מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ראה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת ראה?

אצלנו, שבת אחרונה לפני תחילת ה"זמן", אז הבכור בבית בפעם האחרונה לפני שבתות ישיבה והזמנו חברים מבית הכנסת לסעודת שבת (צהריים).

כרגע בתכנון:

ליל שבת:
מרק קוסקוס
דג מזרחי
קוסקוס
ברוקולי בתנור עם שמ"ז ושום

צהריים:
טורטיות ממולאות בשר
פרוסות חצילים בצילי, גזר חריף, מטבוחה, כרוב
קציצות יפניות אפויות
פרגיות כמו שאכלנו אצל אמא בשבת
תפוחי אדמה מעוכים אפויים
נודלס בירקות
עגבניות שרי ופלפלים צלויים בבלסמי (גם מאמא)
שעועית חמוץ-מתוק
סלט ירוק
לקינוח: חיתוכיות אורז תפוח, חמאת בוטנים ושוקולד, פירות וגלידת סורבה.

מאפים:
לשישי בבוקר: מאפינס קינמון עם שטרויזל מקמח מלא
ולשבת, שמרים מהמקפיא.

שבת שלום וחודש טוב!
 
יאמי, טעים אצלכם. אצלי פחות בקטנה מהרגיל, אבל לא הכול

מיועד לשבת.
אתמול קניתי בשוק חלק מהמצרכים להכנת סימני ראש השנה, ואתחיל
להכין ולהקפיא. שמתי לב שהמחירים מתחילים להאמיר והבנתי שצריך להזדרז.
&nbsp
לכבוד שבת -
בשר עם שעועית ירוקה (עכשיו מתבשל ומפיץ ריח נפלא)
כנפיים בגריל
סלט חסה ושאר ירקות (אתמול כבר ראיתי בשוק אבוקדו שבדרך כלל
אוהבת לשלב בסלט הזה, אבל זכרתי את אזהרת ארגון מגדלי הפירות ולא קניתי)
פריטטה פטריות ועשבי תיבול
עוגת גבינה
שהחיינו - סברס שבשבילי זה שהחיינו מיוחד - קיבלתי אישור לאכול אחרי ארבע
שנים בהן זה נאסר עלי מטעמי בריאות. קניתי רק 2 אחדים, שלא אתפרע.
&nbsp
ולראש השנה -
צלי לשון לפי מתוכן של חברתנו BB
צלי ריאה (לשנה קלה)
מוח - שלב א' שזה בישול במים עם חומץ, קילוף וחיתוך. לקראת החג יבושל ברוטב מרוקאי פיקנטי
סלקא (מנגולד) - קיצוץ, בישול, סחיטה והקפאה. לקראת החג יוכנו קציצות
כרשה - חלק יתבשל כסלט עם עגבניות וחלק רק ייחתך ולקראת החג ייאפה
עם שמן זית ומח גס
לוביה ירוקה - לפי מתכון של הבת של השנייה
&nbsp
שבת שלום וחודש טוב לכולנו
&nbsp
&nbsp
 
זה הרגל של שנים. יש המון דברים קטנים שצריך להכין (למרות

ששמעתי מחברה מרוקאית שלמדה מחמותה - בתבנית פיירקס ענקית
שמים את כל הירקות והפירות של הסימנים, מפזרים קצת סוכר חום וקינמון,
על זה את הבשרים ועוד קצת סוכר וקינמון וגם שמן זית, אופים הכול
ביחד ומגישים לשולחן את התבנית כולה וזהו זה,, אבל אני עדיין עם
ההרגלים מבית חמותי שתחי') ואני יודעת שהמחירים עולים ועולים לקראת החג,
אז מתחילה מעכשיו.
כבר אתמול אצל הקצב שלפני שבועיים מכר מוח ב- 100 ש"ח לק"ג, ביקשו 120.
בשיטה הזו אני עושה הכול ברוגע ומבלי להילחץ, וגם יש לי כבר מעכשיו
הרגשה חגיגית שכזו.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
המתכון של החמות המרוקאית של החברה נשמע לי מעולה ומזכיר

&nbsp
לי את מאכלי הטאבון ואת הפיסטיה המרוקאית. ממש אהבתי.
&nbsp
הבעיה בו היא בכך שאתה מושיב תריסר אנשים ליד שולחן חג עם תבנית אחת בלבד...
צריכה לחשוב על כך.

