לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
63756,375 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'מה בסירים לכבוד שבת פרשת ויישלח?'
מה בסירים לכבוד שבת פרשת ויישלח?
29/11/2017 | 22:50
45
373
הנסיכה חוזרת מפולין מחר (נתייצב בע"ה לטקס בכותל ב0530 בבוקר (עוד כמה שעות) אז מחד רוצה לפנק, ומאידך אהיה כל כך עייפה. עבר עלי שבוע מתיש עם פגישות עם הורים לגבי תוכניות לימודים אישיות (חינוך מיוחד) עליהן עבדתי שבועות וההשכמה מחר לא תעזור..
 
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק עדשים (ירוקות)
דג מרוקאי של נאוה המטפלת
פתיתים, ברוקולי בשמ"ז
 
שבת:
חמין עוף 
פרגיות במשרה אסיאתי
נודלס
לביבות בטטה ופטריות של אמא שלי
פופקורן כרובית 
אנטיפסטי
 
מאפים:
עוגת לימון ושטרויזל, שמרים מהפריזר
אם אספיק, מאפינס דלעת מקמח מלא לארוחת שישי בבוקר
וחלות משאור (חייבת להאכיל את הגור וכמעט לא אכלנו לחם השבוע)
 
שבת שלום ובשורות טובות
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חזקי ואמצי חני ואל תעמיסי על עצמך יותר מדי. אצלי יש אורחים'
חזקי ואמצי חני ואל תעמיסי על עצמך יותר מדי. אצלי יש אורחים
30/11/2017 | 07:42
15
136
זוג עם שני פעוטים חמודים, אז פחות בקטנה מהרגיל.
התפריט על פי בחירתם, וכיוון שכל אחד מסכים/אוהב לאכול משהו אחר,
אגיש את כל הבשרי לסעודה ראשונה, ולשלישית כל אחד יבחר מה נחמם.
לפני שבוע הנכד הבררן ניסה לספור על אצבעות 2 הידיים מה הוא מסכים
לאכול ויצאו שישה דברים בלבד. כשכלתי אמרה שזה לא מספיק הוא אמר:
אימא, יש שישה דברים שלמים שאני אוכל. לי זה מספיק. לבקשתי, כאן לא
ידברו אתו על מה וכמה הוא אוכל.
 
צהרי שישי -
(יבואו ישירות מהעבודה ומהגן) 
סלמון בעשבי תיבול
קלחי תירס
חומוס שהבן יביא מהחומוסייה החביבה עליו
טעימות מהתוספות של הבשרי
סלט ירקות פשוט (חובה)
 
סעודה ראשונה ושלישית -
שניצלונים
טבחה בזילי (תבשיל אפונה עם עוף וקציצות מהמטבח הטריפוליטאי)
אורז לבן
בטטה בתנור
תבשיל שומר ועגבניות
פרוסות חציל אפויות ומתובלות בשום ובלימון (מתכון אהוב של אמי ושל דודותיי)
סלט פלפלים אפויים
סלט ירקות רגיל
סלט חסה עם אבוקדו ושאר ירקות
 
סעודה שנייה -
גבינה לבנה עם שום ואגוזי פקאן
גבינת לבאנה שהקטן דלוק עליה מאז היותו תינוק
מבחר גבינות קנויות ושוות
חומוס מהחומוסייה הנ"ל
טחינה
סלט ירקות
אחרוני הזיתים שכבשתי והצליחו מאד השנה
 
