לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
72677,267 עוקבים אודות עסקים

פורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מבשלים כשר

במשפחת מבשלים כשר אוהבים לבשל, לאפות, לארח. יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים, ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא.

לעיתים מנהלים סיעור מוחות לבניית תפריטים מורכבים, בני עשר מנות (לא כולל סלטים..), ולעיתים מבקשים עזרה בארוחת בזק טעימה.

גם במזון לנפש דנים פה - פרשת שבוע, סיפור על נכד, שיתוף בשמחות ובעצב.

אצלנו תמצאו חברים וחברות שומרי כשרות וגם כאלה שלא מקפידים, טירונים במטבח ובלעבוסטיות מנוסות, ישראלים ויושבי התפוצות.

התכונות המאפיינות את הפורום הן כבוד לזולת, אהבה, סבלנות, סובלנות וסבר פנים יפות לכל אחד. כדי לשמר את האווירה ולסייע לחברים חדשים להשתלב בקלות ובהצלחה, הנה מספר כללים להתנהלות הפורום - נודה לשיתוף פעולה.

תוכלו ליצור איתי קשר דרך מערכת המסרים או במייל: foodkosher@gmail.com.

עכשיו, משכולם יודעים את כללי המשחק, הפשילו שרוולים, הדקו סינרים, ישרו מצנפות ולמטבח!

בואו בשמחה!

x
הודעה מהנהלת הפורום
 ברוכים הבאים לפורום מבשלים כשר. אצלנו תוכלו לשאול ולשתף במתכונים כשרים אהובים ומוצלחים.
נשמח אם תצטרפו למשפחתינו וכדי להקל על ההתאקלמות וההשתתפות, הרי מספר כללים לפיהם מתנהל הפורום. בואו בשמחה!
 
המשך >>

לצפיה ב-'שרשור תשעת הימים (ללא בשר) התשע"ז - 2017'
שרשור תשעת הימים (ללא בשר) התשע"ז - 2017
<< ההודעה הנוכחית
24/07/2017 | 22:17
42
261
מקפיצה לטובת הכלל (לא מצליחה לשמור בקישורים - הבעיה בטיפול).
 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שרשור תשעת הימים/ללא בשר'
שרשור תשעת הימים/ללא בשר
17/07/2017 | 09:59
39
907
ושוב הגענו לימים האלה, שעם כל העצב והכובד שלהם מספקים תרוץ לאכול מאכלים חלביים/טבעוניים, שעל חלקנו מועדפים על פני בשריים.
 
שרשרו נא את המלצותכם למאכלים שיוכלו להשביע אותנו בימים נטולי הבשר הללו.
 
לשנה הבאה בירושלים הבנויה
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מנות עקריות ללא בשר'
מנות עקריות ללא בשר
17/07/2017 | 10:01
16
71
לצפיה ב-'ארוחת דגים ותפוחי אדמה'
ארוחת דגים ותפוחי אדמה
18/07/2017 | 09:01
145
משתמשים באיזה דג שאתם אוהבים.
זהו מתכון מבית אמי, מהתקופה בה אפשר היה להשיג בישראל בעיקר
קרפיונים. אחר כך עברנו לנסיכת הנילוס רחמנא ליצלן.
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקררים וחותכים לפרוסות לא דקות מדי.
חותכים גם עגבניות, בצל ופלפל באיזה צבע שיש.
מוסיפים שפע שיני שום חתוכות וגם מנות דג.
מוסיפים שמן זית, מלח (אצלי אוהבים מלח גס) ופפריקה מתוקה.
שמים הכול בתבנית מרופדת בנייר אפייה ועליו ניר כסף. אפשר להשתמש
בשני גיליונות נייר אפייה אבל יש לשטוף ולסחוט קצת את הגיליון העליון.
מערבבים את כל מרכיבי המאכל (אני אוהבת לעשות זאת בידיים עטויות
כפפות, מה שמאפשר ערבוב טוב שאינו מועך שום דבר) ומסדרים כך
שהדגים יושבים מעל כל השאר.
אופים בגריל עד שהדגים צלויים מצד אחד. הופכים ומזיזים, כך שגם תפוחי
האדמה יתהפכו, וירקות ותפוחי אדמה שהיו מכוסים קודם בדג, יהיו עכשיו
חשופים לגריל.
אופים עוד עד שהכול מקבל צבע יפה.
לגבי כמויות העגבניות, הפלפלים, הבצל והשום - הם רק תבלין. העיקר בתבנית
הם התפו"א והדג.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'קציצות טונה'
קציצות טונה
18/07/2017 | 09:53
133

רכיבים: 
 
2 קופסאות טונה מסוננות משמן
בצל
גזר
2 קישוא
4 ביצים
2 שיני שום כתושות
מעט פרורי לחם (כף או שתיים)
מלח
פלפל שחור
      

אופן הכנה: 
 
לגרר דק את הבצל, הגזר והקישואים.

לסחוט מנוזלים.

להוסיף את שאר הרכיבים.

