מה נראה לכן? ילדים בני שנתיים יזרמו על עוגת גזר עם שוקולד

tzivi1

New member
מה נראה לכן? ילדים בני שנתיים יזרמו על עוגת גזר עם שוקולד

צ'יפס? או ללכת הסטנדרט של עוגת שוקולד?
מה עם עוגת קוקוס?
 
מציעה לך להחליף את השוקולד צ'יפס בצימוקים, כמובן שלא

להוסיף אגוזים, ובשום אופן לא לגלות להם שזו עוגת גזר,
לפחות לא לפני שהם אוכלים.
אם את חוששת מהצימוקים, אולי תוותרי עליהם, אבל אצלי
מאד אוהבים צימוקים בעוגה זו ואפילו הקטנטנים אוכלים,
בזהירות.
עוגת קוקוס לא הייתי מכינה לקטנים. בגיל הזה קצת נרתעים
ממרקמים יוצאי דופן, והקוקוס יוצר חספוס שעלול להרגיש
להם מוזר.
מזל טוב לחמודי.
&nbsp
&nbsp
 

yela

New member
אורני... בזמן שכתבתי, רואה שענית באותו כיוון


ובעניין הצימוקים - לא מסכימה איתך. שוקולד יותר טעים להם וגם נמס.

צימוקים נחשבים ל"חפץ" והרבה יושבים וזורקים אותם לאשפה...
 
חחח. ותלוי איזה ילדים. אצלי למשל לא יאכלו זנגביל. רק

קינמון ובאמת מוסיפה לעוגת גזר גם גרידת תפוז.
אצלי אוהבים שוקולד צ'יפס אבל לקטנטנים קצת קשה עם זה.
וצימוקים אהובים במיוחד, פרט לבתי הקטנה שכבר מגיל
אפס הייתה מוציאה את הצימוקים. הייתה לנו עוגת גבינה
אהובה שמתאימה לילדים, נהגתי להכין בתבנית הגדולה השטוחה
של התנור (לפני עידן הקורנפלקס) והילדים היו אוכלים כל
בוקר לפני שיצאו מהבית. תמיד הכנתי רבע תבנית בלי צימוקים
ו- 3/4 עם.
לא כל האנשים ולא כל הילדים אותו הדבר.
&nbsp
&nbsp
 

yela

New member
יודעת שה"צעירות" לא יאהבו מה שאכתוב: יהנו אם לא ידעו....

ילדים אוכלים נהדר עוגות גזר לא יותר מדי מתובלות בתבלינים של "מבוגרים" (רק קצת קנמון, ווניל, זנגביל וגרידת תפוז וזהו !)

כל זה עד ששומעים את המילה גזר כמובן


ומבינה שבשיטות החדשות חייבים להגיד לילדים את האמת על כל מרכיבי האוכל.
 

tzivi1

New member
מעולה. אכין עוגת גזר!

וממש לא הולכת להגיד מה יש בפנים. היא ממילא תהיה מקושטת בטירוף (מכינה צורת אוטו!)
בכלל לדעתי ילדים אוכלים מה שהם רואים שהסביבה אוכלים. אתמול הבן שלי טרף ברוקולי, רק כי ראה שאני אוכלת בשמחה. הוא גם אוהב עוגת גזר, פשוט רציתי לדעת מה ילדים אחרים (נראה לי שאשאל גם את הגננת לדעתה).
אגב, היום ההנחיה לגיל שנתיים היא לא לתת צימוקים מסכנת חנק. הם מתים על שוקולד צ'יפס... נוברים עם האצבעות הקטנות שלהם עד שמגיעים לשוקו ציפסון קטן
 

חנהפ

Active member
ברור שלא צימוקים, שוקולד צ'יפס קטנים משוקולד אמיתי או

לקצוץ שוקולד
 
מציעה לך שלא תשאלי את הגננת כי אין לדעת כיצד תגיב. אני

מאד אוהבת עוגת גזר וקצת לפני נישואי הכנתי למשפחת החתן
עוגת גזר בסיר פלא (עדיין לא היה לי תנור אפייה) והבאתי להם.
כולם התלהבו מהריח הטוב של העוגה ולאחר שטעמו - אהבו
מאד, עד ששמעו שזו עוגת גזר. היו מזועזעים ופתאום אמרו
שלא טוב להם בבטן בגלל הדבר המוזר שאכלו. שנים הזכירו
לי את זה, ולא בחיבה.
אני בטוחה שממילא היא תהיה כל כך מקושטת ויפה, שאף אחד
לא יחשוד בכך שיש בה גזר.
אם את חייב לגלות לגננת, עשי זאת רק לאחר שגם היא תטעם.
&nbsp
&nbsp
 