מתוקים -
גלידת שמנת (צמחית) בטעם קפה (השארתי קופסה קטנה מהיומולדת)
חיתוכיות רקפת (שאריות כנ"ל)
עוגת שוקולד של הרשי שהביאה שירה, עם הציפוי הנצחי של יעלה
פלטת פרות חתוכים (כולל פיג'ויה האהובה על הילדים שלי)
 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'רק רציתי להגיד שאני עוקבת, אחרי היומולדת וגם אחרי התפריט הזה'
רק רציתי להגיד שאני עוקבת, אחרי היומולדת וגם אחרי התפריט הזה
30/11/2017 | 10:50
1
117
וכרגיל הכל מקסים, מושקע וברוחב לב.
פשוט אין לי זמן להגיב כמו בן אדם.
מזל טוב באיחור, ושבת שלום.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-''
30/11/2017 | 10:52
4
לצפיה ב-'ספרי לי מה את עושה בתבשיל שומר ועגבניות?'
ספרי לי מה את עושה בתבשיל שומר ועגבניות?
30/11/2017 | 11:01
11
43
לצפיה ב-'בהשראת מנה שהציג אסף גרניט בתכנית טלוויזיה'
בהשראת מנה שהציג אסף גרניט בתכנית טלוויזיה
30/11/2017 | 11:06
7
132
 
הנה המתכון במלואו, אני בוודאי אכין בצורה קצת פחות פלצנית
 
לקציצות:
3 קילו פילה בורי נקי
צרור גדול של כוסברה
1 בצל סגול קצוץ
100 גרם צנובר
2 כפות לימון כבוש טחון
2 כפות עריסה
כפית כמון
מלח פלפל לפי הטעם
 
לתבשיל:
3 שומר גדול
עגבניות תמר 10
עגבניות חממה 10
עגבניות שרי 10
שום ראש אחד
בצל לבן אחד
אורגנו חופן
טימין טרי 2 גבעולים
בזיליקום חופן
חופן פטרוזילה
חופן כוסברה
מלח פלפל שמן זית לתיבול.
 
 
 
 
אופן ההכנה: חותכים את הדג עם סכין לקוביות. מערבבים עם המצרכים הנוספים, מכדררים לכדי קציצות ומטגנים. בסיר נפרד: מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן זית מוסיפים את השום והשומר ומיד אחרי את העגבניות מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר התבלינים ועשבי התיבול מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד תוך כדי ערבוב כ 35 דקות. מגישים את התבשיל בקערה אישית ומעל מניחים שתי קציצות.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'במטבח האיטלקי משתמשים הרבה מאוד בשילוב עגבניות ושומר'
במטבח האיטלקי משתמשים הרבה מאוד בשילוב עגבניות ושומר
30/11/2017 | 11:58
75
אפשר להוסיף שומר בכל מרק מינסטרונה, ריבוליטה או מרק קטניות איטלקי (עוזר לעיכול).
 
וגם ברטבי פסטה ביתיים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שינוי מרענן מהשומר בשמ"ז'
שינוי מרענן מהשומר בשמ"ז
30/11/2017 | 18:27
5
27
לצפיה ב-'נראה איך יצא. בינתיים הריח מעולה. פעם ראשונה שמנסה לשדך בין'
נראה איך יצא. בינתיים הריח מעולה. פעם ראשונה שמנסה לשדך בין
30/11/2017 | 20:15
4
72
שומר לבין עגבניות.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אורני, אני המומה! ככה בדיוק הרגשתי לפני עשור בערך'
אורני, אני המומה! ככה בדיוק הרגשתי לפני עשור בערך
30/11/2017 | 22:55
3
70
אנחנו בית של המון שומר אבל מעולם קודם לא ערבבתי עם עגבניות, פרט ל...
 
המתכון שלי למרק קוסקוס שרשמתי לכם עוד שם. אבל זה היה עם המון תיבול טוניסאי והרגיש לי אחרת.
אבל כשהכנתי את המנה האיטלקית אז, סוג של מרק מינסטרונה עם שעועית לבנה, היה לי ממש מוזר לשלב בו שומר.
 
ואם חושבים, אז יש כל מיני תבשילים עם עגבניות במטבח הפרובנסאלי שמוסיפים להם משקה אלכוהולי משומר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'במשך שנים הייתה לי סלידה משומר ומכל דבר בטעם אניס, כך שכנראה'
במשך שנים הייתה לי סלידה משומר ומכל דבר בטעם אניס, כך שכנראה
30/11/2017 | 23:17
2
50
גם בעניין השילוב שהוא חדש בשבילי, אני a late bloomer
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'זה מה שניסיתי לומר לך... את לא! גם למכורים, השילוב עם עגבניה'
זה מה שניסיתי לומר לך... את לא! גם למכורים, השילוב עם עגבניה
30/11/2017 | 23:24
1
53
נראה ממש מוזר כי בדרך כלל משאירים את השומר במחלקה הבהירה, ללא עגבניות. אם זה בגראטן חלבי או בתבשילים עם עוף וכורכום למשל.
או בסלטים בהירים.  
 
