מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויישלח?

אמרלדה

Active member
אצלנו באים חלק מהילדים מחר

מכינים סיר פלפלים ממולאים ענק, לבקשת השלם שמת על זה. בשר וקינואה מעורב.
עוד סיר קטן לצמחונית, בלי בשר. פלפלים, קישואים ועגבניות ממולאות.
עוד סיר קטן עם בצל ממולא בשרי כנ"ל.
&nbsp
תבנית מקלובה ענקית עשויה מקוביות הודו, המון בצל ואורז עם חוואייג' (הכנתי משהו דומה בקטנה בשבוע שעבר והוא ביקש שוב לילדיו).
&nbsp
תבנית אנטיפסטי. כיוון שהפלפלים והבצלים, אהובינו, יככבו בממולאים, אז הפעם כרובית רתוחה, ברוקולי כנ"ל, גזר ופטריות.
&nbsp
סלט ירקות ישראלי רגיל.
&nbsp
כיוון שאני לומדת בימי שישי כרגע, זה כבר השבוע השני ברציפות שאנחנו מבשלים יחד ביום חמישי. אז הממולאים מוכנים לבישול, כולם, קוביות ההודו מחכות להקפצה, הכרובית והברוקולי כבר חלוטים. נסיים עד הצהרים. הוא קפץ לקנות משהו, ואני לקחתי חמש דקות הפסקת ישיבה...
&nbsp
שבת שלום.
 

אמרלדה

Active member
ממש כיף. ביקשתי שנמשיך עם זה גם בעתיד. אהבתי. וגם

הייתי צריכה פעם פעמיים להזכיר לו שהוא רק סו-שף!
היה מעניין.
הסברתי שכשהוא מכין את המאכלים שלו, אז וולקאם. מרקים, חילבה, סלט ירקות...
אבל כשהוא עוזר שלי, הוא צריך לחתוך, לנקות ולשתוק! אחרת הוא מתווכח אתי
על דרכי הכנה, עוזר בתיבול בלי שהתבקש (ושם כפול מהנדרש) וכן הלאה...:) כאמור,
היה כיף.
 

אמרלדה

Active member
מאוד פשוט. לטגן בצל בסיר או בסוטאז' - אני מעדיפה כאן בצל

חתוך לחצאי פרוסות, לא קצוץ.
להוסיף קוביות הודו, לתבל במלח, פלפל ופפריקות או חוואייג' או כורכום, לפי העדפתך.
לטגן ולערבב מידי פעם במשך כמה דקות עד שמשנה צבע. לסגור ולבשל על אש קטנה
במשך כ-45 דקות. על השלב הזה אפשר לוותר אם את מכינה עם פרגיות, כי הן מוכנות מהר.
להוסיף לקוביות העוף אורז, להוסיף תיבול - מלח לפי האורז, השאר באותו תיבול של העוף - להוסיף מים רותחים לפי כמות האורז, לערבב, לכסות, להרתיח ולהנמיך. 20-30 דקות בישול (אני מכינה מבסמטי, אז תמיד יותר מים וגם מתקרבת ל-30 דקות)
10 דקות לפני הסוף לפתוח, לערבב שוב, להוסיף מעט מים רותחים אם צריך, לסגור ולבשל עוד 10 דקות. זה טוב בעיקר עבור האורז שממש למעלה, שלא התבשל במים כל הזמן ונשאר קצת קשה. מורידים אותו בערבוב למטה וממשיכים לבשל, וזה יוצא נפלא).
&nbsp
אגב, לטעמי הכי טוב עם פרגיות וטחולים, רק עם הקפצה בלי בישול נוסף של העוף בנפרד. נוסה בשבוע שעבר. קצר וטעים. רק להיזהר עם כמות המלח כי טחולים הם מלוחים מטבעם.
 

yela

New member
אם לא מאוחר... לא הייתי מסכנת סיר ממולאים ענק עם קינואה

עלול לשבש לגמרי את הטעם שאליו רגילים. חבל.

אלא אם כבר ניסיתם בעבר ואהבו מאוד.
 

אמרלדה

Active member
הכנתי כמה פעמים בעבר והוא אהב מאוד. אני

לא סבלתי את זה...

הפעם ביקש עבור ילדיו. הם אכלו.

