מה בסירים
לכבוד שבת פרשת נח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת נח?

מצטערת על האיחור הפראי, לא הספקתי לכתוב לפני שהתחלתי את היום..

הורי החצי יהיו אתנו בשבת והנסיכה לא תהיה בבית, מה שהכריע את הכף נגד חלבי/דגים בליל שבת (חמותי לא נוגעת).

כרגע בתכנון:
ליל שבת
מרק קוסקוס
חזה עוף בפטריות ופלפלים
פתיתים
פופקרן כרובית

שבת:
עוף בשאלוט של לייבוביץ
פרגיות של לאה ס.
ת"פא פיקנטיים בתנור
ברוקולי בשמ"ז
סלט גדול

מאפים: חלות - קנויות
עוגת דלעת מתובלנת
אם אספיק - פנקייקס מחיטה מלאנ למחר בבוקר.

שבת שלום!
 
אצלי כרגיל בקטנה, אבל בעונג בזכות ירקות החורף

האהובים עלי שמתחילים לחזור למטבח שלי
&nbsp
כנפיים בגריל
קציצות ברוטב מטבוחה סטייל/פפריקש
שומר (שהחיינו) מאודה עם קצת לימון - לא זוכרת מי כאן הביאה את המתכון
סלט חסה, אבוקדו ושאר ירקות - סלט שאני מוכנה לאכול כל יום
שהחיינו - אפרסמון
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

לאה סי

Active member
ואצלנו:

ליל שבת:
סלט עגבניות שרי, סלט כרוב אדום
דג קרפיון עם עגבניות בתנור
מרק בשר עם הרבה ירקות ואיטריות
רולדה הודו
חזה עוף בתנור עם ירקות
ארטישוק
במיה ברוטב עגבניות
פתיתים עם אפונה וגזר
גלידה ועוגה
צהריים:
סלט כרוב וגזר, סלט ביצים, סלט פטריות
פרוסות קרפיון בתנור
קלופס עוף
פרגיות בתנור
אנטיפסטי
אפונה ופטריות
תפוחי אדמה בתנור
גלידה ועוגה
 
לאה ס. - עוררת את סקרנותי ואשמח לכמה מתכונים אם אפשר

רולדה הודו - קנויה או שאת מכינה בעצמך?
אם קנויה - מי היצרן? כי היצרן שעליו המליצה חנה פ, נעלם.
אם את מכינה בעצמך אשמח למתכון.
ואיך את מבשלת את הרולדה?
&nbsp
ואשמח למתכון גם עבור קלופס עוף, חזה עוף בתנור עם ירקות (סומכת
עליך שזה לא יוצא יבש) ואפונה עם פטריות.
תודה רבה.
 

לאה סי

Active member
את הרולדה אני קונה מוכנה, אבל מכינים לי מהודו טרי.

מכינה אותה בד"כ כמו צלי, עם ירקות שונים. הפעם גרדתי 2 גזרים והוספתי לבצלים אחרי שטוגנו קצת.
שאר הדברים אשתדל בימים הקרובים להביא. הם די קצרים.
 
תודה רבה. נזכרתי בינתיים שיש לי מתכון מעולה להכנת רולדה

בבית, מאת חנהפ. הנה הוא - שאלתי אותך כי לא מצאתיו במחשב שלי
ועכשיו נזכרתי שפשוט התעצלתי להעתיק אותו מהבלוג שלה.
הנה הוא לטובת הציבור. מומלץ.
&nbsp
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/08/blog-post_10.html
&nbsp
ואשמח בהמשך למתכון מדויק לבישול הרולדה כפי שאת מכינה (לאה ס)
צריך לגוון לפעמים. תודה רבה.
l
&nbsp
 

לאה סי

Active member
ארטישוק עם פטריות/סמדי בומבה

ארטישוק עם פטריות
המצרכים:
1 שקית תחתיות ארטישוק (סנפרוסט)
1 קופסת שימורים של פטריות גדולות שלמות*
1 גמבה אדומה
1 גמבה צהובה
1 בצל קטן
1/2 לימון
תבלינים : כורכום, פלפל לבן, מרק עוף
1 כפית קמח (להסמכה)
אופן ההכנה:
1. חותכים את ראשי הארטישוק לשניים או ארבעה חלקים, פותחים את קופסת השימורים של הפטריות ושוטפים אותן היטב.
2. שמים בסיר 2 כפות שמן, חותכים את הבצל לאורך לפרוסות דקות ומתחילים לטגן. חותכים את הגמבות לרצועות דקות (שוב, לאורך), מוסיפים לבצל וממשיכים לטגן עד שהגמבה מתרככת.
3. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לערבב. מוסיפים את ראשי הארטישוק ומתבלים בכפית כורכום, 1/2 כפית פלפל לבן, כף מרק עוף 1/2 כוס מים, מכסים את הסיר ונותנים בישול של 20 דקות.
4. מורידים את המכסה. מערבבים 1/4 כוס מים מהברז עם כפית הקמח ומוסיפים לתבשיל תוך כדי בחישה. סוחטים פנימה, מבשלים עוד 5 דקות ומורידים מהאש. אם נשארים נוזלים מבשלים 5 דקות נוספות, עד שהם מתאדים. אם אתם מרגישים שהרוטב סמיך מדי, תמיד אפשר להוסיף מים חמים (1/2 כוס מקסימום).

