מה בסירים
לכבוד שבת פרשת קרח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת קרח?

אצלנו, החצי ושניים מהבנים עדיין בטיול בחוף המערבי (כרגע ב Yellowsotne) והקטן ואני נוסעים בע"ה לאחותי!

נכון לעכשיו היא לא אומרת לי מה להביא, אז אביא עוגה, בע"ה ומקווה שתרשה לי להביא עוד דברים.

בכל מקרה אבשל קצת כי הבכור יערוך בבית "שבת חברים" וגם כדי שתהיינה שאריות לתחילת השבוע.

שבת שלום!
 

אורני 12

New member
אצלי משהו די מאולתר.

&nbsp
כמובן כנפיים בגריל
משהו מחזה עוף, אולי נתחים עם בצל ופטריות
סלט חי כלשהו
מבחר ירקות בתנור
טחינה
 

עדיקים

Active member
איזה כייף להתארח


אצלנו כנראה שוב שבת ללא בישולים
רוצה להכין שוב את עוגות השמרים של רוחל'ה, עוברות מעולה הקפאה אז אקפיא שיהיה לנו. מקווה להספיק היום בערב להכין כי מחר יום עמוס ויוצאים לטייל בסופ"ש. כנראה אוהלים עוד לא בטוח אדע בהמשך היום. אם יתבטל אכין לנו קובות מבושלות, אוהבים אצלי מאוד בזמן האחרון ויש לי עוף טחון במקפיא.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בטח כבר ענית לי פעם ופשוט שכחתי-"שמרים של רוח'לה" הן אילו

שמרדדים שוב לאחר גלגול המלית?
 

kisslali

New member
שמרים של רוחל'ה לא מרדדים פעמיים

מתכון מוצלח במיוחד לבצק שמרים חלבי, אני נשבעת בו

5 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
200 גר' חמאה
2 ביצים
כוס חלב
רבע כוס סוכר
קמצוץ מלח

כך אני מכינה, וזו בוודאי לא הדרך הקלאסית:
אני מערבבת שמרים וכף סוכר בכמה כפות מים חמימים.
שמה במיקרו חמאה, דקה אחת, כמעט נמס, מוסיפה כוס חלב קר, מערבבת נמרצות ואז מוסיפה שתי ביצים גדולות או שלוש בינוניות.
במיקסר אני שמה ק"ג קמח פחות כוס + רבע כוס סוכר. מערבב, מוסיפה את הנוזלים ואת השמרים שתוססים מעט בנתיים. מוסיפה קמח 'כמה שצריך' למרקם לא דביק אך לא יבש.
אפשר להתפיח שעה או לזרוק למקרר ללילה - התוצאה זהה ותלוי מה עוד יש להכין ומה נוח לי באותו רגע.
כשנחה עלי הרוח או כשקניתי חמאה במבצע, אני מוסיפה גם 300 גר' חמאה, לפעמים אני מוסיפה שמנת מתוקה במקום חלב, אם למשל הייתה שמנת במבצע.

מה שיוצא דופן בבצק הזה זה שהמאפה נשאר טרי/רך/טעים יותר מכל בצק אחר שהכנתי ואין לי הסבר הגיוני ללמה.

ללי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התפספס לי מתחת לראדר איכשהו - תודה! ונזכרתי למה התכוונתי אני

-היה מתכון שרץ ברשת לפני יותר מעשור - צמת השוקולית של רוח'לה. הכנתי אותו כשגרנו ב NY.

שם מרדדים לאחר המילוי.
 

