מה בסירים
לכבוד שבת פרשת שלח לך?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת שלח לך?

מסובך אצלנו.

החצי ושניים מהבנים נסעו לטיול בן 3 שבועות בחוף המערבי.

זה אומר שאני עם הקטן ושני הגדולים.

לא בטוחה עדיין אם אסע לחיפה במהלך יום שישי, אם כן אקנה חלק מהאוכל. אם לא, אבשל.

אם אהיה בבית בשישי, אכין בע"ה כך:
ליל שבת:
מרק גזר ושמיר
סלמון בטריאקי
אורז לבן פטריות פורטבלו
סלט גדול.

צהרי שבת:
שניצלים
חזה עוך מוקפץ
אטריות
אנטיפסטי
צלי קישואים

במחלקת האפיה:
בא לי להכין עוגת שיבולת שועל ומשמש
ואולי בראוניז.

שבת שלום לכולם!
 

michalgad1

New member
ואצלינו

קצת מסובך. אני והחצי מוזמנים לצהריים לשבע ברכות שצריכה להכין קצת אוכל לשם אבל הגדולים נשארים בבית אז להם נכין דברים אחרים...
לערב
מרק ירקות
תפוחי אדמה ממולאים בבקר ברוטב סילאן
חזה עוף על האש
לצהריים נוסיף
בורקס דלי
שניצל פרצל
תוספות יהיו מהסלטים שאכין לצהריים- סלט כרוב ונודלס וסלט ההפתעות
יש עוגת גבינה ועוגת שוקולד
אביא לצהריים עוגת ביסקוויטים (ביקשו עוגת שוקולד אבל מקווה שיתרצו בביסקוויטים)
חלות מהפריזר
 

rinatpol

New member
אנחנו בבית, הוא חזר מהמילואים. היפ היפ.

הבית מבולגן יותר , אבל כייף שהוא בבית.
בא לי מאכלים קלילים,
אין לי שום רעיונות .
יש לי חזה עוף ובשר טחון.
העיקר עוגה יש :) וגלידה , דרך אגב קנינו את הגלידה טורטית והיא מעולה.
 

rinatpol

New member
עדכון - אנחנו מוזמנים לשישי בערב חלבי.

מכינה לזניה
ועוגת גלידה בסיס בראוניז ושכבת גלידת שוקולד+שכבת גלידת חמאת בוטנים.
נראה איך יילך
הבעיה שהבשר כבר מופשר
אז חבר נתן לי מתכון לקבבונים עם טחינה וסומק שאני אכין ואקפיא
ולחזה עוף אולי אני אצרוב אותו לרגע ואעשה ממנו סלט עוף להמשך השבוע.
 
לי יש חשק לקארי

אז אכין קארי צמחוני ולידו אורז.
ראינו איזה מתכון של פסטה עם חזה עוף שלם בסיר אחד שאני מתכננת להכין.
ועוד מתכון של סלט אסייתי עם כרוב ועוף ברוטב חמאת בוטנים.
דיברנו שמזמן לא אכלנו דגים שלמים אז אולי תנוח על האיש הרוח ויפנק אותנו.
אני רוצה להכין את העוגה שיעלה הביאה כאן למטה, מחפשת תחליף לאוכמניות.
 

yela

New member
ראי תשובתי, גם חשבתי על הדובדבנים אבל אוכמניות זה 10

 

yela

New member
הכנתי קצת הודי בשבת שעברה וכולם אכלו מזה המון, גם הקרניבורים

שעבדתי עבורם במיוחד, חיסלו לטבעונים את רוב ההודי. כולנו אוהבים הודי ומכינה הרבה בימי חול כי זה הכי מהיר וטעים.
בקיץ אוהבים לאכול עם יוגורט או רוטב חלבי אחר. נפלא !

אגב, האוכמניות עושות את העוגה, אפילו אלה הקפואות שגם מתיחסים אליהן במתכון (הארה שקיבלתי מחברה שהעבירה המתכון, כנראה שראתה את זה בשו"ת או בטוקבקים בארהב)..
אולי חצאי דובדבנים גם יתאימו, אבל לא פירות אחרים.
 

yela

New member
את ממש לא צריכה ספרים כדי לבשל הודי. ממש לא ! הודי זה עקרון

שאם את לומדת אותו פעם אחת, אח"כ את צריכה פשוט להתאים אותו לירקות/קטניות שאת מבשלת וזהו!
קונים סדרה של תבלינים: זרעוני כמון, זרעוני כוזברה, גרגירי חרדל (שחור/צהוב), כורכום, פלפל ירקות/אדום חריף (אפשר להחריף עם פפריקה חריפה/פלפל שחור).
עוד כמה דברים כמו שום, בצל, ג'ינג'ר, עשבי תיבול.

ואם אין זרעונים וגרגרים, אפשר להשתמש אבקת כמון, כוזברה, חרדל וכו.

נסי להשיג את הספר של מדהור ג'אפרי (יש 2, אז הכשר כמובן). קיים בכל החנויות יד-2 שיש ברשת. אולי יש אצלכם בחנות ספרים משומשים.

