היי. למישהי יש מתכון מנצח לעוגיות מקרוד?

tzivi1

New member
היי. למישהי יש מתכון מנצח לעוגיות מקרוד?

אשמח גם לטיפים. הבנתי שאם לא מכינים נכון - מתקבלת יציקה.
תודה
 

tzivi1

New member
כן, מסולת ממולאות תמרים (הן לא אמורות להיות מטוגנות?)

 

tzivi1

New member
אורני, מצאתי את המתכון הזה שהעלית בעבר של חמותך

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2390/174029018/אוכל_ומשקאות/מבשלים_כשר
&nbsp
אני צריכה מתכון עם טעם הכי אותנטי (שלהבנתי הוא מטוגן...). מתאים?
&nbsp
אני לא בטוחה שהבנתי את תהליך ההכנה. יש לך תמונות? לא ממש ברור לי מה הצורה שאמורה לצאת מהעוגיה. האם אפשר לעשות שימוש במערוך או שהבצק לא יאפשר? הכי היה לי נוח אם היתה אפשרות לגלול גלילות, ואז לחתוך לעיגולים. יתאפשר?
&nbsp
בנוסף, ראיתי ברשת שישנם מתכונים עם קמח, וטוענים שאם מכינים רק עם סולת - העוגיות יוצאות דחוסות. דעתך?
.
יש טיפים? הבצק נוח להכנה? טיפים להכנת העוגיות כדי שלא תצא יציקה והבצק נוח לעבודה?
&nbsp
וחייבת לשאול.... זה מתכון שלוקח הרבה זמן להכין? נקרא קצת סיפור ארוך...
 
זה אכן המתכון והוא מאד אותנטי למרות שאינו מטוגן.

רשמתי אותו לאחר שיעור מעשי בנושא, מאת חמותי שתחי'.
זה היה לפני כעשר שנים, הכנתי אותו באותה פעם אצל חמותי
ועוד פעמיים נוספות ומאז לא הכנתי שוב, כי לא היו לזה לקוחות אצלי.
אנחנו לא משפחה שאוכלת מאפים מתוקים.
לצערי אין לי תמונות כי באותה תקופה עדיין לא היו לי טלפון
חכם או מצלמה דיגיטלית ובכלל לא חשבתי לצלם מאכלים.
מתכון מאד מוצלח לדעתי, וגם לא קשה להכנה.
לדעתי אפשר להמיר את התמרים המגולענים בממרח תמרים מוכן
ואז אין צורך להוסיף מים ושמן אלא רק קינמון וקצת פלפל שחור.
לא הייתי מנסה לרדד במערוך כיוון שהבצק קצת מתפורר, אבל
הוא מאד רך ונוח לעיבוד. אבל זה באמת כמו שאת מתארת - יוצרים
עלה, מורחים בממרח התמרים ובעזרת הידיים מגלגלים בזהירות
לגלילה שאותה פורסים לרוחב, כמו שפורסים כיכר לחם וכמו שפורסים
את שאר סוגי הגלילות. רוחב העלה כ- 15-18 ס"מ ועוביו כחצי ס"מ.
בערך. האורך של כל פרוסה הוא כ- 3 ס"מ ואלה לא גלילות מאד
עגולות אלא מעט פחוסות.
בניגוד למתכונים שיש בהם גם קמח, כאן לא מתקבלת יציקה
והעוגיות ממש נהדרות. פריכות וטעימות. לא פריכות שמזכירה
עוגיות מבצק פריך אלא מתפוררות בפה בקלות.
שומרים אותן בקופסה סגורה, במקרר, ואפשר לשים כמה שכבות
כאשר בין השכבות מפרידה שקית ניילון. כמובן שאפשר גם להקפיאן.
לא לשכוח ליצור את הצורה היפה של פסי אלכסון שמצטלבים ביניהם.
עכשיו עשית לי ממש חשק להכין אותן. אולי אציע לכלתי האמצעית
וחובבת העוגות והעוגיות, שאכין לה קופסה כזו שתיקח הביתה,
בפעם הבאה שיבואו לבקר.
ואגב - אלה עוגיות שמכינים בחורף, והפעם האחרונה היא כחלק
בלתי נפרד ממשלוחי המנות שחמותי נהגה בעבר להכין. גם אז
השיעור אצלה היה לקראת פורים, כבר לא היה לה כוח להכין בעצמה
ובני ואני הכנו כמות ענקית של העוגיות האלה ושל עוגיות דבלה,
רצועות בצק דקיקות שמטגנים וכורכים סביב עצמן תוך כדי טיגון.
וזו הייתה הפעם האחרונה שלה לשלוח כאלה לכל דיכפין.
בגלל העונתיות, מצוין שיש בבצק קליפת תפוז. אם את מגיעה לחנות
טובה של תבלינים או לחנות של צרכי אפייה, חפשי מוצר שנקרא אסנס.
יש הרבה מאד טעמים של המוצר הזה ואני אוהבת את התפוזים
שמחוץ לעונה מעניק למאפה את הארומה הרצויה. צילמתי את
הבקבוקון בשבילך ובעוד כמה שעות אתקשר למקום בו אני קונה
את זה ואבקש את מספר הטלפון של היצרן/המשווק, כדי שתוכלי
לברר היכן אפשר למצוא זאת בסביבה הקרובה לך. בלי זה, זה
לא אותו הדבר. כמובן שבחורף עדיף להשתמש בגרידת תפוז,
בעיקר מתפוזים מזן שמוטי.
הבקבוקון מאד זעיר - מכיל 8 מ"ל, אבל הוא מאד שווה. ממליצה
גם על טעמים נוספים של המוצר הזה, למשל שקדים שאני מכניסה
לגלידת השקדים שאני מכינה.




