פלפלים קלויים כבושים עם שום - איך מכינים?

אמרלדה

Active member
פלפלים קלויים כבושים עם שום - איך מכינים?

נתחיל עם זה שמעולם לא הצלחתי לקלף אותם כמו שצריך.
קולה, סוגרת בסיר עם מכסה שיזיעו, פותחת אותו, מתחילה לקלף
ומרגישה כמו סיזיפוס שמגלגל את האבן במעלה ההר...

בצד אחד הם יוצאים שחורים ושרופים, ובצד אחר חומים, ובצד שלישי לא זה ולא זה, ואת זה בכלל אי אפשר לקלף כי זה עדיין נדבק. השחורים נשארים לי ביד, חלקם נשארים על הפלפל ויש להם טעם שרוף-אש, והרי לשטוף אסור, וזה גם לא תמיד עוזר - ובעיקר, הם קורעים אותי לפני שהם מתקלפים.

בשלב מסוים הפסקתי לנסות לקלף. אכלתי באיטליה אנטיפסטי עם
פלפלים קלויים קטנים לא מקולפים. אמרתי: אם פה אפשר, גם אצלי אפשר - והפסקתי. אז מכינה אנטיפסטי עם רצועות לא קלופות, ומי שלא מוצא חן בעיניו שלא יאכל.

אבל עכשיו, מצאתי ליד הבית בחנות אוכל מוכן, פלפלים קלויים וקלופים, בחומץ, עם שום. שתבינו: יש לי דודה שעושה את זה. אין לי בעיה לבדוק אתה איך. אבל, שם זה צורח טעם של חומץ. ואצל מכרה אחרת טעם של מלח. ואלה המוכנים מושלמים: לא חומץ, לא מלח, לא שום. טעמים עדינים. והמכלול - שפתיים יישקו.

רעיונות? תודה, מראש.
 

kisslali

New member
לדעתי הכל תלוי באיזה פלפלים קולים

הכי קל לקלוף את הצהובים הבשרניים, הם הכי טעימים. אחריהם בתור האדומים. את הירוקים אף פעם לא הצלחתי וגם הכתומים לא להיט בקילוף.
מניחה צפוף צפוף על מגש הרשת בטוסטר (בתחתית יש כמובן נייר כסף), טמפ. מקסימלית, שעה בול. הופכת פעם אחת (ואם נניח שהפלפל מרובע אז כל הצדדים משחימים). משאירה טוסטר עד שהכל מתקרר, הקליפה פשוט זולגת מהפלפל.
אני מכינה עם בלסמי ומעט שום. אפשר גם אחרת.
מכינה בדיוק באותו אופן גם פלפלים חריפים עם הרבה לימון שום ומלח.
עוברים הקפאה מצויין, מתאים גם לפלפלים שידעו ימים טובים יותר.

בהצלחה, ללי
 

yela

New member
הפלפלים - מכינה על האש כמוצג כאן אבל בסוף מכניסה ל...

שקית של סופר !! קושרת ואז ממשיכה לקלות היתר עד שהקית מלאה ואז משאירה לפחות חצי שקית לקירור.
זה מתקלף מעולה. ניסיתי את שיטת הסיר ועוד פטנטים אחרים וזה לא הצליח.

ועוד משהו, האזורים שלא מתקלפים בפלפל - הם אשורים שלא בושלו מספיק. הם עדיין קצת קראנצ'י ולכן הקליפה לא יורדת. אם קולים מכל ארבעת הכיוונים, או בתוך התנור שקולה את הבשר בצורה אחידה - הכל קליף.

הנה סרטון :
https://www.youtube.com/watch?v=iS5SoFEnXDM
 

חנהפ

Active member
יחסנית לאחת שמוכנה לנסות הכל עברו שנים רבות

עד שהעזתי לקלות פלפלים, כמו יעלה שמה בשקית נילון מניחה להזיע והקליפה יורדת ממש בקלות
הסוד לקלות את הפלפלים תוך השגחה, כי שחור אומר שכבר אין בשר פלפלים, אדום- לא יתקלף אז בין לבין, ומסובבים כל הזמן ולא עוזבים את התנור
בדר"כ טוחנת לממרח עם שמ"ז ושום
 

yela

New member
אגב "שקית סופר" תקנית.... בבית ההוא רשמתי טיפ לגלידה

זה אחד הטיפים הכי מדהימים, שאף אחד לא מפענח איך ולמה עובד רק עם שקית סופר..

מוקדש לחובבי גלידה שמתעצבנים כשהגלידה כמו אבן כשיוצאת המקפיא הביתי.

הטיפ:
כשמביאים את הגלידה מהסופר, לעטוף אותה עוד בסופר עם 2 שקיות סופר:
ראשונה - קושרים היטב
מעליה, שניה - קושרים היטב.

שמים במקפיא בבית. כשמוציאים לאכילה, היא בדיוק במרקם רך לאכילה. מדהים!

אז כנראה שבשקית המיתולוגית יש משהו קסום שלא ניתן לפענח. רק איתה דברים מסויימים מצליחים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שלום. אני הבת המתהוללת. ואני לא מקלפת פלפלים אדומים קלופים

אלא אם ממש חייבת.
 

mיטלמן

Well-known member
כי אין צורך, הם כבר קלופים.

מצטערת לעצבן, כך כתבת. (;
אני כן, לאחר קלייה בטוסטר אובן, סיבוב כיוון אם צריך, שקית ניילון או סיר מכוסה להרבה זמן, אם יש אחד עקשן במיוחד, שוטפת ומקלפת.
לא סובלת את הקליפה, אבל רק בפלפלים עם שום מלח וחומץ, בתבשילים לא קולפת, גם לא עגבניות.
 

tzivi1

New member
מבינה אותך לחלוטין. גם אני לא קולפת פלפלים. מי שרוצה מוזמן

לקלף במנה שלו, ויש הרבה מנות שהקליפה לא מפריעה. ואני ממש לא מתנצלת על זה!!!!!
&nbsp
הכרתי פעם מישהו שהיה מקלף עגבניות שרי
הזוי בעיני. מטבח צריך להיות כיף, לא סיזיפי.
&nbsp
ורעיון למוחמצים - אין
. (לא אוהבת)
 
למעלה