*אפשר גם, כמובן, עם פטריות טריות
 

לאה סי

Active member
פרגיות/חזה עוף עם פלפלים בתנור

500 גר' פרגיות חתוכות לקוביות או חזה עוף
2 כפות מיונז
בצל אדום, חתוך לפרוסות
פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
פלפל ירוק חתוך לקוביות גסות
כף גדושה כוסברה יבשה
מיץ מלימון
כף גדושה דבש
כף גדושה רוטב צ'ילי

לחמם תנור ל-200 מעלות. מערבבים הכל ביחד בקערה ומשהים לחצי שעה לפחות. מעבירים לתבנית ואופים בתנור החם כחצי שעה, זמן אפיה כללי. אחרי מחצית זמן האפיה לערבב עם כף עץ ולהמשיך לאפות.
מקור: יעל מוינה
 

לאה סי

Active member
קציץ/קלופס מעוף (אפשר גם מהודו)

**1-2 פרוסות לחם לבן או חלה, שרויות במים*
5 שיני שום**
1 בצל גדול, חתוך לרבעים**
1/2 ק"ג חזה עוף או הודו (או מעורב) חתוך לנתחים**
קורט מלח, פלפל שחור, 1 כפית פפריקה
1 ביצה

לאידוי:
1 כפית אבקת מרק בכוס מים***
נייר אפיה או רדיד אלומיניום , (35ס20 ס"מ), משומן קלות

סוחטים את פרוסות הלחם, מוסיפים את השום , הבצל ונתחי הבשר וטוחנים. מוסיפים את התבלינים ואת הביצה. מערבבים הכל לעיסה אחידה, יוצרים גליל מוארך בערך בגודל של כ-20ס12 ס"מ. עוטפים היטב את הגליל בנייר האפיה ומהדקים את הקצוות. יוצקים את המרק לסיר רחב ושטוח. מביאים לרתיחה. מניחים את הגליל במרק החם, מנמיכים את הלהבה, ממשיכים לאדות בסיר מכוסה כ-45 דקות. מוציאים את הקלופס ומקררים, מסירים את עטיפת הנייר ופורסים לפרוסות. מגישים בתוספת הרוטב החם (בגלל שאין הרבה רוטב מגישה סתם מחומם).

* משתמשת הרבה בפירורי לחם במקום החלה/לחם
** קונה בשר טחון, אז רק מגדת על פומפיחה את השום והבצל.
*** מוסיפה יותר מים

מקור: ציפורה קרייזמן
 

לאה סי

Active member
פטריות ואפונה/מרילין

1 בצל גדול פרוס
400 גרם (1/2 שקית) אפונה קפואה
1 כף אבקת מרק פטריות
1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות או 1 קופסת שימורים של פטריות חתוכות, מסוננת מנוזלים

1. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב מעט.
2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 10 דקות על אש קטנה, תוך עירבוב מדי פעם.
3. מוסיפים את האפונה ואבקת המרק ומערבבים. מוסיפים מים רק עד לכיסוי האפונה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
 

לאה סי

Active member
סלט כרוב ירוק/סגול

סלט כרוב ירוק-סגול וגזר - לאה ס

200 גר' כרוב ירוק קצוץ
200 גר' כרוב סגול קצוץ*
2 גזרים בינוניים
4 גבעולי בצל ירוק
50 גר' שומשום (לא חובה)
100 גר' גרעיני חמניות (לא חובה)

החומרים לתחמיץ:
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר**
1/2 כפית מלח

1. לגרר את הגזר על מגררת גסה.
2. קוצצים את הבצל הירוק.
3. מניחים את כל הירקות בקערה.
בוחשים את החומרים לתחמיץ ויוצקים על הירקות.
קולים במחבת או בתנור את השומשום והחמניות ומפזרים אותם על הסלט זמן קצר לפני הגשתו.***


*משתמשת במתכון הזה רק בכרוב סגול
**מוסיפה כ-2 כפות. מעדיפה להרגיש את החמצמצות.
***ממליצה להכין את הסלט מספר שעות ואפילו יותר לפני הגשתו, כדי שהטעמים ייספגו היטב.

מקור: ערוכה לכל ארוחה/שפרה אבלקוש
 

חנהפ

Active member
השבת - חלות

בא לי חלה בצבעי הקשת (פרשת נח -לא?)
עדיין חלבי יש לי בלינצ'ס חלביים במילוי פטריות בשמנת
יהיו סלטי הבית
בדרך לחסל את קופסת שניצלים סול שיש במקפיא
תפו"א מוקרמים, יש פשטידת פסטה במקפיא
ואיזה ירק שווה
לקינוח שוב הפריזר עוגת מוס וניל שנותרה לי
עוגת גבינה הכנתי...
לצהרים
סלטים שונים
צלי כתף בפטריות וערמונים
ירקות וקוסקוס
מאפינס בצל, זוקיני
גלידה לקינוח
הפיצי חוזרת לפנות בוקר והזמינה עוף בתנור לארוחת צהרים...איזה כיף כ"כ מתגעגעת אליה
 

חנהפ

Active member
יצא לא רע בכלל לאחר האפיה

ממש מסקרן איך בפנים אבל כנראה אצטרך להתאפק עד הערב


 
למעלה