החיבור עם עגבניות ממש, הוא מוזר לרוב האנשים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אבל הסתבר כטעים. בפעם הבאה אשתמש בעגבניות טריות'
אבל הסתבר כטעים. בפעם הבאה אשתמש בעגבניות טריות
01/12/2017 | 06:37
33
ובוודאי יצא טעים יותר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'וכך הכנתי בסופו של דבר את השומר - לא כמו אסף גרניט אבל יצא'
וכך הכנתי בסופו של דבר את השומר - לא כמו אסף גרניט אבל יצא
30/11/2017 | 22:03
2
69
מעולה. בטוח שאילו הכנתי כמוהו, היה יוצא יותר מוצלח אפילו.
 
2 בצלים בינוניים פלוס, פרוסים לחצאי רצועות אורך
4 ראשי שומר חצויים ופרוסים לרצועות
4 שיני שום גדולות ופרוסות
קופסה גדולה עגבניות מרוסקות 
שמן זית לטיגון
קצת פחות מכף שטוחה סוכר או ממתיק לשבירת החמיצות (השתמשתי בסוכרלוז)
אורגנו לפי הטעם
 
בסיר נון סטיק טיגנתי מעט את הבצל, הוספתי שומר ושום, טיגנתי עוד קצת, הוספתי את כל השאר, העברתי לאש קטנה מאד ובישלתי די הרבה זמן עד שרוב הנוזלים נספגו.
טעים כתבשיל חם ועוד יותר טעים כסלט מבושל קר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'את משתמשת בסוכרלוז כשילדים אוכלים ? '
את משתמשת בסוכרלוז כשילדים אוכלים ?
30/11/2017 | 23:37
1
49
אני תמיד מתלבטת וכשיש ילדים בארוחה אני לא שמה ממתיקים בכלל. אם חייבים אז טיפה סוכר או מייפל.
דילמה שמטרידה רבים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לדברי הדיאטנית המחוזית של קופח מאוחדת שאת הדוקטורט'
לדברי הדיאטנית המחוזית של קופח מאוחדת שאת הדוקטורט
01/12/2017 | 06:36
68
שלה עשתה בתחום הסוכרת, סוכרלוז מאד בטוח לשימוש.
הגדירה אותו כ"רולס רויס" של הממתיקים.
עם זאת, אני משתמשת בו רק כאשר מדובר בכמות ממתיק מאד קטנה.
כאן שמתי כף בינונית לסיר שלם.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'לא מצליחה לאהוב שומר בשום דרך חוץ מאשר חי עם לימון ומלח'
לא מצליחה לאהוב שומר בשום דרך חוץ מאשר חי עם לימון ומלח
03/12/2017 | 11:28
8
שיחד עם גזר, קולורבי וכרובית, זה נשנוש מופלא בערב, בשעות שכבר לא ממש רוצים לאכול.
ועוד עם עגבניות? יישר כוח.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תיכנונים..'
תיכנונים..
30/11/2017 | 08:11
1
115
הטירון מגיע לשבת ראשונה.עדין לא הספיק להתגעגע למצב בית
מתכוונת להכין סיר גדול של גולש בקר עם תפ"א ופיטריות
סיר מרק עוף
אורז/פתיתים
עוגת תפוזים
קרמבל תפוחים
 
לערב שבת הזמנתי את גיסי ובתו שיצטרפו אלי.מתוכנן על האש בקטנה
אכין תפ"א בתנור
סלט ירקות
רוצה לקנות סלטי כרובית וחצילים ומסעדה סמוכה.
 