אמרתי לו שעם רמת ההתלהבות הזאת אני מעדיפה להכין רק לו סיר ממולאים
עם קינואה כשהם לא באים, ולהכין לכולנו משהו שכולנו אוהבים כשהם כן באים...
:)
יש אנשים שמצליחים לשכנע את עצמם שכל מה שיותר בריא גם יותר טעים. אשריהם.
 

rinatpol

New member
אצלנו בקטנה

בערב לבד, והקטנה חולה אז לא יורדת לנו מהידיים,
מרק עוף+ אטריות
עוף בסויה ודבש
תפ"א קריספי עם פירורי לחם
בטטה אפויה עם סילאן ומלח גס
פלפלים קלויים.
סלט חסה
כדורי שוקולד לקינוח. ותותים בקצפת.
לבוקר עוגת גבינה אפויה של גיסתי. עוגה שאי אפשר להפסיק ליישר
מתהוללת , אני אשמח לדעת על עוגת לימון ושטרויזל..
כל התפריטים נשמעים מעולה שבת שלום!
 

fields555

New member
השבת הזו אני כן יכולה להוסיף שורה כאן כי

מתארחת המשפחה של בן דודי ז"ל שתיכף תמלא שנה להאספו הלא מתקבל על שום דעת,
מינו אותי להכין מרק קוסקוס, ומזל שהצטיידתי לפני שבוע בשפונדרה טריה ראוייה, בקוסקוס כמובן שאכין בחטף, וכן הלחם האולטימטיבי שהפך להיות ה- לחם של שבת במשפחה.
איזה כיף. אבצע חיפוש בפריזר נראה לי שיש לי עוד בולט, חושבת, ואם אשתגע אכין חדשים...... נראה.
הבנדוד מלמטה יכין את החמין ובשלישית מה שישאר.
האורחת תכין עוגת ספוג שהיא אלופה בה ואני אוציא מהפריזר, כן כן, מלבן של עוגת קלמנטינות קוקוס שהועברה לשם בעודה חמימה. אז בטח תהיה טובה.
נו השתפרתי קצת לא?
 

michalgad1

New member
כבר עברה שנה? נדמה שכאילו לא ממש מזמן

הכל נשמע טעים ביותר. אשמח לקבל הסברים על הלחם! תודה.
 

michalgad1

New member
ואצלינו

לשם שינוי יד אורחים לשבת אז מרתון הבישולים ממשיך
מרק עדשים וירקות
תבשיל אורז קבנוס ועוף בהשראת מאכל דרומי שגיליתי השבוע, נראה איך יצא
קציצות עוף
לצהריים
מרק המבורגר שיתבשל כל הלילה
עוף עם כרובית וכרוב ניצנים טריים
קציץ הודו וירקות
גאלט עם בקר טחון
פסטרמה ממולאת של שוויצרית
פשטידת ברוקולי
פשטידת בטטה ושאר ירקות
סלט תרד ופטריות
קינואה שתביא אורחת
לקינוח יהיו פירות, עוגת גלידת לימון, בראוניז שהובאו פה עם חמאת בוטנים, כוסיות עם קינוח חלב קוקוס
יש גם שמרים וחלות
 
מיכל כל הכבוד לך.

אשמח למתכונים (ממש לא דחוף) של
קציץ הודו וירקות, סלט תרד ופטריות ופסטרמה ממולאת.
תודה רבה.
 

tzivi1

New member
מצאת בייבי תרד בשוק?

אם לא מצאת - חפשי בסופרים (זה לא מוצר של שוק). נמצא בדרך כלל במקרר הירקות, בקופסה או שקית גדולה. בייבי תרד הרבה יותר טעים מתרד, ופחות סיבי.
 
תודה, טרם חיפשתי וכמובן שאחפש גם במרכול, אם כי בשוק

מחנה יהודה יש כמה חנויות בהן אפשר למצוא כל מיני עלים מיוחדים, פטריות
במבחר שאין במרכול ושלל פרות וירקות מיוחדים.
 

michalgad1

New member
סיגרי פסטרמה ממולאים

לסיגרים:
35 - 40 פרוסות פסטרמה הודו
1 ק"ג בשר טחון
1/2 כוס קטשופ
3/4 כוס מים
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
4 שיני שום כתושות או אבקת שום
מלח ופלפל שחור
לרוטב 1:
1/2 כוס מיץ תפוזים
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות חרדל
1 וחצי כפות שמן
לרוטב 2:
1/2 כוס קטשופ
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות
מכינים את הסיגרים:
מערבבים היטב את כל חומרי הסיגרים חוץ מהפסטרמה.
מניחים פרוסת פסטרמה על משטח ישר, מניחים 2 כפות מהמילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה.
ממשיכים עד שנגמר המילוי.
מכינים את הרוטב:
כל רוטב מספיק לחצי כמות סיגרים, אם רוצים הכל באותו רוטב מכפילים כמויות.
מערבבים את חומרי הרוטב ומחממים כחמש דקות על אש נמוכה.
שופכים על הסיגרים, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך שעה וחצי.
אם רוצים צבע יפה מורידים את הכיסוי לעשר דקות אחרונות של האפייה, אצלי קיבל צבע יפה למרות שהיה רק מכוסה.
 
למעלה