שרשור שגר ושכח

שרשור שגר ושכח


ברוח דברים שנכתבו כאן לפני כמה שבועות, והשם כמובן בהשראת חנהפ
הוסיפו נא את מתכוניכם ואת המלצותיכם, מתחת לכותרת המתאימה.
 
עוף עם אורז ותפו"א בשקית קוקי

מתכון של מוטי בר-און (בעל הבלוג אוכל מכל הלב) – גרסה קלה ומהירה שטעמה דומה לעוף ממולא באורז.
שקית קוקי ממולאת בחלקי עוף תפוחי אדמה ואורז מתובל ואפיתי שעתיים בתנור .
והתוצאה תבשיל שחום ,צלוי היטב בטעמים מזרחים משגעים .
קל מאד להכנה .

חלקי העוף
20 כנפיים או עוף שלם מחולק לחלקים קטנים או כל חלק אחר שבא לכם.
מלח , פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כמון
כורכום
בהרת
מעט שמן זית

לערבב היטב את חלקי העוף במשרה ולהניח לחצי שעה לספיגת טעמים .

תפוחי אדמה
תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות עם הקליפה
לתבל בתבלינים שתיבלנו את חלקי העוף ללא השמן .

אורז
2 כוסות אורז פרסי או יסמין
2 בצלים בינוניים
צרור עלי פטרוזיליה (במשפחה שלנו מעדיפים כוסברה ואפשר גם בלי שום עלה)
2 כוסות מרק עוף
שמן זית

להשרות את האורז במים רותחים לעשרים דקות , בינתיים לטגן את הבצלים שקצצנו דק בשמן זית עד הזהבה. לסנן את האורז ממי ההשריה , להוסיף את הבצל המטוגן , עלי הפטרוזיליה שקצצנו דק
ולתבל בתבלינים שתיבלנו את העוף .

מילוי שקית הקוקי
למלא שקית קוקי גדולה ( ענק – 30/50 ) את חלקי העוף ,תפוחי האדמה והאורז בשכבות על מנת שכל המרכיבים יתפזרו שווה בתוך השקית ותהיה ספיגת טעמים שווה לכל המרכיבים..
לצקת פנימה את 2 כוסות מרק העוף ולסגור היטב את השקית .
לחורר כמה חורים עם קיסם להוצאת לחצים ולאפות שעתיים בתנור בחום בינוני .
להפוך בזהירות פעם אחד את השקית על מנת שתהיה השחמה יפה גם בצד השני של החגיגה .
 

חנהפ

Active member
טבית

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%98%D7%91%D7%99%D7%AA[/URL]


רכיבים:
2 עופות שלמים
לתיבול העוף:
בהרט
מלח
שמן
אורז:
2 כוסות אורז שטוף
שמן
2 כפיות מלח
1/2 כוס מים
למילוי העוף:
10 קורקבני עוף
2 בצלים מטוגנים
2 עגבניות קלופות קצוצות
1/4 ק"ג בשר הודו טחון
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
בהרט
מעט קינמון
לסיר:
2 בצלים
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 1 כוסות מים
מס' תפוחי אדמה
תבלינים
קציצות מעל:
1/4 ק"ג הודו טחון
1 ראש או לפחות חצי ראש שום כתוש
3/4 כוס סולת
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מעט קינמון
1 ביצה

אופן הכנה:
תיבול לעוף:
בהרט, מלח ושמן - מסג' מבפנים ומבחוץ.

אורז:
לבשל 2 כוסות אורז שטוף עם שמן, 2 כפיות מלח וחצי כוס מים.
לקרר.

מילוי:
לחתוך לפרוסות כ- 10 קורקבני עוף.
להוסיף 2 בצלים מטוגנים ו 2 עגבניות קלופות קצוצות.
לטגן ולהסיר מהאש.
להוסיף 1/4 מהאורז, -1/4 ק"ג בשר הודו טחון, פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, בהרט ומעט קינמון.
לדחוס לתוך העוף ולסגור את הפתח עם קיסם.

בסיר לטגן 2 בצלים.
להוסיף 3 עגבניות קלופות וקצוצות. לטגן עוד כ-10 דקות.
להניח את העופות
לבשל כ-10 דקות.
להוסיף 1/2 1 כוסות מים ותבלינים.
להמשיך לבשל עוד 15 דקות.
לשפוך את האורז מסביב ולבשל עד שרוב המים נספגים.

