יש מתכון משובח לדג במעטפת בצק?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קוליביאק (מאפה סלמון בבצק עלים) של הראל דובדבני, הביאה 22BB

קוליביאק (מאפה סלמון בבצק עלים)
חומרים:
חצי פילה סלמון שנחתך לאורכו נקי מעור ועצמות ושקוצר בזנב
500 גרם פטריות שמפיניון טריות נקיות וחתוכות לפרוסות
בצל גדול חתוך וקלוף לקוביות בינוניות
4 שיני שום קלופות ופרוסות
רבע כוס שמן זית (אפשר פחות)
מלח ופלפל שחור גרוס
חבילת בזיליקום טרי- העלים בלבד ללא גבעולים
500 גרם בצק עלים (כמות הבצק לפי העובי המועדף באופן אישי)
מעט קמח לרידוד
ביצה טרופה למריחת הבצק

הכנה:
מטגנים הבצל והפטריות במחבת חם עם מעט שמן זית עד להשחמה קלה תוך תיבול עם מלח ופלפל וחצי מכמות השום.
מקררים במסננת בערך שעה.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח למלבן שיהיה מעט ארוך יותר מנתח הדג שבידנו וברוחב של 20 ס"מ לפחות שיספיק לגלגל בתוכו את המילוי.
מנקים במברשת את הקמח מהבצק, מסדרים לאורכו בשליש הקרוב אלינו את הפטריות המטוגנות עם הבצל כאורך נתח הדג ולא עד הקצה של הבצק.
מניחים מעל את פילה הדג, ממליחים ומפלפלים ומכסים אותו בכל עלי הבזיליקום והשום שנותר.
מורחים בביצה טרופה את כל שטח הבצק החשוף ומגלגלים את הכל עד שמשלימים סיבוב, רצוי כשקו התפר של הבצק בחלק התחתון.
מהדקים את שולי הבצק ומקצרים למידת הדג, מורחים בחוץ בביצה טרופה, ניתן לקשט ע"י חריצים בבצק, מעבירים לתבנית משומנת ומקומחת או על נייר אפיה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק אפוי בצבע הרצוי.
מגישים בפרוסות.
ניתן להגיש עם רוטב איולי או בלוית רוטבי שמנת קרים בטעמים שונים.
 
למעלה