michalgad1
New member
שבוע טוב המלצות משבת 1. צלי בקר עם אפונה
במקור גם עם פול אני שמתי שעועית לימה צעירה.
מצרכים למתכון (7 מנות/יחידות, 388 גרם למנה\יחידה)
כתף בקר - 1 ק"ג, או צלעות מס` 2.
בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם), חתוכים לקוביות.
שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל), לטיגון.
שום - 4 שיניים, פרוסות.
מלח גס - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור - כפית שטוחה, גרוס - לפי הטעם.
כורכום - כף שטוחה, לפי הטעם.
כמון טחון - כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה - כפית שטוחה, גרוסה - לפי הטעם.
כוסברה מיובשת - כפית (1 גרם), כפית גדושה - לפי הטעם.
צ`ילי כתוש חריף - קורט (1 גרם), 1/4 כפית - לפי הטעם.
מים - 3.5 כוסות - סה"כ (840 מ"ל), רותחים.
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כף שטוחה, לפי הטעם.
מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל), לפי הטעם.
פול ירוק - 2½ כוסות - סה"כ (330 גרם), מאריזה קפואה.
אפונת גינה מוקפאת - כוס (128 גרם), מאריזה קפואה.
כוסברה - 1/3 צרור - סה"כ (30 גרם), קצוצה.
7 מנות/יחידות: 6-7 מנות.
אופן הכנת המתכון
1. מבשלים את הבשר במים בסיר נפרד כשעה וחצי. מצננים ופורסים לפרוסות בגודל בינוני ובעובי כס"מ וחצי.
2. בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד כדקה.
3. מוסיפים את פרוסות כתף הבקר לסיר ועל אש בינונית-נמוכה מטגנים ומזהיבים תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות.
4. מפזרים מעל הבשר את התבלינים (חוץ מאבקת המרק ומיץ הלימון) ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים (אפשר לשלב מציר הבקר שבישלנו) ומבשלים כ- 10 דקות.
5. מוסיפים את אבקת מרק העוף, מיץ הלימון, הפול, האפונה והכוסברה, ומערבבים קלות.
6. לאחר רתיחה מכסים את הסיר, על אש בינונית-נמוכה מבשלים עוד כ- 40 דקות ומוכן.
במקור גם עם פול אני שמתי שעועית לימה צעירה.
מצרכים למתכון (7 מנות/יחידות, 388 גרם למנה\יחידה)
כתף בקר - 1 ק"ג, או צלעות מס` 2.
בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם), חתוכים לקוביות.
שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל), לטיגון.
שום - 4 שיניים, פרוסות.
מלח גס - 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
פלפל שחור - כפית שטוחה, גרוס - לפי הטעם.
כורכום - כף שטוחה, לפי הטעם.
כמון טחון - כפית שטוחה, לפי הטעם.
פפריקה - כפית שטוחה, גרוסה - לפי הטעם.
כוסברה מיובשת - כפית (1 גרם), כפית גדושה - לפי הטעם.
צ`ילי כתוש חריף - קורט (1 גרם), 1/4 כפית - לפי הטעם.
מים - 3.5 כוסות - סה"כ (840 מ"ל), רותחים.
אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט - כף שטוחה, לפי הטעם.
מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל), לפי הטעם.
פול ירוק - 2½ כוסות - סה"כ (330 גרם), מאריזה קפואה.
אפונת גינה מוקפאת - כוס (128 גרם), מאריזה קפואה.
כוסברה - 1/3 צרור - סה"כ (30 גרם), קצוצה.
7 מנות/יחידות: 6-7 מנות.
אופן הכנת המתכון
1. מבשלים את הבשר במים בסיר נפרד כשעה וחצי. מצננים ופורסים לפרוסות בגודל בינוני ובעובי כס"מ וחצי.
2. בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים עוד כדקה.
3. מוסיפים את פרוסות כתף הבקר לסיר ועל אש בינונית-נמוכה מטגנים ומזהיבים תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות.
4. מפזרים מעל הבשר את התבלינים (חוץ מאבקת המרק ומיץ הלימון) ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים (אפשר לשלב מציר הבקר שבישלנו) ומבשלים כ- 10 דקות.
5. מוסיפים את אבקת מרק העוף, מיץ הלימון, הפול, האפונה והכוסברה, ומערבבים קלות.
6. לאחר רתיחה מכסים את הסיר, על אש בינונית-נמוכה מבשלים עוד כ- 40 דקות ומוכן.