שרשור תשעת הימים (ללא בשר) התשע"ז - 2017

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור תשעת הימים/ללא בשר


ושוב הגענו לימים האלה, שעם כל העצב והכובד שלהם מספקים תרוץ לאכול מאכלים חלביים/טבעוניים, שעל חלקנו מועדפים על פני בשריים.

שרשרו נא את המלצותכם למאכלים שיוכלו להשביע אותנו בימים נטולי הבשר הללו.

לשנה הבאה בירושלים הבנויה
 
ארוחת דגים ותפוחי אדמה

משתמשים באיזה דג שאתם אוהבים.
זהו מתכון מבית אמי, מהתקופה בה אפשר היה להשיג בישראל בעיקר
קרפיונים. אחר כך עברנו לנסיכת הנילוס רחמנא ליצלן.
מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם, מקררים וחותכים לפרוסות לא דקות מדי.
חותכים גם עגבניות, בצל ופלפל באיזה צבע שיש.
מוסיפים שפע שיני שום חתוכות וגם מנות דג.
מוסיפים שמן זית, מלח (אצלי אוהבים מלח גס) ופפריקה מתוקה.
שמים הכול בתבנית מרופדת בנייר אפייה ועליו ניר כסף. אפשר להשתמש
בשני גיליונות נייר אפייה אבל יש לשטוף ולסחוט קצת את הגיליון העליון.
מערבבים את כל מרכיבי המאכל (אני אוהבת לעשות זאת בידיים עטויות
כפפות, מה שמאפשר ערבוב טוב שאינו מועך שום דבר) ומסדרים כך
שהדגים יושבים מעל כל השאר.
אופים בגריל עד שהדגים צלויים מצד אחד. הופכים ומזיזים, כך שגם תפוחי
האדמה יתהפכו, וירקות ותפוחי אדמה שהיו מכוסים קודם בדג, יהיו עכשיו
חשופים לגריל.
אופים עוד עד שהכול מקבל צבע יפה.
לגבי כמויות העגבניות, הפלפלים, הבצל והשום - הם רק תבלין. העיקר בתבנית
הם התפו"א והדג.
&nbsp
&nbsp
 

חנהפ

Active member
קציצות טונה

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/01/blog-post_1924.html[/URL]

רכיבים:

2 קופסאות טונה מסוננות משמן
בצל
גזר
2 קישוא
4 ביצים
2 שיני שום כתושות
מעט פרורי לחם (כף או שתיים)
מלח
פלפל שחור


אופן הכנה:

לגרר דק את הבצל, הגזר והקישואים.

לסחוט מנוזלים.

להוסיף את שאר הרכיבים.

ליצור לביבות ולטגן בשמן.
 

חנהפ

Active member
קציצות בורי ברוטב ירקות קלויים

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2017/02/blog-post_1.html[/URL]


רכיבים

2 דגי בורי נטו 750 גר' טחון
3 כפות שמן זית
פרוסת חלה מורטבת וסחוטה, לקצוץ דק
4 שיני שום
1/2 בצל סגול קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה
מלח,פלפל שחור,כמון
רוטב:
2 עגבניות ו-2 פלפלים לקלות, לקלוף ולקצוץ
5 שיני שום קצוצים
פפריקה,פלפל שחור כורכום
מלח
קורט סוכר
2 רסק עגבניות
1/2 1 כוסות מים
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
לערבב את הדגים הטחונים עם שאר הרכיבים
להניח בצד לספיגת טעמים

להכין את הרוטב:

להזהיב ב- 4-5 כפות שמן את השום הקצוץ
להוסיף חצי כפית פפריקה
רבע כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
לערבב 2 דקות
להוסיף את הירקות הקלויים
רסק עגבניות ומים
להביא לרתיחה, להוסיף סוכר
לבשל כ- 5 דקות
לתקן טעמים
לבזוק פטרוזיליה קצוצה
לגלגל קציצות קטנות מעיסת הדגים
להגליש לסיר
לבשל כ- 40 דקות
 

חנהפ

Active member
פילה אמנון אפוי בירקות

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/06/blog-post_11.html[/URL]