 
צר לי אבל מסתבר שספק האסנס פשוט מגיע לשוק מחנה יהודה

מסתובב בין הלקוחות שלו ומוכר להם את מה שהם רוצים.
לתבלינאי שלי אין מושג איך יוצרים אתו קשר, הוא לא יודע מה שם היצרן
ורק כן יודע שזה מגיע מאזור התעשייה ברקן.
על הבקבוק כתוב ת.ד. 770 ענב.
ניסיתי להיעזר בגוגל אבל לא הצלחתי למצוא מידע נוסף.
אני בכל זאת מחפשת ומקווה שתהיה לי תשובה בתחילת השבוע.
 

tzivi1

New member
קניתי תפוזים!

הלכתי במיוחד לחנות שידעתי שאמצא בה תפוזים, וקניתי הרבה כי מתחשק לי גם להכין ריבת תפוזים.
&nbsp
הולכת להכין עוד מעט, ברגע שהקטן יירדם.
&nbsp
חייבת להודות שאני לא מתה על העוגיות האלה, אבל הבחור הודיע שאלו העוגיות שהוא "הכי אוהב בעולם", ואיך אפשר להתעלם מאמירה כזו בלי להכין טעימה של זיכרון?
&nbsp
תודה רבה אורני! דיווחים בהמשך.
&nbsp
שבת מבורכת
 
ולא הייתי מכינה ריבה מתפוזים כאלה שכבר יושבים

בקירור כמה חודשים. עדיף להכין מיץ (אפשר להקפיא) או לאכול כפי שהם
וכמובן להשתמש בקליפה.
 

tzivi1

New member
אורני, מדווחת


יצא טעים, והיה ממש קליל ונחמד להכנה.

יצאו לי גדולים מדי, אבל טעים.
עשיתי כמה שינויים: במלית לא שמתי שמן, הוספתי תמצית וניל.
בבצק - גרידה משני תפוזים (היה מוצלח).
ובמקום שומשום (שאני לא אוהבת) - ציפיתי בקוקוס.

