שלום לכולם. מה אתם עושים עם ספרי בישול ישנים?

סלע10

New member
שלום לכולם. מה אתם עושים עם ספרי בישול ישנים?

עשיתי קצת סדר ויש לי כעשרים ספרי בישול שאני לא מעונינת בהם אבל לא מסוגלת לזרוק.
 
מוסרת למי שידוע לי שיעשה בהם שימוש. אני נתתי הרבה ספרי

בישול לנכדים הבוגרים שלי. עדיין לא הקימו בתים כי הם קצת צעירים אבל הם כבר מתנסים בבישול בבית ההורים ונהנים מאד מהספרים.
 

סלע10

New member
תודה אורני. בסביבה הקרובה אין להם ביקוש וחלקם גם נקראים לי

מיושנים.
 
אני תמיד שמחה לקבל ספרי בישול ישנים.

אם תרצי לתרום, אשמח לשוחח אתך על כך.
כתובת הדואל שלי היא oryogev#012.net.il
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שלום סלע10, טוב לראות אותך
אני עם אורני - מוסרת למי

מסביבתי שמעונין (לפעמים במפגשי פורום מוסרים ספרי בישול).

אני מכירה כמה אנשים שאוהבים ספרי בישול ישנים - לא משתמשים בהם לבישול אלא אוהבים את החוויה התרבותית שבספר בישול ישן.
 

yela

New member
כמה שאתם תחפשו יום אחד את הישנים האלה....

לא הכל קיים ברשת.
נסו לחלק בסביבתכם את מה שכבר באמצת חייבים להוציא בגלל מחסור במקום.

אני מסתובבת ברשת 25 שנה, עוד מתקופת הרשתות הראשונות, הישנות שהצעירים לא מכירים. אספתי מתכונים בכמויות.
אספתי במשך השנים הרבה ספרים ממקומות רבים בעולם. בכל ארץ שבה ביקרתי קנית חוברת או ספר, גם בשפות קשות יחסית.
למרות כל זה, יודעת שאין הכל ברשת ולכן לא מסוגלת לזרוק את הגרעין הקשה של הספרים. חלק מסרתי במשפחה ובסביבה למי שאני יודעת שלא ייפטר מהם. חלק שומרת מכל מיני סיבות נוסטלגיות ואחרות

לפני כמה שנים ביקרתי בארה"ב אצל קרובה ישישה שהספיקה ללמוד לפני המלחמה בישול כשר באקדמיה צרפתית באלזס. נתנה לי 5 ספרי בישול במתנה כי יודעת שבני משפחתה הגרעינית לא יפתחו אותם. קנתה אותם כשהגיעה לארהב דקה לפני המלחמה, זה מטבח אמריקאי עתיק וממש לא רלבנטי כיום. אז יש לי גם את זה....
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בדיוק ביליתי כמה דקות טובות בחנות ספרים ישנים (גם) ברעננה

והתלבטתי אם לקנות את מתנות מהמטבח של גיל חובב..
 

סלע10

New member
כנראה שאני טיפוס פחות נוסטלגי למרות שמכל מה שכתבתן

עשיתן לי חשק לחשוב על זה שנית, אפילו שלא פתחתי את הספרים האלה כבר שלוש שנים לפחות.
ועוד צריכה לפנות בקרוב את הבית של ההורים. שם יש הרבה יותר ספרים ומן הסתם הם גם יותר ישנים . אעדכן אם אמצא שם אוצרות .
 

michalgad1

New member
ואני בדיוק באתי לשאול מה לכשות עם קלסרי המתכונים שלי

ששוכבים במגירה ולא מגיעה לפתוח...

עכשיו מפחדת מהתשובה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני מנפה אותם -חוזרת תמיד לאותם מתכונים קבועים מהקלסר

וגיליתי שמה שלא ניסיתי זמן מה אחרי שהדפסתי בד"כ לא מנסה (ההתלהבות הראשונית מתפוגגת).

בד"כ עורכת ניפוי כזה בתשעה באב בצהריים..
 

