מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויישלח?

michalgad1

New member
קציץ הודו וירקות

במקור עם עגל
Veal Loaf
This is a light, pleasant meatloaf, best served hot or cold on a bed of greens. It's based on a recipe from Kosher by Design.
Ingredients:
2 stalks celery
2 large onions
8 ounces white mushrooms
2 T. fresh parsley
10 ounces frozen chopped spinach, thawed and squeezed dry
3 T. canola oil
2 lb. ground veal
1 cup dry bread crumbs
1/2 tsp. black pepper and shallot seasoning
1 tsp. chopped garlic
1/2 tsp. paprika
2 large eggs
1 cup dark brown sugar
1 T. red wine vinegar
3 ounces ketchup
Yield: 2 loaves, 10 slices each
Preheat oven to 375°F. Lightly spray two loaf pans with nonstick cooking spray. Chop the celery, onions,mushrooms, parsley, and spinach in a food processor with the metal blade (or chop finely by hand).Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Add the chopped vegetables and stir until most of the moisture hasevaporated. Remove from the heat and cool for 5 minutes. Put the vegetables back into the food processor and add veal,bread crumbs, eggs, pepper seasoning, garlic and paprika. Mix thoroughly. Divide the mixture between the two loaf pans andsmooth the tops. In a small saucepan over medium heat, combine the brown sugar, vinegar, and ketchup. Stir until smooth.Pour the glaze over the two veal loaves. Bake uncovered for an hour or hour and 15 minutes. Serve hot or cool over a bed ofgreens.
Back to Ruth's Kitchen
 

עדיקים

Active member
אני מארחת השבת אז יש הרבה בישולים

סופסוף מכינה עוף עם אורז בתנור
ממולאים (הכנתי היום)
עוף עם זיתים של רות סירקיס (הכנתי היום)
אורז לבן
תפוחי אדמה בתנור
כרובית בתנור
פסטה
סלט שורשים
סלט חיטה (כבר הכנתי)
סלט קינואה (האורחים מביאים)
טחינה (האורחים מביאים)
סלט חסה

לקינוח עוגת שוקולד ליומולדת שנחגוג לאחיינית מחר
 
למעלה