יעלה, שאלה בקשר לפישבורגר: האם לדעתך ניתן יהיה אחרי

אמרלדה

Active member
יעלה, שאלה בקשר לפישבורגר: האם לדעתך ניתן יהיה אחרי

טיגון קל או אפיה להכניס את זה לבישול קצר ברוטב?

היום הכנתי לקטנצ'יק כדורי סלמון מוכנים של דלי דג (הם כבר אפויים או מטוגנים), מבושלים ברוטב לא דומיננטי מידי בטעם. הוא טרף!!
(איך שמחתי
)

אז רוצה להכין לו "אמיתי".
 

אמרלדה

Active member
ושאלה לכולם: האם יש סוג של קציצות ירקות שטעימות לקטנטנים?

&nbsp
משהו עם טעם מנחם כזה, לא דומיננטי, אלא מחליק בגרון?
 

yela

New member
הם אוהבים קציצות/לביבות בטטה, אבל אצלי לא מקבלים רק בטטה

זה תמיד יהיה מתערובת של בטטה עם קישואים, קצת בצל/שום, גזר, אפילו קצת ראש סלרי מבושל, קצת תפוא.
 

חנהפ

Active member
הקטנטונת אצלנו אוהבת לביבות ירק, למשל

רכיבים:
3 בצלים ירוקים
חצי חב' פטרוזיליה
3 קישואים
1 זוקיני
3 גזר
1 תפו"א
5 ביצים
4 כפות פרורי לחם
2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
מלח,פלפל שחור
אופן ההכנה:
לקצוץ את הפטרוזיליה והבצל הירוק
לקצוץ במג'מיקס את שאר הירקות ולסחוט היטב
להוסיף את שאר החומרים
לתקן תיבול
בעזרת כף להעביר מהבלילה למחבת עם שמן ולטגן על אש קטנה



גם לביבות כרובית הולך (בתנאי שקצצתי את הכרוביות)

רכיבים:

1 שקית כרובית קפואה *
קצת פחות מכוס קמח

תבלינים:

3/4 כפית כמון
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
1/2 כפית שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 בצל סגול קצוץ
4 ביצים

שמן לטיגון

אופן הכנה

הפשרתי ובישלתי את הכרובית במיקרו, לדרגת אל דנטה
, מסננים היטב, ומועכים בעזרת מועך תפו"א
בנתיים, בקערה גדולה, מערבבים את כל שאר החומרים היטב


היא גם אוהבת קציצות בשר עם או בלי בממולא
 

tzivi1

New member
אין לי מתכון מסודר, אבל כל מתכון לקציצות יכול להחליק בגרון

ולהיות מנחם. רק צריך למעוך/ לטחון חלקית את הירקות.
&nbsp
הירקות שטעימים מעוכים - ברוקולי, כרובית, וגם בטטה ותפו"א.
אני אוהבת למעוך במזלג, כך שנשארים חלקים שלמים, מעניין יותר את העיסה.
אם טוחנת - תטחני רק חצי מהכמות, שלא יהפוך לך לנוזלי.
&nbsp
אפשר את הטחונים כמו שהם לכדרר לקציצות, או להוסיף להם דברים מעניינים (אפונה, גזר מגורר, רק שלא יהיו הרבה נוזלים בירקות שאת מוסיפה).
&nbsp
בכל מקרה, להוסיף קמח כלשהו לעיסה, שידביק הכל (אני מוסיפה עדשים כתומות טחונות). אין צורך בביצים.
 

yela

New member
אלה בורגרים "עדיני נפש" משהו שהוא לא כמו קציצות שאת מכירה

זה כמו עננים.
לא יתאימו לבישול ברוטב.
הם נולדו כבורגרים במסעדה שהיתה מאוד אהובה בשנות השמונים/תשעים, עד שהפכה ל-לילית הבשרית. בגלל שהיו כמה מכורים, בעיקר אצלי בבית, מיכל ז"ל שהיתה חברה בפורום אוכל הרגיל ynet, הצליחה להשיג לי מהשף את המתכון שהיה "סודי" ומאוד מבוקש.

במסעדה היו מגישים בורגר גדול בלחמניה שווה, עם רוטב איולי או דומה לו, ועם ירקות כמו בבורגר הבשרי. זו היתה מנה מאוד מבוקשת שלהם.

מציעה להכין קודם כמו שזה ולהגיש עם רוטב בנפרד, אפילו אם זה בלי לחמניה.

אח"כ תחליטי מה מתאים לך. אולי אם תשימי הרבה לחם זה יהפוך לקציצות יציבות יותר ואז יוכל להחזיק רוטב, אבל ממש לא יודעת איך זה יהיה.
בכל מקרה, עננים - זה לא יהיה! עדינות - לא תהיה.
 
