שנה הלכה, שנה באה
שרשור ראש השנה התשע"ח

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שנה הלכה, שנה באה
שרשור ראש השנה התשע"ח


או-טו-טו נכנסת השנה החדשה ואנחנו מחפשים רעיונות לשולחן החג.

שרשרו נא את מיטב מתכונכם, כאלה שבלעדיהם אי אפשר להתחיל את השנה.

בברכת תחל שנה וברכותיה, תכלה שנה וקיללותיה.
 

חנהפ

Active member
הסמנים אצלנו

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/09/blog-post.html[/URL]

תמרים -כדאי לקנות מזן מג'הול
שומשום
סלט לוביא
מרקחת חבושים
מרקחת תפוחים
ריבת סלק
לביבות סלקא
לביבות כרישה (כרתי)
גזר
מרקחת תפוחים:
מצרכים:

קילו תפוחי עץ ירוקים חמוצים קלופים
וחתוכים לשמיניות או קוביות
קילו סוכר
חצי כפית הל טחון או מקל קינמון קטן או 3 מסמרי ציפורן
או שילוב שלהם

אופן ההכנה:

שמים בסיר את התפוחים ואת הסוכר
ומשרים לילה במקרר - אפשר גם יומיים
למחרת שמים את הסיר על אש קטנה
מוסיפים את התיבול ומבשלים עד שהסוכר
הופך לקרמל זהוב-חום, תוך טלטול הסיר מידי פעם
מעבירים לצנצנת מעוקרת


ריבת סלק:
רכיבים:

קילו סלק אדום מקולף, חתוך לגפרורים / אני משתמשת במנדולינה
קילו סוכר
שני מקלות קינמון
לימון שלם שטוף
חצי כוס מים

אופן ההכנה

שמים בסיר את הסלק הסוכר המקלות קינמון ואת המים
מביאים לרתיחה ראשונית על אש גבוהה כ- 25 דקות
מוסיפים את הלימון שלם עם הקליפה כפי שהוא לתוך הסיר ומנמיכים את הלהבה לאש קטנה
מביאים לרתיחה נוספת ומשאירים על הגז , עם כיסוי חלקי, למשך 40 דקות נוספות
מניחים בצד ומצננים

המתכון מהבלוג של מרילין

סלט לוביא:(רוביא)

מבשלים לוביה במים ללא מלח. לא יותר מדי...שיהיה מוכן לאכילה, אבל לא רך.
טועמים מדי פעם כדי לעצור בזמן את הבישול.
מסננים את הלוביה ומתבלים במיץ לימון,
שמן זית, פטרוזיליה, בצל סגול קצוץ, שום כתוש, מלח ופלפל שחור
ומערבבים
המתכון המבלוג של מרילין עם התאמות שלי

מרקחת חבושים:
קודם כל פטנט לקילוף החבושים:
3-5 דקות חימום במיקרו הופך את הקילוף למשחק ילדים
אז קולפים ומגלענים וחותכים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ
שוקלים ומוסיפים סוכר
מחשבים לכל קילו פרי חצי קילו סוכר
מקרמלים את הסוכר
מוסיפים
3 כוסות מים
מיץ מ-1 לימון קטן
מרתיחים, מוסיפים את החבושים
2 מקלות קינמון
6 ראשי ציפורן
ומביאים לרתיחה.
ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים ואדומים.
אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר,
ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות.
מצננים ומאחסנים בצנצנת.
עוד אופציה שבדקתי השנה ונתגלתה כמבטיחה ביותר
מרמלדת חבושים:

רכיבים:
600 גר' חבושים (4 בינוניים)
מיץ מחצי לימון
1/2 1 כוסות מים
600 גר' סוכר

אופן ההכנה:

לקלף חבושים ולהוציא ליבות (זה החלק המפרך...).