ליצור לביבות ולטגן בשמן.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'קציצות בורי ברוטב ירקות קלויים'
קציצות בורי ברוטב ירקות קלויים
18/07/2017 | 09:55
48
 

רכיבים

2 דגי בורי נטו 750 גר' טחון
3 כפות שמן זית
פרוסת חלה מורטבת וסחוטה, לקצוץ דק
4 שיני שום
1/2 בצל סגול קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מלח,פלפל שחור,כמון
רוטב: 
2 עגבניות ו-2 פלפלים לקלות, לקלוף ולקצוץ
5 שיני שום קצוצים
פפריקה,פלפל שחור כורכום
מלח
קורט סוכר
2 רסק עגבניות
1/2 1 כוסות מים
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
לערבב את הדגים הטחונים עם שאר הרכיבים
להניח בצד לספיגת טעמים

להכין את הרוטב:

להזהיב ב- 4-5 כפות שמן את השום  הקצוץ
להוסיף חצי כפית פפריקה
רבע כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
לערבב 2 דקות 
להוסיף את הירקות הקלויים
רסק עגבניות ומים
להביא לרתיחה, להוסיף סוכר
לבשל כ- 5 דקות
לתקן טעמים
לבזוק פטרוזיליה קצוצה
לגלגל קציצות קטנות מעיסת הדגים
להגליש לסיר 
לבשל כ- 40 דקות
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'פילה אמנון אפוי בירקות'
פילה אמנון אפוי בירקות
18/07/2017 | 09:58
79
 

רכיבים:
10 יח' פילה אמנון מופשרים מתובלים במלח,פלפל שחור ומיץ לימון
רוטב ירקות:
2 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים דק
4 פלפלים פרוסים
רסק עגבניות 
2 כפות פפריקה
מלח,פלפל שחור
לימון קלוף וקצוץ
פטרוזיליה
מים
אופן ההכנה:
להזהיב את הבצלים בשמן זית
להוסיף את הגזר והפלפלים
לאדות על אש קטנה כ- 15 דקות
להוסיף 1 קופסת רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח,פלפל,פפריקה וקורט סוכר
לבשל חצי שעה
להוסיף לימון קצוץ ופטרוזיליה
לקרר את הרוטב



לצקת מעט מהרוטב לתבנית חסינת אש
לסדר את הדגים
לצקת מעל את שארית הרוטב
לשים לב שכל הדגים מרוחים ברוטב
לאפות כ- 40 דקות בחום 170 מעלות
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'קציצות קינואה, ריקוטה וירקות'
קציצות קינואה, ריקוטה וירקות
18/07/2017 | 14:17
125
הקציצות האלה דברו אל ליבי מהרגע שדפדפתי לראשונה בספר "מנה עיקרית" של לימור לניאדו-תירוש וכן גם רוטב היוגורט טחינה הנלווה.
 
את הריקוטה ופירורי הלחם הכנתי (כמובן) לבד ושיניתי מעט את רשימת הרכיבים: השתמשתי רק בנענע טרייה לימור בקשה חלק טרייה וחלק מיובשת)  ואני מניחה שגם פטרוזיליה/שמיר יתאימו. המרתי את הצנוברים שבמקור באגוזים (קצת פחות אלרגני), וגם את האוכמניות המיובשות המרתי בכמות דומה של אגוזים קצוצים.
 
לימור מציינת שאפשר להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר (24 שעות) עד לטיגון. אני בישלתי את הקינואה מראש אך את התערובת הכנתי שעתיים-שלוש לפני הטיגון.
 
לפני שתשאלו, כן, אפשר גם לאפות. לא העזתי לנסות לאפות את כל הקציצות למפגש, אך כשראיתי שמתנהגות יפה בטיגון, אפיתי כמה אחרונות.
 
מומלצות בכל פה.
 
קציצות קינואה, ריקוטה וירקות/לימור לניאדו תירוש, "מנה עיקרית"
 
מביאה בשינויים שלי.
 
החומרים, לכ- 36 קציצות (6-8 מנות):
 
1 כוס קינואה (לא מבושלת)
200 גרם ריקוטה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר קלוף ומגורר
1 קישוא מגורר
4 ביצים
4 כפות פירורי לחם
1 כוס עלי נענע קצוצים
4 כפות אגוזים קצוצים
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל טחון שחור
¼ כפית כורכום
שמן זית לטיגון
 
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הקינואה ומבשלים 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.
 
מעבירים את הריקוטה למסננת לניקוז נוזלים.
 
מטגנים את קוביות הבצל עד שקיפות.
 
מערבבים בקערה גדולה את הקינואה, הבצל המטוגן ויתר החומרים לקציצות ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות, או לכל הלילה.
 
מוציאים את הקערה מהמקרר, יוצרים קציצות יפות ושטוחות.
 
מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד, עד שהן זהובות ופריכות.
 
או, אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות צלסיוס על נייר אפיה ששומן קלות בשמן זית.
 
אפשר להגיש לצד רוטב יוגורט- טחינה להלן וסלט ירקות.
 
רוטב יוגורט-טחינה
 
כל כך חמצמץ ומרענן!
 
החומרים:
4 כפות טחינה גולמית
11/2 כפיות מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת
½ כפית מלח
250 גרם יוגורט
 
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה טחינה ומיץ לימון, מתבלים, מוסיפים יוגורט ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אמנון בעגבניות ולימונים'
אמנון בעגבניות ולימונים
18/07/2017 | 17:09
113
אמנון בעגבניות ולימון של אסתי מ"הבית של בנג'י"

חומרים:
6-8 פילטים של אמנון
שמן זית
2-3 חופני עגבניות שרי
6-7 שיני שום קצוצות
פרוסות דקות מלימון אחד
עלים מ4-5 גבעולי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
מלח + פלפל
אופן ההכנה:
מניחים פרוסות פילה מושט (עור למטה) בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בוזקים פפריקה *2, מלח פלפל, המון שיני שום קצוצות, עלי כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים, שמן זית, עגבניות שרי ופרוסות בצל (אם יש ואם רוצים, קצת יין לבן) ואופים כ 40 דקות. 