קציצות מעל:
מערבים היטב את כל החומרים בקערה ולשים לתערובת אחידה.
צרים מהתערובת קציצות מוארכות, כמו קבב. מניחים בסיר מעל האורז שכבר תפח.
מניחים את תפוחי האדמה.
להוסיף עוד מעט נוזלים, לתקן התיבול אם צריך ולהניח על הפלטה עד לשבת בצהריים.
 
עוף עם תפו"א וירקות

זהו מתכון מעולה שהביאה רותי רוסו מהמטבח של חמותה
העוף צלוי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים, ובשרו ממש נופל מהעצמות.
כדאי להכין בסיר נון סטיק.

עוף שלם נקי (כדאי לסלק את השומנים עד כמה שאפשר אבל להשאיר את העור)
2 כפות שמן (שמתי שמן זית משובח)
2 כפות רוטב סויה
כף גדושה אבקת מרק בצל
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס נוזלים (מים, בירה, יין, מיץ – מה שאוהבים)
2 או קצת יותר, תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים גס (שמתי 4 גדולים מאד. שימו לפי הרגלי האכילה שלכם)

אפשר להוסיף:
פפריקה מתוקה (הוספתי רק את זה ומעט)
פלפל שחור
בהרט

אפשר להוסיף כרישה, שומר, סלרי, גזר בצל, שום, ארטישוק ירושלמי, קלופים וחתוכים. והמון שיני שום קלופות ושלמות או חצויות

מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
(איך שהכנסתי את הסיר לתנור, הורדתי ל- 200 מעלות כי חששתי לגורל הידיות)
בסיר בגודל מתאים שמים את כל הירקות. שוטפים את העוף ומוסיפים. שופכים את התבלינים והנוזלים ומערבבים היטב. מכניסים קצת רוטב וירקות לתוך העוף.
סוגרים את הסיר, מכניסים לתנור לשעה ורבע, הופכים את העוף.
מנמיכים את הטמפ' ל- 100 ומחזירים לתנור לעוד שלוש וחצי שעות לפחות.
אפשר גם פחות זמן בטמפרטורה יותר גבוהה, כ- 150 בערך, אבל אפייה אטית יותר מוצלחת לטעמי.
 

חנהפ

Active member
עוף ותוספות בתבנית אחת

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/11/blog-post_23.html[/URL]


רכיבים:
4 כרעים עוף מופרדים לשוק וירך
3 בצל קצוצים
4 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות עבות
2 גזר חתוך לגפרורים עבים
1-2כוסות אורז שטוף
חופן פטרוזיליה קצוצה
10 שיני שום קצוצות גס
1 כף חוואייג` למרק
3 כפיות מחוקות מלח
פלפל שחור
שמן
1/2 2 כוסות מים (5 כוסות מים אם השתמשתם ב-2 כוסות אורז)

אופן ההכנה:
לתבל את חלקי העוף במלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה וחוואייג'
להניח לספיגת טעמים לכמה שעות.
להזהיב בשמן את הבצלים הקצוצים



להוסיף לסיר שום, גזר, ולערבב לתבל במעט חוואייג' ומלח,
להמשיך לטגן עוד כ- 10 דקות.

בתבנית חסינת אש לסדר את פרוסות תפו"א
לפזר הבצלים מעל


לפזר את האורז והפטרוזיליה הקצוצה


לערבב קלות


לסדר את נתחי העוף מעל, להוסיף מים,


לכסות בנייר כסף
להעביר לתנור בחום 200 מעלות למשך שעתיים.
אפשר להסיר את נייר הכסף ב - 15 הדקות האחרונות לאפיה כדי להשחים קלות את העוף.
 

חנהפ

Active member
פרגיות ירקות בתנור

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/06/blog-post_8.html[/URL]

רכיבים:
1/12 1 ק"ג פרגיות מנוקות משומן וחתוכות ל 2-4
מרינדה לפרגיות:
1/3 כוס שמן זית
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות פפריקה
מלח,פש"ג
ירקות:
3 בצלים חתוכים לשמיניות
2 פלפלים חתוכים לרצועות
2 בטטה פרוסות
3 גזרים פרוסים
3 תפו"א פרוסים
תיבול לירקות:
שמ"ז,מלח,פש"ג,פפריקה,טימין
אופן ההכנה:
לערבב את נתחי הפרגית עם המרינדה ולהניח לכמה שעות לספיגת טעמים
סמוך לאפיה לתבל את הירקות



ולהניח בתבנית חסינת אש
לסדר מעל את נתחי הפרגית


לאפות בחום 190 מעלות 45 דקות, לערבב מעט ולהמשיך לאפות עוד כחצי שעה.
 