להניח בסיר כולל הקליפות והליבות (ארזתי קליפות וליבות בבד חיתול). להוסיף מיץ לימון מים וסוכר ולבשל עד לריכוך. כ 30 דקות.
לסלק את הקליפות והליבות לטחון בבלנדר את החבושים יחד עם כוס נוזלי הבישול.
להחזיר לסיר לבשל עד להסמכה. עד שהביעבוע הופך להתפרצויות הרי געש קטנים. לכבות אש.
להכין תבנית פיירקס קטנה (25X15).
מרופדת בנייר אפיה או ניילון נצמד.
למזוג את העיסה לתבנית ולצנן מחוץ למקרר לא מכוסה למשך כ 24 שעות עד שנקרש.
לחתוך לריבועים ולהגיש.
הגשתי מעוטר במעט קוקוס



שומשומיות:
אם החלטנו להיות חרוצים ולהכין לבד
אזי זה המתכון האולטימטיבי
1/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
300 גרם שומשום
לבשל דבר יחד עם סוכר עד שזה נמס........
לבחוש פנימה שומושום ולהמשיך לבשל על אש בינונית תוך כדי בחישה ערבוב מתמדת.
עד שמתחיל להשחים מעט (זהירות שלא יישרף)
לשמן משטח אפייה מעט ולשטח ולהדק את השומשום (זהירות זה לוהט)
לחתוך למרובעים , ולצנן מעט. להעביר לכלי אטום
שומשומיות קצת אחרת
150 גר' גרעיני דלעת
200 גר' שומשום
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
2 ביצים
מערבבים את כל הרכיבים ושוטחים בתבנית חד פעמית בינונית
לאפות 30 דקות בחום 180 מעלות
לחתוך ולתת להתקרר




אחרי נסיונות רבים מצאנו את המתכון שיהיה חביב על רובנו
עבור הסלק
לביבות מנגולד ובטטה

לביבות כרישה
(בערך 20 לביבות בגודל כף)


רכיבים:
6 כרישות טריות וקטנות
1/4 כוס שמן
3 שיני שום קצוצות
טימין
3 ביצים
מלח
פלפל שחור -מעט
2-3 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
אופן הכנה:
לוקחים רק את החלק הלבן של הכרישה
חותכים לאורך, שוטפים היטב משאריות חול
פורסים דק
מבשלים במים כ- 20 דקות
מסננים היטב, מערבבים עם שאר החומרים
צרים קציצות ומטגנים
אפשר גם אחרת
להזהיב את הכרישה במחבת עם מעט שמן לקרר
להוסיף את שאר החומרים ולטגן לביבות

גזר:
כאן המסורת לוקחת בגדול, גזר זה סימן שאכלו
גם בבית הוריי
ומה חשוב? אי אפשר לחפף ולקנות גזר גמדי
חשוב לחתוך לפרוסות עגולות, כן כן, עגולות
כי רק ככה הסימן יעבוד
ראיתם פעם כסף בצורת גזר גמדי??

רכיבים
1 ק"ג גזר קלוף ופרוס לעיגולים בעובי של מטבע 10 שקלים
6 כפות שמן קנולה (לא זית)
6 כפות סוכר
מעט מלח
חופן שזיפים שחורים מגולענים (לא חובה)
מקל קטנטן של קינמון (לא חובה אבל מוסיף המון)
דבש לפי הטעם
מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מבשלים את הגזר במים רותחים במשך כ-5 דקות ומיד מסננים, שומרים את מי הבישול.
לתוך סיר מוסיפים את השמן, הסוכר, הגזר והשזיפים וחלק ממי הבישול
ומבשלים על אש קטנה
עד שהגזר מתרכך
תוך כדי מוסיפים עוד מיץ תפוזים ודבש
כך שיהיה מתוק מתוק.
שנה טובה ומתוקה כבר אמרתי?
בלי זה כל הכסף שיהיה לנו לא שווה


גם ראש של דג אוכלים אצלנו במסגרת הסימנים
ובהמשך מרק דלעת (קרא)
את המרק אני מגישה בכוסיות אספרסו קטנות לטעימה בלבד
אופן ההכנה:
3 כפות שמן זית
2בצלים קצוצים
4 שיני שום כתושים
2 בטטה גדולה
1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן)
½1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים עם אבקת מרק בטעם עוף
1 קופסת חלב קוקוס

+ מחממים שמן בסיר. מוסיפים הבצל ומזהיבים
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים ג’ינג’ר, למון גראס
ומערבבים עוד 2 דקות.
מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
טוחנים את המרק למחית,
מוסיפים חלב קוקוס תוך כדי ערבוב ומחזירים לסף רתיחה.
טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.


את הרימון אנחנו אוכלים בערב השני
כפרי חדש
ואחרי שנים רבות של ניסיונות לאכול את הגרגרים
התחלתי לסחוט את הרימונים ולהכין מהמיץ - סורבה
למיץ מוסיפים אותה כמות של סירופ סוכר
(להכנת סירופ סוכר: מרתיחים ליטר מים עם קילו סוכר ומבשלים 5 דקות
, ומקררים היטב)
ומעבירים למכונת גלידה
מקפיאים לפי הוראות הצרן.
ולמי שאין מכונת גלידה, ניתן להקפיא את הנוזל
ולהקציף אותו במקצף יד פעמיים במהלך תהליך ההקפאה.
 