מעדן! 

 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'קוביות דג בסגנון מעורב ירושלמי'
קוביות דג בסגנון מעורב ירושלמי
19/07/2017 | 00:31
84
טרם הכנתי. מתוכנן לתשעת הימים.
 
כ-500 גר’ לברק/מוסר/דג לבן אהוב וטרי אחר
2 בצלים אדומים פרוסים לטבעות דקות
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
תבלינים:
1 כפית סומק
לא לוותר – רוב הירקנים והמעדניות מחזיקים אותו.
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית קארי צהוב
1 כפית כורכום
1/2 כפית חוויאג’ למרק
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טרי
להגשה: עלי פטרוזיליה קצוצים
הוראות הכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת בינונית-גדולה, על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
[טיגון הבצל]
[בצל מטוגן]
מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד כדקה.
[הוספת השום]
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
[הוספת התבלינים]
[בצל מעורבב עם תבלינים]
כעת, מוסיפים את קוביות הדג, מערבבים ומבשלים במשך כמה דקות בודדות עד שמוכן (כאשר מדי פעם מערבבים בעדינות).
[הוספת קוביות הדג]
 
[טיגון הדג2]
 
[טיגון הדג4]
מעבירים לצלחת (או שלא, אני הגשתי הפעם את המחבת ישירות לשולחן) ומפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל (לא חובה, אבל מוסיף).
[עם פטרוזיליה]
מגישים חם עם טחינה טובה, הום מייד, ליד (הסבר והמלצות למי שצריך אוטוטו) וחלה טרייה (אם רוצים להשקיע לכו על זאת).
[עם חלה וטחינה]
טעים טעים.
המלצות לטחינות מעולות הבאתי לכם כבר בפוסט הזה (היונה, הר ברכה וקראוון), אני מוסיפה עליהם גם את “אל ארז”, עם המכסה האדום.
איך מכינים טחינה הום מייד מעולה בקלי קלות? משקשקים ומערבבים את הטחינה הגולמית ושופכים את הכמות הרצויה לקערה, מוסיפים קווץ’ של חצי לימון ומעט מים קרים ומערבבים. אם סמיך מדי (ויהיה סמיך מדי בהתחלה..) מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים – ככה ממשיכים עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים במעט מלח. אם רוצים, מוסיפים גם שן או שתיים של שום כתוש, מערבבים וטועמים: אולי עוד מעט לימון/עוד מעט מלח וזהו. ככה אני אוהבת את הטחינה שלי.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'חצילים אפויים בעגבניות עם גבינה'
חצילים אפויים בעגבניות עם גבינה
19/07/2017 | 13:24
67
זה מה שעושה את זה למנה עיקרית. תוספת החלבון, הגבינה.
 
בתבנית משומנת:
פרוסות חציל (אפשר בלאדי) בעובי ס"מ או קצת יותר
משוחות במברשת בשמן ופזורות מלח (הכי כיף אטלנטי)
עליהן פרוסות בשרניות של עגבניות אדומות צפוף צפוף,
עליהן שום כתוש (אני משתמשת במוכנים למתכון הזה, כי
נדרשת כמות גדולה) ועליהן פרוסות גבינה שאוהבים.
 
או, כפי שהכנסתי לתנור כרגע - על החצילים תערובת שעורבבה
בקערה של חצאי עגבניות שרי עם המון שום כתוש והרבה פרמזן מגוררת.
 
180 מעלות, לבדוק אחרי 40 דקות. 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אנצ'ילדה במילוי פטריות עם סלסה חריפה ומוצרלה'
אנצ'ילדה במילוי פטריות עם סלסה חריפה ומוצרלה
19/07/2017 | 23:38
62
 
מצרכים:
 
6 טורטיות  מוכנות,
2 בצלים פרוסים
3 סלסלות פטריות
70 גרם (או פשוט חופן נדיב) גבינת מוצרלה מגוררת
 
כוס סלסה רוחה (סלסה אדומה חריפה) -קנויה
 
אופן הכנה:
 
מזהיבים 2 בצלים פרוסים עם מעט שמן זית
פורסים את הפטריות לפרוסות עבות 
מקפיצים מעל להבה גבוהה, 4 דקות או עד שהן רכות.
אם יש הרבה נוזלים להוסיף כף קורנפלור
מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, מערבבים
 
 
מקררים
 
מכינים את האנצ'ילדה:
 
מניחים טורטיה אחת על קרש או משטח עבודה ומניחים במרכזה שורה מהפטריות
 
 
מגלגלים לרול ומניחים בתבנית חסינת חום, עם צד הסגירה כלפי מטה.
 
