ואצלי

אמרלדה

Active member
ואצלי

בראנצ' עם הבן והכלה והבת של השלם וחתנה אתמול בבוקר
הבוקר ארוחת בוקר עם קבוצת מטפלים שנפגשת פעם בשבועיים באופן קבוע והפעם זה היה אצלי בבית
ומחר בערב אירוח חברים על משקאות...

רולדות תרד וגבינה, פטריות עם תפו"א (בפעם הקודמת סיפרתי לכן שעשיתי לחמניות כי בצק הרולדה התפורר. הפעם רציתי לחמניות אבל כיוון שעבדתי עם קמח 70% היו שינויים, והוא יצא מתאים דווקא לפתיחה. אז זרמתי אתו)
מאפינס פלאפל (תכף)
גבינות קשות פרוסות מוגשות על לוח מלא דובדבנים
סלט קוביות אבטיח, בולגרית ותערובת (משהו כמו ג'עלה) לסלט
ברוטב של חצי תפוז סחוט (אפשר גם אשכולית). רצוי גם נענע אבל נגמר לי.
מגש ירקות חתוכים
מחר יתווסף הגרבדלקס הבלתי מעורער לערב.

לגבי המאפינס פלאפל - במקור, יש לי על המחשב מתכון לפשטידת פלאפל, ואין לי קרדיט שם. אולי זה מפה. לא הכנתי מעולם. לקחתי את המתכון והכנתי אותו כלשונו, אחרי השריה ארוכה של החומוס. לא יצא מוצלח. עדיין הרגיש גרגרים לא מבושלים.
פירקתי את הפשטידה במזלג, העברתי את הפירורים לקערה, הוספתי שלוש ביצים טרופות היטב עם מעט מלח (התנצלותי לטבעונים), ערבבתי, העברתי את זה לתבנית מאפינס משומנת, שימנתי במברשת גם למעלה ואפיתי עוד כ-40 דקות בחום 180. יצא מושלם. הנה המתכון המקורי:

פשטידת פלאפל
נראה שאין מי שלא אוהב פלאפל, אבל מה אם לא רוצים לטגן? פשטידת פלאפל היא הפתרון.
פשטידה קלת הכנה, בריאה ולא יקרה. אפיונים נוספים: ללא ביצים, מתאימה לטבעונים, כמובן שגם לצמחונים, מנה חלבונית, ערך גליקמי נמוך.
מצרכים והוראות הכנה
כוס וחצי (300 גרם) של גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן, אם הטמפרטורה נמוכה). מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול (או כרישה אחת) קצוץ גס
שום – 2-4 שיניים גדולות
הרבה ירק: חבילה גדולה של פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה גס, וגם גבעול סלרי קצוץ יתאים פה
2-3 כפות שמן זית, 2-3 כפות מים
מלח לא מעט, כמון ומעט כורכום

מעבדים לעיסה גרגרית, מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ ואופים כ-30 דקות ב- 170 מעלות עד הזהבה.

טחינה תבוא כאן טוב, סלט כרוב, סלט ירקות וכיו"ב.

והנה השינוי שלי:
מוסיפים שלוש ביצים טרופות עם מעט מלח
מעבדים לעיסה גרגירית, מעבירים לתבניות מאפינס מסיליקון משומנות, משמנים שוב מלמעלה בעזרת מברשת, אופים בחום 180 מעלות 3/4 שעה ובודקים. צריך להיות בצבע פלאפל.

הגשתי עם טחינה תוצרת בית.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמעים מעניינים מאפינס הפלאפל. אולי לתשעת הימים


 

tzivi1

New member
סלט אבטיח נשמע שוס רציני. האמנם?

זה כל מה שהוספת לאבטיח? בעצם אני שואלת, אם זה המתכון?
 

אמרלדה

Active member
ציבי יקרה, אחרי שאכלתי גם את זה וגם את זה, אני יכולה להגיד

ששניהם טעימים, אבל זה ממש הרבה יותר טעים עם המלון.
&nbsp
יכול להיות שזה בגלל שנפלנו על אבטיח (היחיד בעונה, כנראה, כי זו עונה מצוינת) לא מתוק.
&nbsp
וממליצה להיצמד לנענע ולוותר על ה"ג'עלה". היה יותר כיף בלי.
&nbsp
וכן, זה המתכון. מילון או אבטיח, בולגרית, הרבה נענע וטיפה תפוז סחוט או לימון, כשאין.
 

tzivi1

New member
מעולה. ינוסה בקרוב. דווקא השנה יצאו לי אבטיחים מוצלחים.

 
למעלה