חנהפ

Active member
חמין אקספרס

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_4.html[/URL]


רכיבים:
8 ירכי עוף
4 שוקי עוף
תפוחי אדמה
1 כוס גריסים שהושרו במים 12 שעות קודם
3 בצלים גדולים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה מעושנת
3 כפות אבקת מרק בצל




אופן הכנה:
להשתמש בסיר שאפשר להכניס לתנור
לטגן את הבצלים שקצצנו במעט שמן בסיר החמין.
לטגן את הבצלים עד שישחימו מעט ולהוריד את הסיר מהאש.
לסדר את תפוחי האדמה השלמים שקלפנו בתחתית הסיר על הבצל המטוגן.
לסנן את הגריסים ממי ההשריה ולפזר אותם מעל תפוחי האדמה.
לתבל את תפוחי האדמה והגריסים במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
לפזר מעל את אבקת מרק הבצל.
להניח מעל את חלקי העוף שתיבלנו בנפרד עם מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה ומעושנת.
לדחוס את חלקי העוף כלפי מטה ולצקת מים חמים עד כמעט כיסוי.
כמעט כיסוי הכוונה שחלקי העוף יבלטו מעט מעל הנוזל,
עודף נוזלים לא יחמיא לתוצאה הסופית.
להחזיר את הסיר לכיריים על אש נמוכה ולהביא לרתיחה.
להעביר לתנור ל 4 שעות. שעתיים ראשונות בחום של 180 מעלות,
שעתיים אחרונות בחום של 120-140 מעלות.
להבריש מידי פעם עם מברשת את העוף עם הנוזלים שסביבו.
לאחר 4 שעות, הנוזלים כמעט נעלמים לאחר שנספגו בגריסים.
התבשיל מתקבל בצבע חום יפה כמו חמין, נימוח מאד וטעים פחד.
 
כנפיים ופסטה בגריל

אחת הארוחות הכי אהובות בבית אמי וגם בבייתי שלי


פסטה וכנפיים בגריל
מסדרים בתבנית (רצוי על נייר כסף) פסטה מבושלת – קשתות, סלילים וכד' – פסטה לא דקה מדי.
על זה מסדרים כנפיים, עם חלק העור העליון/העבה כלפי מטה.
צולים בגריל עד שמזהיב והופכים את הכנפיים. משתדלים שעכשיו הן תכסינה חלקים אחרים של הפסטה, כאלה שהיו מכוסים עד עכשיו.
לטעמי אין צורך לתבל והפסטה - חלקה סופגת את הרוטב הנפרש מהכנפיים וחלקה נצלית.
 
פשטידת בשר ותפו"א בסגנון צפון אפריקאי

מתכון של הספרית שלי ורד ביטון ממעלה אדומים

תבנית פיירקס מלבנית. התבנית שלי קצת גדולה. לתבנית חד-פעמית בינונית בגודל A4, הייתי לוקחת 2/3 כמות.
מבשלים בערך קילו תפוחי אדמה בקליפה, מקררים ומקלפים. מבשלים גם 2-3 ביצים קשות.
מטגנים בינתיים בצל קצוץ, מוסיפים 1/2 קילו בשר טחון, פטרוזיליה, מלח, פלפל, כורכום (ורד אוהבת להוסיף כורכום לרוב תבשיליה), תבלין לקציצות, מטגנים תוך פירור ומעיכה. מקררים.
את התפו"א מועכים לפירה עם 1/4 מרגרינה (אני שמתי שמן זית), מוסיפים ביצה לא מבושלת ועוד חלבון של ביצה נוספת.
את החלמון שומרים למריחה.
מוסיפים מלח וכורכום. צריך להתקבל פירה אחיד ורך. משטחים בתבנית משומנת חצי מהפירה. על זה את הבשר
ועליו פרוסות של הביצים הקשות.
כמו דודה של ורד, הוספתי גם זיתים מגולענים חתוכים.
על זה את המחצית השניה של הפירה ועל זה מורחים בחלמון.
מפזרים כורכום וקינמון (אני הוספתי גם שומשום) ואופים בחום בינוני עד שמזהיב. בערך 45 דקות.
הלמעלה יוצא קריספי כזה. אפשר לחמם על הפלטה אבל לטעמי המאפה במיטבו כשהוא טרי.
 