 
חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
יוצקים שכבה אחידה של סלסת העגבניות מעל הטורטיות המגולגלות 
 

 ומזיזים מעט אל הטורטיות כדי שהרוטב יחלחל.
מפזרים מעל את גבינת המוצרלה. 
אופים בחום 200 מעלות 15 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע.
מוציאים ומגישים חם (אבל לא אוכלים מיד כי זה יעשה לכם כוויה בפה).
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'רביולי במילוי בטטה/ריקוטה ותרד ברוטב עגבניות'
רביולי במילוי בטטה/ריקוטה ותרד ברוטב עגבניות
20/07/2017 | 10:03
41
אצלנו זו ארוחה קלילה ואהובה מאוד.
בצק לרביולי אני מכינה מאתר של ג'אקומו- http://www.giacommo.net/recepies/pasta/ravioli.htm
בצק לרביולי ולקנלוני
החומרים:
250 גרם קמח דורום, או קמח לבן
2 ביצים, 
1 כף שמן
2 כפות מים.
1/2 כפית מלח 

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים עד שנוצר בצק אחיד.
מניחים את הבצק בתוך שקית ניילון ושומרים במקרר במשך שעה אחת.
מכינים עלים, רצוי עם מכונת פסטה וחותכים מהם עיגולים בקוטר של כוסית יין.
במרכז כל עיגול מניחים את המילוי, מורחים את שולי העיגול בחלבון של ביצה ומניחים מעל את העלה השני.
מהדקים באצבעות מסביב סביב.מבשלים במים רותחים מומלחים במשך 4-5 דקות.
אני מכינה את הרביולי בצורת ריבוע ולכן חותכת עם חותכן פיצה זה יותר קל. מכינה בדרך כלל כמות ומקפיאה חלק לפעם הבאה.
למלית בטטה-אני מבשלת בטטה מוסיפה מעט טימין מל"פ ומועכת. 
למלית ריקוטה ותרד אני מבשלת תרד מערבבת עם ריקוטה מוסיפה מל"פ.
לרוטה עגבניות- מטגנת בצל חתוך גס כששקוף מוסיפה מעט שום חתוך גס ואחרי את עגבניות מתבלת במל"פ. מבשלת כ-20 דקות וטוחנת במיקסר יד. לפני ההגשה מוסיפה עלי בזיליקום קצוצים גס.
את הרוטב לפני הוספת הבזיליקום אפשר גם להכין ולהקפיא.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'טיאן ירקות פרובאנסלי - מצויין להגשה עם דג בתנור או מטוגן'
טיאן ירקות פרובאנסלי - מצויין להגשה עם דג בתנור או מטוגן
21/07/2017 | 13:29
5
145
ירקות טריים וטעימים. האיכות והטעם של הירקות ממש חשוב פה.
 
קישואים
חצילים
בצל
שום
עגבניות
זה השילוב הכי מומלץ, אבל אפשר גם עם פלפלים (אצלנו פחות הולך).
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
 
אפשר להכין, מרובע, עגול, או בתבנית אינגליש רחבה. הכל הולך.
אפשר לשלב בין כל הירקות ברצף ואפשר להכין "כריכים" כמו בתמונה הזו
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אוף לאכול את המסך. '
אוף לאכול את המסך.
25/07/2017 | 16:40
4
10
לצפיה ב-'פילדס, מה שלומך?'
פילדס, מה שלומך?
25/07/2017 | 17:02
3
8
לצפיה ב-'מתגעגעת אליכם. זה כמו משפחה. כמו נסעתי לזמן מה ובע"ה שבה.'
מתגעגעת אליכם. זה כמו משפחה. כמו נסעתי לזמן מה ובע"ה שבה.
25/07/2017 | 19:22
2
13
לצפיה ב-'אגב אני עדיין לא מצליחה להעלות פוסטים מהודעה חדשה רק תגובות'
אגב אני עדיין לא מצליחה להעלות פוסטים מהודעה חדשה רק תגובות
25/07/2017 | 19:47
1
22
ההנהלה פה שאלה אותי אלף שאלות ותשובות אין.
אולי הבעיה אצלי במחשב אבל תוהה. כי במקומות אחרים כן עולים.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-' ניסית להכנס לפורום דרך explorer? זה עזר לי באתר אחר'
ניסית להכנס לפורום דרך explorer? זה עזר לי באתר אחר
26/07/2017 | 18:47
9
שבו הייתה לי בעיה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'פשטידות ומאפים'
פשטידות ומאפים
17/07/2017 | 10:02
7
47
לצפיה ב-'מאפה פסטה וטונה של סבתא אסתר'
מאפה פסטה וטונה של סבתא אסתר
17/07/2017 | 19:28
174
את המאפה הזה הכינה סבתא של החצי לכבוד הביקור הראשון שלי בביתם, עוד לפני שהתארסנו.  סבתא אסתר אספה מידע מודיעיני באשר להעדפותי הקולינריות והמחקר הניב את המאפה הזה, שהתאים לי בול: קליל, חלבי, משביע וקל להכנה. מאז יש לי פינה מיוחדת למאפה הזה.
 
מדובר במאפה אמריקאי נפוץ, עם קיצורי הדרך הנהוגים שם (שימורי ירקות ושימוש במרק מקופסת שימורים). למרות כל הסנטימנטים למקור, תמיד רציתי “להבריא” אותו קצת- להשתמש בירקות טריים (להוציא האפונה הקפואה) וברוטב בשמל ביתי במקום רוטב משקית.
 