&nbsp
למשוך את החגיגיות על חודש - זאת אמנות! כיף לך.
 

michalgad1

New member
אורני איך את מכינה את הבקר עם שעועית ?

‏אשמח למתכון
השבוע קיבלנו הזמנה לארוחה בראש השנה כך שקיבלתי קריאת השכמה שהחג באמת מתקרב.....
 
מתכון טיפה שמן אבל מאד מאד טעים

2 קילו שעועית ירוקה חתוכה גס
1 קילו בשר חתוך לקוביות
4 עצמות מוח קטנות
מלח ופלפל
200 גרם שומן עגל חתוך לקוביות קטנות (שמתי 120 גרם)
&nbsp
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את השומן ומטגנים. כשמתפרק, מוסיפים את הבשר וסוגרים, מוסיפים את העצמות, השעועית ומל"פ. מבשלים על אש הכי קטנה 4 שעות ומערבבים מדי חצי שעה.
&nbsp
אני אוהבת להכין תבשילים בבישול ממושך וללא נוזלים, בתנור.
לאחר כחצי שעה על הכיריים, הנחתי על חצובה שיושבת ממש על תחתית התנור.
שעה וחצי ב- 150 מעלות ושאר הזמן ב- 100 מעלות.
את חתיכות השומן הוצאתי מהסיר לאחר שהפכו מטוגנות, ואכלתי כנשנוש.
שמתי קצת יותר עצמות - אולי 6.
ומצרפת קובץ וורד שבו יש תמונה. שכחתי את שמה של האישה המבוגרת
מאד, שזה המתכון שלה. היא מכינה כל יום שישי וכל הבנים והנכדים באים לאכול.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
לא בטוחה שמה שהיה לי הוא דווקא מעגל. מבקשת מהקצב שומן

בקר והוא תמיד נותן לי כשאני קונה חלקים אחרים. מין בונוס כזה.
חותכת לכמה חתיכות גדולות, מקפיאה חלקית, קוצצת בפולסים במעבד המזון,
מחלקת למנות ומקפיאה. מעולה כתשתית לכל תבשיל בשרי וגם להכנת
אורז ושאר דברים שהכנתם מתחילה בטיגון בצל או בטיגון לסגירה וכו'.
במרכול צריך לשלם על זה, אם כי כשאני קונה בשר ומבקשת קצת
שומן, לא מחייבים אותי אבל נותנים לי חתיכה לא גדולה, גם אם משלמים,
המחיר די נמוך.
והקצב בשוק נותן לי בחינם תמיד.
אתמול למשל קניתי כל מיני חלקים מיוחדים - לשון, ריאות, מוח וכבד עגל,
שילמתי 147 ש"ח וקיבלתי עוד חתיכת שומן במשקל כ- 600-700 גרם,
ללא תשלום נוסף.
ציקבא רפאל בשוק מחנה יהודה.
הייתרון של שומן עגל/בקר הוא שאין לו טעם כלשהו. הוא מאד נייטרלי.
אם לא תמצאי, אפשר לשים שמאלץ אווז או סתם קצת יותר שמן זית.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואו, אורני! זריזין מקדימין! כל הכבוד! אני מידי פעם גולשת

לתכנונים לר"ה אבל לא מספיקה - עדיין מתכננת את היום/שבוע ראשון ללימודים..

ושמחה על הסברס- לבריאות!
 
וככה זה כשאת סבתא וכבר לא צריכה לדאוג

לשנת הלימודים. אז יש לך טיפה יותר פנאי, אבל גם פחות כוח וזריזות
להכין הכול בבת אחת.
 

אמרלדה

Active member
איזה יופי אורני. אני זוכרת שאת מקדימה ומזכירה לנו את החג

&nbsp
כל שנה "באמצע" הקיץ. כל הכבוד.
&nbsp
 
כבר תיכף סוף הקיץ ואומרים ש- 30 יום לפני הרגל, מתחילים

להתכונן לרגל. השבוע יחול ראש חודש אלול ובמקפיא שלי כבר רואים
את ראש השנה. יוצר תחושה חגיגית בלב.
 

yela

New member
השבוע ביקרתי אצל הירקון וקיבלתי עקצוצים בגוף.... ראיתי אצלו

לוביה ארוכה עד אינסוף

את הקישוא העיראקי

ואפילו רימונים

ממש נבהלתי ! אמר לי: "נשאר חודש"....

ידעתי אבל מנסה להדחיק
 

rinatpol

New member
נשמע המון אוכל. איך את עושה את הטורטיות ?