מוצ"ש-פיצה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תהנו מהחייל בסופ"ש!'
תהנו מהחייל בסופ"ש!
30/11/2017 | 18:29
15
לצפיה ב-'מה לשבת...'
מה לשבת...
30/11/2017 | 09:25
98
מגוון סלטים,פטריות ממולאות ולביבות אפונה (מנסה משהו חדש)
עוף בתנור
תפו"א קריספיים,ריזוטו עגבניות שרי
כרובית וברוקולי אפויים
לקינוח מנה שתתאים לפ"ש
עוגת גבינה כבר מוכנה צריכה רק לצפות אותה
לצהרים - תבשיל פילה אמנון בירקות ומיני סלטים חיים
אוסובוקו עם ירקות שורש על מצע פריקי
קציצות מטוגנות מבושלות ברוטב עגבניות
פסטה לבנה לקטנטונת
ולקינוח טארט דובדבנים על קרם פיסטוק 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אצלנו באים חלק מהילדים מחר'
אצלנו באים חלק מהילדים מחר
30/11/2017 | 10:48
6
128
מכינים סיר פלפלים ממולאים ענק, לבקשת השלם שמת על זה. בשר וקינואה מעורב.
עוד סיר קטן לצמחונית, בלי בשר. פלפלים, קישואים ועגבניות ממולאות.
עוד סיר קטן עם בצל ממולא בשרי כנ"ל.
 
תבנית מקלובה ענקית עשויה מקוביות הודו, המון בצל ואורז עם חוואייג' (הכנתי משהו דומה בקטנה בשבוע שעבר והוא ביקש שוב לילדיו).
 
תבנית אנטיפסטי. כיוון שהפלפלים והבצלים, אהובינו, יככבו בממולאים, אז הפעם כרובית רתוחה, ברוקולי כנ"ל, גזר ופטריות.
 
סלט ירקות ישראלי רגיל.
 
כיוון שאני לומדת בימי שישי כרגע, זה כבר השבוע השני ברציפות שאנחנו מבשלים יחד ביום חמישי. אז הממולאים מוכנים לבישול, כולם, קוביות ההודו מחכות להקפצה, הכרובית והברוקולי כבר חלוטים. נסיים עד הצהרים. הוא קפץ לקנות משהו, ואני לקחתי חמש דקות הפסקת ישיבה...
 
שבת שלום.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'כיף שאתם מבשלים יחד! אצלנו זה לא הולך'
כיף שאתם מבשלים יחד! אצלנו זה לא הולך
30/11/2017 | 18:32
1
39
לצפיה ב-'ממש כיף. ביקשתי שנמשיך עם זה גם בעתיד. אהבתי. וגם'
ממש כיף. ביקשתי שנמשיך עם זה גם בעתיד. אהבתי. וגם
03/12/2017 | 11:17
17
הייתי צריכה פעם פעמיים להזכיר לו שהוא רק סו-שף!
היה מעניין.
הסברתי שכשהוא מכין את המאכלים שלו, אז וולקאם. מרקים, חילבה, סלט ירקות...
אבל כשהוא עוזר שלי, הוא צריך לחתוך, לנקות ולשתוק! אחרת הוא מתווכח אתי
על דרכי הכנה, עוזר בתיבול בלי שהתבקש (ושם כפול מהנדרש) וכן הלאה...:) כאמור,
היה כיף.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'איך את מכינה את המקלובה עם הודו? נשמע מעניין!'
איך את מכינה את המקלובה עם הודו? נשמע מעניין!
30/11/2017 | 19:47
1
21
לצפיה ב-'מאוד פשוט. לטגן בצל בסיר או בסוטאז' - אני מעדיפה כאן בצל'
מאוד פשוט. לטגן בצל בסיר או בסוטאז' - אני מעדיפה כאן בצל
03/12/2017 | 11:24
12
חתוך לחצאי פרוסות, לא קצוץ.
להוסיף קוביות הודו, לתבל במלח, פלפל ופפריקות או חוואייג' או כורכום, לפי העדפתך.
לטגן ולערבב מידי פעם במשך כמה דקות עד שמשנה צבע. לסגור ולבשל על אש קטנה
במשך כ-45 דקות. על השלב הזה אפשר לוותר אם את מכינה עם פרגיות, כי הן מוכנות מהר.
להוסיף לקוביות העוף אורז, להוסיף תיבול - מלח לפי האורז, השאר באותו תיבול של העוף - להוסיף מים רותחים לפי כמות האורז, לערבב, לכסות, להרתיח ולהנמיך. 20-30 דקות בישול (אני מכינה מבסמטי, אז תמיד יותר מים וגם מתקרבת ל-30 דקות)
10 דקות לפני הסוף לפתוח, לערבב שוב, להוסיף מעט מים רותחים אם צריך, לסגור ולבשל עוד 10 דקות. זה טוב בעיקר עבור האורז שממש למעלה, שלא התבשל במים כל הזמן ונשאר קצת קשה. מורידים אותו בערבוב למטה וממשיכים לבשל, וזה יוצא נפלא).
 