אני מכינה את המאפה הזה באופן קבוע לסעודה מפסקת לפני צום תשעה באב והשנה הצלחתי סוף-סוף לערוך לו מיקצה הבראה קצרצר ועל כן מביאה אותו לפניכם.
 
המאפה בגרסתו העדכנית קיבל אישור מהחצי, אך למען ההגינות אציין שהנ”ל מלמל שלא היה מתנגד לקצת אבקת מרק “בשביל הטעם”.
 
החומרים, לתבנית בגודל 20×20 ס”מ, או בעלת קיבולת דומה:
 לרוטב הבשמל:
3 כפות חמאה
3 כפות קמח
11/2 כוסות חלב (אפשר להמיר חלק במים)
½ כפית חרדל
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן (או שחור, אם אין)
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
 
למאפה:
מעט חמאה לשימון התבנית
3 כוסות פסטה קצרה ומסולסלת, מבושלת עד לדרגת “אל דנטה”
2 קופסאות (160 גרם לפני סינון כל אחת) שימורי טונה (במים או בשמן)
3 כפות שמן זית לטיגון
2 בצלים גדולים, קצוצים
2 גזרים בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות
1 כוס אפונה קפואה
1 סלסלת (כ- 300 גרם) פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
כל כמות רוטב הבשמל שהכנו (כ 11/2 כוסות)
100 גרם גבינת קשקבל (או מוצרלה) מגוררת, לפיזור מעל הפשטידה
4-5 כפות פירורי לחם, לפיזור מעל הפשטידה
 
אופן ההכנה: 
לרוטב הבשמל:
בסיר קטן על אש בינונית ממיסים את החמאה.
מוסיפים את הקמח, החרדל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב בכף עץ במשך כ2-3 דקות, עד להזהבה.
מסירים מהאש, מוסיפים חלב תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
מחזירים לאש נמוכה ומבשלים תוך ערבוב כ-5 דקות עד למרקם חלק וסמיך.
טועמים ואם צריך, מתקנים תיבול.
מניחים בצד.
 
למאפה:
משמנים את התבנית היטב בחמאה.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס.
מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן זית. מוסיפים קוביות גזר ומטגנים יחד 2-3 דקות, להתרככות קלה.
מוסיפים פרוסות פטריות ומקפיצים כ-2 דקות נוספות.
 
בקערה רחבה מערבבים פסטה, בצל מטוגן, טונה, אפונה, גזר ופטריות.
מוסיפים רוטב בשמל ומערבבים.
טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מעט מלח, פלפל או אגוז מוסקט.
יוצקים לתבנית, מפזרים גבינה מגוררת ומעליה מפזרים פירורי לחם.
 
אופים לא מכוסה, כ-30 דקות עד להזהבת-השחמת הגבינה ופירורי הלחם.
לחיתוך קל ואסטטי, מומלץ לצנן היטב במקרר לפני הפריסה ולחמם שנית (תודה ליעלה על הטיפ).
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מאפינס דאבל גבינה זיתי קלמטה ותבלינים'
מאפינס דאבל גבינה זיתי קלמטה ותבלינים
17/07/2017 | 19:41
143
שמתי עין על שני מתכונים מהחוברת לשבועות שקיבלנו עם גלובס, מתכונים של שי לי ליפא אנג'ל עבור מחלבות "גד".

לקחתי סיכון והכנתי בפעם הראשונה לקראת האורחים ושמחה שהעזתי כי היו נהדרים – מליחות עדינה, עיקצוץ מהזיתים.  אני אכלתי עם הקפה והתאים בול.

אני מניחה שאפשר לשחק עם הגבינות (לי במקרה היה את הנדרש), לא השמטתי את תבלין הראס-אל-חנות ובעיני הוסיף מאד, למי שאין, מאמינה שאגוז מוסקט יעשה את העבודה.

מאפינס דאבל גבינה זיתי קלמטה ותבלינים/חוברת שבועות של "גד", שי-לי ליפא אנג'ל

חומרים ל12 מאפינס:
3 ביצים גדולות(L)
200 גרם יוגורט כבשים*
1/4 כוס שמן זית
11/2 כוסות קמח תופח **
חצי כפית תבלין ראס אל חנות
חצי כפית מלח
1 קופסה (200 גרם) קוביות גבינה בולגרית ***
11/2 כוסות גבינת קאשקבל מגוררת גס
חצי כוס זיתי קלמתה מגולענים וחצויים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים/מרפדים בעטרות נייר תבנית שקעים.
2.טורפים בקערה ביצים מוסיפים יוגורט ושמן זית ומערבבים.
3. בקערה אחרת מערבבים קמח, תבלין ראס אל חנות ומלח.
4. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים לתערובת חלקה.
5. מוסיפים גבינות וזיתים לתערובת ומערבבים עד פיזור אחיד.
6. יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית עד שלושה רבעים מגובהם.
7.אופים בתנור החם 25-20 עד שהמאפינס זהובים ויציבים.

הערות המתהוללת:
*השתמשתי ביוגורט 3% רגיל (200 מ"ל).
**השתמשתי בקמח רגיל והמרתי כפית וחצי קמח בכפית וחצי אבקת אפיה.
***השתמשתי ב 5%.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מאפינס ירקות'
מאפינס ירקות
18/07/2017 | 10:00
94
 
מאלה יש לי תמיד במקפיא למי שיעיז לטעון שאין מה לאכול בבית הזה...
 