עדיקים

Active member
אני התכוונתי לצמת שוקולית שאת זוכרת


אני מכינה מלית מקקאו ולא משוקולית, המלית הפשוטה של קקאו סוכר קנמון וחמאה (לוקחת כל פעם מספר אחר/מתכון אחר שמוצאת), לא זוכרת איזה מלית עשיתי בעבר אבל לא זכור לי שהכנתי גם אז עם שוקולית. גם אצלי היא היתה מפורסמת לפני כעשור והפסקתי לעשות אותה כי עשיתי מתכונים אחרים. עכשיו פתאום נזכרתי בה וכמה שהיא באמת מוצלחת ביותר. נשארת טריה כמה ימים על השיש וזה נהדר בניגוד למתכונים אחרים.
במתכון הזה באמת מרדדים אחרי המלוי ואז מרגישים הרבה מילוי בעוגה.
ניסיתי לפני כשבועיים למלא חלק עם סוכר אגוזים וקנמון ואחד עם גבינה שנשארה לי. יצא פחות מוצלח לטעמי. אמשיך לשמור על המלית השוקולדית היא הכי מוצלחת לבצק הזה לטעמי.
בסוף לא הכנתי את העוגות אולי אכין לשבוע הבא. נסענו לטייל, לא היינו בבית השבת ולא היה לי זמן.
 
לא ידוע

האיש עובד בסופ"ש ושבוע הבא לא נמצאים כל השבוע.
אולי אכין משהו בקטנה.
אכין בוודאות את עוגת האוכמניות שיעלה הביאה ולא הכנתי בשבוע שעבר.
אם כי לא הייתי ילדה טובה וקניתי תערבות פירות יער קפואים. הן יותר קרצו לי מהאוכמניות. נקווה לטוב

ייתכן ואכין גם עוד לחמניות של יונית צוקרמן. פשוטות וכה טעימות.
 
אצלינו

לא יודעת אם הבכור יגיע מחר או בשבת.
לארוחת שבת הזמנתי את חמותי וגיסיי.
מניחה שנהיה בערך 12 איש.
אכין עוף עם שעועית ירוקה
תפ"א בתנור
גיסתי בדר"כ מכינה עוף במרינדה, אורז לבן וסלט ירוק.

הכנתי עוגת שזיפים ובראוניז.
לשבת אכין סיר מרק לקובה(קנוי)
בורגול עם בשר טחון
 

rinatpol

New member
אצלי שישי בערב לבד

שניצלים לילדים,
עוד קצת אוכל מוכן לנו.
סלט ירקות
פסטה
אנטי פסטי.

שבת בבוקר :
מארחת את ההורים והאחים סה"כ נהיה 8 מבוגרים +3 ילדים
עוגה חלבית שחזור משבוע שעבר רק במקום חמאת בוטנים יהיה וניל עוגיות.
שינויים לפי טעמי הקהל.. השאריות ילכו לעבודה שלי או שלו..

חלות ביתיות אחותי מביאה
סלטים : טחינה, חומוס, טאבולה מקינואה . סלט גזר אסייתי
פסטלים ומטוגנים למינהם. עם בשר ובלי
עיקריות:
חזה עוף בהדרים וערמונים
קציצות בטחינה וסומק - בפריזר.
שניצלים.
תוספות:
ניוקי ברוטב עגבניות
אנטי פסטי - פלפלים, בצלים, תפוחי אדמה ובטטות.
פסטה
אורז או קוסקוס.
סלט חסה
סלט שאחותי תביא.

קינוח - אבטיח. כדורי שוקולד. ושלוקים לילדים


*מתלבטת אם זה מספיק אוכל, חזה עוף יש לי קילו, שניצלים חצי קילו, וקציצות גם קילו. ויהיה גם גם את הפסטלים או מה שאני אמצא בקייטרינג.
מתלבטת אם להפשיר עוד קילו בשר טחון / חזה עוף מה דעתכן?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני חושבת שיספיק, אבל בלי שאריות. בהתחשב במגוון מנות הפתיחה

ובכך שזה קיץ, אני הייתי משאירה כך.
 

rinatpol

New member
נכנעתי לפולניה, אני אכין גם פאי רועים

אוהבת שיש שאריות לפחות עד שני
 

חנהפ

Active member
גם אנחנו שבנו לפנות בוקר, עדיין עייפה ולא ממש בא לי מטבח

מזל שהייתי חרוצה והקפאתי לפני הנסיעה מכל הבא ליד, אוציא מה שיש, מחר אכין עוד קצת ירקות וסלמון אפוי
 
למעלה