רכיבים:
10 יח' פילה אמנון מופשרים מתובלים במלח,פלפל שחור ומיץ לימון
רוטב ירקות:
2 בצלים פרוסים
2 גזרים פרוסים דק
4 פלפלים פרוסים
רסק עגבניות
2 כפות פפריקה
מלח,פלפל שחור
לימון קלוף וקצוץ
פטרוזיליה
מים
אופן ההכנה:
להזהיב את הבצלים בשמן זית
להוסיף את הגזר והפלפלים
לאדות על אש קטנה כ- 15 דקות
להוסיף 1 קופסת רסק עגבניות
2 כוסות מים
מלח,פלפל,פפריקה וקורט סוכר
לבשל חצי שעה
להוסיף לימון קצוץ ופטרוזיליה
לקרר את הרוטב



לצקת מעט מהרוטב לתבנית חסינת אש
לסדר את הדגים
לצקת מעל את שארית הרוטב
לשים לב שכל הדגים מרוחים ברוטב
לאפות כ- 40 דקות בחום 170 מעלות
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קציצות קינואה, ריקוטה וירקות

הקציצות האלה דברו אל ליבי מהרגע שדפדפתי לראשונה בספר "מנה עיקרית" של לימור לניאדו-תירוש וכן גם רוטב היוגורט טחינה הנלווה.

את הריקוטה ופירורי הלחם הכנתי (כמובן) לבד ושיניתי מעט את רשימת הרכיבים: השתמשתי רק בנענע טרייה לימור בקשה חלק טרייה וחלק מיובשת) ואני מניחה שגם פטרוזיליה/שמיר יתאימו. המרתי את הצנוברים שבמקור באגוזים (קצת פחות אלרגני), וגם את האוכמניות המיובשות המרתי בכמות דומה של אגוזים קצוצים.

לימור מציינת שאפשר להכין את הבלילה מראש ולשמור במקרר (24 שעות) עד לטיגון. אני בישלתי את הקינואה מראש אך את התערובת הכנתי שעתיים-שלוש לפני הטיגון.

לפני שתשאלו, כן, אפשר גם לאפות. לא העזתי לנסות לאפות את כל הקציצות למפגש, אך כשראיתי שמתנהגות יפה בטיגון, אפיתי כמה אחרונות.

מומלצות בכל פה.

קציצות קינואה, ריקוטה וירקות/לימור לניאדו תירוש, "מנה עיקרית"

מביאה בשינויים שלי.

החומרים, לכ- 36 קציצות (6-8 מנות):

1 כוס קינואה (לא מבושלת)
200 גרם ריקוטה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר קלוף ומגורר
1 קישוא מגורר
4 ביצים
4 כפות פירורי לחם
1 כוס עלי נענע קצוצים
4 כפות אגוזים קצוצים
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל טחון שחור
¼ כפית כורכום
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הקינואה ומבשלים 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים.

מעבירים את הריקוטה למסננת לניקוז נוזלים.

מטגנים את קוביות הבצל עד שקיפות.

מערבבים בקערה גדולה את הקינואה, הבצל המטוגן ויתר החומרים לקציצות ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות, או לכל הלילה.

מוציאים את הקערה מהמקרר, יוצרים קציצות יפות ושטוחות.

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד, עד שהן זהובות ופריכות.

או, אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות צלסיוס על נייר אפיה ששומן קלות בשמן זית.

אפשר להגיש לצד רוטב יוגורט- טחינה להלן וסלט ירקות.

רוטב יוגורט-טחינה

כל כך חמצמץ ומרענן!

החומרים:
4 כפות טחינה גולמית
11/2 כפיות מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת
½ כפית מלח
250 גרם יוגורט

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה טחינה ומיץ לימון, מתבלים, מוסיפים יוגורט ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמנון בעגבניות ולימונים

אמנון בעגבניות ולימון של אסתי מ"הבית של בנג'י"

חומרים:
6-8 פילטים של אמנון
שמן זית
2-3 חופני עגבניות שרי
6-7 שיני שום קצוצות
פרוסות דקות מלימון אחד
עלים מ4-5 גבעולי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
מלח + פלפל
אופן ההכנה:
מניחים פרוסות פילה מושט (עור למטה) בתבנית מרופדת בנייר אפיה, בוזקים פפריקה *2, מלח פלפל, המון שיני שום קצוצות, עלי כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצים, שמן זית, עגבניות שרי ופרוסות בצל (אם יש ואם רוצים, קצת יין לבן) ואופים כ 40 דקות.