תערובת בסיסית:
בקערה מערבבים היטב: 
שתי ביצים טרופות היטב 
שמנת חמוצה 9% אחת (המרתי ללבן)
חצי כוס חלב 
שליש כוס שמן קנולה
2-5 כפות (לפי הטעם) גבינה קשה מגוררת
השתמשתי בכוס גדושה של פרחי ברוקולי 
שהפשרתי ובישלתי לזמן קצר במיקרו
לתערובת מוסיפים כל ירק ו/או ממרח שמתחשק בכמות של ככוס.
אפשר את הבסיסיים - טבעות זיתים, תירס וכו' -
 אפשר בצל מטוגן,  פטריות מאודות בחמאה, טונה, עגבניות שרי חצויות/חתוכות לרבעים,
עגבניות מיובשות ועוד ועוד, כיד הדמיון והטעם.
לירקות הנ"ל אפשר להוסיף ממרחים שמשתדכים כמו פסטו, טפנד, רוטב פיצה וכו'.
אפשר לגוון בגבינות.
עוד אופציה אפשרית: חציל קלוי, ואפשר להשתמש בממרח קנוי
 עם בולגרית מפוררת (ואז לא שמה גבינה קשה אחרת).
אחרי  הנ"ל מנפים פנימה 1.5 כוסות קמח תופח
ומערבבים ערבוב קל בלבד. 
הבלילה לא צריכה להיות אחידה וערבוב יתר הורס את המרקם.
מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס/מיני מאפינס
(הכמות הזו מתאימה לכ- 12 מאפינס גדולים),
 ואופים כ25 דקות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות.
את המתכון הביאה הססנית מהפרדס
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שאריות ספגטי מה עושים איתם?'
שאריות ספגטי מה עושים איתם?
18/07/2017 | 10:04
97
מאפינס כמובן!!
 
 

רכיבים:

1/4 חב' ספגטי (150 גר) לבשל עד לדרגת אל -דנטה
1 בצל קטן קצוץ
שמן
כף גדושה קמח
מלח
אבקת מרק בטעם עוף
1/2 1 כוסות מים
1 ביצה
1 קופסא קטנה של פטריות קצוצות
10 גבעולי פטרוזיליה - רק עלים , קצוצים
מלח,פלפל


אופן ההכנה:
מתחיליים בטיגון קל לדרגת שקיפות של הבצל הקצוץ עם השום

מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב

מוסיפים את הנוזלים ומתבלים
ממשיכים לבשל תוך ערבוב
עד שהרוטב מסמיך
קיבלנו סוג של בשמל
מוסיפים את הפטריות והפטרוזיליה הקצוצה
מערבבים את הספגטי לתוך הרוטב
מחלקים לשקעים של תבנית סיליקון
אופים בחום 180 מעלות עד שמשחים
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מזכירה את מאפינס הפלאפל שכתבתי עליו לפני כמה ימים. מושלם. '
מזכירה את מאפינס הפלאפל שכתבתי עליו לפני כמה ימים. מושלם.
19/07/2017 | 13:26
61
לצפיה ב-'פשטידת שאריות גבינה'
פשטידת שאריות גבינה
20/07/2017 | 10:55
50
תמיד כשעושה סדר במקרר מכינה את הפשטידה הזו מכל הגבינות שעומד לפוג/פג תוקפן.
מבשלת חבילת פסטה
מערבבת 3-4 ביצים עם גבינות מה שיש אפשר לשדרג עם בולגרית וצהובה, להוסיף מל"פ, אפשר להוסיף מעט רסק ו/או זיתים (אצלי פחות אוהבים). 
לערבב עם הפסטה ולאפות 30-40 דקות בחום בינוני
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'פוקאצ'ת פטריות ובצל מושלמת'
פוקאצ'ת פטריות ובצל מושלמת
20/07/2017 | 12:32
129
 
המרכיבים:
1 כף שמן
2 בצל בינוני, חתוך לטבעות
2 פטריות פורטבלו גדולות, ללא רגל, שטופות ולנגב היטב בנייר סופג, חתוכות לפרוסות
1 כפית מלח
1 כפית פטרוזיליה יבשה
1/4 כפית פלפל שחור
1 שמנת חמוצה 15%
מעט שמן
מארז פוקאצ'ות קפוא
לקישוט: בצל ירוק
 
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מחממים במחבת את כף השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב על אש בינונית-גבוהה כ-3 דקות, דואגים לערבב מדי פעם.
מוסיפים את הפטריות, הפטרוזיליה, המלח והפלפל, מערבבים וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-3 דקות נוספות, שוב מדי פעם לערבב. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את השמנת החמוצה.
מוציאים את הפוקאצ'ות מהמקפיא, ואז לחלק בין שתי הפוקאצ'ות את המלית עם הפטריות והשמנת ומעכשיו ניתן למרוח את הקצוות שאין עליהם מלית בשמן ולאפות במרכז התנור כ-12 דקות או לשים את המלית על הפוקאצ'ה, לאפות בתנור 12 דקות ואז להוציא את הפוקאצ'ה מהתנור, למרוח במעט שמן את המקומות שלא השחימו ולהכניס לדקה נוספת.
בכל מקרה זה פשוט טעים וקל להכנה! מקשטים בבצל ירוק ומגישים.
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סלטים שהם ארוחה'
סלטים שהם ארוחה
17/07/2017 | 10:03
13
45
לצפיה ב-'סלט פסטה עם טונה'
סלט פסטה עם טונה
17/07/2017 | 15:29
209
פסטה עם טונה / לאה ס.
 
