המלצות משבת סלט שורשים וסלט חיטה

עדיקים

Active member
סלט שורשים

מתכון מהבלוג של לייזה פנלים, בלוג מעולה עם מתכונים טעימים. פעם ראשונה שהכנתי ממנו אבל טעמתי מתכונים שעשו מהבלוג וראיתי רעיונות לדברים מעולים
http://lizapanelim.com/סלט-הכל-במגררת/

סלט הכול במגררת
סלט אסייתי, שבדרך כלל מכירים בגרסה המבוססת על פאפייה ירוקה. אבל אפשר גם לאמץ את הגרסה הצבעונית, הכל כך טעימה ועשירה בוויטמינים, כי כל הירקות טריים, אפילו הסלק.
חומרים ל-4 מנות:
גזר גדול
תפוח-עץ ירוק
קולרבי
סלק (טרי, חי!)
צרור כוסברה, קצוצה
לרוטב:
2 כפות שמן
כף דבש
3 ס”מ ג’ינג’ר, מגורר
3 כפות רוטב סויה
3 כפות שמן שומשום
2 כפות מירין
2 כפות חומץ רגיל
1/2 כפית צ’ילי (לא הכרחי)
כף חמאת בוטנים (לא הכרחי)
להגשה:
3 כפות בוטנים קלויים, שבורים
נערבב את חומרי הרוטב, נטעם ונתקן תיבול.
נגרר את הגזר, התפוח, הקולרבי והסלק במגררת (פומפייה). נוסיף את הכוסברה.
נערבב את כל היופי הזה בקערה עם הרוטב, נפזר מעל את שברי הבוטנים הקלויים ונגיש.

הערות שלי-
קונה את הלקט המוכן של השופרסל קולורבי גזר וסלק
לא היה לי תפוח גרנד סמיט היה לי דלישס ויצא מעולה
לא היה לי מירין הוספתי מעט חומץ אורז,
לא הוספתי צ'ילי וחמאת בוטנים
 

michalgad1

New member
נקרא מצויין. איזה קטע גם אני השבת הכנתי מלא מתכונים מהאתר של

קציצות באפונה, ממולאים ועוף עם תפוחי אדמה וסלק. מומלץ
 

עדיקים

Active member
סלט חיטה

אחרי שפעם שעברה יצא לי סלט לא מוצלח ולא אהבו בכלל הפעם חיפשתי מתכון מעניין יותר והוא קצר תשבוחות ומחמאות, מתכון מ-XNET.
http://xnet.ynet.co.il/food/articles/0,14567,L-3109157,00.html

4 מנות
1/2 ק"ג (1 חבילה קטנה) חיטה
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים אדומים
4 גבעולי בצל ירוק
חופן אגוזי פקאן
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוץ
חופן חמוציות
לרוטב
1/2 כוס סויה
1/4 כוס מיץ לימון
2 כפות סילאן או דבש
1/3 כוס שמן (זית או קנולה)
אופן ההכנה
משרים את החיטה בסיר עם מים במשך כשש שעות.
מביאים את המים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מסננים ומצננים.
חותכים את הפלפלים, הבצל הירוק והפקאן. קוצצים את הפטרוזיליה. מוסיפים לחיטה יחד עם החמוציות.
שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט, מערבבים וטועמים. אם צריך, מתקנים את התיבול.

הערות שלי-
אני השריתי לילה שלם את החיטה
הפלפלים שלי היו גדולים אז שמתי רק אחד מכל סוג, היה מספיק עשיר.
שמתי סויה של אוסם ולא אמיתית, נראה לי מתאים יותר וזה באמת הצליח.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
והמלצות שלי משבת: פרגיות אפויות על מצע ירקות, קישואים בקארי

סלט קולסלאו אסיאתי שחברתי הכינה ופאי דובדנים בקרם שקדים.

מי שרוצה מתכונים - אתן בשמחה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אה, וכמעט שכחתי - קבבים ממולאים בטחינה עפ"י הצעת יעלה והמלצת

אורני - יצאו מושלמים!

השתמשתי במתכון הקבב הרגיל שלי (של אסתי מ"הבית של בנג'י), הקפאתי טחינה כפי שהציעה יעלה ועטפתי קוביות טחינה בעיסת הקבב.

מצוין!
 
למעלה