אגב, לטעמי הכי טוב עם פרגיות וטחולים, רק עם הקפצה בלי בישול נוסף של העוף בנפרד. נוסה בשבוע שעבר. קצר וטעים. רק להיזהר עם כמות המלח כי טחולים הם מלוחים מטבעם.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אם לא מאוחר... לא הייתי מסכנת סיר ממולאים ענק עם קינואה'
אם לא מאוחר... לא הייתי מסכנת סיר ממולאים ענק עם קינואה
01/12/2017 | 07:45
1
50
עלול לשבש לגמרי את הטעם שאליו רגילים. חבל.
 
אלא אם כבר ניסיתם בעבר ואהבו מאוד. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הכנתי כמה פעמים בעבר והוא אהב מאוד. אני'
הכנתי כמה פעמים בעבר והוא אהב מאוד. אני
03/12/2017 | 11:25
13
לא סבלתי את זה...
 
הפעם ביקש עבור ילדיו. הם אכלו.
 
אמרתי לו שעם רמת ההתלהבות הזאת אני מעדיפה להכין רק לו סיר ממולאים
עם קינואה כשהם לא באים, ולהכין לכולנו משהו שכולנו אוהבים כשהם כן באים...
:)
יש אנשים שמצליחים לשכנע את עצמם שכל מה שיותר בריא גם יותר טעים. אשריהם. 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אצלנו בקטנה'
אצלנו בקטנה
<< ההודעה הנוכחית
30/11/2017 | 14:42
81
בערב לבד, והקטנה חולה אז לא יורדת לנו מהידיים,
מרק עוף+ אטריות
עוף בסויה ודבש
תפ"א קריספי עם פירורי לחם
בטטה אפויה עם סילאן ומלח גס
פלפלים קלויים. 
סלט חסה
כדורי שוקולד לקינוח. ותותים בקצפת. 
לבוקר עוגת גבינה אפויה של גיסתי. עוגה שאי אפשר להפסיק ליישר
מתהוללת , אני אשמח לדעת על עוגת לימון ושטרויזל.. 
כל התפריטים נשמעים מעולה שבת שלום!
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אנחנו נוסעים למלון'
אנחנו נוסעים למלון
30/11/2017 | 15:48
84
אז מכינה רק עוגת ביסקוויטים שניקח איתנו לבקשת האיש.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'השבת הזו אני כן יכולה להוסיף שורה כאן כי '
השבת הזו אני כן יכולה להוסיף שורה כאן כי
30/11/2017 | 16:05
1
104
מתארחת המשפחה של בן דודי ז"ל שתיכף תמלא שנה להאספו הלא מתקבל על שום דעת,
מינו אותי להכין מרק קוסקוס, ומזל שהצטיידתי לפני שבוע בשפונדרה טריה ראוייה, בקוסקוס כמובן שאכין בחטף, וכן הלחם האולטימטיבי שהפך להיות ה- לחם של שבת במשפחה.
איזה כיף. אבצע חיפוש בפריזר נראה לי שיש לי עוד בולט, חושבת, ואם אשתגע אכין חדשים......  נראה.
הבנדוד מלמטה יכין את החמין ובשלישית מה שישאר.
האורחת תכין עוגת ספוג שהיא אלופה בה ואני אוציא מהפריזר, כן כן, מלבן של עוגת קלמנטינות קוקוס שהועברה לשם בעודה חמימה. אז בטח תהיה טובה.