200 גר' פסטה (מבושלת ומסוננת)*
170 גר' טונה (מסונן ומפורר)**
1 גזר (מגורר על פומפיה גסה)
1/3 כוס בצל קצוץ
1 כוס מיונז***
1 כף מיץ לימון
2 כפיות חרדל
1 כף אורגנו קצוץ יבש
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל
 
מערבבים היטב את כל המרכיבים. משהים במקרר 1-2 שעות.
 
*בד"כ כלל משתמשת בפסטה סרטים או מסולסלת. למפגש הכנתי מה"צינורות" הקצרים. זה מה שהיה בבית.
**השתמשתי בקופסא וחצי (טימון ופומבה - שמתי שתי קופסאות)
***השתמשתי ב-3 כפות מיונז.
 
מקור:הבחירה הטעימה
 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'סלט תפוחי אדמה עם טונה'
סלט תפוחי אדמה עם טונה
18/07/2017 | 08:52
97
קשה לתת כמויות אבל סומכת עליהן
תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, מקוררים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
טונה בשמן, מסוננת
בצל ירוק או סגול, קצוץ
קצת שמן זית
לימון
מלח
מערבבים הכול וזהו
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'טבולה מועשר בטופו'
טבולה מועשר בטופו
18/07/2017 | 08:55
64
 
בורגול בעובי בינוני - שוטפים היטב ומשרים במי ברז למשך כחצי שעה
מסננים, שוטפים עוד קצת וסוחטים היטב
(אפשר במקום בורגול להשתמש בקוסקוס מלא מהיר הכנה.
אין צורך להכין ואין צורך להשרות. נוזלי הסלט מספיקים לריכוך)
קוביות קטנות של טופו מהסוג הפחות רך - מתבלים בשמן זית, לימון ומלח
ומשאירים חצי שעה
בינתיים קוצצים דק מה שבא לכם - פטרוזיליה בשפע, כוסברה אם אוהבים,
קצת נענע, מלפפונים מוצקים על קליפתם, עגבניות בשלות אך מוצקות
(מתאימות במיוחד עגבניות תמר).
מערבבים הכול ומתבלים לפי הטעם בעוד שמן זית, לימון ומלח.
הטופו סופג את שאר הטעמים ומעשיר את הסלט בחלבון.
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'"אין ממה להכין סלט"'
"אין ממה להכין סלט"
19/07/2017 | 13:39
9
184
זה לא מתכון, זו חכה.
 
לפני שנים התלוננה בפני שכנה שנוחתים לה אורחים בערב. גרנו במקום שלא היתה בו חנות, ו"אין ממה להכין סלט". אז פיתחתי את השיטה הזאת:
 
1. ירקות טרייםו/או עלים ירוקים ממה שיש. או:
2. ירקות אפויים או חלוטים ממה שיש. או:
3. קופסאות שימורים ממה שיש (תירס, תירס גמדי, לבבות דקל , זיתים, וכולי)
או גם וגם. 
 
עם פחמימות:
1. תפו"א בכל צורה. או:
2. פסטה.או:
3. אורז - שכדאי לחמם אותו אחרי הבישול עם הרוטב, או לבשל מראש עם רוטב מתאים. או:
4. קינואה, בורגול, כוסמת וכו. 
 
או/ו עם חלבונים:
1. טונה מקופסה.או:
2. ביצה קשה.או:
3. גבינות קשות.או:
4. סלמון כבוש/מעושן. או:
5. רצועות דג אפוי, קר או חם - מאיזה סוג שאוהבים.או:
6. רצועות עוף ממרק או מצלי.או:
7. קוביות טופו מושרות במרינה, צלויות או לא. 
 
תוספות:
1. ג'עלה. או:
2. תערובת לסלט. או:
3. תערובות גרעינים/שקדים/אגוזים. או:
4. קרוטונים מוכנים או תוצרת בית.או:
5. פלחי פירות (לסלט ירוק).
 
רטבים: 
1. רוטב "ישראלי" - שמנז, מיצלי, מלח. או:
2. יוגורט. או:
3. טחינה. או:
4. ויניגרט. או:
5. חצי תפוז סחוט לסלטים ירוקים.
6. רוטב סאטה בוטנים. 
 
לעשות הרכבות שונות, ללמוד מה בני הבית אוהבים, אפשר גם להניח קערה מרכזית של ירקות וסביבה תוספות שונות בקעריות וכל אחד ייקח לו. וזה, כמובן, עובד גם עם פירות.
 
בתיאבון. 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'! '
!
19/07/2017 | 15:03
20
לצפיה ב-'האמריקאים הם חלשים בסלטים, אבל ב"סלט" הזה הם אלופים'
האמריקאים הם חלשים בסלטים, אבל ב"סלט" הזה הם אלופים
21/07/2017 | 09:09
7
176
ובעיקר, בשיטות ההגשה של זה. אנחנו קוראים לו "סלט לאורך/לרוחב/לגובה" ובעיקר, כשמוגש בכלי שקוף ונוח להגשה בלי לחרב את הסדר העולמי.
אוהבת את התמונות ברשת של ה"סלטים" האלה, תמיד מוצאת שם רעיונות לשילובים ולהגשה. 
 