הבחור שלי, שלכבודו הכנתי את המקרוד, אומר שיצא טעים, אבל:
הטעם "מזכיר מקרוד", אומר שצריך לאפות יותר, צריך לצאת יותר פריך, ולא אהב את הקוקוס.
לא הצלחתי להבין ממנו האם הצורה נכונה. אמר שצריך לראות את עיגולי הסולת. האם יש טחינה מסוימת של סולת שהייתי צריכה לקנות (עבה או דקה)?

אני כבר לא יודעת אם אכלתי בעבר מקרוד או לא... כי מה שיצא היה לי טעים, ומה שחשבתי שזה מקרוד שאכלתי בעבר - לא היה לי טעים בכלל.

בתכלס, יצא טעים, אבל התבאסתי שלא הצלחתי לשחזר עבורו את הזיכרון (אולי בגלל שלא אפיתי מספיק? וגם הקוקוס... שלדעתי הרבה יותר טעים).

מעלה בהודעה נפרדת תמונה. מה דעתך על הצבע? הצורה? (תתעלמי מהגודל).
 
כל הכבוד לך על התעוזה. טוב ששמת את התמונה כי זה

באמת לא צריך לצאת כמו גלילה רגילה.
מכינים עלה לא רחב מדי של בצק, שמים במרכזו או סמוך לצדו
פס של מלית. משהו כמו רוחב של 2 ס"מ וגובה קצת פחות מס"מ.
לא מורחים את המלית.
ולא מגלגלים את הבצק אלא מרימים את שוליו ומכסים את המלית
כך שמתקבל מעין נקניק ממולא במרכזו בתמרים. וכשחותכים,
מתקבלות פרוסות של בצק שעוטף את המלית. נראה לי שהוא
התכוון שצריך לראות עיגול של מלית ולא עיגול של סולת.
העלה שלך יצא קצת עבה לדעתי.
ופעם ראשונה שאני רואה קוקוס על מקרוד. רעיון טוב למי שאוהב.
וזה באמת צריך לצאת קצת יותר כהה.
למיטב ידיעתי יש רק סוג אחד של סולת.
ולא צריך לשים שמן במלית, אם משתמשים בממרח תמרים.
כל הכבוד לך ובהצלחה בהמשך.
&nbsp
&nbsp
 

tzivi1

New member
אההההההה!!!!!!

היתה לי הרגשה שלא הבנתי טוב את הוראות הגלגול במתכון.
&nbsp
ינוסה שוב בקרוב ואחזור עם דיווחים ועדכונים

&nbsp
אגב, הכנתי עם תמרים בואקום (לא ממרח), אבל לא מצאתי תכלית לשמן... אז לא הוספתי.
&nbsp
&nbsp
 

tzivi1

New member
תמיד מרככת עם מים, ונראה לי מספיק. אבל סיקרנת אותי. אנסה עם

קצת שמן בפעם הבאה. מעניין אם ארגיש בהבדל.
 
לא הצלחתי להעתיק לכאן את התמונות אז שלחתי לך בדואל.

בכל מקרה, חשוב לזכור שזה לא בצורת גלילה ואת זה גם תביני למראה התמונות ששלחתי.
ולא הזוי בכלל. נראה לי שאת קרובה להצלחה. גם אני ראיתי שם כמה תמונות מאד כהות. אולי זה בגלל אפיית יתר.
 

tzivi1

New member
ודרך אגב, לגבי עובי העלה

דווקא רידדתי די דק (נעזרתי בהתחלה במערוך, וכדי לשטח יותר - עברתי לאצבעות).
אלא שהבנתי שצריך למרוח על חצי עלה מלית, ואז לקפל... אז בעצם יצא עובי כפול של עלה ממה שבאמת רידדתי.
&nbsp
האמת, עכשיו כשאני חושבת על זה... זה די הזוי לנסות לשחזר עבור מישהו אחר טעם של משהו שמעולם לא טעמתי, ואין לי מושג איך הוא נראה
 
למעלה