עדיקים

Active member
אני שומרת

פעם הייתי עושה סדר בקלסרים אבל מאז שהורידו את קהילת ווינט וגיליתי שמתכונים יכולים פתאום להעלם אני כבר לא מסדרת את המתכונים המודפסים שיש לי ושומרת אותם.
אם יש לך סורק וזמן תסרקי ותשמרי במחשב, יקח לך פחות מקום. אני באמת צריכה לעשות את זה עדיף לי מאשר קלסר על המדף.
 

yela

New member
גיליתי לאחרונה אישה מדהימה שיש לה חנות מקסימה של ספרים ישנים

גיליתי אותה במקרה ברשת כשחיפשנו ספר ילדים ישן נושן.

היא מאלה שחייהם מוקדשים לספרים הישנים.

יכול להיות שיהיה לה עניין בחלק מהספרים שברשותכם.
חפשי ברשת "מדף הספרים של פאני"
היא נמצאת במקום הכי מרכזי בתל אביב, אבל אם מתאמים איתה, אפשר לעצור ממש בדלת החנות ולעשות איתה החלפות מבלי להזדקק לחניה וכו.
אם צריך יותר זמן, אז יש חניון ממש מולה.

שווה להתכתב איתה או לדבר אם יש בעיה.
באתר שלה רשום: "נא להתקשר לפני שמגיעים במיוחד מחוץ לעיר"... חמוד !
 

עדיקים

Active member
גם אני בעד לתת/למסור ולא לזרוק

יש לי מלא ספרי בישול חלקם ישנים יותר חלקם פחות.
למרות כל מה שיש ברשת תמיד מוצאת גם מתכונים מעניינים בספרים.
חברה פעם אמרה לי שאם יש מתכון אחד בספר שאני עושה קבוע הוא כבר שווה את ההשקעה ואכן בכל אחד מהספרים הרבים שיש לי (יש לי הרבה ואני ממשיכה וקונה למרות המתכונים הרבים שקיימים ברשת) יש לי לפחות מתכון אחד מוצלח שאני עושה קבוע.
רק לפני כחודש קניתי לי שני ספרים חדשים.
 

tzivi1

New member
משאירה (כנראה לנצח), ועוד מוסיפה לאוסף ספרים ישנים שאחרים

רוצים לזרוק.
&nbsp
מעט מאוד מבשלת מהם, אבל מאוד אוהבת לדפדף, לשאוב רעיונות ולהתגרות מהתמונות

&nbsp
יש כמה ספרים, שהם בעיני על תקופתיים, ומתאימים גם לימינו. יש לי ספר של בישול איטלקי של אהרוני וספר עוגות מהירות של בני סיידא, ושניהם כאלה.
&nbsp
יש לי כמה ספרים של בישול בריא מלפני בערך 10 שנים, שלא פתחתי כבר הרבה שנים. פתחתי אותם לפני חודש, וגיליתי כמה שהבישול הבריא התפתח מאז. גם זה נחמד.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אתמול ראיתי את "הבישול הצרפתי" של אהרוני (משומש) והתלבטתי אם

לקנות או לא.

ממליצים?
 

tzivi1

New member
לא מכירה את ספר הבישול הצרפתי שלו (שלי איטלקי).

את מתחברת לאהרוני? אני מאוד אוהבת את הטעמים שלו.
&nbsp
אני יודעת שיש הרבה שלא אוהבות אותו, טוענות שהמתכונים שלו לא נכונים. אבל אותי תמיד מצחיק כשאומרים שהוא לא מדויק... בעיני הוא הכי מדויק מכולם, גם בכמויות וגם בטעמים (ברמה של אם הוא כותב כפית כורכום, וזה נראה לי הרבה - בסוף הכפית שהוא כותב זו הכמות המושלמת למנה).
&nbsp
אם את מתחברת לאהרוני, תדפדפי קצת בספר תראי אם זורם לך, ואם זורם - הייתי קונה. יכולה להגיד שהאיטלקי מאוד מוצלח. הבישול האיטלקי זה מהתקופה השמנה שלו, אבל המתכונים מאוד איכותיים, ואין תחושה של ערימת שומן.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אדפדף, בע"ה. לי יש את הסיני שלו, מאד אוהבת, ואת האטלקי, שטרם

בחנתי כראוי.

אולי בתשעה באב..
 
למעלה