חנהפ

Active member
ספרינג רול

מנה ראשונה קצת אחרת, לגיוון ויתרונה בכך שאפשר להכין סמוך לארוחה
[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_2.html[/URL]
רכיבים:
כפית שום כתוש
1/4 ראש כרוב לבן פרוס דק
1/4 ראש כרוב סגול פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
2 גזר מגורר דק
חופן נבטי חמניות
אופן ההכנה:
לחמם 2 כפות שמן בווק, להזהיב כפית שום כתוש
להוסיף את הירקות
לערבב קלות כ- 5 דקות
לתבל:
ב-2 כפות רוטב סויה קיקומן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כפית ג'ינג'ר
מעט מלח ופלפל שחור
להוסיף את הנבטים
עוד 2-3 דקות הקפצה
ולהסיר מהאש ,להעביר למסננת לקירור.




השני:
1 בטטה חתוכה לפיסות באורך 2 ס"מ וברוחב 2 ס"מ
2 זוקיני חתוכים לפיסות כמו הבטטה
אופן ההכנה:
לתבל את קוביות הבטטה במלח ופפריקה מעושנת לטגן בשמן עמוק עד שמתרכך מעט, לסנן מהשמן ולהניח להתקרר.
לתבל את קוביות הזוקיני בשום כתוש ומעט מלח, לטגן בשמן עמוק 3-4 דקות תוך הקפצה, לסנן ולהניח להתקרר


השלישי:
4 צנוניות קטנות לפרוס דק דק
2 גזר לגרר על מגררת דקה
חופן נבטי חמניה
1/4 כרוב סגול פרוס דק
במילוי הזה משתמשים כמות שהוא.


על מנת לרכך את דפי האורז יש להכין תבנית שתכיל בנוחות את דפי האורז ולמלאה במי ברז
להכין בסמוך משטח מכוסה במגבת מטבח נקיה
וכעת מתחילים:
מכניסים לבריכת המים 2 דפי אורז וממתינים כחצי דקה, אולי קצת יותר,
לא לתפוס אותי במילה, תרגישו שהדף מקבל גמישות,
כזאת שמאפשרת את קיפולו, זה הזמן להוציא ולשטח על המגבת
כן, גם את הדף השני
כעת מניחים בסוף השליש הראשון של דף האורז ובאמצעו כף גדושה מהמילוי
מקפלים משני הצדדים על המילוי ומגלגלים



כך מגלגלים כמה גלילות, מסדרים בתבנית חסינת אש מרססים בקצת שמן
אני אוהבת להעביר את הגלילות סיבוב בגריל,
אפשר גם לטגן ואפשר לאכול גם ככה ואז אין צורך בשמן.
מחממים את התנור לחום 200 מעלות, בתוכנית טורבו גריל ואופים את הגלילות כ-5 דקות.

אפשר גם אחרת, במקום גלילות להכין שקיקים, למלא במילוי השני או השלישי
להכין "חוטי" קשירה מעירית שנטבלה במים רותחים ל - 10 שניות
לאסוף את קצוות הדף, לקשור עם העירית
 
סיגרי פסטרמה במילוי בשר טחון

לסיגרים:
35 - 40 פרוסות פסטרמה הודו
1 ק"ג בשר טחון
1/2 כוס קטשופ
3/4 כוס מים
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
4 שיני שום כתושות או אבקת שום
מלח ופלפל שחור
לרוטב 1:
1/2 כוס מיץ תפוזים
2/3 כוס סוכר חום
2 כפות חרדל
1 וחצי כפות שמן
לרוטב 2:
1/2 כוס קטשופ
1/3 כוס סוכר חום
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 שיני שום כתושות
מכינים את הסיגרים:
מערבבים היטב את כל חומרי הסיגרים חוץ מהפסטרמה.
מניחים פרוסת פסטרמה על משטח ישר, מניחים 2 כפות מהמילוי ומגלגלים לרולדה מהודקת.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהסגירה כלפי מטה.
ממשיכים עד שנגמר המילוי.
מכינים את הרוטב:
כל רוטב מספיק לחצי כמות סיגרים, אם רוצים הכל באותו רוטב מכפילים כמויות.
מערבבים את חומרי הרוטב ומחממים כחמש דקות על אש נמוכה.
שופכים על הסיגרים, מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך שעה וחצי.
אם רוצים צבע יפה מורידים את הכיסוי לעשר דקות אחרונות של האפייה, אצלי קיבל צבע יפה למרות שהיה רק מכוסה.