מעדן!

 

michalgad1

New member
קוביות דג בסגנון מעורב ירושלמי

טרם הכנתי. מתוכנן לתשעת הימים.
http://touchfood.co.il/קוביות-דג-בסגנון-מעורב-ירושלמי

כ-500 גר’ לברק/מוסר/דג לבן אהוב וטרי אחר
2 בצלים אדומים פרוסים לטבעות דקות
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
תבלינים:
1 כפית סומק
לא לוותר – רוב הירקנים והמעדניות מחזיקים אותו.
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית קארי צהוב
1 כפית כורכום
1/2 כפית חוויאג’ למרק
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טרי
להגשה: עלי פטרוזיליה קצוצים
הוראות הכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת בינונית-גדולה, על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
[טיגון הבצל]
[בצל מטוגן]
מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד כדקה.
[הוספת השום]
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
[הוספת התבלינים]
[בצל מעורבב עם תבלינים]
כעת, מוסיפים את קוביות הדג, מערבבים ומבשלים במשך כמה דקות בודדות עד שמוכן (כאשר מדי פעם מערבבים בעדינות).
[הוספת קוביות הדג]

[טיגון הדג2]

[טיגון הדג4]
מעבירים לצלחת (או שלא, אני הגשתי הפעם את המחבת ישירות לשולחן) ומפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל (לא חובה, אבל מוסיף).
[עם פטרוזיליה]
מגישים חם עם טחינה טובה, הום מייד, ליד (הסבר והמלצות למי שצריך אוטוטו) וחלה טרייה (אם רוצים להשקיע לכו על זאת).
[עם חלה וטחינה]
טעים טעים.
המלצות לטחינות מעולות הבאתי לכם כבר בפוסט הזה (היונה, הר ברכה וקראוון), אני מוסיפה עליהם גם את “אל ארז”, עם המכסה האדום.
איך מכינים טחינה הום מייד מעולה בקלי קלות? משקשקים ומערבבים את הטחינה הגולמית ושופכים את הכמות הרצויה לקערה, מוסיפים קווץ’ של חצי לימון ומעט מים קרים ומערבבים. אם סמיך מדי (ויהיה סמיך מדי בהתחלה..) מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים – ככה ממשיכים עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים במעט מלח. אם רוצים, מוסיפים גם שן או שתיים של שום כתוש, מערבבים וטועמים: אולי עוד מעט לימון/עוד מעט מלח וזהו. ככה אני אוהבת את הטחינה שלי.
 

אמרלדה

Active member
חצילים אפויים בעגבניות עם גבינה

זה מה שעושה את זה למנה עיקרית. תוספת החלבון, הגבינה.

בתבנית משומנת:
פרוסות חציל (אפשר בלאדי) בעובי ס"מ או קצת יותר
משוחות במברשת בשמן ופזורות מלח (הכי כיף אטלנטי)
עליהן פרוסות בשרניות של עגבניות אדומות צפוף צפוף,
עליהן שום כתוש (אני משתמשת במוכנים למתכון הזה, כי
נדרשת כמות גדולה) ועליהן פרוסות גבינה שאוהבים.

או, כפי שהכנסתי לתנור כרגע - על החצילים תערובת שעורבבה
בקערה של חצאי עגבניות שרי עם המון שום כתוש והרבה פרמזן מגוררת.

180 מעלות, לבדוק אחרי 40 דקות.
 