עם זרים זה הולך מצויין כי גם הצרפתים/שוויצרים יש להם סוג של צלחת כזו, במטבח הישן והבסיסי שלהם. זה נקרא: "קרודיטה" crudite (מונח שכבר לא שומעים בביצה הפריזאית, עדיין מוגש בפריפריה שלהם).
 
לעומתם ישראלים, בעיקר צעירים, מעדיפים סלט שכבר מתובל ושלא כולל המון ירקות כי לכל אחד יש איזו "כבשה שחורה" בארגז הירקות
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'שכחתי את הכי חשוב.... סלט בצנצנות. נהדר למתנה '
שכחתי את הכי חשוב.... סלט בצנצנות. נהדר למתנה
21/07/2017 | 10:29
1
125
כשרוצים להביא לארוחה או איזה ארוח מזנון, אפשר להביא צנצנת גדולה שתתאים אח"כ לחמוצים, למלא אותם בשכבות של ירקות צבעוניים.
אפשר גם אגרטל שקוף ורחב, במקום זר פר פרחים.
 
להוסיף רוטב/ים במיכל קטן.  כשמביאים, צריך להפוך לקערה ואז השכבות מתבלבלות, אבל האפקט הראשוני עושה את העבודה.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'הרעיון מאד יפה אבל בפועל בעייתי'
הרעיון מאד יפה אבל בפועל בעייתי
24/07/2017 | 22:44
62
הייתי בכמה ארוחות שהיגישו כזה, אכן נראה יפה מאד. מה שרק גורם לרוב האנשים להירתע מלפגום בפריזורה. אף פעם לא קרה שהמארחת לקחה את הקערה היפה שהשקיעה בשכבות שבה  והעבירה אותה לקערה גדולה יותר שניתן יהיה לערבב. מה שקרה זה שניתן היה לחפור קצת בשכבות העליונות ולגייס מקצת מהמרכיבים ורוב השכבות העמוקות נותרו שלמות בלי שמישהו הצליח להגיע עדיהן.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'אוי, יש בחלק האמרקאי פלטת עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ובלסמי '
אוי, יש בחלק האמרקאי פלטת עגבניות, מוצרלה, בזיליקום ובלסמי
21/07/2017 | 11:46
3
99
לצפיה ב-'זה סלט קפרזה איטלקי, חובה בכל ארוחה איטלקית...'
זה סלט קפרזה איטלקי, חובה בכל ארוחה איטלקית...
21/07/2017 | 13:50
97
אל תיעלבי בשם האמריקאים, מותר לי לומר עליהם את האמת כי יש לי המון המון גנים אמריקאים אמיתיים בני 150 שנה בערך...     
כל מה שהיה אצלם זה "שף סלט" קצת חסה, טיפה עגבנה ופרוסות מלפפון ענק ןתפל, או סלט הקיסר שלא תמיד כשר או קולסלו שעדיף לא להתיחס לטעמו שם (כי פה זה לא מתוק ויותר טעים). 
כמו שחוזרת ואומרת, רק בשני העשורים האחרונים האוכל שלהם הפך ליותר מגוון וטעים מבחינת חומרים ומתכונים. עד כמעט סוף המאה העשרים הם פשוט היו לא מעניינים.
 
 
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'מתהוללת, אם יגיעו אליך לארוחה פעם, אעלה לך שוב את מה'
מתהוללת, אם יגיעו אליך לארוחה פעם, אעלה לך שוב את מה
21/07/2017 | 17:48
1
114
שנתתי שם, אותו סלט קפרזה, אבל בגירסא של "ריבר קפה" מלונדון (מקום העבודה הראשון של ג'יימי אוליבר).
זה פשוט מדהים וכל המכורים לסלט מתלהבים. זה לא יותר מרכיבים אבל הדרך מיוחדת וטעימה יותר.
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-''
24/07/2017 | 22:33
1
לצפיה ב-'תמונות מקסימות. אני מכינה דברים דומים פעמים רבות. תודה.'
תמונות מקסימות. אני מכינה דברים דומים פעמים רבות. תודה.
21/07/2017 | 15:13
48
לצפיה ב-'הנה שני דברים נפלאים שמצאתי היום בווינט'
הנה שני דברים נפלאים שמצאתי היום בווינט
25/07/2017 | 16:38
1
73
 לחמניות תירס משודרגות של ארז קומרובסקי
 
 3 קציצות אפויות מקינואה
 
אני דווקא מתכוונת לנסות בע"ה
 
 
מבשלים כשר >>
לצפיה ב-'וואי, וואי, וואי! איזה צבע לקציצות הקינואה עם הסלק!'
וואי, וואי, וואי! איזה צבע לקציצות הקינואה עם הסלק!
25/07/2017 | 17:04
16

הודעות אחרונות

19:04 | 12.12.19 אורחים בפורום
21:59 | 11.12.19 הבת המתהוללת
08:10 | 10.12.19 אורחים בפורום
08:04 | 08.12.19 אורחים בפורום
07:54 | 05.12.19 אורחים בפורום
11:08 | 02.12.19 אורחים בפורום
11:07 | 02.12.19 רוני1955

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