 

חנהפ

Active member
עוף ממולא וחגיגי

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/10/blog-post_22.html[/URL]


רכיבים:
1 עוף גדול מנוקה מעצמות (מבקשים בקצביה)
מילוי: 1/2 1 כוסות אורז
2 בצלים קצוצים
1 קופסא קטנה של פטריות
חופן חמוציות
חצי כפית קינמון
כפית וחצי מלח
2 כפות סילאן
1 כף סויה


אופן ההכנה:
מבשלים את האורז ב1/2 2 כוסות מים ובתוספת מלח
בסיר נפרד מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הפטריות לטיגון של 2-3 דקות ומסירים מהאש
מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים להתקרר
בינתיים מנקים את העוף, שופכים על יו מים רותחים.
מורחים במרינדה העשויה בסויה וסילאן
ממלאים את העוף, סוגרים ומהדקים בעזרת שיפוד או שניים
מניחים בתבנית חסינת אש
מסביב אפשר לפזר רבעי תפוחי אדמה שתובלו מראש
מכסים ומשגרים לתנור בחום 190 מעלות לשעה ו45 דקות.
העוף הוגש במלוא הדרו לשולחן ופרוסות ממנו חולקו לסועדים.
* הוספתי גם כמה שוקיים מסביב למקרה ויחסר לי עוף.
 

חנהפ

Active member
טנזיה - המלכה של השולחן

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/09/blog-post_69.html[/URL]


רכיבים:
3 בצלים פרוסים
100 גר' שזיפים מיובשים
100 גר' צימוקים לבנים
20 יח' תאנים
100 גר' מישמש מיובש
4-5 כפות סוכר
1/2 כוסות יין אדום מתוק
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן טחון
100 גר' שקדים שלמים ללא קליפה
אופן ההכנה:
מזהיבים את הבצלים הפרוסים במעט שמן


שוטפים היטב את הפירות המיובשים וחותכים לרצועות

מוסיפים את הפירות המיובשים התיבול והיין לסיר
מערבבים
מבשלים כ- 20 דקות, עד שהטעמים מתמזגים ורוב היין התאדה
מוסיפים את השקדים ומבשלים עוד כ- 5 דקות
 
מאפינס דבש עם דבורים ממרציפן

מאפינס דבש עם דבורים ממרציפן:
למאפינס (קרין גורן)

1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (320 גרם) דבש
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (240 מ"ל) תה מוכן, פושר
6 ביצים
3 כוסות (420 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף גדושה קינמון (שמתי 1 כפית מחוקה)
קמצוץ ציפורן (לא שמתי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה, ללא גושים.
יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז'טים) ואופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
הוראת להכנת הדבורים ממרציפן (כפי שאני הכנתי)
צובעים מרציפן עם מעט צבע מאכל אבקתי צהוב עד שמקבלים את הגוון הנכון.
מגלגלים לנחש ארוך ודק יחסית.
חותכים לקטעים באורך ס"מ וחצי בערך, מגלגלים קצת את הקצוות שיהיו יותר דקים.
ממיסים שוקולד ומכניסים לשקית, יוצרים חור קטן ועושים פסים ועיניים.
כשהשוקולד מתקשה יוצרים חור קטן בעזרת סכין בצדדים ומוסיפים כנפיים משקדים פרוסים.
ליצירת הפסים משוקולד השתמשתי בעט - מזרק לשוקולד וזה היה ממש קל, שאבתי שוקולד מומס לתוך המזרק וצבעתי איתו פסים.