חשוב לזכור שזה מטבח מעולה לחימום בשבת על פלטה. האוכל ההודי רק משתבח בחימום נוסף ( לא ממושך), אפשר להכין את רובו אפילו בחמישי בערב ולאכול בכיף גם בתחילת השבוע (לכן כדאי להכין סירים גדולים)...

חפשי ברשת 2-3 מתכונים למתחילים כמו:
אלו-גובי - אפשר עם כל מיני ירקות אבל הכי אוהבים כרובית-תפו"א
דאל עדשים - אני מכינה מחומות / שחורות, אבל אפשר מהיר מכתומות.
אפשר לחפש גם בריאני - תבשילים כבדים יותר, גם בשריים.
אם את מוסיפה לשניים הנ"ל סיר אורז - יש לך ארוחה טובה או תוספות לבשר.
אם אוכלים צמחוני, מוסיפים רוטב ראיטה חלבי.

תתחילי! החשש שלך פשוט מיותר, זה המטבח הכי קל שקיים ומתאים לכולם אם שמים מינון נכון של חריפות, לפי טעם הקהל הסועד.

בגלל שיודעת שאת קצרה בזמן (עבור עצמך
), אז קחי כמה לינקים :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4148627,00.html

http://www.haaretz.co.il/food/1.2705237

מידע על מסעדות והרבה מתכונים
http://www.mako.co.il/Tagit/אוכל+הודי

https://www.hashulchan.co.il/tag/אוכל-הודי/
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שולחת לעצמי את הקישור להודעה כדי שאוכל לחזור ולקרוא אותה שוב

-תודה על התשובה המחכימה!

אראה אם אצליח להשיג את הספר.

שבת שלום!
 

אמרלדה

Active member
ג'ירפה, איך את מכינה קארי צמחוני? בארה"ב

היה בזה תפו"א, כרובית וגזר, וזה היה תבשיל בלי יותר מדי נוזל, ואני מכירה את זה רק כמרק.

הבן שלי אכל את זה הרבה שם, במסעדות. טעמתי. תבשיל. טעים. איך מכינים?
 
תבשיל קארי צמחוני

פטריות חתוכות לרבעים
בצל חתוך לשמיניות
כרובית מפורקת לפרחים
תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
חציל קלוף וחתוך לקוביות יחסית גדולות
אפונה עדינה קפואה
שעועית עדינה קפואה
פלפל ירוק חריף
(אפשר טופו לצמחוני או פילה עוף לבשרי)

בווק מקפיצים כל ירק בנפרד (חוץ מהקפואים)
בסיר בצד מרתיחים חלב קוקוס
מוסיפים משחת קארי (אני שמה צהוב אבל אפשר גם ירוק או אדום)
עלי כפיר ליים יבשים
למון גראס יבש
מרתיחים ככה שהטעמים של היבשים יכנסו לנוזל
מסננים!
מאחדים את הירקות עם הרוטב
מוסיפים פיש סוס, לימון וקצת סוכר עד שטעים
מבשלים עד שיהירקות מוכנים
 

נוגה 44

New member
השבת אצלינו

די מסורתית הנכדים ב"ה מגיעים והם אוהבים פשוט
ליל שבת
חלות ביתיות
דגים גפילטעפיש (כמעט ולא קיים אצלינו)
סלטים ערב ובוקר
טחינה, מטבוחה, סלסת פלפלים, קשואים בטעם כבד, חצילים אפויים וחסה עם עגבניות שרי ובצל ירוק
מרק עוף וקניידלך
צלי עוף בתוספת פשטידת בצל ופשיטידת קשואים ובטטות
לקינוח קרמבל משמשים וגלידה.
בוקר
דגים וסלטים כמו בערב
כבד קצוץ
טשולנט חובה כל שבוע
שניצלים ופשטידת איטריות מתוקה- ריצ' קפה וחמוציות
לקינוח פירות קיץ
עוגות
רוגעלך של "כרמית"
וטארט פתי בר שוקולד קרמל וקרם גבינה של מלכי אדלר.
אני שמחה שנשאר לי רק לנקות את המטבח
ומחר להעמיד את המרק והטשולנט
 

rinatpol

New member
וואוו מלא אוכל. איזה כייף

גורמת לי להתגעגע לסבתא שלי הייתה מכינה כבד קצוץ במנה אישית לכל אחד שמסביב מסודר פרוסות עגבניה ומלפפון, וזית שחור באמצע.
תהנו!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בינתיים, החלטתי לא לקחת סיכונים וקניתי מנות עקריות ב"מעדניר"

אם אכן לא אהיה בבית מחר במשך רוב היום, אכין תוספות, מרק ודג. אם יתפנה לי זמן, אופה משהו בשביל הכיף.
 

חנהפ

Active member
השבת


בציריך, נראה מה נמצא בחנות הכשרה , אין לנו אופציה לחמם אז יהיה על טהרת האוכל הקר או זה שאפשר לאכול גם קר
 
למעלה