עוף עם תפו"א ויין לבן שאכלתי אצל BB

וזה מה שכתבה BB
זה מתכון של בני סיידא, קל להכנה ומאד טעים.
האפיה ארוכה וטעם היין נספג בעוף ובתפוחי האדמה שיוצאים נימוחים. למרבה הפלא, זה גם יוצא טעים בשבת בחימום חוזר, אפילו תפוחי האדמה.
6 כרעיים
1/4 כוס שמן זית
2 ראשי שום (כתוב שיניים לא קלופות, אני מקלפת)
5 תפוחי אדמה פרוסים עבה
מלח, פלפל
2 כוסות יין לבן
לטגן את הכרעיים עד שישחימו. להוסיף את השום לטיגון של עוד דקה, להוסיף יין ולערבב להוצאת כל המשקעים של העוף.
בתבנית לסדר את תפוחי האדמה, לתבל במלח ופלפל.
לסדר מעל את הכרעיים ואת תכולת המחבת. לתבל במלח ופלפל.
לכסות ולאפות שעה וחצי.
להוריד כיסוי ולאפות עוד חצי שעה להשחמה.

אני בד"כ אופה מכוסה יותר זמן, עד שכמעט אין נוזלים.
 
עוף עם תפוחי אדמה ואפרסקים

אחת הארוחות האהובות על משפחתי
קל הכנה, חגיגי וטעים טעים.
מבשלים תפו"א בקליפה, מקררים ומקלפים. פורסים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מניחים בתבנית (רצוי לרפד בנייר כסף או נייר אפיה) ועל זה נתחי עוף. פותחים קופסת שימורים של חצאי אפרסקים, חותכים כל מחצית אפרסק ל- 2-3 פלחים ומוסיפים לתבנית. מוסיפים אבקת מרק בצל ומיץ מהקופסא, ומערבבים בעדינות. הכי כדאי ללבוש כפפות ניילון חד פעמיות ולערבב בידים. חשוב שהעוף יהיה מעל לתפוחי האדמה. אופים עד שמזהיב, בחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות) והופכים מדי פעם את העוף. חשוב שלקראת סוף האפייה חלקי העוף יהיו עם העור כלפי מעלה, וחשוב גם להזיז אותם בכל פעם, כדי שכל תפוחי האדמה והאפרסקים יזכו למנת חום בלי שיהיו מכוסים בעוף.
כמויות: לתבנית גדולה ושטוחה של התנור (מספיק למשפחה רגילה) – כ- 1 קג' תפוחי אדמה, עוף אחד או עוף וחצי אפילו, מחולק, או 6 כרעיים חצויות, קופסה שלמה של אפרסקים (אצלי תמיד גונבים קצת מהאפרסקים ואוכלים בפנרד).
&nbsp
&nbsp
 
וגרסה קצת אחרת של אותו מתכון - מיץ תפוחים במקום אפרסקים

מניחים בתבנית פרוסות של תפו"א שבושלו בקליפתם, קוררו וקולפו. מוסיפים, אם יש, פרוסות בטטה.
מוסיפים גם חלקי עוף ומתבלים באבקת מרק בצל ומיץ תפוחים. לתבנית הגדולה של התנור אני שמה
כף גדושה של אבקת מרק ובערך 1/2 כוס מיץ או טיפה יותר. המיץ המועדף עלינו הוא דיאט תפוחים בקרטונית
מתוצרת ספרינג.
מערבבים הכל בעדינות (אני מכניסה ידיים לכפפות ניילון ומערבבת בידים).
מסדרים את חלקי העוף על הבטטה והתפו"א, כשהעור כלפי מטה, ואופים בחום בינוני-גבוה עד שמוכן מצד אחד
(בערך חצי שעה). הופכים ובאותה הזדמנות מזיזים קצת את העוף והתפו"א כדי שמה שהיה מתחת לעוף, ייחשף לחום. אופים עוד עד שמזהיב.
 

עדיקים

Active member
עוף עם ירקות בתנור בקלי קלות

מערבבים רסק עם גריל עוף מעט שמן, ומים.
חותכים ירקות מה שאוהבים- תפוחי אדמה, גזר, פלפל, בצל, בטטה.
חלקי עוף- כרעיים/שוקיים
מערבבים את העוף והירקות עם הרוטב ומכניסים לתנור בחום 180-200 מעלות.
 