 

חנהפ

Active member
טארט תפוחים בהגשה מיוחדת לחג

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_1524.html[/URL]


רכיבים:
בתבנית 26
בצק:
1/4 1 כוסות קמח
120 גר' מחמאה
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפות מים
מילוי:
אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד:
3 תפוחים פרוסים
3 כפות סוכר
1 כף מחמאה
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס מים
3 תפוחים גרנד
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
כף מחמאה
4 כפות ריבת מישמש
4 כפות ברנדי



אופן הכנה:
להכין את הבצק, לשטח בתבנית ולאפות אפיה עיוורת
15 דקות בחום 180.
להוציא ולקרר.
מילוי:
אפשר רסק תפוחים מוכן מקופסא או להכין לבד:
לבשל את הרכיבים על אש קטנה עד שהתפוחים רכים וניתן למעוך.
לפזר על התחתית האפויה.
3 תפוחים גרנד קלופים מגולענים וחצויים לפרוס לפרוסות דקות,
לסדר בחפיפה, בצפיפות.
לפזר מעל 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון וכף מחמאה.
לאפות 50 דקות.
לערבב 4 כפות ריבת מישמש + 4 כפות ברנדי,
למרוח על פרוסות התפוחים ולהכניס לתנור לעוד 10 דקות אפיה.
להגיש חמים עם כדור גלידה וניל משוייש בסילאן או בקינמון.
 

mykal

New member
רק לגבי המשפט

"מתכונכם, כאלה שבלעדיהם אי אפשר להתחיל את השנה."
רק אומר שלמדתי בדינמיקה של החיים, שאפשר הרבה אחרת,
ולפעמים חובה לשנות,
השנה נהיה בחג מעטים, בנסיבות חיים, שחלקם משמחים וחלקם אילוצים,
לכן, משנה הרגלים של שנים,
תמיד הכנתי מנה ראשונה דג, ומנה שניה בשר,
עם תוספות וסלטים וכל טוב, ויותר מזה בכל ארוחה דג אחר ובשר אחר.
השנה בכל ארוחה רק מנה אחת, וגם פחות גיוון.

זה לא אומר, שאין געגוע למה שהיה בבית ההורים,
או להרגלים משנים קודמות.

שתהיה שנה טובה, בריאה, שמחה מלאה בבשורות טובות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קראתי פעמיים והחכמתי. האמת היא שיש לי דילמה לגבי גפילטע השנה

-רק החצי ואני אוכלים והסיבה העקרית שאני בכל זאת מכינה היא כדי לשמור על המסורת.
מחזיקה את עצמי בכוח שלא להרים ידיים..
 

חנהפ

Active member
האמת שמכינה בעיקר בשביל הראש של הדג

ובעיקר לאמא שלי שמאוד אוהבת, רוב הנוכחים לא מתים על הדג הזה, וגם לא האורחים שלנו, לכן יהיה גפילטע וגם סלמון כדי שכולם יהיו מרוצים
 

mykal

New member
גם אני מכינה

בשביל הראש של הדג. (אני אישית אוהבת אותו מאוד)
אבל מכינה לכל ארוחה דג אחר.
טיגנתי סול. אופה מושט עם ירקות. מכינה סלמון, (לא אוהבת, הבת אוהבת מאוד)
אפיתי פשטידת טונה מעולה.
שנהיה בריאים ונהנה ממה שמכינים.
 

yela

New member
כשמדובר בכמה ימים זה מאוד כדאי, מעבר לראש....

אבל אנחנו עברנו בשנתיים האחרונות לרולדות הקרפיון הקפואות של הדג ההונגרי. כמו ב"אמריקע"....

מבשלת מעט את הדג בטעם שלנו, אבל ללא טיפת סוכר.
בהמשך, כשמוסיפה לדג את הרולדות, הן פולטות את מעט הסוכר שיש בהן ואז הכל מאוזן בדיוק לטעמנו .
כולם מרוצים מהשינוי הזה ואפילו נוספו לי קליינטים חדשים.
בתחילה הייתי מכינה רק רולדה אחת וכעת עברתי כבר ל-2.
התברר של"מצטרפים", הרולדה נראית יותר מפתה מאשר הקציצות. אני חיה עם זה בשלום כי זה מקצר התהליכים וגם מאפשר לקנות הכל הרבה מראש.
זה כל כך מוצלח עד שהשנה הכנתי אפילו פעם אחת סתם בלי חג.
 

אמרלדה

Active member
גם אני אוהבת את הרולדות האלה (ורק אני) ומתפנקת אתן מעת לעת

בלי קשר לחג (והפעם החלטנו בלי דגים, למעט ראש הדג).
&nbsp
אבל יש בהן לא מעט סוכר.
ובכל זאת, לפעמים...
את יכולה לכתוב לי את המתכון המדויק שלך, כולל הדג, למנה הזאת? אפשר בשבוע הבא.
השלם נוסע בסוכות ונראה לי מתאים לי להתפנק עליהן... תודה ושנה טובה.
 
למעלה