יעלה, האם אפשר בבקשה מתכון מסודר לעננים עדיני הנפש?

בלי לחם כמובן ורצוי גם בלי תפוח אדמה. תודה רבה.
 

yela

New member
אי אפשר בלי לחם. יש קצת אבל חייבים את הקצת הזה וזה מתכון

שחייבים להכין אותו כלשונו. כל שינוי הכי קטן כבר ייתן משהו אחר.

תהיי בטוחה שנסיתי לוותר על הפחמימה - אבל אי אפשר.
 
תודה. המתכון נראה מעולה. זו לא הפחמימה אלא בעיקר הדגן

האם לדעתך אפשר להמיר את הפירורים בתפוח אדמה שבושל בקליפה?
קציצות בשר זה מדביק היטב, במקום פירורי לחם.
 

tzivi1

New member
משום מה לא רואה את המתכון

אבל אם לא מדובר בהרבה דגנים - אפשר להוסיף עדשים כתומות טחונות (אני מחליפה על בסיס קבוע לפשטידות וקציצות, יוצא נהדר, בתנאי שמדובר במתכון ללא הרבה קמח).
 

tzivi1

New member
עכשיו ראיתי את המתכון. לדעתי ישתלב נהדר עם הסלמון.

 

yela

New member
פישבורגר סלמון / לילית (החלבית) - הובא ע"י מיכל ז"ל

פישבורגר סלמון טרי - של לילית (החלבית, ת"א הובא לפורום ynet 2003)

החומרים:
750 גר' סלמון טרי טחון (רק פעם אחת).
1 ביצה
2 כפות מיונז
2 כפות חרדל דיז'ון (חלק, ללא גרגרים)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 וחצי יח' בצל אשלוט קצוץ דק
2 כפות עירית קצוצה
1 כפית שמיר
2 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור טרי גרוס

***3/4 כוס פירורי לחם, הסבר בהמשך - כתוב בניפרד במקור (השף)

לערבב הכל, לתקן טעמים ולטגן.

הסבר מפורט:

לרסק את הדג, הבצל במעבד. בפולסים קצרים, כדי שלא ייהפך למחית, אלא כמו קצוץ-טחון.
אני מכינה בכלי הקטן של מוט הריסוק.
עשבי תיבול - קצוצים ממש קטן !
מוסיפים את כל יתר החומרים. מערבבים ומניחים לקירור.

***מוסיפים פירורים - שמים אותם בתוך התערובת . אבל לאט, ולא את כל הכמות. לדעתי, מספיק 2 כפות. שמים בהדרגה, בודקים שנספג בעיסה ואז מחליטים אם להוסיף עוד.
אסור להפוך לקציצות לחם !
שמים את העיסה במקרר לכ-חצי שעה או יותר. מתקשה מעט ואז מחליטים אם צריך להוסיף עוד מעט פירורים, כדאי אחרי הקציצה הראשונה.

מטגנים בעדינות: אש לא גבוהה במיוחד, בטיפה שמן, על טפלון. או - בתנור על נייר אפיה.
אפשר להכין בגודל של המבורגר ולהגיש בלחמניה עם חסה, בצל, עגבניה, רוטב וכו'.
אפשר להכין קציצות קטנות כמו המבורגר. להגיש במזנון.

טעים מאוד !
יעלה yela
 

yela

New member
דאגתי להכניס את כל המידע לחיפוש בעתיד, אז השף הוא עומר בן-גל

הוא זה שהיה השף במסעדה באותה תקופה, כששכנה במקומה הקודם ברוטשילד פינת מאז"ה.
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה רבה. ושאלת הדיוט (לא הכנתי המון שנים אוכל לקטנטנים)

&nbsp
הבטטה צריכה להיות מבושלת או לא?
 

yela

New member
הכי טעים ומקצר תהליכיים אם אופים אותן שלמות ואז הן מאוד

טעימות כשמועכים לתערובת.

אגב, כדאי לראות בהקשר הזה את המתכון של אורנה&אלה, שנחשב למיתולוגי ומככב בספרים שונים ואפילו בספר של אוטולונגי באנגלית.
הוא נותן הנחיות יותר מפורטות איך להכין אותן נכון.
אלו לביבות/קציצות קטנות ומדהימות וילדים זוללים אותן.
אני הודעתי שתרגלתי מספיק... מי שרוצה שיבוא ואלמד אותו. עבודת פרך לעמוד שעות ולטגן אותן על יבש. ובסוף מחסלים דוד ב-2 דקות.
 
למעלה