יש קצת ממולאים במקפיא
ירקות אפויים יהיה מעניין שם וצבעוני
עוגת תפוחים כל כך מזמן לא הכנתי
עוגת גבינה ניו יורקית כבר מוכנה
לצהרים -סלט גדול עם נישנושים
חמין -יש קליינטים
חזה עוף באיזה פורמט
ולקינוח -מה שירצו יש כל מיני
 

rinatpol

New member
שישי ערב לבד, שבת אצל ההורים, מוצ"ש אירוע חנוכה לקהילה

שישי
מרק עוף + אטריות - את הילדים לרוב זה סוגר. ואחרי זה הם נרדמים,
לנו אני עוד מוסיפה קציצות אפויות - מהמקפיא
ושניצלים
תפ"א ובטטה בתנור, ודלעת שטרם החלטתי מה לעשות איתה.
פתיתים.

קינוח עוגת תפוזים בחושה מושלמת לחורף מתפוזים אמיתיים ולא ממיץ - מצאתי שזה הרבה יותר טעים.
ותותים.

להורים שלי כנראה גם את העוגת תפוזים.
ולמוצ"ש הייתי צריכה להביא עוגה אז עשיתי בחושה עם בננות , שברי שוקולד מריר, ונטיפי חמאת בוטנים.
 

אמרלדה

Active member
פשש. איזה השקעות כאן אצל כולם...

אני בחופשת-מטבח.

אנחנו לבד.
מחר בצהרים אוכלים במסעדה, כי נהיה מחוץ לעיר.
בערב שנינו לבד, ואחרי צהרים במסעדה, מניחה שזה יהיה סלט וגבינות.
שבת בבוקר עם קבוצת חברים, צריכה להביא פשטידת תרד. אכין אותה מחר אחה"צ.
שבת בצהרים בחוץ עם חברים.
חוץ מזה, בישלתי לנו במהלך השבוע לא מעט ולא נגמר. אז במקרר יש מרק עוף,
תבנית שלמה של כרוביות וברוקולי אפויים, וסלט של פלפלים קלויים, בצלים סגולים קלויים ועוף מהמרק.
מבחינתי, חוץ מהפשטידה הזאת, אני בחופש עד יום ראשון, שאז אעמוד לבשל בבוקר משהו טרי לחמודון, שמגיע אחר הצהרים...

אה. רגע. משהו חשוב מאוד: כששואלים את חמודון בן השנה וארבעת החודשים איפה סבתא -הוא יודע לאן להצביע. זה חדש. יומיים. גאון, אני אומרת לכם.
שבת שלום.
 
אצלנו בסירים

מארחת את המשפחה שלי בשבת בצהריים.
תבנית של פרגיות ממולאות אורז עם גודיז ומתחת תפוחי אדמה. הרוטב יהיה ריבת משמש וחרדל.
סיר צלי ביין או בירה עם גזר ערמונים ופטריות.
אורז לבן.
יש גם קבב ונקניקיות מהקצב, נראה אם נכין או לא.
לזניה לצמחונית.
סלט שורשים עם רוטב חמאת בוטנים ומייפל.
סלט קצוץ לילדים.
אולי גם סלט חסה.
אמא מביאה עוגה ופירות וסלטים מהמסעדה.
 
למעלה