נו השתפרתי קצת לא?
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'כבר עברה שנה? נדמה שכאילו לא ממש מזמן'
כבר עברה שנה? נדמה שכאילו לא ממש מזמן
30/11/2017 | 21:16
47
הכל נשמע טעים ביותר. אשמח לקבל הסברים על הלחם! תודה.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'ואצלינו'
ואצלינו
30/11/2017 | 16:12
13
101
לשם שינוי יד אורחים לשבת אז מרתון הבישולים ממשיך
מרק עדשים וירקות
תבשיל אורז קבנוס ועוף בהשראת מאכל דרומי שגיליתי השבוע, נראה איך יצא
קציצות עוף
לצהריים 
מרק המבורגר שיתבשל כל הלילה
עוף עם כרובית וכרוב ניצנים טריים
קציץ הודו וירקות
גאלט עם בקר טחון
פסטרמה ממולאת של שוויצרית
פשטידת ברוקולי 
פשטידת בטטה ושאר ירקות
סלט תרד ופטריות 
קינואה שתביא אורחת
לקינוח יהיו פירות, עוגת גלידת לימון, בראוניז שהובאו פה עם חמאת בוטנים, כוסיות עם קינוח חלב קוקוס 
יש גם שמרים וחלות
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-' מיכל כל הכבוד לך. '
מיכל כל הכבוד לך.
30/11/2017 | 20:19
8
54
אשמח למתכונים (ממש לא דחוף) של
קציץ הודו וירקות, סלט תרד ופטריות ופסטרמה ממולאת.
תודה רבה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סלט תרד ופטריות'
סלט תרד ופטריות
30/11/2017 | 21:10
5
95
לצפיה ב-' תודה רבה על כל המתכונים. מה זה שקית של בייבי תרד?'
תודה רבה על כל המתכונים. מה זה שקית של בייבי תרד?
30/11/2017 | 21:33
4
28
לצפיה ב-'משהו כזה'
משהו כזה
30/11/2017 | 21:40
3
48
לצפיה ב-'תודה רבה. סביר מאד שאמצא משהו כזה בשוק. עכשיו העונה.'
תודה רבה. סביר מאד שאמצא משהו כזה בשוק. עכשיו העונה.
30/11/2017 | 21:49
2
17
לצפיה ב-'מצאת בייבי תרד בשוק? '
מצאת בייבי תרד בשוק?
03/12/2017 | 11:56
1
9
אם לא מצאת - חפשי בסופרים (זה לא מוצר של שוק). נמצא בדרך כלל במקרר הירקות, בקופסה או שקית גדולה. בייבי תרד הרבה יותר טעים מתרד, ופחות סיבי.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'תודה, טרם חיפשתי וכמובן שאחפש גם במרכול, אם כי בשוק'
תודה, טרם חיפשתי וכמובן שאחפש גם במרכול, אם כי בשוק
03/12/2017 | 14:03
7
מחנה יהודה יש כמה חנויות בהן אפשר למצוא כל מיני עלים מיוחדים, פטריות
במבחר שאין במרכול ושלל פרות וירקות מיוחדים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סיגרי פסטרמה ממולאים '
סיגרי פסטרמה ממולאים
30/11/2017 | 21:11
58

