מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויישלח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ויישלח?

הנסיכה חוזרת מפולין מחר (נתייצב בע"ה לטקס בכותל ב0530 בבוקר (עוד כמה שעות
) אז מחד רוצה לפנק, ומאידך אהיה כל כך עייפה. עבר עלי שבוע מתיש עם פגישות עם הורים לגבי תוכניות לימודים אישיות (חינוך מיוחד) עליהן עבדתי שבועות וההשכמה מחר לא תעזור..

כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק עדשים (ירוקות)
דג מרוקאי של נאוה המטפלת
פתיתים, ברוקולי בשמ"ז

שבת:
חמין עוף
פרגיות במשרה אסיאתי
נודלס
לביבות בטטה ופטריות של אמא שלי
פופקורן כרובית
אנטיפסטי

מאפים:
עוגת לימון ושטרויזל, שמרים מהפריזר
אם אספיק, מאפינס דלעת מקמח מלא לארוחת שישי בבוקר
וחלות משאור (חייבת להאכיל את הגור וכמעט לא אכלנו לחם השבוע)

שבת שלום ובשורות טובות
 
חזקי ואמצי חני ואל תעמיסי על עצמך יותר מדי. אצלי יש אורחים

זוג עם שני פעוטים חמודים, אז פחות בקטנה מהרגיל.
התפריט על פי בחירתם, וכיוון שכל אחד מסכים/אוהב לאכול משהו אחר,
אגיש את כל הבשרי לסעודה ראשונה, ולשלישית כל אחד יבחר מה נחמם.
לפני שבוע הנכד הבררן ניסה לספור על אצבעות 2 הידיים מה הוא מסכים
לאכול ויצאו שישה דברים בלבד. כשכלתי אמרה שזה לא מספיק הוא אמר:
אימא, יש שישה דברים שלמים שאני אוכל. לי זה מספיק. לבקשתי, כאן לא
ידברו אתו על מה וכמה הוא אוכל.

צהרי שישי -
(יבואו ישירות מהעבודה ומהגן)
סלמון בעשבי תיבול
קלחי תירס
חומוס שהבן יביא מהחומוסייה החביבה עליו
טעימות מהתוספות של הבשרי
סלט ירקות פשוט (חובה)

סעודה ראשונה ושלישית -
שניצלונים
טבחה בזילי (תבשיל אפונה עם עוף וקציצות מהמטבח הטריפוליטאי)
אורז לבן
בטטה בתנור
תבשיל שומר ועגבניות
פרוסות חציל אפויות ומתובלות בשום ובלימון (מתכון אהוב של אמי ושל דודותיי)
סלט פלפלים אפויים
סלט ירקות רגיל
סלט חסה עם אבוקדו ושאר ירקות

סעודה שנייה -
גבינה לבנה עם שום ואגוזי פקאן
גבינת לבאנה שהקטן דלוק עליה מאז היותו תינוק
מבחר גבינות קנויות ושוות
חומוס מהחומוסייה הנ"ל
טחינה
סלט ירקות
אחרוני הזיתים שכבשתי והצליחו מאד השנה

מתוקים -
גלידת שמנת (צמחית) בטעם קפה (השארתי קופסה קטנה מהיומולדת)
חיתוכיות רקפת (שאריות כנ"ל)
עוגת שוקולד של הרשי שהביאה שירה, עם הציפוי הנצחי של יעלה
פלטת פרות חתוכים (כולל פיג'ויה האהובה על הילדים שלי)
 

אמרלדה

Active member
רק רציתי להגיד שאני עוקבת, אחרי היומולדת וגם אחרי התפריט הזה

וכרגיל הכל מקסים, מושקע וברוחב לב.
פשוט אין לי זמן להגיב כמו בן אדם.
מזל טוב באיחור, ושבת שלום.
 
בהשראת מנה שהציג אסף גרניט בתכנית טלוויזיה

&nbsp
הנה המתכון במלואו, אני בוודאי אכין בצורה קצת פחות פלצנית
&nbsp
לקציצות:
3 קילו פילה בורי נקי
צרור גדול של כוסברה
1 בצל סגול קצוץ
100 גרם צנובר
2 כפות לימון כבוש טחון
2 כפות עריסה
כפית כמון
מלח פלפל לפי הטעם
&nbsp
לתבשיל:
3 שומר גדול
עגבניות תמר 10
עגבניות חממה 10
עגבניות שרי 10
שום ראש אחד
בצל לבן אחד
אורגנו חופן
טימין טרי 2 גבעולים
בזיליקום חופן
חופן פטרוזילה
חופן כוסברה
מלח פלפל שמן זית לתיבול.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
אופן ההכנה: חותכים את הדג עם סכין לקוביות. מערבבים עם המצרכים הנוספים, מכדררים לכדי קציצות ומטגנים. בסיר נפרד: מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן זית מוסיפים את השום והשומר ומיד אחרי את העגבניות מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר התבלינים ועשבי התיבול מכסים ומבשלים על אש נמוכה מאוד תוך כדי ערבוב כ 35 דקות. מגישים את התבשיל בקערה אישית ומעל מניחים שתי קציצות.
&nbsp
 

yela

New member
במטבח האיטלקי משתמשים הרבה מאוד בשילוב עגבניות ושומר

אפשר להוסיף שומר בכל מרק מינסטרונה, ריבוליטה או מרק קטניות איטלקי (עוזר לעיכול).

