שבוע טוב

michalgad1

New member
שבוע טוב

הייתי שותפה לארוחת שבע ברכות. התבקשתי להביא עוגה ופתאם התחשק לי להכין עוגת ביסקויטים, כזו של פעם. מסתבר שבחיים לא אכלו פה משהו כזה , לפחות לא אלו שנכחו בארוחה ( 25 ) . אז היא כמובן היתה מסמר הקינוחים. זה הצחיק אותי כי בארץ זה משהו שכולם מכירים ונחשב נדוש ...אז חידשתי להם עם העוגה הכי ותיקה ברפרטואר הישראלי...
 

yela

New member
שבוע טוב ! זו לא העוגה הכי וותיקה, אלא העוגה הכי אהובה !!

זכתה בכל המשאלים במקום הראשון כעוגה הכי אהובה על הישראלים, כעוגה ישראלית.
חושבת שבמשאל של יובל למדינה ועוד.
 

yela

New member
יותר וותיקות ממנה היו: עוגת ריבה או פירות, טורט גבוהה/לייקח

עוגת גבינה אפויה, עוגת דבש, שטרודל תפוחים, עוגת פרג

מבוססות כולן על חומרים שהיו כבר בארץ וידע שהגיע מממסורות בחו"ל ברוב המקרים.

עניין הביסקויט הגיע הרבה אחרי, מניחה שאחרי תקופת הצנע, כשהיו כבר ביסקויטים.
התחילה דווקא כעוגת הפירמידה שהיתה חלק מתוכנית הלימודים בבית ספר. במסגרת שיעורי תזונה ומתכונים לחדר האוכל. כאשר ילדים אכלו בבי"ס ועזרו בבישול.
באותן שנים זה היה מבוסס רק על גבינה או קצת מרגרינה כדי להגדיל הכמות.
רק יותר מאוחר, התחילו להשתמש גם בשמנת מתוקה, זה כבר היה בשנות השישים והיה יקר מאוד ועוד לא זמין לכולם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכנת בגירסה פרווה?

 

yela

New member
אפשר תמיד להכין פרווה מכל דבר, אבל זה לעולם לא יהיה דומה

לאמיתי.

הביסקויטים זקוקים לנוזלי הגבינה והחלב כדי שיתנו את המירקם הנכון לעוגה.

כל החומרים הפרווה, גם אם ירטיבו אותם, לא יביאו את המשהו הטעים הזה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ברור, ברור. לא הייתי מפרוונת בעד שום הון, אבל תהיתי אם

התאפשר להכין חלבי בארוחת צהריים עם אמריקאים..
 
למעלה