דג בגריל עם תפוחי אדמה וירקות נותני טעם

מאכל ישן נושן מבית אמא שנהגה להכין מקרפיון, שהיה אחד
הדגים היחידים באותה תקופה (לדעתי תחילת שנות השישים
של המאה הקודמת).
אצלי המאכל הזה כיכב בתשעת הימים. בתחילה מנסיכת הנילוס
שהתאימה לילדים וכשהבנו עד כמה אנחנו לא רוצים לאכול את זה,
עברנו לדגים אחרים.


דג בגריל עם תפוחי אדמה וירקות נותני טעם
שמים בתבנית מרופדת בנייר כסף, פרוסות דג, פרוסות תפו"א שבושלו בקליפתם, רצועות פלפל אדום מתוק, קצת פרוסות עגבנייה, רצועות בצל, שיני שום קלופות וחצויות, שמן זית, מלח, קצת פפריקה מתוקה.
בידיים עטויות כפפות, מערבבים הכול בתנועות גדולות ומסדרים כך שהדג נמצא מעל הכול. צולים בגריל עד שנראה די זהוב, הופכים הכול בעדינות ומסדרים שוב את הדגים מעל הכול, ואת החלקים שהיו מכוסים קודם בדג, חושפים עכשיו כדי שייצלו גם הם פה ושם.
בסופו של תהליך הדג צריך להיות צלוי משני הצדדים וכל השאר – חלק צלוי וחלק פחות צלוי.
 

חנהפ

Active member
פסטה ברוטב עגבניות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2017/10/blog-post_29.html[/URL]


רכיבים:

1 חבילת (500 גרם) פסטה אפשר ספגטי,צדפים קונכיות
500 גרם עגבניות כדאי רכות, חתוכות לחתיכות קטנות
אני אוהבת לשלב שרי לטעמי הן הכי מתאימות,
המתיקות שלהם עושה רק טוב לרוטב
אפשר במקום עגבניות טריות להשתמש בקופסת שימורי עגבניות חתוכות של מוטי
בצל, פרוס דק
4 שיני שום, כתושות
1 רסק עגבניות
1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות (אופציונאלי)
3 כפות שמן זית
5 עלי בזיליקום גדולים (אפשר יותר למי שמעדיף)
2 כפיות שטוחות מלח
3 כפיות סוכר
ליטר מים
אופן ההכנה:
בסיר נמוך ושטוח מניחים את הפסטה, העגבניות, הרסק, הבצל, השום, השמן, בזיליקום ותבלינים.




מוסיפים את המים.
מתחילים לבשל



זה הולך מצויין גם עם פסטה צדפים


מביאים לרתיחה (ללא מכסה) מוסיפים את ממרח העגבניות


לאחר כ-7 דקות רתיחה מומלץ להתחיל לערבב ולבשל עד שכל המים נספגים והפסטה מוכנה וריחנית.
 

חנהפ

Active member
פרגיות פסטה וירקות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2017/07/blog-post_9.html[/URL]

רכיבים:
10 נתחי פרגית
250 גר' פסטה יבשה לא מבושלת
1 בצל קצוץ
כף גדושה שום כתוש
2 גזר מגורר
1 קופסת עגבניות מרוסקות (250 גר')
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
2 כוסות מים
כפית מלח
1/2 כפית סוכר
מעט פלפל שחור
עלים מ- 5 גבעולי בזיליקום קצוצים+ עוד 15 עלים קצוצים
אופן ההכנה:
מחלקים כל פרגית ל- 3 (אני משתמשת במספריים לעוף, עושה עת העבודה כל כך פשוטה )
ממליחים ומפלפלים את נתחי הפרגית
מטגנים במעט שמן עד שכל הנתחים הופכים ללבנים, מוציאים עם הנוזלים שהצטברו בסיר ומניחים בצד.

מחממים 3 כפות שמן ומזהיבים קלות את הבצל והשום
מוסיפים את הגזר, מערבבים ל- 2 דקות

מוסיפים את נתחי הפרגית יחד עם הנוזלים מערבבים ומבשלים 2-3 דקות

כעת מוסיפים את שאר הרכיבים והמים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש בינונית/קטנה

תוך עירבוב מידי פעם עד שהפסטה מתרככת
לא לשכוח את הסיר על הגז, הפסטה תדבק...
מערבבים לסיר את הבזיליקום הקצוץ הנותר
 
למעלה