האם ניוקי יחזיק מעמד אם אכין ביום רביעי? תודה.

mykal

New member
למתי את חושבת להשתמש בו?

הוא יחזיק היטב עד יום שישי.
אבל ללא הרוטב. את הרוטב (לא משנה איזה) לא בתוכו,
כי ראשית חלק יבלע בבצק ויפוך אותו ל"סמרטוטי" וגם עלול להחמיץ.
 

mykal

New member
ברור, אחרת איך יתבשל?

אבל אחרי הבישול, אני מסננת לתוך כלי זכוכית.
(אני לא אוהבת רטבים בפלסטיק), ואז כשרוצה להשתמש,
מחממת את שניהם(בנפרד) ומוסיפה את הרוטב. ככה הניוקי ישמור על צורתו וטעמו.
שיהיה לכם בתיאבון.
 

לאה סי

Active member
תודה. אולי אחליט לוותר על זה.

רציתי רק לומר בקשר למה שכתבת על החג המצומצם יחסית, שאבי ז"ל ציווה עלינו בשבת ובחג להיות בשמחה. אמי נפטרה ערב חג השבועות ובקושי ישבנו שבעה, כי אסרו חג נחשב לשבוע, כך שגם להתאבל כראוי לא יכלנו. כשפרצתי בבכי בחג, אבי הכה על השולחן בחזקה (והיה כבר אז קשיש מאד) וקרא בקול רם: "היום חג. אסור לבכות. ושמחת בחגך!". מאז זה המוטו שלי. עוברים זמנים קשים מאד וקשים פחות, אך גם אני וגם הילדים משתדלים תמיד להיות בשמחה, למרות כל הרגעים הקשים ביותר. אבי גם לימד אותי, שלא להפחית בשבת ובחג למרות הכאב וכך אני משתדלת תמיד לנהוג.
כתיבה וחתימה טובה. ברכות עד בלי די!
 

mykal

New member
ראשית הרבה תודה

על האיחולים והברכות.
אני ממש משתדלת לא להיות עצובה.(כולנו)
שנית--אני יותר התיחסתי לצורך המשתנה,
גם אני חשבתי כמו הבת שלך--שבלי זה וזה וזה--לא יכנס החג.
אבל, המציאות היא שכאשר יש שינויים פיזיים,ואביא דוקא דוגמא חיובית--
שלאחד הבנים, יש משפחה גדולה והם גרים רחוק,
הם ויתרו על להיות כאן 3 ימים של חג.
אז הצורך בגיוון ובהגשה מיוחדת פוחת. וזה לגמרי בסדר.

מאחלת לך ולבני ביתך שנה טובה ומבורכת עם הרבה טוב.
 

rinatpol

New member
אני הכנתי ניוקי בשישי ונשאר. אתמול הבעל אכל מזה אמר שטעים

עדיין. אבל שמרתי בנפרד מהרוטב.
 

yela

New member
אמנם באיחור, אבל לא רואה שום בעיה בשמירת ניוקי

אצלי, יש הטוענים שכעבור יומיים זה יותר טעים, אפילו אם אוכלים קר מהמקרר
 

לאה סי

Active member
דיווח: אכלנו את הניוקי בשבת, ונהנינו מכל ביס.

שבוע טוב ושנה טובה ומבורכת
 
למעלה