מכינה מראש וגם מטגנת? או הרכבה עצמית בשולחן..
אנחנו עוד לא ברור אם 2 הארוחות בבית או אחת אצל אחותי.
בכל מקרה אחי מצטרף.
אז כרגע
יש שניצלים במקפיא,
קציצות אפויות
ואולי עוד איזה עוף וירקות מוקפץ בפילו.
אורז לבן
פתיתים
ירקות אפויים בתנור
וסלט.

גזרת האפייה
עוגת גבינה כלשהי אולי עוגת גלידה
וכדורי שוקולד.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוד לא יודעת לגבי הטורטיות. שאלו כאן מליון פעמים ואני לא

זוכרת מה היו ההמלצות - תכננתי לשאול בהשמך היום.

אחותי שלחה לי מתכון לפיו מטגנים בשר+בצל וכ"ו, מחממים את הטורטיות לפני ההגשה, ממלאים, מגלגלים חוצים ומגישים.

תיכף אתעמק בנושא..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נראה לי שאלך על שילוב של טורטיה ממולאת בשר ממתכונים ב-10 דק

ושזה שאחותי שלחה לי:

מתכונים ב-10 דקות:

מצרכים (כ-10 יחידות):
חבילת טורטיות
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
1 גזר בינוני קצוץ דק
1 גמבה קצוצה דק
1 כוס פטריות קצוצות דק
1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים דק
תיבול: 2 כפות רסק עגבניות, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה קלה ומוסיפים את הבשר הטחון. מערבבים במשך מספר דקות עד שהבשר משחים קלות.
-במקביל ובמחבת נפרדת, מטגנים את כל הירקות (גזר, גמבה, פטריות וזיתים) מספר דקות עד שהגזר מתרכך.
-מעבירים את הירקות למחבת עם הבשר, מתבלים ומערבבים היטב 2 דקות ומסירים מהאש.
-מחממים טורטיה במחבת כ-3 שניות מכל צד או מכניסים למיקרוגל ל-5 שניות (על מנת שהטורטיה תהיה גמישה בעת הקיפול). מניחים במרכז (ובצד שבו אנו מתחילים את הקיפול) את מילוי הבשר ומגלגלים את הטורטייה.
*ניתן לחמם כ-5 דקות בתנור בחום גבוה מאוד לקבלת טורטיה פריכה.

של אחותי, ששלחה לי מתכון של פזית 72 (אולי ממשחקי השף הכשר?)

מילוי בשרי:
החומרים:
1 חב' טורטיות
1/2 קילו בשר טחון
2 בצלים פרוסים
1/2 חב' כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום כתושות
מלח,פלפל
1 כף כמון
קמצוץ קינמון

אופן ההכנה:
לחמם שמן במחבת, להוסיף את הבצל ולטגן עד לשקיפות. להוסיף את השום הכתוש ולטגן מספר שניות. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. להוסיף את הכוסברה/פטרוזיליה ולתבל בתבלינים. לתת עוד טיגון קצר ולכבות את האש.

להניח עלה אחד של טורטיה על משטח העבודה. לשים בחלקו התחתון של העלה 2 כפות מהמילוי ,לקפל את הצדדים של הטורטיה ולהתחיל לגלגל אותה.
לחתוך את הטורטיה במרכזה באלכסון כך שמתקבלות 2 טורטיות.
 

חנהפ

Active member
סופר בקטנה

גם בחחופש השבוע, גם רק עם הג'וניורית אז לא בא לי ...
יש בלינצ'ס פטריות במקפיא
וגם שניצל סול הם יהוו את הבסיס לארוחה, אוסיף עוד כהנה וכהנה סלטים ירקות אפויים ופחמימות
יש מלא קינוחים חלביים במקפיא
הכנתי עוגת גבינה - מתכון חדש (כמובן) מקווה שיצא טוב
לצהרים צלי עוף שהכנתי לקטנטנים שהיו אצלי השבוע, שמרתי את הרוטב לבשל בו אורז או פסטה, יש לי מגש אספרגוס -זה הירק הכי אהוב עלי...
ולפתיח סושי טורטיה
יש גלידה ונראה לי שאנחנו מסודרים
"נתקעתי" עם המון פטריות ענקיות למילוי אז מכינה -למקפיא
וגם המוני חלמונים -שנותרו מעוגת הגבינה הם ימצאו את עצמם בתוך ביסקוטי
 
למעלה