וגם ברטבי פסטה ביתיים.
 

yela

New member
אורני, אני המומה! ככה בדיוק הרגשתי לפני עשור בערך

אנחנו בית של המון שומר אבל מעולם קודם לא ערבבתי עם עגבניות, פרט ל...

המתכון שלי למרק קוסקוס שרשמתי לכם עוד שם. אבל זה היה עם המון תיבול טוניסאי והרגיש לי אחרת.
אבל כשהכנתי את המנה האיטלקית אז, סוג של מרק מינסטרונה עם שעועית לבנה, היה לי ממש מוזר לשלב בו שומר.

ואם חושבים, אז יש כל מיני תבשילים עם עגבניות במטבח הפרובנסאלי שמוסיפים להם משקה אלכוהולי משומר.
 
במשך שנים הייתה לי סלידה משומר ומכל דבר בטעם אניס, כך שכנראה

גם בעניין השילוב שהוא חדש בשבילי, אני a late bloomer
 

yela

New member
זה מה שניסיתי לומר לך... את לא! גם למכורים, השילוב עם עגבניה

נראה ממש מוזר כי בדרך כלל משאירים את השומר במחלקה הבהירה, ללא עגבניות. אם זה בגראטן חלבי או בתבשילים עם עוף וכורכום למשל.
או בסלטים בהירים.

החיבור עם עגבניות ממש, הוא מוזר לרוב האנשים.
 
וכך הכנתי בסופו של דבר את השומר - לא כמו אסף גרניט אבל יצא

מעולה. בטוח שאילו הכנתי כמוהו, היה יוצא יותר מוצלח אפילו.

2 בצלים בינוניים פלוס, פרוסים לחצאי רצועות אורך
4 ראשי שומר חצויים ופרוסים לרצועות
4 שיני שום גדולות ופרוסות
קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
שמן זית לטיגון
קצת פחות מכף שטוחה סוכר או ממתיק לשבירת החמיצות (השתמשתי בסוכרלוז)
אורגנו לפי הטעם

בסיר נון סטיק טיגנתי מעט את הבצל, הוספתי שומר ושום, טיגנתי עוד קצת, הוספתי את כל השאר, העברתי לאש קטנה מאד ובישלתי די הרבה זמן עד שרוב הנוזלים נספגו.
טעים כתבשיל חם ועוד יותר טעים כסלט מבושל קר.
 

yela

New member
את משתמשת בסוכרלוז כשילדים אוכלים ?

אני תמיד מתלבטת וכשיש ילדים בארוחה אני לא שמה ממתיקים בכלל. אם חייבים אז טיפה סוכר או מייפל.
דילמה שמטרידה רבים.
 
לדברי הדיאטנית המחוזית של קופח מאוחדת שאת הדוקטורט

שלה עשתה בתחום הסוכרת, סוכרלוז מאד בטוח לשימוש.
הגדירה אותו כ"רולס רויס" של הממתיקים.
עם זאת, אני משתמשת בו רק כאשר מדובר בכמות ממתיק מאד קטנה.
כאן שמתי כף בינונית לסיר שלם.
 

אמרלדה

Active member
לא מצליחה לאהוב שומר בשום דרך חוץ מאשר חי עם לימון ומלח

שיחד עם גזר, קולורבי וכרובית, זה נשנוש מופלא בערב, בשעות שכבר לא ממש רוצים לאכול.
ועוד עם עגבניות? יישר כוח.
 
תיכנונים..

הטירון מגיע לשבת ראשונה.עדין לא הספיק להתגעגע למצב בית

מתכוונת להכין סיר גדול של גולש בקר עם תפ"א ופיטריות
סיר מרק עוף
אורז/פתיתים
עוגת תפוזים
קרמבל תפוחים

לערב שבת הזמנתי את גיסי ובתו שיצטרפו אלי.מתוכנן על האש בקטנה
אכין תפ"א בתנור
סלט ירקות
רוצה לקנות סלטי כרובית וחצילים ומסעדה סמוכה.

מוצ"ש-פיצה
 

חנהפ

Active member
מה לשבת...

מגוון סלטים,פטריות ממולאות ולביבות אפונה (מנסה משהו חדש)
עוף בתנור
תפו"א קריספיים,ריזוטו עגבניות שרי
כרובית וברוקולי אפויים
לקינוח מנה שתתאים לפ"ש
עוגת גבינה כבר מוכנה צריכה רק לצפות אותה
לצהרים - תבשיל פילה אמנון בירקות ומיני סלטים חיים
אוסובוקו עם ירקות שורש על מצע פריקי
קציצות מטוגנות מבושלות ברוטב עגבניות
פסטה לבנה לקטנטונת
ולקינוח טארט דובדבנים על קרם פיסטוק
 
למעלה