שבוע טוב המלצות משבת 1. צלי בקר עם אפונה

michalgad1

New member
שבוע טוב המלצות משבת 1. צלי בקר עם אפונה

במקור גם עם פול אני שמתי שעועית לימה צעירה.
מצרכים למתכון (7 מנות/יחידות, 388 גרם למנה\יחידה)
כתף בקר - 1 ק"ג, או צלעות מס` 2.
בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם), חתוכים לקוביות.
שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל), לטיגון.
שום - 4 שיניים, פרוסות.
מלח גס - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור - כפית שטוחה, גרוס - לפי הטעם.
כורכום - כף שטוחה, לפי הטעם.
כמון טחון - כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה - כפית שטוחה, גרוסה - לפי הטעם.
כוסברה מיובשת - כפית (1 גרם), כפית גדושה - לפי הטעם.
צ`ילי כתוש חריף - קורט (1 גרם), 1/4 כפית - לפי הטעם.
מים - 3.5 כוסות - סה"כ (840 מ"ל), רותחים.
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כף שטוחה, לפי הטעם.
מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל), לפי הטעם.
פול ירוק - 2½ כוסות - סה"כ (330 גרם), מאריזה קפואה.
אפונת גינה מוקפאת - כוס (128 גרם), מאריזה קפואה.
כוסברה - 1/3 צרור - סה"כ (30 גרם), קצוצה.
7 מנות/יחידות: 6-7 מנות.
אופן הכנת המתכון
1. מבשלים את הבשר במים בסיר נפרד כשעה וחצי. מצננים ופורסים לפרוסות בגודל בינוני ובעובי כס"מ וחצי.
2. בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד כדקה.
3. מוסיפים את פרוסות כתף הבקר לסיר ועל אש בינונית-נמוכה מטגנים ומזהיבים תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות.
4. מפזרים מעל הבשר את התבלינים (חוץ מאבקת המרק ומיץ הלימון) ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים (אפשר לשלב מציר הבקר שבישלנו) ומבשלים כ- 10 דקות.
5. מוסיפים את אבקת מרק העוף, מיץ הלימון, הפול, האפונה והכוסברה, ומערבבים קלות.
6. לאחר רתיחה מכסים את הסיר, על אש בינונית-נמוכה מבשלים עוד כ- 40 דקות ומוכן.
 

michalgad1

New member
2. עוף עם שעועית של מרילין

כמה קל ככה טעים
אני שמתי רק שעועית

2:10 שעות
תגובות והערות
מתכונים דומים
שרה פרץ
הכי קל להכין: משהים במרינדה לילה שלם ומכניסים לתנור עם פול ואפונה ירוקה
רשימת המצרכים (4 מנות)
4 כרעיים עוף או כל חלק שאוהבים
1 חבילה שעועית ירוקה
1 חבילה פול קפוא אפשר אפונה במקום
10 עגבניות שרי
2 בצלים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס דבש
2 כפות סויה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
הכנה (2:10 שעות)
לערבב בקערה את בעוף עם תבלינים ורטבים.
לכסות ולהשהות במקרר, אפשר ללילה. 1.. לסדר בתבנית יחד עם הפול והשעועית ולכסות בנייר אלומיניום.
לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות מכוסה 60 דקות.
הפעל טיימר

(60 דק')
להוריד הנייר ולאפות עוד 40-60 דקות.
הפעל טיימר

(60 דק')
 

michalgad1

New member
ולקינוח המלצה אחרונה פאי דובדבנים

יצאה מאד יפה. הקטנציק לא הפסיק להחמיא שכמה שהיא יפה...קשה להאמין שלמרות הפרוון יצא כל כך טעים
http://kerenagam.co.il/עוגת-פאי-דובדבנים/

 
נשמע טעים ואם יורשה לי - בשר צלעות לטעמי מתאים אך ורק

להשתמש לאחר טחינה. זהו בשר עשיר בסיבים וממש מתקבל נוקשה בבישול.
וגם כתף - בעד צלי כתף אבל נגד מה שבישראל זכה לשם כתף מרכזי ולמספר 4.
בשר שנראה מאד יפה אבל למעשה הוא קשה ודורש בישול מאד ממושך
ממליצה לתבשילים כאלה להשתמש בצוואר (זה גם מה שבישלתי עם השעועית
הירוקה לכבוד שבת) שהוא רך ביותר.
 
למעלה