tzivi1

New member
נראה לי שהתקופה השתנתה. היום כולם אוכלים עוגות גזר, ולדעתי

אפילו כבר הבאתי לגן פעם אחת מאפינס גזר.
בגן הם מחזיקים מעצמם "גן בריא", שזה לא לגמרי מדויק, אבל גם לא רע מאוד. גם ההורים יחסית משתדלים (לא כולם, כבר הביאו "דובונים" לגן באבא של שבת), אבל לרוב סביר, והרבה אפילו מביאים פירות לאבא/אמא של שבת. לדעתי הגננת תזרום עם עוגת גזר. להפך, הם מחכים ומצפים ליום הולדת של אופיר, כי אמרו שאני מכינה דברים מיוחדים.
 
טוב לשמוע שיש גננות כאלה. לאחת הכלות שלי הייתה ממש

מלחמה עם גננת שהגישה לילדים רק מיץ פטל ופרוסות לחם
לבן עם ממרח שוקולד.
 

tzivi1

New member
זה ממש לא הכיוון בגן שלנו.

אבל כמו שאת מכירה אותי, התזונה חשובה לי, וזה אחד הדברים שבדקתי בגן לפני שרשמתי אותו. אני לא שיא המרוצה, אבל התזונה סבירה. בואי נגיד שהיה גן אחר שבדקתי עם תזונה מדהימה, אבל הגננת היתה חסרת חיות ושמחת חיים, וזה הרבה יותר חשוב בעיני מתזונה.
&nbsp
אם המלחמות של כלתך הן בגן עירייה/ צהרון של העירייה - את יכולה להפנות את תשומת לבה לכך שכיום יש חוזר מנכ"ל משרד החינוך, שאוסר על חלוקת דברי מתיקה, חטיפים וממתקים בגני ילדים ובבתי ספר (החוזר תקף רק בגנים עירוניים ובבי"ס. לא תקף בגנים פרטיים, אבל שם את יכולה להחליט אם את רושמת לגן הספציפי או לא). ציבור הגננות והמורים מכירים את החוזר והנחיותיו, ואפשר למצוא אותו בשניה בגוגל.
 
לא תמיד יש ברירה וזו הייתה מלחמה גדולה. למרבה המזל

כבר שנה שלישית שהם גרים במקום שבו הנושא הבריאותי נלקח בחשבון.
 

עדיקים

Active member
אם את רוצה עוגה לא סטנדרטית יש לי הצעה

שאצלי אוהבים מאוד עוגת בננות עם שוקולד צ'יפס.
אני מכינה מאפינסים והילדים הבררנים שלי מחכים שהבננות יגיעו לבשלות ולא אוכלים אותן כדי שאכין להם אותם.
לא רואה בעיה להפוך אותם לעוגה.
יש מתכון מעולה של קרין גורן שאני בדרך כלל מורידה את כמות הסוכר וגם מכמות השוקולד צ'יפס.
קישור למתכון-
http://www.carine.co.il/page_3133
 

tzivi1

New member
רעיון מצוין! כי אני צריכה עוגה בהירה

רק לא הבנתי את הקטע עם השוקולד... אכן יוצא שוקולד צ'יפס? או שהשוקולד הופך להיות חלק מהעיסה?
&nbsp
כמה סוכר את שמה? וכמה שוקולד?
 

עדיקים

Active member
אני עושה עם שוקולד צ'יפס

וגם אותו טוחנת מעט במעבד מזון.
אני חושבת שפעם הורדתי קצת את כמות השמן לא זוכרת איך יצא.
בשוקולד אני שמה 100-150 גרם לפי העין וסוכר כוס. פעם אחרונה טעיתי ושמתי את כל כמות הסוכר ויצא מתוק מידי.
 

tzivi1

New member
הסתכלתי שוב על המתכון, חייבת להודות שאני לא תמיד מבינה את

המתכונים של קרין גורן. כאילו בכוונה דוחפת מלא סוכר ושומן. מנותק לחלוטין מרוח התקופה, בעיני לפחות.
למה צריך כל כך הרבה שמן על 2.5 כוסות קמח, אם יש עוד 2 בננות שמוסיפות המון לחות?
ולמה צריך כ"כ הרבה סוכר, אם יש המון שוקולד?
ולמה צריך כ"כ הרבה שוקולד בעוגה אחת?
באמת לא מבינה את המתכונים שלה. המתכונים שלה הם מאוד בטוחים, אי אפשר לפספס. מצד שני, נורא קל להצליח כשמעמיסים שומן וסוכר. לא יכול לצאת רע, מקסימום יוצא "קצת מתוק מדי".
 
למעלה