חנהפ

Active member
אנצ'ילדה במילוי פטריות עם סלסה חריפה ומוצרלה

[URL]https://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search?q=%D7%90%D7%A0%D7%A6%27%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%94[/URL]

מצרכים:

6 טורטיות מוכנות,
2 בצלים פרוסים
3 סלסלות פטריות
70 גרם (או פשוט חופן נדיב) גבינת מוצרלה מגוררת

כוס סלסה רוחה (סלסה אדומה חריפה) -קנויה

אופן הכנה:

מזהיבים 2 בצלים פרוסים עם מעט שמן זית
פורסים את הפטריות לפרוסות עבות
מקפיצים מעל להבה גבוהה, 4 דקות או עד שהן רכות.
אם יש הרבה נוזלים להוסיף כף קורנפלור
מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, מערבבים


מקררים

מכינים את האנצ'ילדה:

מניחים טורטיה אחת על קרש או משטח עבודה ומניחים במרכזה שורה מהפטריות


מגלגלים לרול ומניחים בתבנית חסינת חום, עם צד הסגירה כלפי מטה.


חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות.
יוצקים שכבה אחידה של סלסת העגבניות מעל הטורטיות המגולגלות


ומזיזים מעט אל הטורטיות כדי שהרוטב יחלחל.
מפזרים מעל את גבינת המוצרלה.
אופים בחום 200 מעלות 15 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה לבעבע.
מוציאים ומגישים חם (אבל לא אוכלים מיד כי זה יעשה לכם כוויה בפה).
 

עדיקים

Active member
רביולי במילוי בטטה/ריקוטה ותרד ברוטב עגבניות

אצלנו זו ארוחה קלילה ואהובה מאוד.
בצק לרביולי אני מכינה מאתר של ג'אקומו- http://www.giacommo.net/recepies/pasta/ravioli.htm
בצק לרביולי ולקנלוני
החומרים:
250 גרם קמח דורום, או קמח לבן
2 ביצים,
1 כף שמן
2 כפות מים.
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומפעילים עד שנוצר בצק אחיד.
מניחים את הבצק בתוך שקית ניילון ושומרים במקרר במשך שעה אחת.
מכינים עלים, רצוי עם מכונת פסטה וחותכים מהם עיגולים בקוטר של כוסית יין.
במרכז כל עיגול מניחים את המילוי, מורחים את שולי העיגול בחלבון של ביצה ומניחים מעל את העלה השני.
מהדקים באצבעות מסביב סביב.מבשלים במים רותחים מומלחים במשך 4-5 דקות.
אני מכינה את הרביולי בצורת ריבוע ולכן חותכת עם חותכן פיצה זה יותר קל. מכינה בדרך כלל כמות ומקפיאה חלק לפעם הבאה.
למלית בטטה-אני מבשלת בטטה מוסיפה מעט טימין מל"פ ומועכת.
למלית ריקוטה ותרד אני מבשלת תרד מערבבת עם ריקוטה מוסיפה מל"פ.
לרוטה עגבניות- מטגנת בצל חתוך גס כששקוף מוסיפה מעט שום חתוך גס ואחרי את עגבניות מתבלת במל"פ. מבשלת כ-20 דקות וטוחנת במיקסר יד. לפני ההגשה מוסיפה עלי בזיליקום קצוצים גס.
את הרוטב לפני הוספת הבזיליקום אפשר גם להכין ולהקפיא.
 

yela

New member
טיאן ירקות פרובאנסלי - מצויין להגשה עם דג בתנור או מטוגן

ירקות טריים וטעימים. האיכות והטעם של הירקות ממש חשוב פה.

קישואים
חצילים
בצל
שום
עגבניות
זה השילוב הכי מומלץ, אבל אפשר גם עם פלפלים (אצלנו פחות הולך).
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אפשר להכין, מרובע, עגול, או בתבנית אינגליש רחבה. הכל הולך.
אפשר לשלב בין כל הירקות ברצף ואפשר להכין "כריכים" כמו בתמונה הזו

 

fields5

New member
מתגעגעת אליכם. זה כמו משפחה. כמו נסעתי לזמן מה ובע"ה שבה.

