טארט שזיפים בקרם שקדים- אורני, במיוחד עבורך

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טארט שזיפים בקרם שקדים- אורני, במיוחד עבורך


המתכון לטארט לקוח מהספר Bouchon Bakery ולהוציא שינויים קלים בקלתית (הוספתי קליפת לימון ותמצית וניל) וקצת דילוגים על שלבי צינון בשלב הכנת הבצק, נהגתי לפי הוראות המתכון.

טארט שזיפים בקרם שקדים/Spots on Pots
Bouchon Bakery, by Thomas Keller and Sebastien Rouxel

החומרים, לטארט בתבנית פאי בקוטר 26 ס”מ, או בתבנית מרובעת בגודל 10×10

לקלתית:
187 גרם ( 11/3 כוסות), קמח רגיל
23 גרם (3 כפות), ועוד 45 גרם (1/4 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
23 גרם (3 כפות) קמח שקדים
110 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 ביצה בינונית, בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח

לקרם השקדים:
75 גרם (1/2 כוס + 21/2 כפות) קמח שקדים
7 גרם (21/4 כפות) קמח רגיל
73 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
73 גרם (1/2 כוס +2 כפות) אבקת סוכר
1 ביצה בינונית, בטמפרטורת החדר

לשזיפים:
4-5 שזיפים בינוניים (רצוי מזן “סנטה רוזה”)

אופן ההכנה:
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים בצד, לעת עתה.
בקערה בינונית, מערבבים את הקמח עם קמח השקדים, 23 גרם מהסוכר והמלח.
בקערת המערבל מערבלים את החמאה במהירות בינונית עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את יתרת אבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות נוספות.
באמצעות מרית, מסירים את שכבת החמאה שנדבקה לשולי קערת המערבל ולתחתית ומערבבים עם יתרת התערובת.
מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים מעט, עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק קטנים.
מוסיפים את הביצה, גרידת הלימון ותמצית הווניל לבצק ומערבלים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. מעבדים מעט ביד ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים ומניחים במקרר למשך כשעתיים.
מרדדים את הבצק בין שתי שכבות נייר אפיה לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית.
מקלפים את נייר האפייה שעל הבצק ומעבירים את הבצק בזהירות אל תוך התבנית. מצמידים את הבצק לתחתית ולשולי התבנית ומסירים עודפי בצק. במידה וישנם קרעים בבצק אל דאגה, אחו אותם באמצעות אצבעותיכם. מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ-30 דקות.
מחממים את התנור לחום בינוני (180) מעלות.
לקרם השקדים:
בזמן שהבצק מתייצב במקפיא, מכינים את קרם השקדים.
בקערה בינונית, מערבבים את קמח השקדים עם הקמח.
בקערת המערבל מערבלים את החמאה במהירות בינונית עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים מספר שניות נוספות.
באמצעות מרית, מסירים את שכבת החמאה שנדבקה לשולי קערת המערבל ולתחתית ומערבבים עם יתרת התערובת.
מוסיפים את תערובת קמח השקדים ומערבלים.
מוסיפים את הביצה ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת חלקה.
מעבירים את קרם השקדים למקרר.
לשכבת השזיפים:
חוצים את השזיפים ופורסים כל חצי לפרוסות דקות.
להרכבה:
מורחים את קרם השקדים על תחתית הבצק.
מסדרים את פלחי השזיפים על קרם השקדים: יוצרים מעגל מפלחי השזיפים במרכז התבנית, כשפלחי השזיפים חופפים מעט אחד לשני. ממשיכים לסדר את פלחי השזיפים במעגלים עד לשולי הפאי החיצוניים, כאשר קצה כל מעגל חופף מעט את קצה המעגל הפנימי לו.
עם משתמשים בתבנית מרובעת, עורכים את פלחי השזיפים בשורות.
אופים כ-40 דקות עד שהקרם מתייצב ותופח מסביב לשזיפים.
מצננים בתבנית על רשת ומגישים בטמפרטורת החדר.
לחיתוך מדויק יש לקרר את הפאי במקרר, לפרוס ולהגיש בטמפרטורת החדר.



 
למעלה