לסיגרים:
35 - 40 פרוסות פסטרמה הודו
1 ק"ג בשר טחון
1/2 כוס קטשופ
3/4 כוס מים
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
4 שיני שום כתושות או אבקת שום
מלח ופלפל שחור
לרוטב 1:
1/2 כוס מיץ תפוזים
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות חרדל
1 וחצי כפות שמן
לרוטב 2:
1/2 כוס קטשופ
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות 
מכינים את הסיגרים:
מערבבים היטב את כל חומרי הסיגרים חוץ מהפסטרמה.
מניחים פרוסת פסטרמה על משטח ישר, מניחים 2 כפות מהמילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה.
ממשיכים עד שנגמר המילוי.
מכינים את הרוטב:
כל רוטב מספיק לחצי כמות סיגרים, אם רוצים הכל באותו רוטב מכפילים כמויות.
מערבבים את חומרי הרוטב ומחממים כחמש דקות על אש נמוכה.
שופכים על הסיגרים, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך שעה וחצי. 
אם רוצים צבע יפה מורידים את הכיסוי לעשר דקות אחרונות של האפייה, אצלי קיבל צבע יפה למרות שהיה רק מכוסה.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'קציץ הודו וירקות'
קציץ הודו וירקות
30/11/2017 | 21:12
43
במקור עם עגל
Veal Loaf
This is a light, pleasant meatloaf, best served hot or cold on a bed of greens. It's based on a recipe from Kosher by Design.
Ingredients:
2 stalks celery
2 large onions
8 ounces white mushrooms
2 T. fresh parsley
10 ounces frozen chopped spinach, thawed and squeezed dry
3 T. canola oil
2 lb. ground veal
1 cup dry bread crumbs
1/2 tsp. black pepper and shallot seasoning
1 tsp. chopped garlic
1/2 tsp. paprika
2 large eggs
1 cup dark brown sugar
1 T. red wine vinegar
3 ounces ketchup
Yield: 2 loaves, 10 slices each
Preheat oven to 375°F. Lightly spray two loaf pans with nonstick cooking spray. Chop the celery, onions,mushrooms, parsley, and spinach in a food processor with the metal blade (or chop finely by hand).Heat the oil in a large skillet over medium-high heat. Add the chopped vegetables and stir until most of the moisture hasevaporated. Remove from the heat and cool for 5 minutes. Put the vegetables back into the food processor and add veal,bread crumbs, eggs, pepper seasoning, garlic and paprika. Mix thoroughly. Divide the mixture between the two loaf pans andsmooth the tops. In a small saucepan over medium heat, combine the brown sugar, vinegar, and ketchup. Stir until smooth.Pour the glaze over the two veal loaves. Bake uncovered for an hour or hour and 15 minutes. Serve hot or cool over a bed ofgreens.
Back to Ruth's Kitchen
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-' נקרא טעים ומגוון'
נקרא טעים ומגוון
30/11/2017 | 21:32
13
לצפיה ב-'עצרתי במרק המבורגר! מה זה???? איך יצא? '
עצרתי במרק המבורגר! מה זה???? איך יצא?
03/12/2017 | 11:53
2
3
לצפיה ב-'מרק המבורגר'
מרק המבורגר
03/12/2017 | 16:41
1
14
בבקשה, כמה שקל להכין תמיד זוכה להצלחה. אצלינו כבר קריר אז אני שמה את המרק לפני שבת הוא מתבשל כל הלילה ועובר אוטומטית למוד לחימום כמה שעות לפני ההגשה. ממש חוסל
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'נראה מיוחד, תודה. '
נראה מיוחד, תודה.
04/12/2017 | 09:49
לצפיה ב-'אני מארחת השבת אז יש הרבה בישולים'
אני מארחת השבת אז יש הרבה בישולים
30/11/2017 | 22:17
67
סופסוף מכינה עוף עם אורז בתנור
ממולאים (הכנתי היום)
עוף עם זיתים של רות סירקיס (הכנתי היום)
אורז לבן
תפוחי אדמה בתנור
כרובית בתנור
פסטה
סלט שורשים
סלט חיטה (כבר הכנתי)
סלט קינואה (האורחים מביאים)
טחינה (האורחים מביאים)
סלט חסה
 
לקינוח עוגת שוקולד ליומולדת שנחגוג לאחיינית מחר
 
 
מבשלים כשר >>

הודעות אחרונות

12:41 | 25.05.18 לאה סי
09:46 | 24.05.18 אורחים בפורום
00:04 | 24.05.18 הבת המתהוללת
22:37 | 22.05.18 הבת המתהוללת
09:21 | 21.05.18 אורחים בפורום
12:44 | 18.05.18 לאה סי
21:09 | 17.05.18 ארתור דנט24
09:40 | 17.05.18 tzivi1
00:45 | 17.05.18 הבת המתהוללת

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