 

fields5

New member
אגב אני עדיין לא מצליחה להעלות פוסטים מהודעה חדשה רק תגובות

ההנהלה פה שאלה אותי אלף שאלות ותשובות אין.
אולי הבעיה אצלי במחשב אבל תוהה. כי במקומות אחרים כן עולים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מאפה פסטה וטונה של סבתא אסתר

את המאפה הזה הכינה סבתא של החצי לכבוד הביקור הראשון שלי בביתם, עוד לפני שהתארסנו. סבתא אסתר אספה מידע מודיעיני באשר להעדפותי הקולינריות והמחקר הניב את המאפה הזה, שהתאים לי בול: קליל, חלבי, משביע וקל להכנה. מאז יש לי פינה מיוחדת למאפה הזה.

מדובר במאפה אמריקאי נפוץ, עם קיצורי הדרך הנהוגים שם (שימורי ירקות ושימוש במרק מקופסת שימורים). למרות כל הסנטימנטים למקור, תמיד רציתי “להבריא” אותו קצת- להשתמש בירקות טריים (להוציא האפונה הקפואה) וברוטב בשמל ביתי במקום רוטב משקית.

אני מכינה את המאפה הזה באופן קבוע לסעודה מפסקת לפני צום תשעה באב והשנה הצלחתי סוף-סוף לערוך לו מיקצה הבראה קצרצר ועל כן מביאה אותו לפניכם.

המאפה בגרסתו העדכנית קיבל אישור מהחצי, אך למען ההגינות אציין שהנ”ל מלמל שלא היה מתנגד לקצת אבקת מרק “בשביל הטעם”.

מאפה פסטה וטונה של סבתא אסתר /Spots on Pots
החומרים, לתבנית בגודל 20×20 ס”מ, או בעלת קיבולת דומה:
לרוטב הבשמל:
3 כפות חמאה
3 כפות קמח
11/2 כוסות חלב (אפשר להמיר חלק במים)
½ כפית חרדל
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן (או שחור, אם אין)
¼ כפית אגוז מוסקט מגורר

למאפה:
מעט חמאה לשימון התבנית
3 כוסות פסטה קצרה ומסולסלת, מבושלת עד לדרגת “אל דנטה”
2 קופסאות (160 גרם לפני סינון כל אחת) שימורי טונה (במים או בשמן)
3 כפות שמן זית לטיגון
2 בצלים גדולים, קצוצים
2 גזרים בינוניים קלופים, חתוכים לקוביות
1 כוס אפונה קפואה
1 סלסלת (כ- 300 גרם) פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
כל כמות רוטב הבשמל שהכנו (כ 11/2 כוסות)
100 גרם גבינת קשקבל (או מוצרלה) מגוררת, לפיזור מעל הפשטידה
4-5 כפות פירורי לחם, לפיזור מעל הפשטידה

אופן ההכנה:
לרוטב הבשמל:
בסיר קטן על אש בינונית ממיסים את החמאה.
מוסיפים את הקמח, החרדל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים היטב בכף עץ במשך כ2-3 דקות, עד להזהבה.
מסירים מהאש, מוסיפים חלב תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
מחזירים לאש נמוכה ומבשלים תוך ערבוב כ-5 דקות עד למרקם חלק וסמיך.
טועמים ואם צריך, מתקנים תיבול.
מניחים בצד.

למאפה:
משמנים את התבנית היטב בחמאה.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס.
מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן זית. מוסיפים קוביות גזר ומטגנים יחד 2-3 דקות, להתרככות קלה.
מוסיפים פרוסות פטריות ומקפיצים כ-2 דקות נוספות.

בקערה רחבה מערבבים פסטה, בצל מטוגן, טונה, אפונה, גזר ופטריות.
מוסיפים רוטב בשמל ומערבבים.
טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מעט מלח, פלפל או אגוז מוסקט.
יוצקים לתבנית, מפזרים גבינה מגוררת ומעליה מפזרים פירורי לחם.

אופים לא מכוסה, כ-30 דקות עד להזהבת-השחמת הגבינה ופירורי הלחם.
לחיתוך קל ואסטטי, מומלץ לצנן היטב במקרר לפני הפריסה ולחמם שנית (תודה ליעלה על הטיפ).

 
למעלה