זה אכן המתכון והוא מאד אותנטי למרות שאינו מטוגן.
רשמתי אותו לאחר שיעור מעשי בנושא, מאת חמותי שתחי'.
זה היה לפני כעשר שנים, הכנתי אותו באותה פעם אצל חמותי
ועוד פעמיים נוספות ומאז לא הכנתי שוב, כי לא היו לזה לקוחות אצלי.
אנחנו לא משפחה שאוכלת מאפים מתוקים.
לצערי אין לי תמונות כי באותה תקופה עדיין לא היו לי טלפון
חכם או מצלמה דיגיטלית ובכלל לא חשבתי לצלם מאכלים.
מתכון מאד מוצלח לדעתי, וגם לא קשה להכנה.
לדעתי אפשר להמיר את התמרים המגולענים בממרח תמרים מוכן
ואז אין צורך להוסיף מים ושמן אלא רק קינמון וקצת פלפל שחור.
לא הייתי מנסה לרדד במערוך כיוון שהבצק קצת מתפורר, אבל
הוא מאד רך ונוח לעיבוד. אבל זה באמת כמו שאת מתארת - יוצרים
עלה, מורחים בממרח התמרים ובעזרת הידיים מגלגלים בזהירות
לגלילה שאותה פורסים לרוחב, כמו שפורסים כיכר לחם וכמו שפורסים
את שאר סוגי הגלילות. רוחב העלה כ- 15-18 ס"מ ועוביו כחצי ס"מ.
בערך. האורך של כל פרוסה הוא כ- 3 ס"מ ואלה לא גלילות מאד
עגולות אלא מעט פחוסות.
בניגוד למתכונים שיש בהם גם קמח, כאן לא מתקבלת יציקה
והעוגיות ממש נהדרות. פריכות וטעימות. לא פריכות שמזכירה
עוגיות מבצק פריך אלא מתפוררות בפה בקלות.
שומרים אותן בקופסה סגורה, במקרר, ואפשר לשים כמה שכבות
כאשר בין השכבות מפרידה שקית ניילון. כמובן שאפשר גם להקפיאן.
לא לשכוח ליצור את הצורה היפה של פסי אלכסון שמצטלבים ביניהם.
עכשיו עשית לי ממש חשק להכין אותן. אולי אציע לכלתי האמצעית
וחובבת העוגות והעוגיות, שאכין לה קופסה כזו שתיקח הביתה,
בפעם הבאה שיבואו לבקר.
ואגב - אלה עוגיות שמכינים בחורף, והפעם האחרונה היא כחלק
בלתי נפרד ממשלוחי המנות שחמותי נהגה בעבר להכין. גם אז
השיעור אצלה היה לקראת פורים, כבר לא היה לה כוח להכין בעצמה
ובני ואני הכנו כמות ענקית של העוגיות האלה ושל עוגיות דבלה,
רצועות בצק דקיקות שמטגנים וכורכים סביב עצמן תוך כדי טיגון.
וזו הייתה הפעם האחרונה שלה לשלוח כאלה לכל דיכפין.
בגלל העונתיות, מצוין שיש בבצק קליפת תפוז. אם את מגיעה לחנות
טובה של תבלינים או לחנות של צרכי אפייה, חפשי מוצר שנקרא אסנס.
יש הרבה מאד טעמים של המוצר הזה ואני אוהבת את התפוזים
שמחוץ לעונה מעניק למאפה את הארומה הרצויה. צילמתי את
הבקבוקון בשבילך ובעוד כמה שעות אתקשר למקום בו אני קונה
את זה ואבקש את מספר הטלפון של היצרן/המשווק, כדי שתוכלי
לברר היכן אפשר למצוא זאת בסביבה הקרובה לך. בלי זה, זה
לא אותו הדבר. כמובן שבחורף עדיף להשתמש בגרידת תפוז,
בעיקר מתפוזים מזן שמוטי.
הבקבוקון מאד זעיר - מכיל 8 מ"ל, אבל הוא מאד שווה. ממליצה
גם על טעמים נוספים של המוצר הזה, למשל שקדים שאני מכניסה
לגלידת השקדים שאני מכינה.